Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σε σαράντα λεπτά κρίνεται η ευρωπαϊκή χρονιά του Ολυμπιακού

Οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει ο Περπέρογλου, ασφαλώς και θα είναι πολύτιμες για τον Γιώργο Μπαρτζώκα
Σε σαράντα λεπτά κρίνεται ουσιαστικά όλη η ευρωπαϊκή χρονιά για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Όλη τη χρονιά απέφευγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, να χαρακτηρίσει ένα ματς «Τελικό».
Το απόγευμα της Τετάρτης στην τελευταία προπόνηση εν’ όψει Χίμκι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν χρειάστηκε καν να ερωτηθεί.

«Πρόκειται για έναν τελικό, καθώς είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στο τοπ-16 και γνωρίζουμε ότι με νίκη προκρινόμαστε 100%. Σας είχα πει μέσα στη χρονιά, όταν με ρωτούσατε, για αρκετά παιχνίδια πως δεν είναι…τελικοί αφού είχαμε την δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Τώρα αν χάσουμε με τη Χίμκι, δεν υπάρχει επιστροφή» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός που γνωρίζει καλά βέβαια ότι η ομάδα του προκρίνεται ακόμα και με ήττα μέχρι τρεις πόντους, ενώ υπάρχει και ένα τρελό σενάριο που δίνει την πρόκριση στους Ερυθρόλευκους ακόμα και να χάσουν με 20 πόντους !

«Δεν θέλουμε και ούτε καν σκεφτόμαστε άλλα σενάρια από τη νίκη. Τα αφήνουμε κατά μέρος και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στα προημιτελικά.

Όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα, που δεν είναι ασανσέρ, αλλά αντίθετα είναι από τις πιο σταθερές της Ευρωλίγκας. Ομάδα με ποιότητα, χωρίς μεγάλη πίεση που δύσκολα χάνει. Μάλιστα μετά την κατάκτηση του περσινού Eurocup, έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου» επεσήμανε ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης που ξέρει καλά ότι οι Ρώσοι βασίζονται ιδιαίτερα στον εγκεφαλικό οργανωτή τους (Πλάνινιτς) και έχουν εξαιρετικό παιχνίδι μέσα στη ρακέτα.

«Έχουν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση μακριά από αυτήν. Πασάρουν εξαιρετικά τη μπάλα οι ψηλοί. Όμως είμαι αισιόδοξος διότι τα παιδιά έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι παίκτες και το ένστικτο τους οδηγεί.

Πάντως δεν συμφωνώ πως εμείς έχουμε μια τόσο ψημένη ομάδα, αφού από τέτοιου είδους παιχνίδια μόνο ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία, διότι θυμίζω ότι πέρυσι η ομάδα έπαιζε σαν αουτσάιντερ στα περισσότερα παιχνίδια και γι’ αυτό δεν είχε την ίδια πίεση. Αν και εμείς λειτουργούμε καλά εφέτος υπό πίεση ενώ συσπειρωνόμαστε ακόμα περισσότερο μετά από τραυματισμούς» πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που υπολογίζει και τον Πέρο Αντιτς για τον αγώνα της Πέμπτη τον οποίο χαρακτήρισε ευκαιρία.

«Είναι η ευκαιρία μας και πρέπει να την αρπάξουμε για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την πρόκριση. Αν δεν τα καταφέρουμε, πολύ απλά δεν θα το αξίζουμε».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρουσιάζει πολλές φορές η ομάδα του στο σετ παιχνίδι, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα το σκοράρισμα.

«Από πέρυσι νομίζω η ομάδα, είχε επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Έχοντας πολλούς νεαρούς παίκτες, με πολύ καλή άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ τους έδινε εξαιρετική δυνατότητα στο τρανζίσιον. Της ταίριαζε αυτό το στυλ και το ακολουθούμε. Έχουμε την καλύτερη επίθεση στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά το βασικότερο για μένα είναι όταν δεν πηγαίνουμε τόσο καλά στην επίθεση, να μην επηρεαζόμαστε αρνητικά στην άμυνα. Φυσικά πάντα θέλουμε να παίζουμε καλή άμυνα και όταν το κάνουμε συνήθως, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τρέχουμε και καλά στον αιφνιδιασμό. Έχουμε κερδίσει ματς στους 60-64 πόντους, σε κλειστά παιχνίδια δηλαδή, αλλά έχουμε κερδίσει και στους 90 πόντους. Όσον αφορά το ποστάρισμα στο καλάθι, έχουμε παίκτες ικανότατους για αυτό όπως ο Πρίντεζης, ο Περπέρογλου και ο Λο, ενώ ανεβαίνει και ο Παπανικολάου» συνέχισε ο κόουτς του Ολυμπιακού, ενώ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτησή του για το θέμα του Δημήτρη Μαυροειδή που δεν έχει βοηθήσει.

«Επέμενα πολύ να πάρουμε τον Μαυροειδή για να έχουμε το πικ εν ρολ. Σίγουρα είναι άλλο το επίπεδο του Ολυμπιακού από Μπιλμπάο και Μαρούσι, όμως ο παίκτης άρχισε να μας βοηθάει. Όμως είχε πρόβλημα με το χόνδρο και για τρεις μήνες έπαιρνε όλων των ειδών τα χάπια για να μην πονάει. Πριν από ένα ταξίδι το πόδι του πρήστηκε πάρα πολύ. Το συζητήσαμε, συνέχισε με χάπια και συντηρητική αγωγή αλλά δεν γινόταν. Ήταν καθαρά μια άτυχη εξέλιξη και για το παιδί και για εμάς, αλλά και για εμένα που επέμενα τόσο πολύ να τον πάρουμε».

Τα σενάρια πρόκρισης για τους Πρωταθλητές Ευρώπης είναι πολλά, ιδιαίτερα εάν χάσουν, όπου μάλιστα δεν μένουν απαραίτητα εκτός. Ας τα δούμε:

Σε περίπτωση νίκης:

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται 100% στα προημιτελικά και θα είναι 2ος (εάν παράλληλα χάσει η Μακάμπι στη Βαρκελώνη) ή 3ος (εάν η Μακάμπι νικήσει).


Σε περίπτωση ήττας:

Προκρίνεται ως τρίτος:

1) Αν χάσει με λιγότερους από 4 πόντους και νικήσουν Μακάμπι και Σιένα
2) Αν χάσει με λιγότερους από 11 πόντους και νικήσουν Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ

Προκρίνεται ως τέταρτος:

1) Αν χάσει με 11 πόντους και νικήσουν Μπαρτσελόνα και Κάχα.
2) Αν χάσει με λιγότερους από 21 πόντους και νικήσουν Μπαρτσελόνα και Σιένα
3) Αν χάσει από 2-12 πόντους και νικήσουν η Μακάμπι και η Κάχα.
4) Αν χάσει με 4 πόντους και παράλληλα νικήσουν η Μακάμπι και η Σιένα (με λιγότερους από 32 πόντους)

Αποκλείεται:

1) Αν χάσει με περισσότερους από 4 πόντους και νικήσουν η Μακάμπι και η Σιένα.

2) Αν χάσει με 4 πόντους και παράλληλα να νικήσουν η Μακάμπι και η Σιένα (με πάνω από 30 πόντους)

3) Αν χάσει με περισσότερους από 11 πόντους και νικήσουν η Μπαρτσελόνα και η Κάχα.

4) Αν χάσει με περισσότερους από 12 πόντους και νικήσουν η Μακάμπι και η Κάχα.

5) Αν χάσει με περισσότερους από 19 πόντους και νικήσουν η Μπαρτσελόνα και η Σιένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...