Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τα δάκρυα των ερυθρόλευκων για το χαμένο όνειρο

Μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού στο ταξίδι της επιστροφής από το Μάντσεστερ Ρέμος και Παντελίδης - Πώς εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους 11 του Μίτσελ που τα έδωσαν όλα όσοι ακολούθησαν την αποστολή στη Βρετανία


Βουβό ήταν το ταξίδι της επιστροφής της ερυθρόλευκης αποστολής από το Μάντσεστερ μετά τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον θυμό, τη στενοχώρια και την πίκρα για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία να επικρατούν στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, των μελών της διοίκησης αλλά και των συγγενών και φίλων που συνόδευσαν τον Θρύλο στο μεγάλο αυτό ταξίδι.


Είχε προηγηθεί το ξέσπασμα στα αποδυτήρια όταν ακόμα το αίμα έβραζε από το αποτέλεσμα του Όλντ Τράφορντ μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κάιπερς. Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια μέσα στο «θέατρο των ονείρων» δεν θα ξεχάσουν ότι ακόμα και άνθρωποι όπως ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, βούρκωσαν μετά το 3-0 που έκλεισε το δρόμο από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ στον Ολυμπιακό. Την επιχείρηση ανασύνταξης είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα ο Μίτσελ, ο οποίος με το άκουσμα του τελευταίου σφυρίγματος πήγε στους ποδοσφαιριστές του που είχαν πέσει στο χορτάρι μην πιστεύοντας ό,τι είχε συμβεί τα προηγούμενα 90 λεπτά και τους τράβηξε από το χέρι για να χειροκροτήσουν τους 4.000 ερυθρόλευκους οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του «γηπέδου των ονείρων». «Τι είναι αυτά; Δεν είναι εικόνα αυτή. Δεν πρέπει να... κλαίμε. Να είμαστε περήφανοι πρέπει. Πηγαίνετε στον κόσμο και χειροκροτήστε τον για τη συμπαράσταση» είπε ο Ισπανός τεχνικός και ακολούθησε η ανατριχιαστική στιγμή με τους ποδοσφαιριστές να χαιρετούν τον κόσμο και τους οπαδούς να ανταποδίδουν με το θερμότερο χειροκρότημά τους τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ.

Ακολούθησαν άλλες δύο ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την Αθήνα καθώς το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων «έπεσε» με αποτέλεσμα να πρέπει να εκδοθούν χειρόγραφα για όλους εκείνους που ακολούθησαν τον Ολυμπιακό στο ταξίδι της επιστροφής.

Αυτές οι δύο ώρες, όμως, μέχρι τις 4 τα ξημερώματα οπότε και απογειώθηκε το τσάρτερ της επιστροφής λειτούργησαν ακόμα περισσότερο καταπραϋντικά καθώς στην αίθουσα αναμονής βρέθηκαν με «απόσταση» από την ένταση του αγωνιστικού χώρου, των φαλτσοσφυριγμάτων του Κάιπερς, των λαθών και της απογοήτευσης των πρώτων λεπτών οι στενοί συγγενείς και φίλοι των ερυθρόλευκων μαχητών.

Εκεί ήταν η σύζυγος του Μίτσελ στο πλευρό του Ισπανού τεχνικού, η γυναίκα του παθιασμένου αρχηγού Γιάννη Μανιάτη που τον αγκάλιασε για να του συμπαρασταθεί, οι γονείς του Μασάντο που συζητούσαν με τον Πορτογάλο μέσο, η πανέμορφη Μάρτα χέρι-χέρι με τον Ρομπέρτο αλλά και δύο ξεχωριστές παρουσίες: ο δηλωμένος Ολυμπιακός, Παντελής Παντελίδης, και ο φίλος του Αντώνης Ρέμος - αν και δεν υποστηρίζει τους ερυθρολεύκους - που και ταξίδεψαν μέχρι το Μάντσεστερ πιστεύοντας στην πρόκριση του Ολυμπιακού και ήταν παρόντες και στο ταξίδι της επιστροφής, δίπλα στον Θρύλο.

Παρόλα αυτά όλοι είχαν στα χείλη τους τη φράση που χαρακτηρίζει όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης: «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...