Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πρόβλημα για ΟΦΗ και Πανιώνιο

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του ΟΦΗ και του Πανιωνίου για οφειλές σε ποδοσφαιριστές. Δείτε τις αποφάσεις

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του ΟΦΗ και του Πανιωνίου για οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

Έτσι οι δύο ΠΑΕ πρέπει να καταθέσουν νέες εγγυητικές επιστολές. Επίσης η ΕΕΑ αποφάσισε την κατάπτωση εγγυητικής και του Πιερικού και του Διαγόρα.
Αναλυτικά οι αποφάσεις τις Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
"H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), στη σημερινή συνεδρίασή της, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις, κατάπτωσης εγγυητικών επιστολών:
α) Της ΠΑΕ ΟΦΗ  για οφειλές, στον ποδοσφαιριστή Αleksandar Simic και τον ιδιώτη Νικόλαο Παπαδόπουλο.
β) Της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ  για οφειλές, στους ποδοσφαιριστές Ivan Rousev  και Ελευθέριο Ιντζόγλου.
γ) Της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για οφειλές, στον ποδοσφαιριστή Dejan Milovanovic και τους ιδιώτες Ελευθέριο Σιδηρόπουλο και Ιωάννη Γλυκό. 
Δ) Της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ αναλογική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής,  για οφειλές, στους ποδοσφαιριστές  Σάββα Εξουζίδη, Ευστάθιο Προβατίδη, Νικόλαο Χατζόπουλο, Φώτιο Γεωργίου και Χαράλαμπο Τάμπαση.
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, ορίσθηκε για τις 11-12-2012 και ώρα 12.00"

BASKET: «Ζωντανός» για την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός

Το «θρίλερ» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Κάουνας της Ζαλγκίρις με 77-63, έφτασε τις 6 νίκες στις 8 αγωνιστικές, όσες και οι Λιθουανοί, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 18 πόντων που είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ (79-61).

Με ρεσιτάλ στην άμυνα και εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ των τριών πόντων, ο Ολυμπιακός «πήρε εκδίκηση» για την «βαριά ήττα» που δέχτηκε στο «σπίτι του» από τη Ζαλγκίρις και, πλέον, όλα θα παιχτούν στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές. Οι δύο ομάδες προπορεύονται στον 3ο όμιλο και εφόσον νικήσουν στα επόμενα δύο ματς, τότε το συγκρότημα του Πλάθα θα πάρει την πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός τη δεύτερη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να συνεχίσουν με νίκες στα επόμενα ματς και ελπίζουν σε ήττα των Λιθουανών, έτσι ώστε να «κόψουν πρώτοι το νήμα» στην φάση των ομίλων.

Από το ξεκίνημα του ματς έως το τέλος οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στο σκορ, εκτός από μία φορά στα τέλη της τρίτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Πόποβιτς πέρασαν μπροστά με 50-48.

Η αντίδραση των Πειραιωτών στην τελευταία περίοδο ήταν εξαιρετική και με διαδοχικά τρίποντα από Λο (2), Αντιτς και Σπανούλη (2) έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στο +14 (61-75) και πήραν τη μεγάλη νίκη.

Α1... κατά του AIDS


Η 8η αγωνιστική είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία πρόληψης κι αντιμετώπισης του AIDS και σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια θα είναι όλοι οι αθλητές με τους Σπανούλη κι Αγαδάκο να βγαίνουν μπροστά.

AIDS Awareness
AIDS Awareness (Photo credit: sassy mom)
«Αφιερωμένη στην διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού του AIDS είναι η 8η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βαδίζουν χέρι-χέρι στο φετινό πρωτάθλημα και με σύνθημα "Το Μπάσκετ στην Κοινωνία" επιδιώκουν να μεταδώσουν στους πολυάριθμους φιλάθλους του αθλήματος σημαντικά μηνύματα που υπερβαίνουν τα στενά πλαίσια του αθλητισμού.

Για τις ανάγκες της προσπάθειας αυτής, στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ (Δευτέρα 3/12, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 19.00, ΕΤ-1) δημιουργήθηκαν ειδικά διαμορφωμένες θέσεις, με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των φιλάθλων για την εκστρατεία πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS. Σύμμαχοί μας είναι και οι αθλητές, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη να παρουσιάζει στο κοινό το μήνυμα της ημέρας, λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης.

Μία ημέρα νωρίτερα στο κλειστό της Γλυφάδας, στον αγώνα ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ (13:00, ΕΤ1), Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ θα στείλουν αντίστοιχο μήνυμα με τον αρχηγό των γηπεδούχων Λάζαρο Αγαδάκο να αποτελεί τον πρεσβευτή της προσπάθειας».


www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

«Φάτους όλους παιχταρά Σο»!

Τρομερή αποθέωση στα αποδυτήρια για τον Πάπε Σο από τους συμπαίκτες του! Οι ατάκες, η πίστη για τις ικανότητες του και το γέλιο του Σενεγαλέζου που τα έλεγε όλα!

Ήταν το πρόσωπο του παιχνιδιού. Ο ποδοσφαιριστής που αποθεώθηκε από τον κόσμο, μόνο και μόνο επειδή έκανε την εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Σχεδόν έξι μήνες μετά από την άφιξη του στην Αθήνα, ο Πάπε Σο... γνωρίστηκε με τους φίλους του «τριφυλλιού» και επιτέλους έδειξε έτοιμος και υγιής ενόψει της συνέχειας. Ο Σενεγαλέζος θηριώδης μέσος, μάλιστα, κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο με γκολ. Και παραλίγο με ένα δεύτερο!

Όπως ήταν λογικό, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Τα πειράγματα διαδεχόταν το ένα το άλλο. «Φάτους όλους παιχταρά» του έλεγαν κάποιοι από τους συμπαίκτες, οι οποίοι πιστεύουν αρκετά στις δυνατότητες του. Εξάλλου, είναι και οι μόνοι που έχουν... ασφαλές δείγμα της ποδοσφαιρικής ταυτότητας του Σο. «Αν είναι υγιής, θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Έχει τρομερή ενέργεια και μαρκάρει σαν σκύλος» λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά από την καθημερινή τους τριβή μαζί του στην Παιανία.

Σαν παιδί!

Όλο αυτό το διάστημα της αποχής, ήταν κυριολεκτικά σαν... θηρίο στο κλουβί. Λέμε κυριολεκτικά, γιατί στην όψη μοιάζει με θηρίο. Πέρασε δύσκολες στιγμές, δεν ήταν λίγες οι φορές που από την απογοήτευσή του κόντεψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα της επιστροφής. Κόντρα στην Προοδευτική, όμως, το καταχάρηκε! «Φόρεσε» το χαμόγελό του σε μόνιμη βάση, το οποίο τον συνόδευε μέχρι και έξω από τα αποδυτήρια, όπου δεχόταν τα πειράγματα από τους φίλους του.

Ζητούμενο η διάρκεια

Η αρχή έγινε. Ο Σο επανήλθε, αλλά φυσικά θέλει μεγάλη προσοχή και σωστή διαχείριση. Ναι μεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε αλλά επειδή μιλάμε για «πονηρό» τραυματισμό, δεν χρειάζεται υπερβολές. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, προφανώς και θα ήταν αντιποδοσφαιρικό να κριθεί αρνητικά ή θετικά, που θα ήταν και το πιο εύκολο. Εξάλλου, στα τριάντα λεπτά που αγωνίστηκε περισσότερο λασπομαχία παίχτηκε παρά ποδόσφαιρο. Δυνατό παιδί, προκαλεί φόβο και το γκολ που σημείωσε αποτελεί την καλύτερη δυνατή «ένεση ψυχολογίας!

www.gazzetta.gr

Ζαρντίμ: «Σοβαρότητα και συγκέντρωση με Πλατανιά»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και να είναι συγκεντρωμένοι απέναντι στον Πλατανιά, προκειμένου να επιστρέψουν στις νίκες στο πρωτάθλημα, όπως τους τόνισε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στην ομιλία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους την Παρασκευή (30/11) και μετά το τέλος ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή. Παράλληλα, ο επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου των Πειραιωτών, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του, ζητώντας τους να δείξουν την απαραίτητη προσοχή κόντρα στους Κρητικούς, τους οποίους χαρακτήρισε καλή ομάδα.

«Είδαμε τον Πλατανιά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τον οποίο νίκησε. Είναι καλή ομάδα και εμείς θα πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια για να πάρουμε τη νίκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Πάντως, ο 38χρονος τεχνικός στάθηκε και στον αγώνα της Τετάρτης (28/11) με την Παναχαϊκή, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που φάνηκε και από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να μην πανηγυρίσουν τη νίκη με μεγάλη διαφορά.

Όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για τον αγώνα με τον Πλατανιά έχει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με την προετοιμασία του Ολυμπιακού να ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Ο Πάουλο Μασάδο ταλαιπωρείται από κρύωμα και δεν πήρε μέρος στην προπόνηση για να προφυλαχθεί, ωστόσο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Το αν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, με τον Ζαρντίμ να έχει έτοιμο τον Ιμπαγάσα για τη βασική ενδεκάδα.

Μετά το τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού την Παρασκευή, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ανακοίνωσε τους 20 ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή. Αναλυτικά: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Μασάδο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ και Κοντρέρας.

Αϊντχόφεν: Ξεπερνά και τη Ρεάλ σε σουτ!

Ο Άγιαξ φιλοξενεί την Αϊντχόφεν το Σάββατο (1/12) στο ντέρμπι κορυφής του ολλανδικού πρωταθλήματος και θα πρέπει να περιμένει πολλά σουτ από την αντίπαλό του.

Και αυτό γιατί η Αϊντχόφεν είναι η ομάδα με τα περισσότερα σουτ ανά αγώνα από αυτές των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, καθώς έχει 20.50 κατά μέσο όρο. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 17.66, ενώ οι πρωταθλητές Ολλανδίας έχουν 13.29.

Εδώ ταιριάζει το απόφθεγμα του παγκόσμιου θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και Ολλανδού, Γιόχαν Κρόιφ ότι: «Πρέπει να σουτάρεις. Αν όχι, δεν μπορείς να σκοράρεις» και φαίνεται πως οι συμπατριώτες του το εφαρμόζουν με τον καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά οι 30 πρώτες ομάδες σε σουτ στην Ευρώπη:
1. 20,50 PSV
2. 17,77 Real Madrid
3. 17,07 Juventus
4. 17,00 AS Roma
5. 16,79 Manchester City
6. 16,50 Liverpool
7. 16,36 Bayern München
8. 16,14 AC Milan
9. 16,07 Everton 225
10. 15,93 Heracles Almelo
11. 15,50 Arsenal 217
12. 15,43 Fiorentina
13. 15,21 Tottenham Hotspur
14. 15,14 Manchester United
15. 14,50 Borussia Dortmund
16. 14,43 NEC
17. 13,93 Feyenoord
18. 13,79 Vitesse 193
19. 13,71 sc Heerenveen
20. 13,64 Chelsea 191
21. 13,57 FC Utrecht
22. 13,29 Ajax
23. 13,29 Internazionale
24. 13,21 Palermo
25. 13,15 FC Barcelona
26. 13,15 Sevilla FC
27. 12,79 Parma
28. 12,71 Saint-Etienne
29. 12,71 Swansea City
30. 12,71 FC Groningen
Onsports.gr

Με Τσιστιακόφ στη Βέροια ο ΠΑΟΚ

Την αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Ημαθία θα ακολουθήσει ο στρατηγικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Γκέρμαν Τσιαστικόφ που έχει μπει για τα καλά στην ουσία των αρμοδιοτήτων του.

Ο άνθρωπος του ομογενή επιχειρηματία έκανε αισθητή την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί δίπλα στον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας ματς.

Σε αντιδιαστολή με τη δική του παρουσία δίπλα στην αποστολή, «κόβονται» άλλα άτομα που συνήθως ακολουθούσαν την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ αρκετοί από τους διοικητικούς θα μεταβούν αυθημερόν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και όχι από την παραμονή, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα.

Οι παρεμβάσεις του στρατηγικού συμβούλου του Σαββίδη είναι καίριες και αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Βέροιας στο ξενοδοχείο θα βρίσκονται μόνο η αποστολή, όσοι κρίνεται απολύτως απαραίτητο να βρίσκονται μαζί της και βέβαια ο ίδιος.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός - Ολίμπια Λιουμπλιάνας 80-72


Ο Παναθηναϊκός αν και σε αρκετά σημεία του αγώνα, έδειξε να μην είναι συγκεντρωμένος στο "έργο" του, έκαμψε την αντίσταση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με σκορ 80-72 και προκρίθηκε στο TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη, λίγο έλειψαν να κοστίσουν στον Παναθηναϊκό. Οι Σλοβένοι με 12 επιθετικά ριμπάουντ δεν άφησαν καμία δεύτερη επίθεση να πάει ανεκμετάλλευτη και γύρισαν παιχνίδι από το -17.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έδειξε σε αρκετά σημεία του αγώνα, έλλειψη συγκέντρωσης και έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να μένουν μέσα στο παιχνίδι.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δεν αγωνίστηκε καθώς δεν έχει ξεπεράσει την κάκωση στο πέλμα που τον ταλαιπωρεί και παρακολούθησε με πολιτικά το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός, όπως και οι υπόλοιπες λίγο πριν το τζάμπολ συνέβαλε στο πρόγραμμα one team της Ευρωλίγκας, φορώντας τα μπλουζάκια υπέρ των Special Olympics.

Οι Κίτσεν, Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις και Τσαρτσαρής ξεκίνησαν το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Πεδουλάκης προτίμησε να ξεκινήσει με ένα ανάλαφρο σχήμα. Ο Ούκιτς με βολές έκανε το 6-5 στο τρίλεπτο μετά το τζάμπολ του αγώνα. Οι "πράσινοι" δεν ξεκίνησαν δυναμικά και γι' αυτό το λόγο ο Πεδουλάκης κάλεσε άμεσα σε τάιμ άουτ. Ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 13-7, σε ένα ματς πάντως που δεν είχε ρυθμό.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 13-11 στο 9', με τον Παναθηναϊκό να μην προλαβαίνει καν την άμυνα του, αλλά τελικά ο Λάσμε έγραψε το 15-11 με κάρφωμα. Ο τελευταίος έκανε το 17-11 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, δίνοντας νέα βαθιά ανάσα στην ομάδα του.

Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 6 ασίστ και 11 ριμπάουντ, έχοντας καλύτερους αριθμούς από την γεμάτη αδυναμίες αλλά και πολύ ενθουσιώδη Ολίμπια Λιουμπλιάνας που ποτέ δεν παρατάει το παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου, οι Λάσμε και Ματσιούλις έκαναν το 21-11, στέλνοντας για πρώτη φορά το παιχνίδι στο +10. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ζήταγε καλύτερη αμυντική λειτουργία από τους παίκτες του προκειμένου η ομάδα να φεύγει στο εύκολο καλάθι. Με νέο κάρφωμα, ο Λάσμε έγραψε το 24-14 στο 13', ενώ οι παίκτες της Ολίμπια εξακολουθούσαν να είναι απελπιστικά άστοχοι.

Ένα γρήγορο σερί 8-0 έφερε τον Παναθηναϊκό πολύ γρήγορα στο +15 (29-14), χάρη σε έναν εκπληκτικό Λάσμε σε άμυνα και κι επίθεση. Το 3ο του φάουλ στο 16' υποχρέωσε τον Πεδουλάκη να τον τραβήξει στον πάγκο. Οι Σλοβένοι έτρεξαν πολύ γρήγορα ένα σερί 7-0, μείωσαν σε 29-21 και τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Πάντως, η Ολίμπια Λ. πλησίασε κι άλλο, μειώνοντας σε 29-25 κι ανεβάζοντας το σερί της στο 11-0. Οι Μπανκς και Ούκιτς έκαναν το σκορ 35-26, όμως οι Σλοβένοι με νέο 7-0 μείωσαν στο τέλος του ημιχρόνου σε 35-33. Στα 0,4'' μάλιστα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο καλάθι με τον Μούριτς να πετυχαίνει 4 πόντους μέσα σε 3,5' δευτερόλεπτα!

Στην επανάληψη, η Ολίμπια Λιουμπλιάνας ισοφάρισε σε 35-35, με τον Μπέινς, όμως σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός φάνηκε να αφυπνίζεται. Τα τρίποντα των Ματσιούλις, Μπράμου και Μπανκς έδωσαν την απαραίτητη ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα για να ξεφύγει στο σκορ. Ο τελευταίος μάλιστα πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους κι έγραψε το 51-41 στο 24'.

Η διαφορά άγγιξε και τους 13 με επιμέρους 8-2 από πλευράς πρασίνων. Ο Μπανκς μάλιστα έδωσε την ασίστ στον Πάνκο για το 56-43 και πανηγύρισε έξαλλα το ξέσπασμα της ομάδας του, επιδεικνύοντας τα εντυπωσιακά του μπράτσα όπως έφευγε για τον πάγκο, μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο Σάσο Φιλιπόφσκι.

Το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι... Από το λόου ποστ, Ματσιούλις και Πάνκο βρήκαν στόχο κι έστειλαν τη διαφορά στο +17 (60-43). Δύο τρίποντα από τους Ράνικο και Πρέπελιτς μείωσαν σε 60-49. Τελικά, ο Διαμαντίδης έγραψε το 62-49 με 2/2 βολές, ενώ ο Μπούμπνιτς αστόχησε στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Κι αν περίμενε κανείς έναν περίπατο στο δ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημά του. Λάθη, "κακές" επιθέσεις, χαμένα ριμπάουντ σε συνδυασμό με τα εύστοχα σουτ τριών πόντων από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας έκαναν ξαφνικά το σκορ 62-56. Οι "πράσινοι" έχασαν τη συγκέντρωσή τους και ο Πεδουλάκης κάλεσε άρον άρον τάιμ άουτ.

Ένα τρίποντο του Ματσιούλις έκανε το 65-57, ενώ ο Μπανκς έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 10 (67-57).  Ο Διαμαντίδης έκανε το 74-62, όμως και πάλι με παδαριώδη λάθη ο Παναθηναϊκός έδωσε την ευκαιρία στην Ολίμπια Λ. να τρέξει ένα πολύ γρήγορο 8-0 που μετέτρεψε το σκορ σε 74-70 στο 1.26'' πριν το τέλος του αγώνα.

Στα 45'' πριν τη λήξη, ο Μπανκς έκανε το 76-70, ο Μπλάζιτς έχασε την μπάλα στη συνέχεια και ο Λάσμε με επιθετικό ριμπάουντ έγραψε το 78-70, δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων της ομάδας και του κόσμου που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 35-33, 62-49, 80-72

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11(3), Πάνκο 8(1), Ματσιούλις 10(2), Ούκιτς 14, Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Κίτσεν , Μπανκς 14(2), Σκορδίλης.

Ολίμπια Λ. (Φιλιπόφσκι): Γουότερς 2, Πρέπελιτς 11(3), Μπλάζιτς 17(2), Ράνικο 5(1), Σαλίν 5(1), Μούριτς 16, Μπέινς 7, Μπούμπνιτς, Μότσνικ 5(1), Όμιτς 4.

Τρέλα για Σπανούλη στην Τουρκία!


Εφές και Φενέρ έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να κάνουν δικό τους τον αρχηγό του Ολυμπιακού και το καλοκαίρι αναμένεται καυτό! Ο σκύλος έχει το ρεπορτάζ...

Αυτή τη στιγμή ο Σπανούλης είναι ίσως ο κορυφαίος Eυρωπαίος παίκτης. Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό και γενικότερα στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Το συμβόλαιό του με τους "ερυθρόλευκους" εκπνέει στο τέλος της σεζόν και, όπως είναι φυσικό, ο "Kill Bill" θα γίνει το πιο …hot όνομα στο μεταγραφικό παζάρι.

Χρυσάφι θα στρωθεί στα πόδια του κυρίως από όσους που έχουν μάθει να σκορπάνε. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Τούρκους, οι οποίοι τη δεδομένη χρονική περίοδο έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτήσεις του Έλληνα άσου, όσο υψηλές κι αν είναι. Ο ατζέντης του Σπανούλη λέγεται ότι έχει κάνει λόγο για τιμή εκκίνησης 3 εκ. ευρώ για τον παίκτη του. Ποσό που δεν είναι καθόλου απαγορευτικό για τις ομάδες της Πόλης.

Όπως λοιπόν μυρίστηκε ο σκύλος, η Εφές σε πρώτη φάση, αλλά και η Φενέρ, θέλουν σαν τρελές να κάνουν δικό τους τον ΜVP του Φάιναλ Φορ που έλαβε χώρα τον Μάη στο "Σινάν Ερντέμ".

Το ενδιαφέρον τους, μάλιστα, δεν είναι θεωρητικό καθώς έχουν ήδη φροντίσει να πάρουν …σειρά προτεραιότητας. Έχουν δηλαδή διαμηνύσει στον Ραζνάτοβιτς ότι θα διεκδικήσουν με …χίλια τον Σπανούλη το καλοκαίρι. Η Εφές, όπως είπαμε, βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά στην εκδήλωση του ενδιαφέροντος, αλλά μέχρι το καλοκαίρι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει φυσικά ο ίδιος ο Σπανούλης, ο οποίος έχει τονίσει ότι προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός. Προς το παρόν, βέβαια, ούτε που ασχολείται με την υπόθεση του συμβολαίου του καθώς οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τους πρωταθλητές τρέχουν.
Όταν θα έρθει ή ώρα θα βάλει κάτω τις προτάσεις του και θα αποφασίσει. Όχι μόνο με την ψυχρή λογική και το συμφέρον, αλλά και με το συναίσθημα.


www.sportdog.gr

Νίκη μέσα στη βροχή για τον Παναθηναϊκό


Με 4-0 νίκησε ο Παναθηναϊκός την Προοδευτική στο Ολυμπιακό Στάδιο για το Κύπελλο Ελλάδας, σε ένα ματς που διεξήχθη στο μεγαλύτερο διάστημά του κάτω από συνεχή βροχή. Μάλιστα, στο 74' ο διαιτητής Μήτσιος αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι για περίπου μισή ώρα, καθώς ο αγωνιστικός χώρος είχε γεμίσει νερά. 

Το 1-0 έκανε ο Φορναρόλι στο 44' με εντυπωσιακό σουτ από μακριά και το 2-0 πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Χριστοδουλόπουλος. Ξανά ο Φορναρόλι βρήκε δίχτυα στο 62' για το 3-0. Το 4-0 έγινε από τον Σο στο 83'. Ο παίκτης στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟ κατάφερε να πετύχει γκολ.

Η Προοδευτική απείλησε στο 58', αλλά το σουτ του Βασιλάκου σταμάτησε στα νερά, ακριβώς στη γραμμή της εστίας του Κοτσόλη. Εκτός από τα τέσσερα γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε και δοκάρι στο 87' με τον νεαρό Αποστολόπουλο. Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα του Ρότσα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στις καλύτερες 16 ομάδες της διοργάνωσης και η ρεβάνς στη Νίκαια θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Διαιτητής: Μήτσιος.
Κίτρινες: Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος, Κακαράς.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μαρίνος, Χουχούμης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο(64' Σο), Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι(84' Απστολόπουλος), Μπαρμπαρούσης, Πετρόπουλος.

Προοδευτική: Μουκέας, Κολιός, Παπανικόλας, Κακαράς, Λάζουρας(66' Χόρτσας), Μακαρωνάς, Λέκκας(30' Επιτροπάκης), Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος(69' Γρίβας).

Στα άλλα παιχνίδια: η Κέρκυρα νίκησε εκτός έδρας τον Τύρναβο με σκορ 2-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Διαμαντόπουλος (27') και Σίμωσης (78').Και ο Πανθρακικός επικράτησε με σκορ 2-0 (8' Μπαϊκαρά, 53' Κυβελίδης) της Νίκης Βόλου.

Φορναρόλι: «Εβρεξε» μετά από 1.500 λεπτά!


Τόσο χρειάστηκε ο Φορναρόλι για να σπάσει την κατάρα που τον κρατούσε μακριά από το σκοράρισμα. Ο φορ του Παναθηναϊκού είχε να ματώσει τα δίχτυα από τον Απρίλιο του 2011.
Σε μία μέρα που οι ουρανοί έχουν ανοίξει διάπλατα, άνοιξε και ο δρόμος για την επιστροφή στα γκολ για τον Ουρουγουανό επιθετικό του Παναθηναϊκού, Μπρούνο Φορναρόλι. Ο 25χρονος σκόραρε δύο φορές κόντρα στην Προοδευτική στον αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας και έβαλε τέλος σε ένα απίστευτο αρνητικό σερί το οποίο τον κρατούσε μακριά από το γκολ για περίπου 1,5 χρόνο.

Τελευταία φορά που ο Φορναρόλι είχε πανηγυρίσει ήταν στις 10 Απριλίου του 2011, όταν σε αγώνα ε τη φανέλα της Νασιονάλ της Ουρουγουάης είχε πετύχει πάλι δύο γκολ στη νίκη (0-3) σε βάρος της Τακουαρεμπό. Από τότε αγωνίστηκε 329 λεπτά με την ομάδα της Λατινικής Αμερικής χωρίς να πετύχει γκολ και η συνέχεια δόθηκε στην Ιταλία...

Στη γειτονική χώρα αγωνίστηκε τη σεζόν 2011-12 με τη φανέλα της Σαμπντόρια που είχε πέσει στην Serie B και σε 11 ματς (4 βασικός, 7 αλλαγή) έφτασε τα 359 λεπτά ξηρασίας. Με τους Μπλουτσερκιάτι δεν έμελλε να σκοράρει ποτέ και το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.


www.gazzetta.gr

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Με τον Πίτου Γκαρσία στην αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη


Με τον Πίτου Γκαρσία στην αποστολή θα αναχωρήσει την Παρασκευή η αποστολή του Ατρομήτου για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη.

Συγκεκριμένα, με την προπόνηση της Πέμπτης που έγινε στον Ασπρόπυργο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριέλαβε και τον Γκαρσία.

Στην αποστολή είναι οι: Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Αθανασίου, Νάστος, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Καραγκούνης, Μπρίτο, Επστάιν, Καραμάνος και Κούτσι.

Η ομάδα του Περιστερίου θα προπονηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο αθλητικό κέντρο κάνοντας χαλάρωμα και στην συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση τροφίμων από την ΠΑΕ

Στο μεταξύ η ΠΑΕ Ατρόμητος στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στην πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου και στηρίζει την καμπάνια "συγκεντρώνουμε τρόφιμα για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη" για να μπει ένα λιθαράκι ώστε να υπάρξει Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους.

Η ομάδα του Περιστερίου θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια προσφέροντας τρόφιμα την 1η Δεκεμβρίου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιστερίου και καλεί τους φιλάθλους της σε μια ανθρώπινη στρατιά αλληλεγγύης να προσφέρουν οτιδήποτε μπορούν από το υστέρημα τους συμμετέχοντας στον αγώνα της ανθρωπιάς, της ευαισθητοποίησης και της προσφοράς, προς όποιον έχει "πραγματικά" ανάγκη.

Τα σημεία συγκέντρωσης τροφίμων το ερχόμενο Σάββατο είναι το Νέο Δημαρχείο, το ΚΑΠΗ Αγίου Ιεροθέου, το ΚΑΠΗ Ανθούπολης και ο Λόφος Αξιωματικών (Τζον Κέννεντι 135).

ΑΕΚ: Φωνές Λίνεν για τα γελάκια των παικτών

Ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε στους παίκτες στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης και τους ζήτησε να περιορίσουν τις πλάκες, τα γέλια και τις φωνές στα αποδυτήρια.

"Σας ακούω από το γραφείο να γελάτε και να κάνετε πλάκα λες και είμαστε πρώτοι και αυτό με εκνευρίζει", ήταν τα λόγια του Γερανού τεχνικού ο οποίος θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τα πλάνα του ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, ο Λίνεν έδειξε ότι προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα αντί του τραυματία Λαγού, τον Κουρέλλα.

Από την άλλη στη θέση του τιμωρημένου Κορδέρο αναμένεται να τοποθετηθεί ο Αντώνης Ρίκκα.Αναμένεται επίσης η επιστροφή του Φουρτάδο στη θέση που αγωνίστηκε ο Τσίτας στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.
Enhanced by Zemanta

Παναχαϊκή: Παράπονα για διαιτησία και φιλοξενία

Μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή, όπου δίνονται συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας για την απόδοση απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ εκφράζονται παράπονα για τη διαιτησία και τη φιλοξενία.

Αναφέρονται μια σειρά από φάσεις που η πατρινή ομάδα θεωρεί ότι αδικήθηκε, ενώ εκφράζεται η απορία πως επιτρέπεται η είσοδος στο «Γ. Καραϊσκάκης» η είσοδος σε κατηγορούμενους για τα στημένα και όχι σε έναν πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο μιας ιστορικής ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1) Το ΔΣ της ΠΑΕ Παναχαϊκή δίνει συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό τιμ για την αγωνιστική εικόνα την οποία παρουσίασαν στο ντέρμπι της αγωνιστικής για το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ο ηλικίας 39 ετών προπονητής μας Γιώργος Κούτσης , ο βοηθός του Θεοδόσης Γεωργάκης και ο Βαγγέλης Καράτσης προετοίμασαν με τον καλύτερο τρόπο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, αγωνίστηκαν (8 ποδοσφαιριστές από ηλικίας 19-24 ετών) και 3 ποδοσφαιριστές έως 28 ετών (Vunk 25 ετών, Σαλαμαστράκης 28 ετών, Πίτκας 28 ετών) και χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο φάουλ για να ανοίξει το σκορ από τον χαρισματικό σκόρερ Τζιμπούρ και ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Μήτρογλου από ένα κόρνερ για να ηττηθεί η ομάδα μας.

2)Η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχοντας ως μάρτυρα όλη την φίλαθλη Ελλάδα που παρακολουθούσε το matchα πέδειξε παρά τις σημαντικές ελλείψεις της (έλειψαν λόγω τραυματισμού Oliseh, Diogo, Hourtado, Ντίνας, Γεωργίου, Mapuku) ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα τουλάχιστον από τις 10 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος της Super League που αγωνίζονται με ποδοσφαιριστές οι οποίοι ούτε στην 18άδα της ομάδας μας δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και θα έπρεπε από το προηγούμενο καλοκαίρι να είναι αναπόσπαστο μέλος των ομάδων της Super League εξασφαλίζοντας αγωνιστικό ήθος στο πρωτάθλημα της Super League και όχι αγωνιστική υποτέλεια.

3)Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δικαιούται να διαμαρτύρεται για το σύνολο των αποφάσεων του διαιτητή Θάνου ο οποίος έδινε κάρτες και φάουλ μόνο εις βάρος της ομάδας μας , σφυρίζοντας για πρώτη φορά φάουλ υπέρ της Παναχαϊκής στο 21 λεπτό αφού οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αγωνίζονταν πολύ σκληρά αφήνοντας ατιμώρητους τους παίκτες που αγωνίζονταν σκληρά πιθανότατα λόγω της επισκέψεως του Μαρινάκη στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα και λόγω του πριμ για την επίτευξη πολλών γκολ εις βάρος μας όπως έγραψαν στο σύνολο του τύπου.

Αλήθεια κ. Θάνο με τι τιμωρείται η αγκωνιά του Ντιακιτέ στο κεφάλι του Λίτση που έμεινε αναίσθητος για 2 λεπτά;

Μόνο ο Κοντρέρας έπρεπε να δεχθεί κάρτα στο 89 λεπτό;

Ποιο φάουλ έκανε στον Τζιμπούρ ο Βοσκόπουλος , ποιο φάουλ έκανε ο Fation όταν πήρε την κίτρινη κάρτα;

Αξέχαστος θα μας μείνει ο βοηθός διαιτητή Σταυρουλάκης Γεώργιος ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 1-0 μόνο, ανέκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ τον 19χρονο ποδοσφαιριστή μας Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο όταν έβγαινε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο μεταδίδων το παιχνίδι λαλίστατος δημοσιογράφος κ. Αλέξης Σπυρόπουλος δεν έκανε κανένα σχόλιο για αυτές τις φάσεις, όταν προς τιμήν του το συνδρομητικό κανάλι τις προέβαλε έστω για μια φορά ενώ την φάση της δήθεν γρονθοκοπήσεως εκτός φάσεως του Μήτρογλου από τον Σαλαμαστράκη την προέβαλε 3 έως 4 φορές, ευτυχώς γιατί έτσι αποδείχτηκε ότι δεν έγινε τίποτα τέτοιο στο γνωστό για το σκληρό του μαρκάρισμα παιχνίδι Μήτρογλου.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να ευχαριστήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την υποδειγματική φιλοξενία της στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο και επιφυλάσσεται να ανταποδώσει στις 19 Δεκεμβρίου στην Πάτρα, είτε στο στάδιο της Αγυιάς είτε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, αλλά λυπάται ιδιαίτερα γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός προτίμησε να φιλοξενήσει στις προεδρικές σουίτες αντί του πρώην προέδρου και πρώην μεγαλομετόχου για 5 ακόμα μήνες τιμωρημένο για εξύβριση του διαιτητή Αμπάρκιολη, τον ισόβια αποκλεισμένο για τα στημένα παιχνίδια Αχιλλέα Μπέο και τον τιμωρημένο για 7 χρόνια από κάθε ποδοσφαιρική ιδιότητα το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Τσακογιάννη (6 χρόνια γενικού αρχηγού της Ηλιούπολης, όταν πυροβολούσαν το πούλμαν του Παναιτωλικού και έκοβαν τα δοκάρια του γηπέδου στον αγώνα με τον Διαγόρα Ρόδου) και νυν ψευδομάρτυρα Πέτρο Σταθάκη.

Φαίνεται για τον κ. Μαρινάκη και τους ανθρώπους του είναι καλύτερα να φιλοξενούνται στις σουίτες για τους αγώνες του Ολυμπιακού μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Αχιλλέας Μπέος και το πρωτοπαλίκαρο του Τσακογιάννη παρά τον μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των στημένων αγώνων κ. Αλέξη Κούγια.

Onsports.gr

Βήμα πρόκρισης για Κέρκυρα 2-0 τον Τύρναβο σε... πισίνα!


Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Κέρκυρα που νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Τύρναβο σε ένα βαρύ λασπωμένο τερέν που ήταν κατάλληλο για αγώνα… πόλο. Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα στις 20 Δεκεμβρίου και η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Λεβαδειακός – Πιερικός.
Ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση και ως εκ τούτου κανείς δεν περίμενε να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, αφού οι παίκτες πάλευαν μέσα στη λάσπη και υπήρχαν στιγμές που η μπάλα κολλούσε στο χορτάρι.
Η Κέρκυρα ωστόσο πήρε εύκολα το κέντρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ γινόταν πολύ επικίνδυνη στις πλαγιοκοπήσεις της ιδιαίτερα από την αριστερή πλευρά με τον Αρμένη. Από την άλλη, ο Τύρναβος προσπαθούσε μόνο με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κάτι καλό, ενώ ανασταλτικά είχε πρόβλημα ιδίως στις στημένες φάσεις και ο τερματοφύλακας Γούπος έμεινε αρκετές φορές εκτεθειμένος από την άμυνά του.
Στο 26ο λεπτό σε μια απ’ αυτές τις φάσεις που η άμυνα του Τυρνάβου πιάστηκε στον… ύπνο, η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι. Ηταν μια επέλαση του Διαμαντόπουλου που απέφυγε τον τερματοφύλακα Γούπο βγήκε πλάγια αριστερά από την εστία του Τυρνάβου και ο Σιάτρας τον ανέτρεψε. Ο παίκτης πήρε την κίτρινη κάρτα και η Κέρκυρα το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο Διαμαντόπουλος ανοίγοντας το σκορ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (27’) η Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν σε σέντρα του Αρμένη ο Βασιλόγιαννης για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα που έδιωξε σε κόρνερ ο Γούπος.
Στο 28’ ήταν η σειρά του Τυρνάβου να πλησιάσει το γκολ, όταν σε κάθετη πάσα του Αντωνόπουλου ο Μπουσινάκης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στρατηλάτη που όμως πρόλαβε τη μπάλα.
Στο 35’ ο Τύρναβος πέτυχε γκολ με τον Νόννη που όμως ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τύρναβος μπήκε περισσότερο ορεξάτος στο παιχνίδι, και έφτασε κοντά στο γκολ στο 54ο λεπτό όταν σε πάσα του Παπαγεωργίου ο Περήφανος έπιασε δυνατό σουτ που όμως κατέληξε στα χέρια του Στρατηλάτη.
Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες εκατέρωθεν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συνεχίσουν με 10 παίκτες. Στο 57’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σιάτρας για τον Τύρναβο και στο 62’ ο Καραπέτσας για την Κέρκυρα.
Στο 63’ ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ για τον Τύρναβο, αλλά ο Στρατηλάτης διώχνει με γροθιές.
Μπορεί η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε άμεσα, αλλά η Κέρκυρα ήταν πιο αποτελεσματική και έτσι παρά τις πρωτοβουλίες του Τυρνάβου στο 78ο λεπτό «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ του Σίμωση μετά από τραγικό λάθος του Νόννη. Ο Σίμωσης ξέφυγε από τον αντίπαλό του από δεξιά, προχώρησε προς την περιοχή, απέφυγε και τον Μεζίνι και πλασάροντας τον Γούπο έγραψε το 2-0 για λογαριασμό των «Φαιάκων».
Προηγουμένως ο ίδιος (είχε μπει αλλαγή στο 70’) είχε πιάσει κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γούπου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Κουρομπυλιά (Καρδίτσας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιάτρας-Καραπέτσας. ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 55' Σιάτρας - 62' Καραπέτσας
Τύρναβος (Τάσος Μπεριτζάς): Γκούμπος, Αθανασούλης, Περήφανος, Νόννης, Τσιάτρας, Αντωνόπουλος, Διβανές (55' Παπαγεωργίου), Μεζίνι, Μπουσινάκης (33' Κακαβίτσης), Τσούκαλος, Οικονόμου.
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Στρατηλάτης, Λάμπρου, Πετρούσης, Έντερ (82' Γκούμας), Αρμένης, Κρητικός (66' Τσοκάνης), Σταματόγιαννης, Τσουμάνης, Καραπέτσας, Βασιλόγιαννης (75' Σίμωσης), Διαμαντόπουλος.

Από onsports.gr

Το σήμα του ΠΑΟΚ στα χέρια του Σαββίδη

Διαβάστε πώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, έχει εξασφαλίσει πληρη δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματος του ΠΑΟΚ.

Κυρίαρχος του παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα είναι ο Ιβάν Σαββίδης και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με την διαχείριση του σήματος του ΠΑΟΚ, που πλέον περνά στην απόλυτη δικαιοδοσία της ΠΑΕ, μετά τις συμφωνίες που πέτυχε ο Ιβάν Σαββίδης με τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ.

Το καλοκαίρι, η διαχείριση του σήματος ήταν ένα κομμάτι της συμφωνίας ΠΑΕ και Ερασιτέχνη για τα επόμενα πέντε χρόνια και για το ίδιο χρονικό διάστημα πλέον υπάρχει συμφωνία και με την ΚΑΕ.

Η ΠΑΕ υποχρεούται να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε χρόνο στον ΑΣ και την ομάδα μπάσκετ, αλλά έχει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί όπως θέλει το σήμα του ΠΑΟΚ.

Θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα γίνουν από δω και στο εξής σε επίπεδο προώθησης προϊόντων και πώς οι συνεργάτες του Σαββίδη θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τα έσοδα της ομάδας.

Στο μεταξύ, εδώ και τέσσερις μέρες η ΠΑΕ έχει νέο διευθυντή μάρκετινγκ, τον Λάζαρο Μπαχτσεβάνο. 

Πέθανε ο πρ. πρόεδρος των Τρικάλων Γιάννης Σακκάς


Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος των Τρικάλων, Γιάννης Σακκάς, με την οικογένεια του ΑΟΤ να θρηνεί τον χαμό του.

Η διοίκηση των Τρικάλων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στον ΑΟ Τρίκαλα έφυγε από την ζωή. Ο Γιάννης Σακκάς και ως πρόεδρος της ομάδας, αλλά και ως απλός φίλαθλος έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον ΑΟΤ. Θα θέλαμε και δημόσια να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Enhanced by Zemanta

Αλαφούζος: «Δεν ξεχνάμε τη μαφία του ποδοσφαίρου»

Συνεχίζει μέσω twitter ο Γιάννης Αλαφούζος τις επιθέσεις στον Ολυμπιακό και σε ένα «τιτίβισμά» του τα μεσάνυχτα της Τετάρτης εκτόξευσε ξανά τα βέλη του κάνοντας λόγο για «μαφία του ποδοσφαίρου».

«Δεν ξεχνάμε την μαφία του ποδοσφαίρου! Δεν ξεχνάμε τον Αρετόπουλο! Δεν ξεχνάμε! Πολεμάμε συνέχεια! Μόνοι μας! Είμαστε αποφασισμένοι!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του, ενώ ακολούθησε και δεύτερο όπου έγραψε: «Υπάρχουν αυτά που λέγονται και δεν γίνονται και αυτά που γίνονται και δεν λέγονται όσο και αν θέλετε να κάνετε το άσπρο μαύρο θα νικήσουμε!».

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ έχει εξαπολύσει επίθεση κατά της διαιτησίας πριν ακόμα τελειώσει το παιχνίδι Πλατανιάς – Παναθηναϊκός, αλλά δεν σταμάτησε εκεί και συνεχίζει να επιτίθεται κατά του Ολυμπιακού.

Στα «τιτιβίσματα» του Γιάννη Αλαφούζου υπήρξε σχόλιο και από τον Χάρρυ Κλυνν το οποίο ανέφερε:

«Γιάννη, εγώ σου τα 'πα, αλλά δε μ' άκουσες. Δύσκολα να γίνεις αποδεκτός από τη φυλή του ποδοσφαίρου. Οι δηλώσεις σου είναι λάθος», έγραψε ο γνωστός Ελληνας ηθοποιός.

Ολυμπιακός: "Υπεύθυνος ο Γιάννης Αλαφούζος για οποιοδήποτε επεισόδιο"

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει ότι για οποιοδήποτε επεισόδιο και αν δημιουργηθεί στον επικείμενο αγώνα της ομάδας μας με τον Παναθηναϊκό, υπεύθυνος θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος"  τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Πειραιώτικης ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το τελευταίο διάστημα όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι γίνονται μάρτυρες μιας ολοένα αυξανόμενης έντασης που προκαλείται από τις συνεχόμενες δηλώσεις και θέσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, συνειδητά δεν απαντά στις προκλήσεις του για να μη συμβάλει επ’ ουδενί στη δημιουργία και του παραμικρού επεισοδίου.

Τον καλούμε να συμμορφωθεί, να αναλογιστεί τις ευθύνες της θέσης του και να συνειδητοποιήσει επιτέλους τις συνέπειες των πράξεων του.

Τέλος η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει ότι για οποιοδήποτε επεισόδιο και αν δημιουργηθεί στον επικείμενο αγώνα της ομάδας μας με τον Παναθηναϊκό, υπεύθυνος θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος με τη μέχρι σήμερα στάση του θα είναι ο ηθικός αυτουργός".

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 2-0

Ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη "καθάρισαν" οι "χρυσοκέφαλοι" (Τζιμούρ 47', Μήτρογλου 71') και κάπως έτσι ήρθε η νίκη με 2-0 απέναντι στην Παναχαϊκή, στο πρώτο ματς του Κυπέλλου για την φάση των "32". Θετική εμφάνιση από Ζαραδούκα και Βλαχοδήμο, που έβγαλε ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ντιακιτέ.

Σ' ένα ματς με λίγο κόσμο στις εξέδρες και μέτριο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα ημίχρονο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και με δύο επιθετικούς (4-4-2) και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να προσαρμοστούν οι ποδοσφαιριστές και να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και τελικά από το δεύτερο κιόλας λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τζιμπούρ (47'), λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Το 2-0 ήρθε από τον Μήτρογλου, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και κάπου εκεί όλα ήταν πιο απλά και εύκολα για τους γηπεδούχους. Και τα δύο γκολ των "ερυθρολεύκων" σημειώθηκαν με κεφαλιά, ενώ το δεύτερο προήλθε από στημένη φάση. Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού...
Το ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα πραγματοποίησε ο Ζαραδούκας που ήταν αρκετά θετικός, ενώ και ο Βλαχοδήμος ήταν καλός, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντιακιτέ που έπαιξε δεξί μπακ και έδειξε αρκετές αρετές, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είναι παίκτης που τρέχει, κυνηγά κάθε φάση και μάχεται! Άρα μπορεί να προσφέρει πολλά.

Στον αντίποδα, οι παίκτες της Παναχαϊκής τα πήγαν καλά στο πρώτο μέρος, αφού έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας τους και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν παρά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ είχαν 2-3 καλές στιγμές για να σκοράρουν.
Πλέον, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και πάλι στις 19 Δεκέμβρη στην Πάτρα (20:30), με τον Ολυμπιακό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αγώνας

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Μέγιερι υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, σέντερ μπακ ήταν οι Κοντρέρας και Παπάζογλου, δεξιά ήταν ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Ζαραδούκας, αμυντικά χαφ οι Φέισα και Γκρέκο, αριστερά στο κέντρο ήταν ο Βλαχοδήμος, δεξιά ο Φουστέρ και στην επίθεση οι Τζιμπούρ-Πάντελιτς.
Οι προσανατολισμοί του Ολυμπιακού ήταν άκρως επιθετικοί, όμως αυτό αργήσαμε να το δούμε μέσα στο γήπεδο και μάλιστα η ομάδα που έκανε την πρώτη φάση του ματς ήταν η Παναχαϊκή. Ο Βουνκ σούταρε από το ύψος της περιοχής και ανάγκασε τον Μέγιερι στην πρώτη απόκρουση της βραδιάς. Γενικά οι Πατρινοί είχαν... τσαγανό και δεν φοβήθηκαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.
Ευκαιρίες αλλά όχι γκολ και θέαμα από τον Ολυμπιακό
Από το 15' και μετά, οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και δίχως να παίξουν μεγάλη μπάλα, έφτιαξαν αρκετές φάσεις και απείλησαν την εστία του Πίτκα. Ούτε όμως η κεφαλιά του Τζιμπούρ (17'), ούτε τα σουτ των Πάντελιτς (18') και Βλαχοδήμου (20') ήταν εύστοχα και έτσι το 0-0 δεν άλλαζε.
Το σκηνικό δεν άλλαξε και το υπόλοιπο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί μπροστά από την αντίπαλη περιοχή, να δημιουργεί ευκαιρίες, όμως δεν έκανε το σημαντικό. Να στείλει δηλαδή την μπάλα στα δίχτυα. Από την άλλη, η Παναχαϊκή έδειξε ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα και όποτε έβρισκε ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση. Το σουτ του Πάντελιτς στο 37', η κεφαλιά του Τζιμπούρ στο (38') αλλά και το σουτ του Βλαχοδήμου στις καθυστερήσεις δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.
"Τρομοκρατία" με το καλησπέρα (1-0)
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πέτυχε το πολυπόθητο γρήγορο γκολ με το καλημέρα, τα κατάφερε όμως με το... καλησπέρα. Συγκεκριμένα, ένα λεπτό μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες είχαν πάρει προβάδισμα και είχαν πλέον κεφάλι στο σκορ. Όλα αυτά χάρη στο κεφάλι του Τζιμπούρ που έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Φουστέρ.
Αν νομίζετε πάντως πως οι φιλοξενούμενοι τα παράτησαν κάνετε λάθος, αφού λίγα λεπτά αργότερα είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Στο 57ο λεπτό, ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά για τον Γκούρτσα, εκείνος βγήκε στην πλάτη του Παπάζογλου, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Μεγιερι.
Δεύτερο "χτύπημα" από τον Μήτρογλου (2-0)
Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και με τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Πάντελιτς έγιναν πιο απειλητικοί. Η μπάλα παιζόταν στο μισό γήπεδο προς την εστία του Πίκτα και όλα έδειχναν πως είναι θέμα χρόνου να μπει κι άλλο γκολ. Στο 71' ο Βλαχοδήμος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Άλλο ένα γκολ από στημένο για τον Ολυμπιακό και πρώτη ασίστ για τον Βλαχοδήμο.
Το ματς στα επόμενα και τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Ζαρντίμ να παίζουν μονότερμα και να προσπαθούν να πετύχουν άλλο ένα γκολ1. Παρόλα αυτά, τα σουτ του Μήτρογλου (86', 87') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 93' ο Σαλαμαστράκης χτύπησε εκτός φάσης τον Μήτρογλου με το πόδι, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε καν κίτρινη κάρτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μασάντο εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι δεν άλλαξε κάτι.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών)
Βοηθοί διαιτητές: Γιώργος Καλφόγλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Γιώργος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Φουστέρ (62' Φετφατζίδης), Γκρέκο, Φέισα, Βλαχοδήμος (79' Μασάντο), Τζιμπούρ, Πάντελιτς (62' Μήτρογλου).
Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ, Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85' Ουρτάδο), Λίτσης (71' Ντίνας), Βοσκόπουλος, Άντονι, Γκούρτσας.
Γκολ: 47' Τζιμπούρ, 71' Μήτρογλου
Κίτρινες: 90+2 Φέισα / 32' Βοσκόπουλος, 53΄Φατιόν, 79' Κοιλιάρας


Πρόκριση με Καράμπελα ( 7 videos)

Έπρεπε να φύγει ο Φάνης Γκέκας για να πετύχει το πρώτο του γκολ ο Νίκος Καράμπελας με την Λεβάντε και να ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης. Πέρασαν Ατλέτικο και Βαλένθια (videos)

Ο Νίκος Καράμπελας πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Λεβάντε και άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης στους "16" του ισπανικού κυπέλλου.
Η Μελίγια είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και ο Καράμπελας στο 25' άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα, αλλά η Λεβάντε νίκησε τελικά με 4-1 και πήρε την πρόκριση.

Με δεύτερη νίκη πέρασαν στην επόμενη φάση Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια, αλλά και η Χετάφε παρά το 0-0 με την Πονφεραντίνα.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των "32":


Τρίτη
Ράγιο Βαγιεκάνο - Λας Πάλμας 0-0  [0-1]
Οσασούνα - Χιχόν 2-0 (70' Χοσέμπα Γιορέντε, 73' Ρουμπέν Γκονθάλεθ) [0-1]
Σοθιεδάδ - Κόρντομπα 2-2 (20' Γκριεζμάν, 85' Αχιρέτσε / 65' Πατίνιο, 71' Ντουμπαρμπιέρ) [0-2]
Μπέτις - Βαγιαδολίδ 3-0 (26' Αμάγια, 62' Ρουμπέν Κάστρο, 86' αυτ. Ρουέδα) [0-1]
Ρεάλ - Αλκογιάνο 3-0 (71' Ντι Μαρία, 89' Καγεχόν) [4-1]
Μάλαγα - Πολιντεπορτίβο Καθερένιο 0-1 (37' Τσάπι) [4-3]

Τετάρτη
Ατλέτικο - Ρεάλ Χαέν 1-0 (16' Ραούλ Γκαρθία) [3-0]
Χετάφε - Πονφεραντίνα 0-0 [4-0]
Λεβάντε - Μελίγια 4-1 (25' Καράμπελας, 62' Μαρτί, 76' Μίτσελ, 86' πέν. Ιμπόρα / 27' Τσότα) [0-1]
Βαλένθια - Γιαγκοστέρα 3-1 (15' Ραμί, 58' Νέλσον Βαλντές, 78' Μπερνάτ / 84' Νίκο Ρούμπιο) [2-0]
Μπαρτσελόνα - Αλαβές (22:30) [3-0]
Εσπανιόλ - Σεβίλλη [1-3]

Πέμπτη
Θέλτα - Αλμερία [0-2]
Γρανάδα - Σαραγόσα [0-1]
Μαγιόρκα - Ντεπορτίβο [1-1]

12/12
Μπιλμπάο - Εϊμπάρ [0-0]


Δεν επετράπη η είσοδος στον Κούγια στο "Καραΐσκάκη"- Κούγιας: "Θα τους μηνύσω"

Δεν επετράπη η είσοδος στον Αλέξη Κούγια στο γήπεδο "Καραΐσκάκη" και με προσωπική του δήλωση τονίζει πως θα μηνύσει τον υπάλληλο της ΕΠΟ, όσο και το νομικό πρόσωπο αυτής. Διαβάστε την δήλωσή του

Από την τηλεόραση παρακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδος ο Αλέξης Κούγιας, καθώς δεν του επετράπη η είσοδος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο νομικός σύμβουλος της Πατρινής ομάδας, μόλις έφτασε στο γήπεδο έφαγε "πόρτα" από τους ανθρώπους της ΕΠΟ και με δήλωσή του ο κ. Κούγιας τόνισε πως θα τους μηνύσει.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:
"Όπως είναι γνωστό, υπήρξα Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και, μετά τη σφαγιαστική διαιτησία του διερευνώμενου από το ΣΔΟΕ για χρήματα στους λογαριασμούς του, εκτελεστή Αμπάρκιολη, αφού πρώτα τον προστάτευσα να μην τον λιντσάρουν οι 8.000 οπαδοί μας στο παιχνίδι με την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, και αυτός ισχυρίστηκε με συμπληρωματική του έκθεση, αφού δεν είχε γράψει τίποτα στο φύλλο αγώνος, ότι μετά τον αγώνα αποπειράθηκα αφενός μεν να τον σκοτώσω, χτυπώντας με το αυτοκίνητό μου μάρκας RANGE ROVER το ταξί που τον μετέφερε, αφετέρου δε ότι τον εξύβρισα, μου επιβλήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για ένα έτος, καθώς και η ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα έτος.
Σήμερα, ως νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, αλλά και ως απλός οπαδός της Παναχαϊκής και φίλαθλος του ποδοσφαίρου, θέλησα να παρακολουθήσω το παιχνίδι της ομάδας μου, αφού η διοίκησή της μου είχε κάνει την τιμή να με συμπεριλάβει στα 30 πρόσωπα που θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από τιμητικές θέσεις.
Κατά την προσέλευσή μου ο εκπρόσωπος της οικονομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ κύριος Πεδής που είναι ο υπεύθυνος για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, μου έκανε γνωστό ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και κατόπιν μιας δικής του αυθαίρετης ερμηνείας της ως άνω αποφάσεως, δεν μου επιτρέπει την είσοδό μου στο γήπεδο.
Τόσο το συγκεκριμένο υπάλληλο της ΕΠΟ, όσο και το νομικό πρόσωπο αυτής, θα τους μηνύσω και θα τους ενάγω, γιατί δεν δικαιολογείται να αγνοούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου να προσέρχομαι ως απλός φίλαθλος σε οποιοδήποτε γήπεδο επιθυμώ και ότι η μόνη αρμόδια αρχή να μου αφαιρέσει αυτή τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δυνατότητα είναι η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, η οποία όμως ουδέποτε με έχει παραπέμψει και η οποία ουδέποτε έχει αποφανθεί περί στερήσεως της φιλάθλου ιδιότητός μου και άρα της δυνατότητας εισόδου μου στα γήπεδα της επικράτειας.
Εκείνο που με λυπεί όμως περισσότερο, είναι ότι λίγο πριν ο συγκεκριμένος υπάλληλος μου απαγορεύσει την είσοδο στο γήπεδο, πέρασα μπροστά από το γραφείο του Προέδρου της ΕΠΟ, στο οποίο βρίσκονταν, συμπτωματικά θέλω να πιστεύω, οι κύριοι Μώραλης, Παυσανίας Παπανικολάου και Κουρίδης, αν και είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνάντηση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη μετά.
Σήμερα για πρώτη φορά από τότε που ήμουν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας, θα παρακολουθήσω αγώνα της ομάδας μου στην τηλεόραση και ελπίζω οι ποδοσφαιριστές μας να δώσουν τη δέουσα απάντηση αντί για μένα".

ΠΑΕ Άρης: Το "αντίο" των Λαμπριάκου, Κατσιαούνη και Στεφανίδη

Τους λόγους της αποχώρησής τους από την ΠΑΕ Άρης εξηγούν μέσω ανακοίνωσής τους οι Σταύρος Λαμπριάκος, Αλέκος Κατσιαούνης και Παναγιώτης Στεφανίδης, ευχόμενοι παράλληλα "ό,τι καλύτερο" στη διοίκηση Πρωτοδικείου που πρόκειται να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση των παραιτηθέντων μελών της διοικούσας επιτροπής των "κιτρίνων":
"Μετά από πέντε μήνες παρουσίας στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από αυτήν. Στη διάρκεια των πέντε μηνών κάναμε ό,τι μπορούσαμε σε συνεργασία με τον Αντώνη Ζαμπέτα και τον Χρήστο Γρόλλιο, προκειμένου να πετύχουμε αυτά που από την πρώτη μέρα ορίσαμε ως στόχους. Την παρουσία του Αρη στο Πρωτάθλημα, τη δημιουργία του ρόστερ που θα αγωνιστεί με τα πενιχρά οικονομικά που είχαμε και την οικονομική εξυγίανση και ισορροπία.
Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να αποχωρήσουμε, αφού αδυνατούμε για προσωπικούς λόγους να εισέλθουμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου, γεγονός που γνώριζε ο κόσμος του Αρη από το καλοκαίρι.
Ευχόμαστε στην διοίκηση που θα προκύψει ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια του αγωνιστικού τμήματος, η οποία συνδέεται άμεσα και με την επιβίωση του Συλλόγου. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και δεν ωφελεί σε τίποτα η πρόωρη καταδίκη της.
Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο του Άρη για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας παρείχε, καθώς και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ Αρης (αγωνιστικό και διοικητικό) για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και την άψογη συνεργασία που είχαμε".
Οι Αλέκος Κατσιαούνης, Σταύρος Λαμπριάκος και Παναγιώτης Στεφανίδης προανήγγειλαν τη διεξαγωγή συνέντευξης Τύπου όπου, προφανώς, θα πουν περισσότερα.

Λεβαδειακός-Πιερικός 2-0

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερο πρόβλημα ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-0 τον Πιερικό στο πρώτο ματς της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση. Τα γκολ Πόι και Ροτζέριο

Το πάνω χέρι για την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε ο Λεβαδειακός ο οποίος στο Δημοτικό γήπεδο Λιβαδειάς νίκησε με 2-0 τον Πιερικό στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Βοιωτίας δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και πήρε τη νίκη με τα γκολ του Πόι στο 34ο λεπτό και του Ροτζέριο στο 88'. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο ΟΑΚΑ Κατερίνης.
Ο Λεβαδειακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν άφησε σε κανένα σημείο τον Πιερικό να τον απειλήσει, ενώ με τις ευκαιρίες που δημιούργησε πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Πόι.

Ο Λεβαδειακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης έστω και αν την πρώτη του καλή φάση την έκανε μετά το εικοστό λεπτό.

Στο 24' ο Ροτζέριο έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου.

Δύο λεπτά αργότερα (26') ο Ακόστα ήταν αυτός που εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη με το σουτ του Ροτζέριο (άουτ).

Η υπεροχή της ομάδας της Βοιωτίας καρποφόρησε στο 34', όταν ο Ρομέου έκανε μια ωραία μπαλιά στον Πόι και ο τελευταίος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Πιερικού για να κάνει το 1-0.

Μοιραίος ο Μίλιεβιτς

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να πετύχει ένα ακόμη τέρμα για να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά ο Μίλιεβιτς στάθηκε μοιραίος.

Στο 46' ο Μίλιεβιτς πέρασε έναν αμυντικό του Πιερικού έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (51') ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ με τον Τόλιο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Μίλιεβιτς στο 53' είχε μια ακόμη καλή φάση, κάνοντας το σουτ από καλή θέση με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 70' ο γκολκίπερ του Πιερικού Τόλιος είπε και πάλι "όχι" αποκρούοντας την μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χοσέμι.

Στα υπόλοιπα λεπτά τις αναμέτρησης ο Γιώργος Παράσχος έκανε αλλαγές για να δει και την κατάσταση των υπόλοιπων παικτών του με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει.

Ακόμα και έτσι στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με πλασέ του Ροτζέριο στο 88' και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Ο διαιτητής του αγώνα Μάνταλος (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Καρτσαμπά, ενώ στις καθυστερήσεις απέβαλλε τον Δήμου με δύο κίτρινες κάρτες.

Λεβαδειακός: Κασμερίδης, Νικολακάκης (82' Μεντί), Χοσέμι, Λισγάρας, Μουλόπουλος, Ρομέου (70' Κόρμπος), Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς (77' Μπουλόπουλος), Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι.
Πιερικός: Τόλιος, Γιαζιτζόγλου (46' Παναγιωτίδης), Λαζαρίδης, Δήμου, Μιχαηλίδης, Λόπεζ (53' Παπατόλιος), Ίτσιος, Καρτσαμπάς, Κόιτς (56' λ.τρ. Παπαδόπουλος), Σεχολάρι, Καραγκούνης.

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 1-0

Ο ΟΦΗ έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Ηράκλειο. Από ανύπαρκτο πέναλτι το γκολ για τους Κρητικούς.

Χάρη σε μια λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Γιώργου Κύζα, που καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 59ο λεπτό σε... βουτιά του Περογαμβράκη στην περιοχή του Απόλλωνα, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έφτασε στη νίκη με 1-0.

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προσέφερε φτωχό θέαμα, αφού οι γηπεδούχοι απώλεσαν ελάχιστες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, κυρίως με τους Παπάζογλου, Ζορμπά και Σαρ.
Ωστόσο, το πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ και εκτέλεσε εύστοχα στο 60' ο Θανάσης Παπάζογλου, ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 και να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Ο επαναληπτικός μεταξύ των δύο ομάδων διεξάγεται στις 22 Δεκεμβρίου (18:30) στο γήπεδο της Ριζούπολης.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Κουρδάκης, Μονιάκης, Σαρ, Σόουζα, Μπανούσης (76' Νύκταρης), Ιωαννίδης (46' Σίσιτς), Ζορμπάς, Περογαμβράκης (84' Ροβίθης), Βιτώρος, Παπάζογλου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Αθανασίου, Κωνσταντίνου, Κρουσταλέλης, Ιασωνίδης, Κύργιας, Λεοντίου (80' Αντωνόπουλος), Ντουτσαρίδης, Μανιάς, Δημογιάννης (61' Καραχάλιος), Διαμαντίδης, Τομαράς (71' Κορώνης)

Εύκολο το έργο της αήττητης Βουλιαγμένης

Με το εντυπωσιακό 15-5 επικράτησε η Βουλιαγμένη της γεωργιανής Λίγκαμους στην Τιφλίδα, συμπληρώνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του Α' ομίλου του Champions League.
 
Μετά το... αναγνωριστικό πρώτο οκτάλεπτο (2-3), η ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και με επιμέρους 3-0 στη δεύτερη περίοδο απέκτησε ασφαλές προβάδισμα. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους πρωταθλητές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους στην πισίνα και δεν απειλήθηκαν.

Tα oκτάλεπτα: 2-3, 0-3, 1-5, 2-4

Λίγκαμους: Γκεγκελασβίλι 2, Ουρουσάτζε, Ρούρουα, Νικολεϊσβίλι

Βουλιαγμένη: Γούνας 4, Αφρουδάκης 3, Κομάντινα, Ελμισιάν, Βελώνιας, Καρούντζος, Βλαχόπουλος, Τίγκας, Βουλγαράκης

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου στις 19/12, αυτή τη φορά στο κολυμβητήριο στη Βουλιαγμένη.

ΒΟΛΕΙ: Ανακλήθηκαν οι άδειες του ΤΑΑ Ηρακλής και του Πιερικού

Η ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ στο βόλεϊ, ο Ηρακλής, κινδυνεύει με αποκλεισμό από τη Volleyleague αφού η ΕΕΑ προχώρησε σε ανάκληση της άδειας του. Το ίδιο συνέβη και με τον Πιερικό.

H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε δώσει προθεσμία ενός μήνα στη διοίκηση της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή για να καταθέσει τη φορολογική και την ασφαλιστική του ενημερότητα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Έτσι προχώρησε στην ανάκληση της άδειας του, όπως και στον Πιερικό.

Οι ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης και μέχρι η απόφαση να τελεσιδικήσει μπορούν να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση:

Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), στη σημεριινή συνεδρίασή της, αποφάσισε:

1) Την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής των κάτωθι ομάδων, για λόγους, που συνιστούν βαρεία παράβαση του νόμου και αφορούν στο δημόσιο συμφέρον:

α) ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (μη προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας)

β) ΤΑΠ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (μη προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας)

γ) ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ (μη προσκόμιση φορολογικής, ασφαλιστικής

ενημερότητας κ.α.)

2) Τη σύνταξη και αποστολή στην ΕΠΟ, πορισμάτων ελέγχου, για τις ως άνω αναφερόμενες ομάδες, καθώς και για την ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΩΠΗ, λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, για τις δικές της ενέργειες.

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Φωστήρας την πρώτη έκπληξη, 1-0 τον Πανιώνιο

Ο Φωστήρας δημιούργησε την πρώτη έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας με 1-0 στον Ταύρο του Πανιωνίου, χάρις στο γκολ του Κάμπα στο 33ο λεπτό.

Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 23 Δεκεμβρίου και η ομάδα που θα προκριθεί στις «16» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός.

Ο βρεγμένος λόγω της δυνατής βροχής αγωνιστικός χώρος υπήρξε αποτρεπτικός παράγοντας για την παραγωγή ποδοσφαίρου αξιώσεων κι έτσι η πρώτη μισή ώρα κύλησε χωρίς καμία φάση. Στην πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης σημειώθηκε και το μοναδικό γκολ του αγώνα, όταν ο Κάμπας με ωραία κεφαλιά αιφνιδίασε τον Περιστερίδη. Στο 36΄ οι «κυανέρυθροι» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν στη σέντρα του Κοντοχρήστου ο Σμυρλής έπιασε εξ επαφής την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και στο 47΄ έχασαν νέα σημαντική ευκαιρία, με το σουτ του Καμπάνταη να αποκρούεται από τον Μπότο. Στο 73΄ ο Πανιώνιος απώλεσε την κορυφαία στιγμή του στον αγώνα, όταν σε φάση διαρκείας οι Κούρντι και Ντούνης απέτυχαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα του Φωστήρα να διαφυλάσσει και στις δύο περιπτώσεις το απαραβίαστο της εστίας του.Ο Φωστήρας την πρώτη έκπληξη, 1-0 τον Πανιώνιο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φάνης Γκέκας υπό προϋποθέσεις

Η περίπτωση του ελεύθερου Φάνη Γκέκα δεν αφήνει αδιάφορο τον Παναθηναϊκό αλλά λόγω της δραματικής του οικονομικής κατάστασης, η επιστροφή του Έλληνα φορ στην Παιανία μπορεί να γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις.

Ο Φάνης Γκέκας έλυσε και τυπικά το συμβόλαιο του με την ισπανική Λεβάντε, είναι πλέον ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί και στον Παναθηναϊκό εξετάζουν την περίπτωση του 32χρονου φορ.

Άλλωστε ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας προβλέπει σε πρώτη φάση την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου και ενός επιθετικού τον Ιανουάριο, ενώ ενδεχομένως να γίνει κίνηση και για στόπερ στην περίπτωση που φύγει ο Μπουμσόνγκ.

Η περίπτωση του Γκέκα έχει πέσει στο τραπέζι και αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο παίκτης επιθυμεί να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 6,5 χρόνια, τότε μπορεί να ξαναπεράσει την πύλη της Παιανίας αλλά υπό προϋποθέσεις.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο οικονομικό σκέλος. Η τραγική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα και θα πρέπει να βρεθούν χρήματα για να μπορέσει να ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να προσφέρει συμβόλαιο με υψηλές οικονομικές απολαβές στον Γκέκα και στην καλύτερη περίπτωση οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να κάνουν πρόταση στον Έλληνα επιθετικό για συμβόλαιο 18 μηνών με συνολικές απολαβές 300 χιλιάδες ευρώ.

Οταν η μπάλα έχει κέφια και γελοιοποιεί ποδοσφαιριστές [βίντεο]

Είναι στιγμές που το ποδόσφαιρο προσφέρει μαγικό θέαμα με τις εμπνεύσεις των παιχτών και τις εκτελέσεις; τους να ξεπερνούν σε φαντασία ακόμα και τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες. 

Βέβαια υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τερματοφύλακες και παίκτες γίνονται πρωταγωνιστές σε ποδοσφαιρικές κωμωδίες, καθώς οι γκάφες τους, σε συνδυασμό με την ατυχία τους προσφέρει άφθονο γέλιο στους θεατές.




Πηγή: iefimerida.gr

Ούτε ο ίδιος ο Ιμπραΐμοβιτς δεν μπορεί να το ξανακάνει [βίντεο]

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που κατέπληξε τους φιλάθλους με το γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Σουηδίας στη φιλική αναμέτρηση κατά της Αγγλίας προσπάθησε να το ξανακάνει σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος όπου αγωνίζεται, αλλά...

...το αποτέλεσμα ήταν μια μεγαλοπρεπής «σούπα». Ούτε ο ίδιος δεν κατάφερε να το ξανακάνει. Τουλάχιστον όμως προσπαθεί, οπότε κανείς ποτέ δεν ξέρει.



Epic Ibrahimovic Fail Bicycle Goal (St Etienne... από citrusblack83



Πηγή: iefimerida.gr

Πεδουλάκης: «Έτοιμοι να περάσουμε στο Τοπ - 16»

Ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό των απουσιών ζήτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα την Πέμπτη (29/11) στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Είναι ακόμη ένα πραγματικά σημαντικό παιχνίδι για εμάς, από τη στιγμή που η Ολίμπια είναι μια ομάδα που μάχεται μέχρι το τέλος σε κάθε ματς. Έχει το δικό της στυλ παιχνιδιού και πρέπει να προσέξουμε να μην αφήσουμε να βρουν το ρυθμό τους. Ένας ακόμη λόγος που κάνει τον αγώνα ιδιαίτερο για εμάς είναι το γεγονός ότι αν νικήσουμε, περνάμε στον επόμενο γύρο. Το να φτάσουμε στο Τοπ – 16 ήταν ο στόχος μας από την πρώτη μέρα. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα.

Ακόμη μία φορά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο, επειδή λείπουν και κάποιοι παίκτες εξαιτίας τραυματισμών σε αυτή την αναμέτρηση. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε πιο σκληρά έτσι ώστε να καλύψουμε τις απουσίες. Κερδίζουμε εμπειρίες και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «πρασίνων» στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Κύπελλο Ελλάδας: Πρεμιέρα για τους «μεγάλους» στη γ΄ φάση

Πρεμιέρα στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σήμερα, με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας να εκκινούν στη διοργάνωση των εκπλήξεων.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Παναχαϊκή στοχεύοντας σε μια ευρείας έκτασης νίκη. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Λεονάρντο Ζαρντίμ, έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του που έχουν αρκετούς αγώνες στα πόδια τους, ως εκ τούτου άφησε εκτός αποστολής τους Κάρολ, Τοροσίδη, Μανιάτη, Αμπντούν, Χολέμπας και Ιμπαγάσα.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας ο Πανιώνιος θα παίξει στον Ταύρο με τον Φωστήρα, ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τον Πιερικό και ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει στο «Θ. Βαρδινογιάννης» τον πρωτοπόρο της Β΄ Εθνικής, Απόλλωνα Σμύρνης. Τέσσερις ακόμη αγώνες θα διεξαχθούν αύριο και άλλοι οκτώ την επόμενη εβδομάδα, ενώ από την παρούσα φάση και ύστερα οι αναμετρήσεις είναι «διπλές».

Το πρόγραμμα (όλες οι συναντήσεις θα μεταδοθούν από την OTE TV): Φωστήρας-Πανιώνιος (14:30), Λεβαδειακός-Πιερικός (18:30), ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης (18:30), Ολυμπιακός-Παναχαϊκή (20:00).

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Έρχεται» πρόταση για Κουίνσι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ατζέντης για λογαριασμό ξένου συλλόγου πλησίασε τον Παναθηναϊκό για τον Κουίνσι, εκδήλωσε ενδιαφέρον και αναμένεται επίσημη πρόταση!
Ο Παναθηναϊκός είναι... ανοιχτός σε προτάσεις για τους ποδοσφαιριστές του, εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, και το δεδομένο αυτό έχει κινητοποιήσει την πιάτσα των ατζέντηδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάνατζερ που λειτουργεί για λογαριασμό ευρωπαϊκής ομάδας προσέγγισε τον Παναθηναϊκό πριν λίγες ημέρες και μετέφερε το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Κουίνσι. Φυσικά, και επειδή από το ενδιαφέρον μέχρι την επίσημη πρόταση υπάρχει μεγάλη απόσταση, η πλευρά του «τριφυλλιού» διεμήνυσε στον εκπρόσωπο του συλλόγου ότι θα πρέπει να φέρει εγγράφως την προσφορά για τον Γκανέζο εξτρέμ.

Από το ύψος της προσφοράς, φυσικά, θα εξαρτηθεί και η απάντηση των «πρασίνων», οι οποίοι είναι θετικοί στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών αλλά ξεκάθαρα αρνητικοί στο ξεπούλημα του ρόστερ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...