Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σώθηκε η Σ.Ουίλιαμς, ρεκόρ η Σβέντοβα

Αν και έχασε το πρώτο σετ, η Σερένα Ουίλιαμς επέστρεψε δυναμικά και κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση της Κινέζας Ζενγκ και να προκριθεί στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον.
 
Η ανατροπή της Αμερικανίδας, η οποία δεν είχε χάσει στο παρελθόν από τη Ζενγκ, βασίστηκε αναμφίβολα στο εκπληκτικό σέρβις που απέφερε 23 άσους. Χάρη σε αυτό έφτασε στο 6-2 και ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1 σετ, ενώ μετά από σκληρή μάχη επιβίωσε στο τρίτο και τελευταίο, επικρατώντας 9-7.

"Έπαιξε απίστευτα καλά", δήλωσε η Ουίλιαμς για την Κινέζα αντίπαλό της και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Γιαροσλάβα Σβέντοβα από το Καζακστάν, η οποία εντυπωσίασε αποκλείοντας το Νο10 του ταμπλό Σάρα Εράνι με 6-0, 6-4. Πέτυχε μάλιστα κάτι μοναδικό στα χρονικά του τουρνουά, αφού κατέκτησε σετ σε 15 λεπτά χωρίς να χάσει πόντο!

contra.gr
 

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Πέτρος τρέλανε τους Ολλανδούς

Και εκεί που όλοι λένε ότι η Ελλάδα "τρώει" τα παιδιά της, έρχονται οι άλλες χώρες να τα αξιοποιήσουν, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι Ολλανδοί της F.C. Twente με τον 14χρονο Πέτρο Αγιασιώτη, ο οποίος με την προτροπή του προπονητή του και την στήριξη της οικογένειάς του συμμετείχε σε δοκιμές του ολλανδικού Συλλόγου, με αποτέλεσμα να τους "μαγέψει" και μάλιστα να πετύχει μεταγραφή.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε τόσο ο 14χρονος Πέτρος όσο και αυτοί που θα τον συνοδέψουν στα τέλη Ιουλίου στη Ολλανδία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στον Παναιτωλικό ο Καραγεωργίου

Ο Μακεδόνας τεχνικός συμφώνησε με την ομάδα του Αγρινίου και θα αναλάβει την προσπάθεια να επιστρέψει ο Παναιτωλικός στα μεγάλα σαλόνια.


Ο Νίκος Καραγεωργίου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα και συμφώνησαν σε όλα για να συνεργαστούν την επόμενη σεζόν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών και στην συνέχεια θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ΠΑΕ

Μαύρος: Να ρωτήσουν τους πατεράδες τους...

Σε έντονο ύφος και με μήνυμα στο facebook ο νέος ισχυρός άνδρας ΑΕΚ, Θωμάς Μαύρος απάντησε όσους υποστηρίζουν πως προετοιμάζει το έδαφος για να αποχωρήσει εάν δεν πετύχει το σχέδιο του. Βλάχος: Ο ΑΕΚτζής θέλει την αλήθεια, βαρέθηκε τις υποσχέσεις.


Αναλυτικά το μήνυμα του Μαύρου αναφέρει:

«Αγαπημένοι φίλοι, επειδή κάποιος φίλος ΑΕΚτζής είπε ότι “τα όργανα άρχισαν”, μπορεί να άρχισαν, αλλά όχι από μένα. Επιθυμία μου από την αρχή ήταν η ενότητα και η αγάπη στην ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή είχα εκφράσει τις τοποθετήσεις μου. Ήταν γνωστή η θέση μου “ή πετυχαίνουμε τη σωτηρία της ΑΕΚ ή δεν υπάρχει νόημα να υπάρχω εγώ στην ΑΕΚ”. Ποτέ δεν ζήτησα εκβιαστικά “ή μαζεύουμε αυτό το ποσό ή φεύγω.

Είπα την αλήθεια για το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει και ζήτηση την αγάπη τους για την ΑΕΚ. Να συνεισφέρουν να μαζέψουμε όσο περισσότερα μπορούμε για να τη σώσουμε.

Όσο για κάποια λόγια ότι “ο Μαύρος την κάνει στα δύσκολα”, καλύτερα να ρωτήσουν τους πατεράδες τους ή κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία ΑΕΚτζή για να μάθουν τι έχει προσφέρει ο Μαύρος στα δύσκολα. Σε εποχές που ίσως να μην είχαν γεννηθεί όσοι τα γράφουν αυτή τη στιγμή. Να ξέρουν όμως ότι μου πέρασαν το μήνυμά τους και θα γνωρίζω από ‘δω και στο εξής κάποιες λίγες αντιδράσεις που με δικά τους κριτήρια παρερμηνεύουν τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου.

Τέλος, για όσους λένε ότι πήραν διαρκείας για εμένα και εγώ θα φύγω (και αυτό δεν τους αρέσει) έχω να τους πω ότι πάνω απ’ όλους είναι η ΑΕΚ και μετά είναι ο Μαύρος. Κλείνοντας, ενάντια στον λόγο μου, θέλω να τονίσω σε όλους τους ΑΕΚτζήδες ότι αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησα και που μερικοί “βιάστηκαν να την τελειώσουν” μη γνωρίζοντας την ψυχή του Μαύρου, θα την τραβήξω μέχρι το τέλος και όπου βγει. Ή θα σωθούμε ή θα πέσουμε όλοι μαζί…

Με αγάπη, Θωμάς Μαύρος»

Μπαλοτέλι: Μου έβγαλε κίτρινη γιατί ζήλεψε το κορμί μου!

Μία διαφορετική ερμηνεία για τον λόγο που του έδειξε κίτρινη κάρτα ο διαιτητής μετά το γκολ που πέτυχε έναντι της Γερμανίας, έδωσε ο Ιταλός στράικερ.


Ο Μάριο Μπαλοτέλι φαίνεται πως δεν γνωρίζει τον κανονισμό ου λέει ότι αν κάποιος παίκτης βγάλει την φανέλα δέχεται κίτρινη κάρτα και έδωσε την δική του ερμηνεία μιλώντας για τον Στεφάν Λανουά.

«Ο διαιτητής μου έδειξε κίτρινη επειδή ζήλεψε το κορμί μου», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαλοτέλι προσθέτοντας ακόμα μία ατάκα στην πλούσια συλλογή του.

Από τον Παναθηναϊκό στην Τουρκία ο Σάτο

Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ αποτελεί παρελθόν από τους “πράσινους” και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.


Ο Ρομέιν Σάτο αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό καθώς το συμβόλαιο του δεν πρόκειται να ανανεωθεί και ο επόμενος προορισμός της καριέρας του θα είναι η Τουρκία.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο 31χρονος φόργουορντ θα φορέσει την φανέλα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ καθώς αποτελεί διακαή πόθο του Σιμόνε Πιανιτζάνι με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στην Σιένα.

Basket: Κοιτάζει... Βελίσκοβιτς ο Ολυμπιακός

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, οι πρωταθλητές Ευρώπης εξετάζουν την πιθανότητα της απόκτησής του Σέρβου φόργουορντ.


Ο Νόβισα Βελίσκοβιτς έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται στο στόχαστρο και των Βαλένθια, Κάχα Λαμποράλ και Γαλατασαράι.

Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα “blogdebasket” ενδιαφέρον για τον παίκτη έχουν εκφράσει και οι πρωταθλητές Ευρώπης.

“Συνεχίζουν να προστίθενται ομάδες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του Νόβισα Βελίτσκοβιτς, τώρα είναι η σειρά της Βαλένθια και του Ολυμπιακού, μετά τις Κάχα Λαμποράλ και Γαλατάσαραϊ που θέλουν τον παίκτη. Η Βαλένθια επιθυμεί να τον αποκτήσει αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς ο Σέρβος θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα που παίρνει μέρος στην Ευρωλίγκα”, γράφει το ρεπορτάζ το οποίο όμως στέκεται και στην δύσκολη οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

“Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έκανε γνωστό το ενδιαφέρον του στον Βελίτσκοβιτς, αλλά η δύσκολη οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα, μπορεί να αποδειχθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας μετακίνησης. Σύμμαχος του Ολυμπιακού ότι είναι Πρωταθλητής Ευρώπης και του χρόνου θα αγωνίζεται ξανά στην Ευρωλίγκα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το συγκινητικό αντίο του ΝτελΠιέρο

Συναισθηματικά φορτισμένος και μέσω επιστολής ο “θρύλος” της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελπιέρο ανακοίνωσε πως σταματάει να φοράει την φανέλα της μεγάλης του αγάπης.


Αναλυτικά η επιστολή του Αλεσάντρο Ντελπιέρο:

«Τελειώνει εδώ, το συμβόλαιό μου με τη Γιουβέντους λήγει σήμερα. Δεν αποτελεί νέο, αλλά το να ξέρω ότι είναι επίσημο, έχει αντίκτυπο σε μένα. Δεν είναι στιγμή λύπης, δεν υπάρχουν παράπονα ή νοσταλγία. Όχι πια. Και αυτό γιατί είχα χρόνο να σκεφτώ όλα όσα έγιναν στην τελευταία μου μπιανκονέρι σεζόν, πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω και αναβιώνοντας την σπουδαιότερη ομάδα που θα μπορούσα να ονειρευτώ.

Όλες οι αναμνήσεις, οι χαρές, οι θρίαμβοι και -για να είμαι ειλικρινής- κάποιες πρόσφατες στιγμές πικρίας. Σήμερα όλες αυτές οι εικόνες περνούν μπροστά από τα μάτια μου και σε ένα συγκεκριμένο σημείο θολώνουν και γίνονται η τρομερή εικόνα του τελευταίο παιχνιδιού μου στο Τορίνο. Αυτή είναι η φωτογραφία που εμπεριέχει τα πάντα, η ανάμνηση που θέλω πάντα έχω μαζί μου, αυτή που από τις 13 Μαΐου τυπώθηκε στην καρδιά μου. Δεν μπορεί να ακυρωθεί.

Λίγο πριν φύγω για διακοπές, άδειασα το ντουλαπάκι μου στο Βινόβο και φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο σταμάτησα εκεί που για πολλούς μήνες με περιμένατε, ελπίζοντας για μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο ή απλά ένα γεια... κάτω από χιόνι, πάγο, βροχή, καυτό ήλιο. Αλλά αυτή τη φορά είμαι εγώ αυτός που σας χαιρετάω και σας ευχαριστώ, όπως κάνατε εσείς μαζί μου Οι παίκτες περνούν, αλλά η Γιουβέντους παραμένει. Οι συμπαίκτες μου παραμένουν, στους οποίους εύχομαι τα καλύτερα και πάντα θα τους επευφημώ. Πάνω από όλα, αυτό που μένει είναι οι οπαδοί, εσείς που είστε η Γιουβέντους.

Αυτή η φανέλα που φόρεσα και πάντα θα αγαπώ, που παθιάστηκα και σεβάστηκα, χωρίς αθετήσεις και εκπτώσεις. Είμαι χαρούμενος που άλλοι μετά από εμένα μπορούν να φορέσουν αυτή τη φανέλα και πάνω από όλα το '10' το οποίο είχε πάντα το όνομά μου πάνω του,από τότε που ξεκίνησαν να τυπώνονται ονόματα στις μπιανκονέρι φανέλες.

Είμαι χαρούμενος για οποιοδήποτε θα την φορέσει την επόμενη χρονιά και επίσης γιατί στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, κάποιος ονειρεύεται να τη βάλει. Θα είμαι περήφανος αν κάποιος θελήσει να ακολουθήσει τα βήματά μου, όπως ονειρεύτηκα εγώ να κάνω με άλλους πρωταθλητές, άλλα παραδείγματα, άλλους θρύλους. Από αύριο, δεν θα είμαι πια παίκτης της Γιουβέντους, αλλά πάντα θα είμαι ένας από εσάς. Τώρα μια νέα περιπέτεια ξεκινά και είμαι τόσο ζεστός όσο πριν από 19 χρόνια.

Εις το επανιδείν. Σας ευχαριστώ για όλα.

Αλεσάντρο.»

Στον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Ο Έλληνας αθλητής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ της Κυριακής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι!


Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι το κοντάρι του Κώστα Φιλιππίδη έσπασε σε ένα από τα δοκιμαστικά άλματα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον καρπό και το πόδι, ευτυχώς όχι σοβαρά!

Τελικά ο Φιλιππίδης προκρίθηκε με άλμα στα 5.50μ., σε ένα μάλλον εύκολο προκριματικό όπου δύο αθλητές πέρασαν με επίδοση 5.30μ.

"Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στους αγώνες. Το καλό είναι ότι μπόρεσα και έμεινα στον αγώνα. Είμαι σε καλή κατάσταση", υπογράμμισε ο Φιλιππίδης για το περιστατικό και την πρόκρισή του.

Ενδιαφέρον από Γκαζιαντερσπόρ για Σαλπιγγίδη

Στο στόχαστρο της Γκαζιαντεσπόρ έχει μπει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με τον προπονητή της τουρκικής ομάδας να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “sirinnar.net” η Γκαζιαντεπσπόρ θα προσπαθήσει να αποκτήσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο προπονητής της ομάδας, Χικμέτ Καραμάν, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ιμπραήμ Κιζίλ, και του ζήτησε τον Έλληνα επιθετικό.

“Θέλω αυτόν τον παίκτη είναι πολύ καλός...”, φέρεται να είπε ο 52χρονου τεχνικός, ο οποίος παρακολούθησε τα κατορθώματα του Σαλπιγγίδη στο Euro 2012.

“Παρακολούθησα όλα τα ματς της ελληνικής ομάδας στο Euro 2012. Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Πραγματικά μου άρεσε πολύ ανεξάρτητα τις έκανε η ομάδα του...”, δήλωσε ο Χικμέτ Καραμάν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.


Μαύρος: "Αν δεν τα καταφέρω θα φύγω κύριος"

Σε επίσημο κατάστημα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε ο Θωμάς Μαύρος και συνομίλησε με οπαδούς της "Ένωσης" για την προσπάθεια που καταβάλλουν αυτός και οι συνεργάτες του προκειμένου να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

Περίπου 100 άτομα βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου (30/06) στην μπουτίκ της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να δουν από κοντά να μιλήσουν με τον Θωμά Μαύρο. "Δεν θέλουμε να παρακαλάμε για λεφτά. Επιχειρηματίες και λοιπούς. Θέλουμε να κάνουμε μία ΑΕΚ που να παρακαλένε αυτοί να έρθουν... Είμαι εδώ με βλέπετε. Σηκώθηκα από την καρέκλα στη δουλειά μου να βοηθήσω την ΑΕΚ. Αν δεν τα καταφέρω θα φύγω κύριος" είπε ο Μαύρος.

Στην πορεία τόνισε: "Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια των διαρκείας, αλλά η πιο σημαντική βοήθεια είναι τα 20 ευρώ του καθενός. Αν δεν προχωρήσει αυτό η ΑΕΚ διαλύθηκε. Αν κάνετε τους υπολογισμούς 800.000 είμαστε θα δείτε τα νούμερα και θα καταλάβετε τι βγαίνει. Χρειαζόμαστε άμεσα περίπου 5 εκαττομύρια ευρώ και συνολικά περίπου στα 12 εκατ. ευρώ για να καθαρίσουμε άμεσα από τα χρέη. Μετά θα είμαστε πάλι στο μηδέν! Ο καθένας σας ας σκεφτεί τι μπορεί να κάνει, πως μπορεί να βοηθήσει και να αναλογιστεί πόσο αγαπάει την ΑΕΚ κι αν θέλει να υπάρχει. Αν δεν προχωρήσει αυτό εγώ θα φύγω (σ.σ. σε αυτό το σημείο υπήρξαν αντιδράσεις από τον κόσμο ζητώντας του να αναθεωρήσει...) και ο καθένας μας από εκεί και πέρα θα έχει τις τύψεις του, με την ΑΕΚ να είναι μία ανάμνηση. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έχει αγάπη, συναίσθημα και ενότητα. Ο ΑΕΚτζής απονευρώθηκε. Δεν έχει ένταση μέσα του πια. Καμία σχέση με την ΑΕΚ που ξέραμε.
Δεν θέλουμε να βγαίνουμε έξω και να παρακαλάμε για λεφτά. Επιχειρηματίες και λοιπούς. Αλλά να κάνουμε μία ΑΕΚ που να παρακαλένε αυτοί να έρθουν... Είμαι εδώ με βλέπετε. Σηκώθηκα από την καρέκλα στη δουλειά μου να βοηθήσω την ΑΕΚ. Αν δεν τα καταφέρω θα φύγω κύριος...".

Για το γήπεδο ο Μαύρος είπε: "Το γήπεδο είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε κάποιες επαφές. Μέχρι στιγμής δεν ξέρω πολλά μόνο κάποια ενημέρωση έχω".

Για τον Νικολαϊδη ο Μαύρος είπε: "Ο Ντέμης με πήρε τηλέφωνο και το εκτίμησα πολύ. Είπε ότι θα με βοηθήσει με τη ρύθμιση του χρέους και κάποιους χορηγούς. Τώρα για το τι έγινε στο παρελθόν, δεν ξέρω, δεν ήμουν στην ΑΕΚ".

Σχεδόν μισή ώρα κράτησε η κουβέντα του Θωμά Μαύρου με τους φίλους της ΑΕΚ. Έπειτα οι περίπου 100 ενωσίτες που βρέθηκαν στο aekshop της Φιλαδέλφειας πέρασαν από το τραπέζι του Θωμά, όπου πίσω του ακριβώς δέσποζε μία παλαιά του φωτογραφία ως παίκτης να βρίσκεται σηκωμένος στα χέρια ΑΕΚτζήδων, προκειμένου να πάρουν ένα αυτόγραφό του.

Ολυμπιακός: «Μιλήσαμε για Κανού»

Ο Κανού αποχωρεί από την Σταντάρ Λιέγης και ο Ολυμπιακός έχει επαφές με τους Βέλγους για την απόκτησή του. «Υπάρχει ενδιαφέρον», τονίζει στο gazzetta.gr o τεχνικός διευθυντής της.
Το όνομα του 28χρονου αμυντικού βρίσκεται στη λίστα του Ζαρντίμ, με τον Κανού να είναι επίσης θετικός σε μετακίνησή του στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με απόλυτη μυστικότητα την αναζήτηση παικτών και πρώτος στόχος είναι ο αμυντικός. Αρκετά ονόματα που «παίζουν» και ο Κανού είναι ανάμεσα σε αυτά.

Μάλιστα υπήρξε και επαφή, κάτι που επιβεβαιώνει στο gazzetta.gr και ο τεχνικός διευθυντής της Σταντάρ Λιέγης, Ζαν Φρανσουά Ντε Σαρ. «Είχαμε επαφή με ανθρώπους του Ολυμπιακού για τον Κανού, ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη κρούση. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι τις επόμενες ημέρες. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο κλαμπ και ο Κανού είναι εξαιρετικός αμυντικός», τόνισε και κατέληξε για το αν είναι πιθανή η μεταγραφή: «Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Γιατί όχι...».

Οι Βέλγοι επιμένουν πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση του 28χρονου, αν και τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κρούση από ισπανικές και ιταλικές ομάδες. Ο Κανού δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στο Βέλγιο και από τον Ιανουάριο ζητούσε μεταγραφή. Η παρουσία του Ζαρντίμ, το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ και οι φιλοδοξίες του Ολυμπιακού κάνουν πιο προσιτή τη μετακίνηση στον Πειραιά, αν και από τους ερυθρόλευκους δεν επιβεβαιώνεται κάτι...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Παναθηναϊκός: «Και χιλιάδες φίλοι...» παίρνουν διαρκείας!

Αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες των καιρών, αλλά και την ανάγκη να μπουν χρήματα στο ταμείο, στον Παναθηναϊκό ανακοίνωσαν τα διαρκείας της νέας σεζόν με τις τιμές να είναι προσιτές για όλους!
Η ΠΑΕ όπως ξεκαθαρίζει, καταλαβαίνει τις δυσκολίες για όλους τους φίλους της ομάδας λόγω της οικονομικής κρίσης και για τον λόγο αυτό αναθεώρησε την πολιτική της όσο αφορά τις τιμές για να μπορούν όλοι να προμηθευτούν μια κάρτα διαρκείας και να είναι δίπλα στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν!

Από φέτος υπάρχουν και οι τιμές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, της προσπάθειας δηλαδή που ηγείται ο Γιάννης Αλαφούζος για να βγει ο σύλλογος από το τέλμα στο οποίο βρέθηκε! Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο φθηνό εισιτήριο διαρκείας κοστίζει 150 ευρώ!
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τις τιμές και τις ειδικές τιμές της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», καθώς και τις θύρες όπου αναλογεί η κάθε κάρτα διαρκείας! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαρκείας της νέας σεζόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταφύγουν στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ (www.pao.gr) ή της Συμμαχίας (www.paomprosta.gr).

www.gazzetta.gr

"Να μπει μια τελεία στον κατήφορο του ΟΦΗ"

logo
logo (Photo credit: Wikipedia)
Με προσωπική -μακροσκελή- δήλωσή του ο επιχειρηματίας Μάνθος Πουλινάκης, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ, τοποθετείται για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με το διοικητικό αλαλούμ που επικρατεί στο σύλλογο. Επιτίθεται στον πρόεδρο Σήφη Κορωνάκη, στον οποίο καταλογίζει "καφενειακές" πρακτικές, και προαναγγέλλει την ίδρυση φορέα επιφανών "Ομιλιτών" με την επωνυμία "ΟΦΗ 2012"

Αναλυτικά η δήλωση Πουλινάκη:
"Στη σύντομη μου διαδρομή στον ΟΦΗ ως μέλος της διοικούσας επιτροπής δεν τοποθετήθηκα ποτέ επίσημα και αυτό εκλήφθηκε μάλλον από κάποιους ως αδυναμία, με αποτέλεσμα ορισμένοι να το εκμεταλλευτούν. Σήμερα όμως νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα μήπως και μπει μια… τελεία στον κατήφορο της ομάδας. Πρώτα όμως θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο του ΟΦΗ για το γεγονός ότι ήμουν μέλος σε μια διοικούσα επιτροπή που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ανίκανη να κάνει, έστω και τα στοιχειώδη πράγματα, για την ομάδα.
Δέχθηκα να συμμετέχω στην διοικούσα επιτροπή έπειτα από προτροπή του Σήφη Κορωνάκη και με κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις. Η μία ήταν να βάζαμε όλα τα μέλη από ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσει ο ΟΦΗ να σταθεί κάπως στα πόδια του, η δεύτερη για να προετοιμάσουμε την διάδοχη κατάσταση μέσα από ενότητα, σύμπλευση απόψεων και σκληρή δουλειά, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αδειοδότηση και όλα αυτά τα παλιά χρέη που “στραγγάλιζαν” την ΠΑΕ και η τρίτη να σχεδιάσουμε ένα τριετές πλάνο με χαμηλό μπάτζετ, εκχωρήσεις, ανεύρεση νέων οικονομικών πόρων και την κατάλληλη αξιοποίηση του brand name του ΟΦΗ, για να οδηγήσουμε τον σύλλογο στην οικονομική εξυγίανση.
Ξέραμε που μπαίναμε και κανείς δεν μας έβαλε με το ζόρι. Γνωρίζαμε την τραγική κατάσταση αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια γιατί εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.
Από τις προϋποθέσεις που θέσαμε δεν τηρήθηκε καμία. Χρήματα έβαλαν ελάχιστα άτομα, και ένας από αυτούς κι εγώ, γεγονός που δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω, αλλά πρόλαβε και το έκανε ο κ. Σήφης Κορωνάκης αλλά ακόμα και για αυτό κατηγορήθηκα από εκείνον.
Η πιο σημαντική όμως προϋπόθεση που επίσης ουδέποτε τηρήθηκε ήταν η σύμπνοια και η ενότητα που είχα θέσει ως όρο απαράβατο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, στις τεράστιες υποχρεώσεις που είχε η ΠΑΕ. Ο κ. πρόεδρος από την δεύτερη κιόλας ημέρα που ανέλαβε, ήθελε να ανοίξει πόλεμο κατά των παλαιών παραγόντων. Ήμουν και είμαι ενάντια σε αυτή την τακτική γιατί ναι μεν μπορεί να έγιναν μεγάλα λάθη στο παρελθόν, αλλά δεν γίνεται να “πυροβολείς” με τέτοιο τρόπο ανθρώπους που, παρά τα λάθη τους, έχουν προσφέρει πολλά στο σωματείο. Αυτά γίνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μιας Γενικής Συνέλευσης και όχι μέσω… καφενείων.
Το γυαλί ράγισε γρήγορα με αποκορύφωμα τις ημέρες που ήμασταν στην Αθήνα και συζητούσαμε με τον κ. Ευαγγελάτο για τις 11 υποθέσεις παικτών που εκπροσωπούσε. Ο κ. πρόεδρος αντί να μείνει μαζί μας, επέστρεψε στο Ηράκλειο μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ την επόμενη ημέρα μάθαμε για την είσοδο τριών νέων μελών στην διοικούσα χωρίς καν να έχουμε ειδοποιηθεί. Είσοδος μελών παράνομη 100% γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με αίτημα του μετόχου Νίκου Τσαμπουράκη. Αίτημα που δεν έγινε ποτέ.
Δε σταθήκαμε ούτε σε αυτό το σφάλμα και προχωρήσαμε, αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται πως δεν υπάρχει “φάρμακο”. Ο κ. πρόεδρος συνέχισε να λειτουργεί μόνος του, να κάνει συνεντεύξεις τύπου και να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία ανώνυμης εταιρείας, αλλά και το μετοχολόγιο με πλήρη στοιχεία, λες και ήταν φεϊγβολάν και να προτείνει τον εκούσιο υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική, άσχετα αν μετά προσπάθησε να το πάρει πίσω.
Τι άλλο να πρωτοθυμηθώ; Την απόφαση για τα διαρκείας που πήρε σε συμβούλιο που δεν υπήρχε απαρτία (και αυτό το πήρε πίσω αργότερα), την συγκέντρωση που πραγματοποίησε μόνο και μόνο για να δείξει ότι κάνει κάτι, ή ότι δεν κατάφερε να περάσει κανένα θέμα που να ευνοεί την ομάδα μας στην Σούπερ Λιγκ;
Τις μεταγραφές που θέλει να κάνει με άκομψο τρόπο, όπως έγινε πρόσφατα με τα παιδιά του Ρούβα, ή την καθημερινή απαξίωση του ονόματος της ομάδας με τις εκατοντάδες καθημερινές του παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε;
Και όλα αυτά ενώ έχουμε πάρει απόφαση σαν διοικούσα επιτροπή ότι μέχρι τη Γενική Συνέλευση δεν θα προβούμε σε καμία οικονομική και διοικητική πράξη, πέρα από τις τρέχουσες διαχειριστικές πράξεις, προκειμένου να μην δεσμεύσουμε την επόμενη διοίκηση και αφού αυτό επιβάλει ο Νόμος και η ηθική, ενόψει μάλιστα της σύγκλησης του ανωτάτου οργάνου της εταιρίας την 11.07.2012.
Αντίθετα, αν ήθελε όντως να προσφέρει σε κάτι, θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με άλλα πράγματα, πολύ πιο σημαντικά, όπως είναι τα οικονομικά προβλήματα των υπαλλήλων της ΠΑΕ που κάνουν επίσχεση εργασίας γιατί δεν μπορούν να αντέξουν άλλο, τις προσφυγές, τα ενοίκια, το ρεύμα στα σπίτια των παικτών, πόσο μάλλον που δεν είχε τα 300 ευρώ που απαιτούνταν για την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης.
Υπό αυτές τις πρακτικές και με αυτή την λογική, εγώ δεν μπορώ να συμβαδίσω, δεν μπορώ να συνεχίσω και εν τέλει δεν μπορώ να συναινέσω στις κινήσεις και τις αποφάσεις του κ. προέδρου που είναι καθαρά προσωπικές του επιλογές. Προφανώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταλάβει ότι διαφορετικά διοικείται μια ομάδα ενός χωριού και μια ανώνυμη εταιρεία με το ειδικό βάρος του ΟΦΗ. Και όχι μόνο αυτός. Στο σύντομο διάστημα που είμαι στον ΟΦΗ είδα απίστευτα πράγματα. Από παλιούς παράγοντες που κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και να διατηρούν τις ατομικές τους κόντρες ξεχνώντας το καλό του ΟΦΗ,
Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω κλείνοντας είναι ότι ο ΟΦΗ παρά τα εκατοντάδες χτυπήματα που δέχεται είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια αθλητική και κοινωνική ιδέα, μια ομάδα που μπορεί με τους κατάλληλους ανθρώπους και σε κλίμα ενότητας να καταφέρει να ξαναγίνει μεγάλος.
Επίσης θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός φορέα με την επωνυμία “ΟΦΗ 2012” που στελεχώνεται από επιφανείς Ομιλίτες με στόχο όχι μόνο να διοικήσει την ομάδα, αλλά κυρίως να ενώσει όλες τις δυνάμεις της ομάδας και να σταθεί στο πλάι, κάθε υγιούς διοικητικής προσπάθειας που θα γίνει για το καλό του ΟΦΗ".

Προειδοποιούν οι οργανωμένοι

Παρέμβαση με αφορμή τα συμβαίνοντα στην ΠΑΕ ΟΦΗ, έκαναν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους οι δυο μεγαλύτεροι σύνδεσμοι της ομάδας στο Ηράκλειο. Καταλογίζουν στον Σ. Κορωνάκη αλαζονεία... "πλανητάρχη" και -ενόψει της Γ.Σ. της 11ης Ιουλίου- διαμηνύουν σε αυστηρό τόνο στους διοικούντες να δώσουν λύση αλλιώς να παραιτηθούν.
Αναλυτικά οι ανακοίνωση των συνδέσμων "Snakes" και "Κρήτες":
"Ακόμα και σήμερα η διοικούσα επιτροπή συνεχίζει να εκνευρίζει τους φίλους της αγαπημένη μας ομάδας. Ακόμα και σήμερα στη διοικούσα επιτροπή επιμένουν να τσακώνονται σαν τα κοκόρια.
Κύριε Κορωνάκη, σταμάτα πια να λειτουργείς σαν πλανητάρχης και επιτέλους βρείτε τα μεταξύ σας τα μέλη του Δ.Σ. γιατί οδηγείτε την ομάδα μας μαθηματικά στην καταστροφή.
Έχετε βάλει όλοι σας το «ΕΓΩ» πάνω από την ομάδα μας. Έχετε καταντήσει την ομάδα μας σε θέατρο σκιών. Τα μέλη του Δ.Σ των SNAKES – ΚΡΗΤΕΣ και απλοί φίλαθλοι που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα μας σας προειδοποιούν να δώσετε άμεσα μια λύση για να σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι.
Δεν θα ανεχτούμε άλλες κοκορομαχίες μεταξύ σας αλλά και ηλιθιότητες που διασύρουν το όνομα του Ο.Φ.Η και όχι μόνο. Δώστε λύση τώρα μεταξύ σας αλλιώς παραιτηθείτε όλοι σας να πάτε στα σπίτια σας γιατί για τον Ο.Φ.Η είστε όλοι ανίκανοι. Η 11η Ιουλίου πλησιάζει και εμείς θα είμαστε όλοι εκεί. Εσείς να έχετε φύγει πολύ πιο πριν...".

Αλαφούζος: "O αγώνας είναι μόνιμος"

Μετά το "πράσινο φως" από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη συμμετοχή του κόσμου. "Δεν περιμένουμε να πάρουμε τίποτα εκτός από την επιτυχία του Παναθηναϊκού", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Αναλυτικά τόνισε:

"Είμαι αισιόδοξος. Κατ' αρχήν εμείς οι φίλοι του Παναθηναϊκού βοηθάμε χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Όποιοι βοηθούν το κάνουν με μοναδικό και ανιδιοτελή σκοπό να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να σπεύσουμε να βάλουμε χρήματα όσο νωρίτερα γίνεται, γιατί τα έχει ανάγκη η ομάδα και ακόμα και οι μεταγραφές της θα εξαρτηθούν από την εισφορά των οπαδών μας και όλων μας.

Ήδη έχουν από επιχειρηματίες έχουμε εισφορές της τάξης των 2.5 εκατ. ευρώ. Κάνουμε κάποια έρευνα αυτή την εβδομάδα που έχει τελειώσει κατά τα 2/3, και οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 40 χιλιάδες εγγραφέςp μέσα στον Ιούλιο και πως θα έχουμε μια εισροή χρημάτων της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο από αυτή την προσπάθεια. Μόνο προσφέρουμε και δεν περιμένουμε να πάρουμε τίποτα εκτός από την επιτυχία του Παναθηναϊκού.

Προφανώς ο Ελληνισμός της διασποράς είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού. Η έρευνα που κάναμε αφορά αποκλειστικά Παναθηναϊκούς μέσα στην Ελλάδα, στόχος όμως είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα sites και τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης για να ενημερωθούν και αυτοί. Ο αγώνας είναι μόνιμος".

Στους "16" Τζόκοβιτς και Σαραπόβα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Μαρία Σαραπόβα βρίσκονται ασφαλείς στον 4ο γύρο μετά τις νίκες τους σε δύσκολες συνθήκες στο Γουίμπλεντον.
 
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε την τύχη του Ράφα Ναδάλ, καθώς ο δικός του Τσέχος αντίπαλος, ο Ράντεκ Στέπανεκ, βρίσκεται στη δύση της καριέρας του.

Ο Σέρβος έχασε το πρώτο σετ απέναντι στο Νο28 του ταμπλό, πριν ανεβάσει την απόδοσή του και πάρει τη νίκη με 4-6, 6-2, 6-2, 6-2 στο κεντρικό κορτ, η οροφή του οποίου ήταν κλειστή λόγω δυνατού αέρα.

Ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε στους "16" του Γουίμπλεντον και βρίσκεται σε τροχιά να γίνει ο πρώτος τενίστας μετά τον Ρότζερ Φέντερερ που θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο βρετανικό τουρνουά. Στον επόμενο γύρο θα παίξει με τον επίσης Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι. Το Νο34 του ταμπλό απέκλεισε το Νο15 του ταμπλό, Χουάν Μονάκο με 7-5, 7-5, 6-3.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σαραπόβα  ξεπέρασε τα προβλήματα με το σερβίς της στο δεύτερο σετ λόγω του δυνατού αέρα και νίκησε 6-1, 6-4 την Χσιέχ Σου-Γουέι από την Ταϊβάν.

Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την απρόβλεπτη Γερμανίδα με το μεγάλο σερβίς, Σαμπίνε Λισίσκι. Η 22χρονη, Νο15 στον κόσμο, επικράτησε 7-6 (7-5), 1-6, 6-2 της ανερχόμενης Αμερικανίδας Σλόαν Στίβενς.

Ο Ναδάλ έστειλε στο Νο2 τον Φέντερερ

Η πιο απρόσμενη ήττα στην καριέρα του Ράφα Ναδάλ θα φέρει τον Ρότζερ Φέντερερ ξανά στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης την κατάλληλη στιγμή.

Ο Ράφα Ναδάλ θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να διακριθεί στο Γουίμπλεντον κατά τη διάρκεια του ολυμπιακού τουρνουά.

Ωστόσο η πιο απρόσμενη ήττα στην καριέρα του από τον Λούκας Ροσόλ είχε κι άλλες συνέπειες εκτός από τον αποκλεισμό και στη στέρηση της δυνατότητας κατάκτησης του νταμπλ (Ρολάν Γκαρός-Γουίμπλεντον) για τρίτη φορά.
 
Βλέπετε, ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια ο Ρότζερ Φέντερερ εξασφάλισε την άνοδο του στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Και μπορεί ο Φέντερερ να έχει δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για άλλη θέση εκτός από το Νο1, η άνοδος μιας θέσης από το Νο3 θα του εξασφαλίσει τη θέση Νο2 στο κυρίως ταμπλό του ολυμπιακού τουρνουά.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς μόνο στον τελικό, ενώ στην κλήρωση μπορεί να γλυτώσει το... ταίριασμα με τον Ναδάλ.

Για να επανέλθει ο Φέντερερ στην πρώτη θέση στον κόσμο, θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο με την προϋπόθεση πως θα έχει αποκλειστεί από τον τελικό ο Σέρβος.

"Δεν έγινε καμιά τραγωδία. Είναι μόλις ένας αγώνας τένις", σχολίασε ο Ισπανός μετά το τέλος του αγώνα. Από το 2005 μέχρι σήμερα είχε αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον μόνο στον τελικό, ενώ από τη συγκεκριμένη χρονιά δεν είχε αποκλειστεί πριν από τον 4ο γύρο (στους 16) σε όλα τα Grand Slams.
 
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του τουρνουά μετά την ήττα του κατόχου του τίτλου, Μπόρις Μπέκερ από τον Αυστραλό Πίτερ Ντούχαν το 1987 στον 2ο γύρο και φυσικά τον αποκλεισμό του Πιτ Σάμπρας από τον Ελβετό Τζορτζ Μπαστλ στον 2ο γύρο το 2002.

Μπάσκετ: Στο πρώτο γκρουπ ΟΣΦΠ - ΠΑΟ

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης της Ευρωλίγκας, βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Οι ομάδες οι οποίες συμπληρώνουν τα έξι γκρουπ για την κλήρωση, είναι οι εξής:

1ο γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Παναθηναϊκός

2ο γκρουπ: Σιένα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάχα Λαμποράλ

3ο γκρουπ: Κίμκι, Παρτιζάν, Αλμπα, Αναντόλου Εφές

4ο γκρουπ: Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας, Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε

5ο γκρουπ: Πρόκομ, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάμπεργκ, Ολίμπια

6ο γκρουπ: Τσεντέβιτα, Μπεσίκτας, Σαλόν, ομάδα από τα προκριματικά

Στα προκριματικά συμμετέχουν οι Ούνιξ, Καντού, Νίμπουργκ, ΛεΜ Μαν, Ντόνεσκ, Οστάνδη, Ουλμ και Λουκόιλ.

Το παοκτζήδικο σύνθημα των οπαδών της Σίτι για τον Μπαλοτέλι [βίντεο]

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έριξε στο «καναβάτσο» τη Γερμανία και έστειλε στον τελικό του Euro 2012 την Ιταλία με τα δύο γκολ που πέτυχε στον ημιτελικό και αποτελεί πλέον τον αγαπημένο παίκτη των οπαδών της «σκουάντρα ατζούρα».

Ο 22χρονος επιθετικός δεν αποτελεί μόνο σύνθημα για τους Ιταλούς οπαδούς αλλά και για αυτούς της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι για χάρη του «αντέγραψαν» ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα που ακούγονται στα ελληνικά γήπεδα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Tραγούδι για Μπαλοτέλι από οπαδούς της... από texniti

Ο εκνευρισμός του Μπουφόν μετά τον ημιτελικό Ιταλίας-Γερμανίας [βίντεο]

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο αρχηγός της Ιταλίας Τζιανλουίτζι Μπουφόν μετά το τέλος του νικηφόρου ημιτελικού απέναντι στη Γερμανία εξαιτίας της κακής εμφάνισης της «σκουάντρα ατζούρα» στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο 34χρονος τερματοφύλακας χρειάστηκε αρκετές φορές στο δεύτερο ημίχρονο να επέμβει και μετά το πέναλτι γκολ του Μεσούτ Οζίλ ανησύχησε πως τα «πάντσερ» θα μπορούσαν να πετύχουν το 2-2 και να οδηγήσουν την αναμέτρηση στην παράταση, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Αγωνιζόμαστε για κάτι μοναδικό και πολύτιμο, οπότε δεν είναι σωστό να ρισκάρουμε με την εμφάνισή μας στα τελευταία πέντε λεπτά και να παίζουμε με την φωτιά. Εάν είχαν πετύχει το 2-2, θα χάναμε στην παράταση με 9-2», δήλωσε με δόση υπερβολής ο οργισμένος «Τζίτζι» και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Αγωνιζόμαστε στο Euro και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Αξιολογώ πάντα την απόδοση και την συμπεριφορά και όχι μόνο τις νίκες ή τις ήττες. Είμαστε ακόμη νέοι, εκτός από μερικούς μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι έχουν ακόμη να μάθουν».

Παναθηναϊκός: Παίρνει Σισόκο από Βόλφσμπουργκ

Κοντά στην υλοποίηση της δεύτερης μεταγραφής του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παίρνουν δανεικό τον Ιμπραΐμ Σισόκο από την Βόλφσμπουργκ.

Η εφημερίδα «Wolfsburger Allgemeinen Zeitung» αποκαλύπτει το «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον 21χρονο ακραίο μέσο των «λύκων», ενώ και από την ΠΑΕ επιβεβαιώνουν τις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μετά τον Μπαρμπαρούση, ο νεαρός από την Ακτή Ελεφαντοστού, θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή των «πρασίνων» στην τρέχουσα περίοδο, εκτός κι αν ανακοινωθεί πρώτα ο Πορτογάλος Αντρέ Πίντο από την Πόρτο.

Ο Σισόκο αναδείχθηκε από την πορτογαλική Κοΐμπρα, απ' όπου αποκτήθηκε από την Βόλφσμπουργκ έναντι 1.5 εκατ. ευρώ. Θα αποκτηθεί με τη μορφή του δανεισμού, ενώ για την έλευσή του εισηγήθηκε πρώτος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Στη γερμανική ομάδα δεν κατάφερε να καθιερωθεί, καθώς είχε μόλις δύο εμφανίσεις στη μπουντεσλίγκα. Ο Φέλιξ Μάγκατ δεν δείχνει να τον υπολογίζει για την ερχόμενη σεζόν (το συμβόλαιό του λήγει το 2015), οπότε θα παραχωρηθεί δανεικός. Στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν είχε 19 εμφανίσεις στην Πορτογαλία.

«Περιμένω τον Μπαλοτέλι για διακοπές στα νησιά », λέει η Ελληνίδα πρώην του

Η επί δυο χρόνια αρραβωνιαστικά του Μπαλοτέλι, Μπέτυ Κουράκου, νικήτρια του Miss Europe Face, μιλάει στο i-efimerida για την σχέση της με το σταρ της Μάνστεστερ Σίτι, την πιθανότητα να έρθει διακοπές στην Ελλάδα και το γιατί δεν πήγε -όπως της ζήτησε- στην Πολωνία να τον υποστηρίξει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ  ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Ο εκκεντρικός Μάριο Μπαλοτέλι που «ταπείνωσε» τη Γερμανία - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι, με τα δύο γκολ που σημείωσε στο 20ο και στο 36ο λεπτό, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον ημιτελικό του Euro 2012, αφού έστειλε την Ιταλία στον τελικό και πέταξε τη Γερμανία εκτός διοργάνωσης, που ήταν πριν το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το μεγάλο φαβορί μαζί με την Ισπανία για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο 22χρονος άσος οδήγησε την «σκουάντρα ατζούρα» στον δεύτερο τελικό της σε Euro μετά το 2000, την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες μία από τις πιο κρίσιμες συνόδους κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης. Η νίκη της δημοσιονομικά απείθαρχης Ιταλίας απέναντι στη Γερμανία, που επιβάλλει στα μέλη της Ευρωζώνης την σιδηρά της πειθαρχία, αποτελεί μία συμβολική νίκη του χρεωμένου Νότου απέναντι στον πλούσιο Βορρά και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν ποδοσφαιριστή που μόνο πρότυπο επαγγελματία δεν αποτελεί, χάρη στην εκκεντρική συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου.

Ο 22χρονος επιθετικός κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας με την εμφάνισή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι για εξωγηπεδικούς λόγους ή επειδή τσακώθηκε με τον προπονητή του ή κάποιον συμπαίκτη του. Ο χαρισματικός και ταυτόχρονα ιδιόρρυθμος σέντερ φορ προσέλκυε πάνω του την προσοχή του Τύπου και των οπαδών όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, αλλά και τα για τα ουκ ολίγα... καμώματά του εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Αλλωστε ακόμη και όταν κάθεται στον πάγκο της ομάδας του ή όταν πανηγυρίζει ένα γκολ που έχει πετύχει, όλοι περιμένουν να δουν την αντίδρασή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του εκρηκτικού χαρακτήρα του είναι η πρόσφατη αντίδρασή του στο τελευταίο παιχνίδι της Ιταλίας στη φάση των ομίλων του Euro με αντίπαλο την Ιρλανδία. Ο προπονητής του Τσέζαρε Πραντέλι έκανε το... λάθος να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας και όταν σκόραρε με πανέμορφο τρόπο στο 90ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, προσπάθησε να κάνει μία χειρονομία προς τον πάγκο της ομάδας του, πριν επέμβει ο συμπαίκτης του Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος του έκλεισε το στόμα για να μην πει τίποτα. Φυσικά ο Μπαλοτέλι έχει έρθει σε ρήξη τόσο με τον Ζοσέ Μουρίνιο, που τον είχε θέσει εκτός Ιντερ για μία περίοδο, όσο και με τον ποδοσφαιρικό του «πατέρα» Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος τον ανέδειξε στην Ιντερ και τον δέχτηκε με ανοικτές αγκάλες στην Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2010 όταν ο ιδιοκτήτης των «νερατζούρι», Μάσιμο Μοράτι βαρέθηκε τα τερτίπια του εκκεντρικού άσου και αποφάσισε να τον πουλήσει.

Ο Μπαλοτέλι φυσικά δεν προκαλεί μόνο μέσα στο γήπεδο με τις αντιδράσεις του, αλλά και έξω από αυτό, μια και έχει συνδέσει το όνομά του με ομολογουμένως παράξενα περιστατικά. Ο βρετανικός Τύπος από την στιγμή που μετακόμισε στην Αγγλία, ασχολείται διαρκώς με τις... τρέλες του Ιταλού στράικερ, όπως και με την προσωπική του ζωή και τις ερωτικές του αταξίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «τρέλας» που κουβαλά πάνω του ο Μπαλοτέλι είναι το περιστατικό όπου σταμάτησε σε ένα κολέγιο του Μάντσεστερ για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του, ενώ δεν δίστασε να διακόψει την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητή της Ιντερ, Αντρέα Στραματσιόνι τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μπαλοτέλι, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1990 στο Παλέρμο της Ιταλίας, έχει έρθει συγκρουστεί με τους βιολογικούς γονείς του (μετανάστες από την Γκάνα) υποστηρίζοντας πως τον ήθελαν πίσω επειδή είχε γίνει διάσημος. Ο Μπαλοτέλι σε ηλικία δύο ετών αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του και οι γονείς του αποφάσισαν τον επόμενο χρόνο να ζητήσουν την βοήθεια των υπεύθυνων της κοινωνικής πρόνοιας, που πρότειναν να δοθεί ο μικρός Μάριο για υιοθεσία στους Φραντσέσκο και Σίλβια Μπαλοτέλι.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι μπορεί να μην είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, όπως είναι ο Λίονελ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως σίγουρα η τρέλα που κουβουλάει πάνω του και η αδυναμία πρόβλεψης των κινήσεών του, τον κάνει ίσως τον παίκτη που ανυπομονούν περισσότερο να δουν και να σχολιάσουν τα κατορθώματά του οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο.

Germany vs Italy 1-2 All Goals & highlights UEFA... από kofiswag

Αποκλείστηκε στον 2ο γύρο ο Ναδάλ

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Wimbleton είναι γεγονός. Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά από τον Λούκας Ροζόλ, νούμερο 100 και στην παγκόσμια κατάταξη με 3-2 σετ!


Ο Νο2 στον κόσμο προηγήθηκε με 1-0 στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά από την αρχή φάνηκε πως το απόγευμα δεν θα είναι εύκολο με αντίπαλο τον Ροζόλ που είχε εκπληκτικό σερβίς και απαντήσεις σε όλα σχεδόν τα χτυπήματα του Ναδάλ.

Το τελικό 3-2  (6-7, 6-4, 6-4, 2-6, 6-4) ήταν πέρα για πέρα δίκαιο καθώς ο Ισπανός δεν έπιασε σε κανένα σημείο του αγώνα τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που συνηθίζει και έπεσε θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης στους άνδρες.


«Καμία συμφωνία AEK-Μόρα»

Αυτό λέει ο Βαγγέλης Μόρας -μετά τη φημολογία που ξέσπασε- και το ίδιο λέει και ο Θωμάς Μαύρος για τον παίκτη που θέλουν στην ΑΕΚ αλλά...

Ο κεντρικός αμυντικός παραδέχθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι έχει δεχθεί κρούσεις από την ΑΕΚ αλλά σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν τα πράγματα ήταν σε καλύτερο δρόμο. 

Συγκεκριμένα, ο Μόραςεμφανιζόταν να έχει απαντήσει θετικά καταρχάς, προφορικά, στην πρόταση της Ένωσης, που έγινε μέσω του Χρήστου Κωστή.

Οτι ο Μόρας χρειάζεται στην ΑΕΚ, από την οποία έφυγε σχεδόν όλη η άμυνα, είναι δεδομένο, όπως και το γεγονός ότι δε θα κοστίσει πολλά καθώς έμεινε ελεύθερος από την Τσεζένα που υποβιβάστηκε στη Serie B. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι κοντά στην Ένωση. Αντιθέτως, από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή ξεκαθάριζαν, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία και καμία θετική απάντηση ενώ το ίδιο λέει και ο ίδιος ο Θωμάς Μαύρος.

Αυτό που προέχει για την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, άλλωστε, είναι να πάρει φορολογική ενημερότητα και μετά όλα τα άλλα. Ενδιαφέρον για τον Μόρα υπάρχει αλλά όχι και συμφωνία αυτή τη στιγμή...

www.gazzetta.gr

Γερμανία - Ιταλία 1-2: Bella Italia!

Τα δύο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι έστειλαν την εξαιρετική η Ιταλία στον κυριακάτικο τελικό του Κιέβου απέναντι στην Ισπανία. Η "σκουάντρα ατζούρα" επικράτησε 2-1 της απογοητευτικής Γερμανίας και επέστρεψε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2006.

Η Γερμανία είχε όλες τις προϋποθέσεις να επιβληθεί των "ατζούρι". Και πιο νεανικό σύνολο διαθέτει και δύο ημέρες παραπάνω ξεκούρασης είχε και ούτως ή άλλως έχει συνηθίσει να παίζει σε υψηλό τέμπο. Μάλιστα, παράδοξο μεν αλλά, στο πρώτο 20λεπτο το παιχνίδι θύμισε αρκετά εκείνο με την... Ελλάδα. Τα χρώματα ίδια, ο ρυθμός παραπλήσιος, η μπάλα μονίμως στην περιοχή του Μπουφόν και δυο - τρεις απειλητικές στιγμές.
Απλώς η Ιταλία, που προερχόταν από τα 120 λεπτά με τους Άγγλους, με τους πιο ποιοτικούς μέσους (Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι) κρατούσε περισσότερο και κυκλοφορούσε σαφώς καλύτερα την μπάλα. Αρκούσαν παρόλα αυτά δύο εμπνεύσεις για να γκρεμιστεί μεμιάς όλο το γερμανικό οικοδόμημα. Το οποίο αποδείχθηκε βασισμένο σε σαθρές βάσεις, καθώς αμυντικά υπολειτουργούσε από την αρχή του τουρνουά. Κασάνο και Μοντολίβο χάρισαν την ευκαιρία στον Μπαλοτέλι να χριστεί σκόρερ και αυτός δεν λάθεψε. Είτε με το κεφάλι είτε με το βολέ άφησε άναυδο τον Νόιερ και μετά το 1-0 του 20' ήρθε το 2-0 στο 36'.
Στριμωγμένη στα σχοινιά η Γερμανία, έψαχνε κάπου να πιαστεί. Ο Λεβ δεν είχε πολλές επιλογές: πέταξε εκτός αγώνα τους αρνητικούς Γκόμεζ και Ποντόλσκι, τους οποίους είχε επιλέξει για το αρχικό σχήμα, ούτε όμως με τον Κλόζε στην κορυφή ούτε με τον Ρόις στα άκρα, βρήκε προκοπή. Ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο, αλλά χωρίς την τεράστια προσωπικότητα στο χορτάρι δυσκολεύτηκε αφάνταστα να απειλήσει τον Μπουφόν. Ναι το φάουλ του Ρόις στο 62' βρήκε με τα χέρια του Ιταλού γκολκίπερ το οριζόντιο δοκάρι, ήταν ωστόσο η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή των "πάντσερ" σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.
Φρόντισε βέβαια ο Πραντέλι γι' αυτό. Ντιαμάντι αρχικά (αντί Κασάνο) και Μότα κατόπιν (αντί Μοντολίβο) έδεσαν ακόμη περισσότερο το κέντρο της "σκουάντρα ατζούρα", η οποία όχι μόνο έκανε άριστη διαχείριση του υπέρ της σκορ, αλλά εύκολα θα μπορούσε να είχε σκοράρει εκ νέου με Μπαλοτέλι (60') και Μαρκίζιο (67'). Βούτυρο στο ψωμί των Ιταλών η όλη κατάσταση, βόλεψε απίστευτα τα σχέδια του προπονητικού επιτελείου, παρά την αναγκαστική απώλεια του Super Mario.
Η χαμένη ευκαιρία του Χούμελς στο 90' ήταν το κύκνειο άσμα των "πάντσερ" στον αγώνα, αφού μετά το εύστοχο πέναλτι του Οζίλ στις καθυστερήσεις, μετά το χέρι του Μπαλτζαρέτι (είχε προηγηθεί φάουλ του Κλόζε), χρόνος δεν υπήρχε διαθέσιμος για την ανατροπή. Η Ιταλία κράτησε στα τελευταία γεμίσματα και κατέκτησε μια πανάξια πρόκριση.
Κλειδί του αγώνα
Η Γερμανία απείλησε πρώτη, η Ιταλία όμως ήταν εκείνη που προηγήθηκε. Το πρώτο γκολ του Μπαλοτέλι άγχωσε πολύ τον Γιόαχιμ Λεβ και τους παίκτες του, οι οποίοι δεν συνήλθαν ποτέ από το σοκ του 0-1 και μετά το 0-2 πέταξαν λευκή πετσέτα.
MVP
Μολονότι σε όλο το τουρνουά έχανε τ' άχαστα, ο Μάριο Μπαλοτέλι έδρασε την κατάλληλη στιγμή. Μία με το κεφάλι μία με το πόδι, "εκτέλεσε" τον Νόιερ και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του σ' έναν ημιτελικό που κρίθηκε πολύ νωρίς.
Αδύναμος κρίκος
Ο Χόλγκερ Μπαντστούμπερ ψάχνει ακόμη τον Μπαλοτέλι στο πρώτο γκολ. Το ίδιο και ο Φίλιπ Λαμ στο δεύτερο. Εκτεθειμένη επί μονίμου βάσεως η άμυνα της Γερμανίας, απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή της και πλήρωσε την αδυναμία των μπακ στο ένας εναντίον ενός.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο Τζιμπρίλ Σισέ γίνεται... reality!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ τώρα και σε... reality! Την προσωπική του ζωή στα φώτα της δημοσιότητας έχει αποφασίσει να εκθέσει ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Αγγλία.

Εκκεντρικός, πολυτάραχος, πολυτάλαντος, αλλά και φουλ οικογενειάρχης, αποτελεί τον κατάλληλο celebrity που επέλεξε ο τηλεοπτικός σταθμός «Trace Sports» για να κάνει την καθημερινότητά του reality.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν ο Γάλλος σταρ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον μάνατζέρ του, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος σταθμός κατέθεσε επίσημη πρόταση για το ριάλιτι με θέμα την καθημερινότητα του παίκτη, που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Παρίσι και Λονδίνο.

Η απάντηση του Τζιμπρίλ φέρεται να είναι θετική και πλέον απομένουν οι τυπικές εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του deal, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα. Στην απόφαση του διάσημου επιθετικού έπαιξε ρόλο και η στάση της γυναίκα του Τζουντ, η οποία τον επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και δίχως την έγκρισή της ίσως να μην είχε απαντήσει καταφατικά.

Οπως και να ’χει πάντως, τα μηχανάκια της τηλεθέασης θα παίρνουν φωτιά κάθε φορά που θα μεταδίδεται το ριάλιτι, καθώς στο σπίτι του Τζιμπρίλ Σισέ αλλά και στους χώρους όπου συχνάζει καθημερινά μαζί με την Τζουντ και τα τρία τους παιδιά, τον Kάσιους, τον Πρινς και τον Μάρλεϊ, θα τοποθετηθούν κάμερες, οι οποίες θα καταγράφουν τα πάντα λεπτό προς λεπτό.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει μυηθεί πάντως στον κόσμο των ριάλιτι από την πολύ καλή του φίλη Αννα Βίσση, η οποία ήταν η πρώτη celebrity που έκανε τη ζωή της σίριαλ. Ο Σισέ έχει εξαιρετική σχέση με την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, που είναι μία από τις καλύτερες φίλες που απέκτησε στα δύο χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο στη χώρα μας και εξακολουθεί να διατηρεί μαζί της συχνή τηλεφωνική επικοινωνία.

Δεν αποκλείεται λοιπόν οι εμπειρίες που εκείνη του μετέφερε από την εποχή που μεταδιδόταν το ριάλιτι «Οσο έχω φωνή» να λειτούργησε θετικά, ώστε να πει τελικά «ναι» στον τηλεοπτικό σταθμό Trace Sports.


ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΩΝΗΣ/espresso

«Τίτλοι τέλους» από Λυμπερόπουλο!

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Λίγες μέρες μετά τη δημόσια ανακοίνωση ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα, ο Μεσσήνιος επιθετικός γνωστοποίησε και την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Λύμπερόπουλος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Θωμά Μαύρο, ο οποίος ήθελε να μάθει τις προθέσεις του εν όψει της νέας σεζόν. Ο Μαύρος ρώτησε τον «Λύμπε» αν προτίθεται να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ, εκφράζοντάς του την πίστη ότι μπορεί να βοηθήσει την «Ενωση» με την εμπειρία και την κλάση του.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Λυμπερόπουλος επεσήμανε στον Μαύρο ότι έχει πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του, κάτι άλλωστε που φάνταζε ως πιο πιθανό με την ολοκλήρωση της περυσινής σεζόν.

Ετσι, μετά τον Τραϊανό Δέλλα, η «Ενωση» χάνει και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τις δύο πιο εμβληματικές μορφές της στα αποδυτήρια για τη νέα χρονιά. Αμφότεροι είχαν άλλωστε, ουσιαστικά, αποχαιρετίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, όταν και γνώρισαν την αποθέωση (σ.σ. κυρίως ο Λύμπε).

Οσο για τα μεταγραφικά, ο Βαγγέλης Μόρας είναι ο παίκτης που θέλει η ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας και υπάρχουν επαφές

Δίωξη σε Αλ. Κούγια και Παναχαϊκή από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε δίωξη στην Παναχαϊκή και τον Αλέξη Κούγια για τις ανακοινώσεις της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά, η δίωξη του Εισαγγελέα έχει ως εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και του προέδρου της, Α. Κούγια, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. της 22/07/2011, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του Ν. 3479/2006 (δηλώσεις στις 25 & 27 Ιουνίου).

Επίσης, ο κ. Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. της 22/07/2011, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του Ν. 3479/2006 (ανακοίνωση στις 25/6)."

Κ. Στεφανίδη και Ν. Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό

Οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Ελσίνκι.
Συγκεκριμένα οι Ελληνίδες αθλήτριες προκρίθηκαν με άλμα στα 4 μέτρα και 40 εκατοστά. Το όριο πρόκρισης ήταν 4.45 μέτρα,

Από την άλλη η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη αποκλείσθηκε από τον τελικό, αφού έμεινε στα 4 μέτρα και 35 εκατοστά.

Νέος κόουτς του ΠΑΟ ο Αργ. Πεδουλάκης

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται πλέον η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του Παναθηναϊκού και του κόουτς Αργύρη Πεδουλάκη για την ανάληψη της θέσης του προπονητή της ομάδας.

Ο Ελληνας τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την επισημοποίηση της συνεργασίας να ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Προκρίθηκαν στον τελικό Ιακωβάκης και Τσιάμης

Ο Περικλης Ιακωβάκης προκρίθηκε στον αυριανό τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ελσίνκι, τερματίζοντας δεύτερος στη β΄ ημιτελική σειρά, με χρόνο 49.83.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη ημιτελική σειρά αγωνίστηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων και έμεινε στην έβδομη θέση με 51.89.

Ο Τσιάμης είχε καλύτερο άλμα στα 16.55μ. στην πρώτη προσπάθειά του (15.75μ. στη δεύτερη, ενώ η τρίτη ήταν άκυρη) και, παρότι δεν έπιασε το όριο πρόκρισης (16.75μ.), κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 12άδα του προκριματικού και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Κατσουράνη

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Κώστα Κατσουράνη, όμως οι οικονομικές του απολαβές αποτελούν αγκάθι. Γι’ αυτό τον λόγο, οι «πράσινοι» κατέθεσαν δύο προτάσεις στον έμπειρο χαφ και οι δύο πλευρές αναμένεται να τα πουν την Δευτέρα. Σύμφωνα με το Goal από την πλευρά του Παναθηναϊκού στον Κώστα Κατσουράνη έγιναν δύο προτάσεις:

1. Μείωση 40% στις φιξ απολαβές του και 50% στο μπόνους. Δηλαδή από το 1.500.000 ευρώ που προβλέπεται συνολικά βάσει συμβολαίου να πάρει συνολικά περίπου 820.000 ευρώ (420.000 ευρώ φιξ και 400.000 ευρώ μπόνους).

2. Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε στον Κατσουράνη ήταν να επεκτείνει το τρέχον συμβόλαιό του -που λήγει το επόμενο καλοκαίρι- κατά έναν χρόνο (δηλαδή έως το 2014), αλλά παράλληλα να σβηστεί το μπόνους των 800.000 ευρώ. Κι από εκεί και πέρα, να πάρει για κάθε χρόνο από 600.000 ευρώ (1.200.000 στη διετία). Εφόσον επεκταθεί το συμβόλαιο του «Κατσούρ» κατά έναν χρόνο, ο συντελεστής της Εφορίας πάει στο 45% (από 21% που ήταν όταν υπέγραψε το καλοκαίρι του 2009) και το συμβόλαιο των 600.000 ευρώ θα κοστίσει μικτά στον Παναθηναϊκό 1.090.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του Κατσουράνη προβλέπει 700.000 ευρώ φιξ απολαβές και άλλες 800.000 ευρώ ως μπόνους. Το μπόνους αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο τη φετινή σεζόν αλλά και την περσινή και για να το πάρει θα πρέπει να παίξει στο 50% των επίσημων αγώνων του Παναθηναϊκού. Στην περσινή χρονιά ο Πατρινός μέσος αγωνίστηκε περίπου στο 80% των παιχνιδιών του «τριφυλλιού», άρα πλέον δεν απέχει και πολύ από το να το… πιάσει.

Τα λένε τη Δευτέρα, θετικός ο παίκτης

Ο μάνατζερ του, Εμμανουηλίδης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Ελευθεράκη, τόνισε πως θα τις μεταφέρει στον Κατσουράνη και συμφώνησαν να τα πουν ξανά από κοντά την προσεχή Δευτέρα, για να του μεταφέρει την απάντηση του παίκτη.

Απίστευτες και εντυπωσιακές εκτελέσεις πέναλτι [4 βίντεο]

Η εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα, που βρίσκεται στην επικαιρότητας λόγω των Αντρέα Πίρλο και Σέρχιο Ράμος, δεν είναι ο μοναδικός θεαματικός τρόπος για να εκτελέσει ένας ποδοσφαιριστής πέναλτι.

Οταν οι ποδοσφαιριστές έχουν έμπνευση και είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν, τότε το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό όπως ο τρόπος που εκτέλεσε πέναλτι ο παντελώς άγνωστος Joonas Jokinen, που έκανε τούμπα στον αέρα αφού πρώτα είχε ακουμπήσει την μπάλα. Ακόμη πιο θεαματικός ήταν ο ποδοσφαιριστής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Awana Diab σε αγώνα με τον Λίβανο, που δοκίμασε με επιτυχία να εκτελέσει με τακουνάκι, αφήνοντας συμπαίκτες και αντίπαλους με ανοικτό το στόμα.

Ο Ezequiel Calvente σε αγώνα κάτω των 19 ετών της Ισπανίας με αντίπαλο την Ιταλία ενώ φαινόταν πως θα χτυπήσει το πέναλτι με το δεξί πόδι, το έκανε με το αριστερό, στέλνοντας τον τερματοφύλακα από την άλλη γωνία, ενώ με παρόμοια τεχνική είχε ευστοχήσει ο Alexander Magnusson.

Δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ονειρο θα παραμείνει για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας, όπως δήλωσε ο 36χρονος σταρ.

«Ολοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ήταν για μένα να αγωνιστώ για την χώρα μου. Θα ήταν μεγάλη τιμή να είμαι μέλος αυτής της μοναδικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας. Φυσικά είμαι πολύ απογοητευμένος , όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερος υποστηρικτής της ομάδας από εμένα. Οπως ο καθένας, εύχομαι να καταφέρουν να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο μέσος των Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών και ο προπονητής της Μεγάλης Βρετανίας φέρεται να έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει στην αποστολή, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ τους Ράιαν Γκιγκς, Κρεγκ Μπέλαμι και Μίκα Ρίτσαρντς.

Ληστεία και πυροβολισμοί στο σπίτι του Δώνη

Σοκ για την οικογένεια του Γιώργου Δώνη, καθώς κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι του για να ληστέψουν, έπιασαν τον πεθερό του και έπεσαν πυροβολισμοί. Επιστρέφει στην Αθήνα ο προπονητής.

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, στην οδό Ζίτσα στην Κηφισιά, όπου διαμένει η οικογένεια του Γιώργου Δώνη.

Οι κακοποιοί μπήκαν στην οικία όπου, όπου βρισκόταν ένας ηλικιωμένος, συγγενής του προπονητή, και η οικιακή βοηθός

Οι ένοικοι του σπιτιού κάλεσαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τότε σημειώθηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο οδηγός του περιπολικού στο πόδι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, οι δράστες πήραν όμηρο τον ηλικιωμένο, τον οποίο άφησαν λίγο αργότερα.

Όπως είπε ο ηλικιωμένος στους αστυνομικούς, τραυματισμένος είναι και ένας εκ των δραστών στο χέρι, κάτι που δεν έχει διαπιστωθεί.

Στη λίστα της Μπεσίκτας ο Γκέκας

Ως μία αξιόπιστη και συνάμα προσιτή οικονομικά λύση χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος τον Φάνη Γκέκα εκτιμώντας πως θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του την Μπεσίκτας.

Το μπάτζετ των "μαύρων αετών" είναι περιορισμένο λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον σύλλογο.

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Σαμέτ Αϊμπαμπα καλείται να προχωρήσει σε μετεγγραφές χαμηλού κόστους η στην απόκτηση ελεύθερων παικτών, που όμως θα διατηρήσουν την Μπεσίκτας στην ελίτ του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Στον τουρκικό τύπο γίνεται αναφορά σε ποδοσφαιριστές μεγάλες κλάσεις, οι οποίοι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να καταλήξουν στην Μπεσίκτας.

Εκτός από τον Φάνη Γκέκα στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και οι Μλάντεν Πέτριτς, Σάλομον Καλού, Τρανκίλο Μπαρνέτα και Ίβιτσα Όλιτς.

Για τον Έλληνα στράικερ τονίζεται χαρακτηριστικά: "Η μετεγγραφή του στη Σαμσουνσπόρ δεν έτυχε αρχικά μεγάλης προβολής, όμως σκόραρε γκολ και κέρδισε της εντυπώσεις.

Παρά την ηλικία του, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και μεγάλων ομάδων. Ο Γκέκας έδειξε την αξία του και στο Euro 2012 με την Ελλάδα και ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει μία σοβαρή εναλλακτική λύση για την Μπεσίκτας.

Το ετήσιο κασέ του υπολογίζεται σε 700.000-800.000 ευρώ. Η Μπεσίκτας θα μπορούσε να βγει κερδισμένη με την απόκτηση του".

Ολυμπιακός: Τέλος ο Ράντος, προ των πυλών ο Αλεξούδης

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Αλέκος Ράντος. Φαβορί για τη θέση ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού Βασίλης Αλεξούδης


Ο προπονητής τερματοφυλάκων των "ερυθρόλευκων" ενημερώθηκε την Πέμπτη το πρωί από τη διοίκηση ότι σταματά η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Ράντος, o οποίος ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας επί σειρά ετών, θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΠΑΕ για να λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του.

Την ίδια ώραμ οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο επόμενος προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού θα είναι ο Βασίλης Αλεξούδης πληθαίνουν. Την είδηση για τη συγκεκριμένη σκέψη των "ερυθρόλευκων"

Ο Αλεξούδης δούλεψε με επιτυχία τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό και πιο πριν στον Ατρόμητο.

contra.gr.

Σαπουνάρου και Φάρνερουντ θέλει ο Ζαρντίμ - “Κλεισμένος” ο Ρουίς

Σε σειρά μπαίνουν οι προτεραιότητες στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Λεονάρντο Ζαρντίμ να επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Σαπουνάρου της Πόρτο και του Φάρνερουντ της Γιουνγκ Μπόις.


Έντονη είναι η κινητοποίηση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει καταθέσει τις προτάσεις του σε συνεργασία με το τμήμα σκάουτινγκ και πλέον το... μπάλακι περνάει στην διοίκηση των “ερυθρόλευκων”.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το βάρος θα πέσει στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής καθώς δεν αποκλείεται να αποκτηθούν ακόμα και τρεις ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στον άξονα (δύο αμυντικοί μέσοι, ένας επιθετικός χαφ). Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα αποτελεί η περίπτωση του Σουηδού Αλεξάντερ Φάρνερουντ της Γιουνγκ Μπόις. Για τον παίκτη έχει ενδιαφερθεί και η Λάτσιο, ενώ η ελβετική ομάδα τον κοστολογεί 2,5 εκατ. ευρώ.

Η περίπτωση του Φάρνερουντ, μάλιστα επισπεύδεται και από το γεγονός πως το πρωτάθλημα της Ελβετίας αρχίζει στις 14 Ιουλίου και θα πρέπει να υπάρχει χρόνος για να βρεθεί ο αντικατάστατης του.

Στις εισηγήσεις του Ζαρντίμ για την μεσαία γραμμή υπάρχουν ακόμα τα ονόματα των Κουστόδιο της Μπράγκα και Τσάβες της Μπόκα.

Από κει και πέρα οι “ερυθρόλευκοι” θα κινηθούν σίγουρα για έναν κεντρικό αμυντικό, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκεται και το όνομα του Κριστιάν Σαπουνάρου. Ο 28χρονος Ρουμάνος αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, αλλά και ως στόπερ στην Πόρτο με την οποία το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2013.

Την περσινή χρονιά ο Σαπουνάρου έχασε τη θέση του βασικού στην πορτογαλική ομάδα και δεν είναι “ζεστός” να παραμείνει με αυτές τις συνθήκες.

Παράλληλα παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Άλαν Ρουίς καθώς οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει με τον παίκτη και η Χιμνάσια Λα Πλάτα θα βάλει στα ταμεία της 600.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη. Η μεταγραφή του νεαρού μεσοεπιθετικού θα ολοκληρωθεί και τυπικά με την άφιξη του ατζέντη του, Φερνάντο Κοσεντίνο, στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

Μεγαλώνει το Aris Golden Club

Η δεύτερη συνάντηση του Aris Golden Club συνδυάστηκε με αυξημένη προσέλευση που αποτελεί ενθαρρυντικό μήνυμα για την οικονομική στήριξη στην ΚΑΕ Άρης.

Η αυξημένη προσέλευση που υπήρξε στην δεύτερη συνάντηση του Aris Golden Club ήταν σίγουρα το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης.

Κι αυτό γιατί όπως είχε ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει αποτελεί στόχο το Aris Golden Club να μπορέσει να αποτελέσει τον βασικό χρηματοδότη της ΚΑΕ Άρης.

Στην διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που τη φορά αυτή σε αντίθεση με μία εβδομάδα πριν στην πρώτη έγινε με κλειστές τις πόρτες έδωσαν το παρών περισσότερα από 15 νέα πρόσωπα.

Σε ένα δείγμα της συνέχειας της ανταπόκρισης που έχει παρουσιάζει το νέο εγχείρημα οικονομικής στήριξης της ΚΑΕ Άρης με αυτό που απομένει από εδώ και στο εξής είναι να υπάρξει και η εισροή χρημάτων.

Αυτών που θα επιτρέψουνε την συνέχεια της επίτευξης των διακανονισμών που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι με τον Χρήστο Ταπούτο και έπεται συνέχεια με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες που υπάρχουνε προς τρίτους.

Φάμπρεγκας: «Είπα στην μπάλα να μην με απογοητεύσει»

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος έστειλε την Ισπανία στον τελικό του Euro 2012 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι απέναντι στην Πορτογαλία, αποκάλυψε τι είπε στην μπάλα πριν την εκτέλεση.

«Είχα ένα παράξενο προαίσθημα για τα πέναλτι και το σκεφτόμουν από το απόγευμα πριν τον αγώνα. Η ζωή μου έδωσε μία ακόμη τέτοια ευκαιρία. Πριν πάω για την εκτέλεση είπα στην μπάλα πως πρέπει να γράψουμε ιστορία και πως δεν πρέπει να με απογοητεύσει. Αρχικώς μου είχαν πει να εκτελέσω το δεύτερο πέναλτι, αλλά αρνήθηκα και ζήτησα το πέμπτο επειδή είχα αυτό το προαίσθημα», δήλωσε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός.

Προσπάθησε να κάνει ψαλίδι και χτύπησε τον αντίπαλο στο πρόσωπο [βίντεο]

Ο Χασούν Καμούρα πρωταγωνίστησε άθελά του σε μία παράξενη φάση καθώς σε προσπάθειά του να κάνει ανάποδο ψαλίδι, χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο τον Τζέρεμι Χολ.

Ο παίκτης του Μόντρεαλ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης για την επικίνδυνη ενέργειά του, ενώ ο άτυχος αμυντικός του Τορόντο συνέχισε να παίζει έως το ημίχρονο όταν και αντικαταστάθηκε.

Montreal Impact Player Takes Bicycle Kick to the... από citrusblack83

Πορτογαλία - Ισπανία 0-0 (2-4 πέν.)

Η Ισπανία νίκησε με 4-2 την Πορτογαλία στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ. και παράταση) και πέρασε στον τελικό του Euro 2012, όπου περιμένει Γερμανία ή Ιταλία. Τρίτος σερί τελικός για την "Furia Roja"

Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2012, καθώς νίκησε με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι την Πορτογαλία, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση του ημιτελικού ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν η "Furia Roja" θα παίξει σε 3ο σερί τελικό μεγάλης διοργάνωσης, κάτι που έχει κάνει μόνο η Γερμανία (1972, 1974, 1976).

Οι Γερμανοί μάλιστα ενδεχομένως να είναι οι αντίπαλοι των Ισπανών την Κυριακή στον τελικό του Κιέβου, καθώς αντιμετωπίζουν την Ιταλία στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη (21:45).
Αν τα "πάντσερ" τα καταφέρουν κόντρα στην "σκουάντρα ατζούρα", τότε θα έχουμε επανάληψη του τελικού του Euro 2008, ενώ η Ισπανία αν πάρει το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη που κατακτά 3 σερί μεγάλες διοργανώσεις (η Δ.Γερμανία είχε χάσει τον τελικό Euro 1976 από την Τσεχοσλοβακία του Πανένκα).
Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πορτογάλους με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει την εκτέλεση του Τσάμπι Αλόνσο, αλλά εν συνεχεία έκανε το ίδιο ο Κασίγιας στην εκτέλεση του Ζοάο Μοουτίνιο.
Μετά από 5 γκολ (το τελευταίο με τον Σέρχιο Ράμος αλά... Πανένκα), ο Μπρούνο Άλβες εκτέλεσε το 4ο πέναλτι της Πορτογαλίας και αστόχησε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τελικά δεν εκτέλεσε πέναλτι (ήταν στο πρόγραμμα για το 5ο), καθώς ο Σεσκ Φάμπρεγκας ευστόχησε στο 5ο της Ισπανίας και της χάρισε την νίκη-πρόκριση, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα.
Αυτή είναι η 4η φορά που η Ισπανία φτάνει στα ημιτελικά του Euro και σε όλες έχει προκριθεί στον τελικό, όπου έχει πάρει το τρόπαιο το 1964 και το 2008, ενώ έχει χάσει το 1984.
Η Πορτογαλία από την άλλη έφτασε επίσης για 4η φορά στα ημιτελικά, αλλά έχει μόνο έναν τελικό, τον χαμένο του 2004 από την Ελλάδα.

Τα στοιχεία του ματς


Γήπεδο: "Donbass Arena", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο (106' Κουστόντιο), Ραούλ Μεϊρέλες (113' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (81' Νέλσον Ολιβέιρα).
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (87' Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (60' Χεσούς Νάβας), Ινιέστα, Νεγκρέδο (54' Φάμπρεγκας).

*κίτρινες κάρτες: 45' Φάμπιο Κοεντράο, 60' Κρ. Ρονάλντο, 61' Πέπε, 64' Ζοάο Περέιρα, 86' Μπρούνο Άλβες, 90'+3 Μιγκέλ Βελόζο / 40' Σέρχιο Ράμος, 60' Μπουσκέτς, 84' Αρμπελόα, 113' Τσάμπι Αλόνσο
**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Πορτογαλία και Ισπανία

Λόγω του τραυματισμού του Έλντερ Ποστίγκα η Πορτογαλία δεν είχε την ίδια 11άδα και στο 5ο της ματς στο Euro 2012, με τον Ούγκο Αλμέιδα να τον αντικαθιστά στην κορυφή της επίθεσης.
Στο τέρμα ο Ρουί Πατρίσιο, δεξί μπακ ο Ζοάο Περέιρα, αριστερό ο Φάμπιο Κοεντράο και στόπερς οι Πέπε και Μπρούνο Άλβες. Τριάδα στο κέντρο οι Μιγκέλ Βελόζο, Ραούλ Μεϊρέλες και Ζοάο Μοουτίνιο, δεξιά ο Νανί, αριστερά ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στράικερ ο Ούγκο Αλμέιδα.
Ίδια κατά τα 10/11 και η 11άδα της Ισπανίας. Οι 10 κλασικοί στην 11άδα και μαζί τους για πρώτη φορά ο Νεγκρέδο στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Τόρες ή του Φάμπρεγκας (από 2 φορές έχουν ξεκινήσει).
Τερματοφύλακας ο Κασίγιας, Αρμπελόα δεξί μπακ, Τζόρντι Άλμπα αριστερό και στο κέντρο της άμυνας οι Σέρχιο Ράμος και Πικέ. Τριάδα στο κέντρο οι Μπουσκέτς, Τσάβι και Τσάμπι Αλόνσο, δεξιά ο Νταβίντ Σίλβα, αριστερά ο Ινιέστα και στράικερ ο Νεγκρέδο.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Μιγκέλ Βελόζο στο 2' προσπάθησε να σκοράρει απευθείας σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Κασίγιας έδιωξε ξανά σε κόρνερ για τους Πορτογάλους.
Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 9' για την Ισπανία, με τον Άλβαρο Αρμπελόα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.
MVP: Σεσκ Φάμπρεγκας
Ο Ζοάο Μοουτίνιο έκανε εντυπωσιακή πάσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο με το "τακουνάκι" στο 24', αλλά το σουτ του CR7 στην κίνηση ήταν πολύ κακό και η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.
Όπως και στην ευκαιρία με τον Αρμπελόα, έτσι και στην δεύτερη της Ισπανίας η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Αντρές Ινιέστα στο 29'.
Από το λάθος του Τζόρντι Άλμπα στο 31' ο Κριστιάνο Ρονάλντο σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από την ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κασίγιας.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 57' με το μακρινό σουτ του Ούγκο Αλμέιδα για την Πορτογαλία να περνά άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας.
Ξανά ο επιθετικός της Μπεσικτάς απείλησε στο 59', αφού έκανε το "ένα-δύο" με τον Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά αστόχησε εκ νέου.
Το δυνατό μακρινό του Τσάβι με την συμπλήρωση 67 λεπτών μπλόκαρε σταθερά ο Ρουί Πατρίσιο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ούγκο Αλμέιδα έκανε ένα ακόμη διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά ήταν ξανά άστοχο.
Αδύναμος κρίκος: Ούγκο Αλμέιδα
Η εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 73' πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας, ενώ άστοχο ήταν και το μακρινό σουτ του Σεσκ Φάμπρεγκας στο 78'.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης χάθηκε στο 90' για την Πορτογαλία, η οποία έφυγε στην αντεπίθεση με 4 παίκτες έναντι 2.
Ο Ραούλ Μεϊρέλες τροφοδότησε αριστερά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτός σούταρε με το αριστερό αλλά το σουτ ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η παράταση

Έπρεπε να φτάσουμε στο 104' για την πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία για την Ισπανία, με τον Αντρές Ινιέστα να βγαίνει μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, να πλασάρει και τον Ρουί Πατρίσιο να κάνει εξαιρετική απόκρουση.
Η φάση ξεκίνησε από εντυπωσιακή προσπάθεια του Πέδρο από αριστερά, ενώ την σέντρα για τον Ινιέστα την έκανε ο Τζόρντι Άλμπα.
Μία ακόμη καλή φάση για την "Furia Roja" χάθηκε στο 106', με τον Σέρχιο Ράμος να αναλαμβάνει εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.
Στο 111' ξανά ο Ρουί Πατρίσιο έκανε σπουδαία απόκρουση σε κοντινό σουτ του Χεσούς Νάβας και μπλόκαρε εν συνεχεία μετά την προσπάθεια του Πέπε για κοντρόλ.
Ο Χεσούς Νάβας έγινε εκ νέου απειλητικός φεύγοντας στην αντεπίθεση στο 115', έκανε διαδοχικές προσποιήσεις, αλλά ο Φάμπιο Κοεντράο έδιωξε σε κόρνερ.

Τα πέναλτι

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τσάμπι Αλόνσο... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΡΟΥΙ ΠΑΤΡΙΣΙΟ!!
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ζοάο Μοουτίνιο... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΑΣΙΓΙΑΣ!!
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ινιέστα... ΓΚΟΛ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πέπε... ΓΚΟΛ
ΙΣΠΑΝΙΑ: Πικέ... ΓΚΟΛ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Νανί... ΓΚΟΛ
ΙΣΠΑΝΙΑ: Σέρχιο Ράμος... ΓΚΟΛ (αλά Πανένκα)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπρούνο Άλβες... ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΟΚΑΡΙ!!!!!
ΙΣΠΑΝΙΑ: Φάμπρεγκας... ΓΚΟΛ!!!!!!

 sport24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...