Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στους «8» Γιούβε, Μπενφίκα, Πόρτο, Λιόν, Βαλένθια, Βασιλεία, Αλκμααρ, στα πέναλτι η Σεβίλη

Με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πίρλο στο 71' η Γιουβέντους νίκησε 1-0 στην Φλωρεντία την Φιορεντίνα και προκρίθηκε στους «8» του Europa League. Ο Γκονσάλο Ροντρίγκες ακριβώς έξω από την περιοχή ανέτρεψε τον Φερνάντο Γιορέντε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πίρλο «έστησε» τη μπάλα και εκτέλεσε τον Νέτο στην κλειστή του γωνία.


Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» και έτσι όλα θα κρίνοντας στο «Αρτέμιο Φράνκι», το οποίο δεν αποδείχτηκε τόσο... ισχυρό για να σταματήσει τη «Γιούβε».


Παρά τη νίκη της με 3-1 στο Λονδίνο αγχώθηκε και η Μπενφίκα, καθώς με δύο γκολ του Σαντλί σε δύο λεπτά η Τότεναμ έκανε ανατροπή και έψαχνε άλλα ένα γκολ για παράταση, αλλά τελικά σκόραραν οι «αετοί» με πέναλτι στο 95' για το τελικό 2-2 και έτσι αποκλείστηκαν οι Άγγλοι.

Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Europa League πανηγύρισε η Πόρτο που πήρε την ισοπαλία με 2-2 απέναντι στη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» και έχοντας επικρατήσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, οι «Δράκοι» τσέκαραν το εισιτήριο για τους «8».

Το 1-0 έγινε μόλιος στο 21', όταν ο Πάντεφ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ιγκουαΐν και με πλασέ άνοιξε το σκορ. ΗΠόρτο ισορρόπησε και στο 69' ο Γκιλάς βρέθηκε απέναντι στον Ρέινα και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Τα πάντα, κρίθηκαν στο 76' όταν ο Κουαρέσμα κάνοντας εξαιρετική ατομική ενέργεια και απίστευτο σουτ, έβαλε μπροστά στο σκορ τους «δράκους» κλειδώνοντας την πρόκριση. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν απλά να ισοφαρίσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζαπάτα.

Η Αλκμααρ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «8» του Europa League. Η ολλανδική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ανζι Μαχατσκάλα στη Ρωσία και πέρασε χάρη στη νίκη της 1-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16». Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν.

Η Λιόν είχε επικρατήσει με 4-1 στην Γαλλία και άνοιξε το σκορ στην Τσεχία, αλλά η Βικτόρια Πλζεν έκανε ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1, έχασε πέναλτι για το 3-1 και άλλες πολλές σπουδαίες ευκαιρίες. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και οι «Λιονέ» πέρασαν στους «8», αν και αγχώθηκαν.

Στις υπόλοιπες ρεβάνς, η Μπέτις έκανε την έκπληξη στον «ισπανικό εμφύλιο» επικρατώντας εκτός έδρας της Σεβίλης με 2-0 και πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της Νάπολι με την Πόρτο, καθώς οι «παρτενοπέι» καλούνται να ανατρέψουν την ήττα με 1-0 που γνώρισαν στην έδρα των «Δράκων».

Τεράστια ψυχή έδειξε η Βασιλεία η οποία αγωνιζόμενη από το δεκάλεπτο με παίκτη λιγότερο, πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για την Ελλάδα, καθώς η Ελβετία είναι η βασική μας αντίπαλος στην κατάταξη της UEFA.

Το 8ο και τελευταίο «εισιτήριο» της βραδιάς, κατέκτησε η Σεβίλη και μάλιστα αποκλείοντας τη Μπέτις στα πέναλτι! Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε χάσει 0-2 στο πρώτο ματς στην έδρα της, όμως, κατάφερε να με σκόρερ τους Ρέγιες στο 20' και Μπάκα στο 75' να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί τίποτα δεν άλλαξε για να ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι, όπου οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν με 4-3!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...