Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κάρφωσε με το ένα χέρι στο πρόσωπο του αντιπάλου του [βίντεο]

Οι 29 πόντοι και τα 13 ριμπάουντ του Τζέιμς Χίκσον δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ήττα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς από τους Λος Άντζελες Κλίπερς με 98-97.

Ο 24χρονος φόργουορντ, εκτός ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, έκανε και ένα εκπληκτικό κάρφωμα με το ένα χέρι μπροστά στο προσώπου του αντιπάλου του, που παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να τον ανακόψει.

 

Προκρίθηκε στο final four της Euroleague ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε 76-69 την Σιένα στο ΣΕΦ και πήρε την πρόκριση για το final four της Euroleague όπου θα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο την Μπαρτσελόνα.

Αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία των «ερυθρόλευκων» στην τελική φάση της διοργάνωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 7η συνολικά στην ιστορία της ομάδας.

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα και κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, ενώ πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν οι Βασίλης Σπανούλης και Καρλ Χάινς που σημείωσαν αμφότεροι 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 19, Άντιτς 5(1), Σπανούλης 19(1), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 7(1), Λο 8.

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 10(2), Ζήσης 15(2), Άντερσεν 15(1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 10, Ρες, Στόουνρουκ 3(1), Λεχτάλερ, Μος 5(1).
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΟΦΗ - Εξασφάλισε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα

Από το πρωί της Παρασκευής οι άνθρωποι του ΟΦΗ βρέθηκαν στην εφορία προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για την ΠΑΕ. Και τα κατάφεραν καταβάλοντας το 20% του ποσού που οφειλόταν.


Έτσι ο ΟΦΗ πέρασε τον πιο σημαντικό "σκόπελο" για την εξασφάλιση της αδειοδότησης.

Στην εφορία βρέθηκαν οι κύριοι Μιχαλόπουλος, Κουτάντος, Ξημέρης αλλά και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Τζιρίτας και Μανώλης Ψωμάς. Η κρητική ομάδα έκανε ότι απαιτούσε ο νόμος δίνοντας περίπου 150.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε δόσεις για τους επόμενους μήνες.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει την προσπάθεια αδειοδότησης με την συλλογή υπογραφών από παίκτες που έχουν κάνει προσφυγές ή βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ και δεν έχουν υπογράψει ακόμα.
Πηγή:Sport24

Επέστρεψε από τον "άλλο κόσμο" ο Μουάμπα

Ο άσος της Μπόλτον, Φαμπρίς Μουάμπα ποζάρει πλέον χαμογελαστός στο φωτογραφικό φακό στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πόλο Γυναικών: Νίκη της Εθνικής με Κίνα

Με 11-8 επιβλήθηκε η Εθνική πόλο γυναικών της Κίνας στην δεύτερη αγωνιστική του διεθνούς τουρνουά στο ρωσικό Κίρισι.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας των δυο ομάδων από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σαγκάης το περασμένο καλοκαίρι, όπου είχε επικρατήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο άλλο ματς του τουρνουά, η Ισπανία επικράτησε των ΗΠΑ με 12-10.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής η Ισπανία αύριο, Παρασκευή. Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-3, 2-5, 1-2
ΚΙΝΑ (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ Χουν (Βανγκ Γινγκ), Τενγκ Φέι, Λιου Πινγκ, Σουν Γιανγιούν 1, Χε Ζιν, Σουν Γιάτινγκ 1, Σογκ Ντόνγκλουν 1, Ζανγκ Κονγκ, Βανγκ Γι 1, Μα Χουανχουάν 3, Σουν Χουίζι 1, Ζανγκ Λέι
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Μελιδόνη 1, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά

Ο Παπακώστας νέος προπονητής στην Παναχαϊκή

Ο Γιάννης Παπακώστας θα είναι ο αντικαταστάτης του Βασίλη Βούζα στον πάγκο της Παναχαϊκής.

Ο τελευταίος «πλήρωσε» τη συντριβή της ομάδας από την Καλλιθέα και έτσι έγινε ο τρίτος προπονητής για φέτος στην ομάδα της Πάτρας που απομακρύνεται από τη θέση του (είχαν προηγηθεί οι Σεροπιάν και Φυντάνης).

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την πρόσληψη του Γιάννη Παπακώστα:
«1. Νέος προπονητής της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα είναι ο Γιάννης Παπακώστας.
Ο Γιάννης Παπακώστας θα έχει ως βοηθό του τον ίδιο βοηθό που είχε στον Αστέρα Τρίπολης, στα Γιάννενα, στον Πανσερραϊκό, στην Καβάλα, στην Λάρισα και στον Λεβαδειακό, τον Γιάννη Γκιόκα.
Ο Γιάννης Παπακώστας είναι έγγαμος, είναι κάτοχος του ανωτάτου διπλώματος της UEFA και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανσερραϊκό, την Καβάλα και τον Λεβαδειακό.
Έχει εργαστεί στην Α' Εθνική ως προπονητής του Πανσερραϊκού, της Καβάλας και της Λάρισας. Ο Γιάννης Παπακώστας υπήρξε ο δημιουργός της ομάδας του Χαϊδαρίου και είναι ο προπονητής ο οποίος ανέβασε την ομάδα του Χαϊδαρίου στην Β' Εθνική κατακτώντας διαδοχικά το πρωτάθλημα Α' Αθηνών, Δ' Εθνικής και Γ' Εθνικής προτού εργαστεί στον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Γιάννης Παπακώστας με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος το 2007 αποκλείοντας διαδοχικά την Καλλιθέα, το Αιγάλεω, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και τον Ολυμπιακό Πειραιά σε διπλούς αγώνες και έχασε την πρόκριση στον τελικό από την Λάρισα η οποία κατέκτησε το Κύπελλο εκείνη τη χρονιά.

Ο Γιάννης Παπακώστας έχει αναδείξει πολλούς νέους παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως οι Πλιάτσικας, Λαμπρόπουλος, Τσιαμπουρής (Χαϊδάρι), Κασναφέρης, Μιχαλόπουλος, Μιχαήλ, Τζαννης, Κοντογουλίδης, Γεωργιάδης, Αντάντο, Σαϊτιώτης (ΠΑΣ Γιάννινα), Παπάζογλου, Γεωργιάδης, Ανάκογλου, Οικονόμου, Ναζλίδης, Ψυχογιός (Καβάλα) και καθιέρωσε στη βασική ενδεκάδα στη ΠΑΕ Λεβαδειακός κατά την περσινή περίοδο τους νεαρούς Βασιλείου και Μαχαίρα.
Ο Γιάννης Παπακώστας επέλεξε μετά την περσινή ταλαιπωρία του και την εμπλοκή του ονόματός του στη δικογραφία με τα στημένα να μην εργαστεί σε καμία ομάδα και γι’ αυτό το λόγο αρνήθηκε την συνεργασία τόσο με ομάδες της Σούπερ Λίγκας όσο και με ομάδες της Football League και έρχεται να εργαστεί στην Παναχαϊκή για να δημιουργήσει την νέα μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής.
Ο Γιάννης Παπακώστας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία 25 ετών μετά την αποφοίτησή του με άριστα από τα ΤΕΕΦΑ Αθηνών και είναι ηλικίας 41 ετών.
Ο Γιάννης Παπακώστας θα είναι στον πάγκο της ΠΑΕ Παναχαϊκή την Κυριακή με την Λάρισα και ζήτησε η ομάδα να αποσυρθεί σε ξενοδοχείο για να έχει συνεχείς επαφές τόσο με τους Βαγγέλη Καράτση και Γιώργο Τάνταρο που παραμένουν στο προπονητικό team όσο και με έναν προς έναν προσωπικά τους ποδοσφαιριστές. Στο ξενοδοχείο ειδικά για το παιχνίδι με την Λάρισα θα είναι αποστολή όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Παναχαϊκή.
2.Η ΠΑΕ Παναχαϊκή κάνει έκκληση στους οπαδούς που πραγματικά την αγαπούν να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστές και τους νέους μας προπονητές με την Λάρισα την Κυριακή και είμαστε όλοι βέβαιοι ότι ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί».

Euroleague: Όρθιος στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός

Καρδιά πρωταθλητή Ευρώπης έδειξε στο «Γιαντ Ελιάου» ο Παναθηναϊκός. Με μεγάλη εμφάνιση οι «πράσινοι» επικράτησαν της Μακάμπι με 78-69, ισοφάρισαν τη σειρά των πλει οφ της Ευρωλίγκας σε 2-2 και πλέον όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα σε πέμπτο ματς.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και συγκεκριμένα μετά το 11ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Προηγήθηκε ακόμη και με 11 πόντους διαφορά στην 3η περίοδο, αλλά η Μακάμπι επανήλθε και περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος πέρασε μπροστά 67-66 με δύο βολές του Μπλου.

Η μπάλα «έκαιγε», αλλά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν αποφασισμένοι να φύγουν νικητές από το Ισραήλ. Με σερί 9-0 πέρασαν μπροστά 75-67, 1.10’’ πριν τη λήξη του ματς και στο διάστημα που απέμεινε οι παίκτες του Μπλατ υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, δείγμα της νευρικότητας που είχαν.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 13 πόντους και καθοριστικά καλάθια στην 4η περίοδο ήταν μακράν ο κορυφαίος των «πρασίνων», ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Καϊμακόγλου, που τελείωσε το ματς με 12. Σμιθ και Λάνγκφορντ πέτυχαν από 14 πόντους για την «ομάδα του λαού».

Η πέμπτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα (ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία) κι όποια νικήσει θα πάρει το εισιτήριο για τον φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Europa League: Εντυπωσιακή η Μπιλμπάο και με Σάλκε

Η Μπιλμπάο επιβεβαίωσε όσους την θέλουν να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, καθώς ούτε η Σάλκε κατάφερε να σταματήσει την τρελή πορεία της.


Παρότι ο Ραούλ βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και έστειλε δυο φορές τη μπάλα στα δίχτυα (22' και 60') οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα μέσα στο Γκεζελκίρχεν, με τους Βάσκους να επικρατούν με 2-4.

Ο Φερνάντο Γιορέντε ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα, αφού άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 20' και ισοφάρισε στο 73' το προβάδισμα που είχε πάρει η Σάλκε με τα γκολ του συμπατριώτη του πρώην επιθετικού της Ρεάλ.

Μετά το 2-2 η Σάλκε κατέρρευσε και δέχθηκε και άλλα δυο τέρματα, το πρώτο στο 81' με τον ντε Μάρκος και το δεύτερο στις καθυστερήσεις με τον Μουνιαΐν.

Από κει και πέρα, ελαφρύ προβάδισμα στους υπόλοιπους προημιτελικούς πήραν οι τρεις γηπεδούχου, Αλκμααρ, Σπόρτινγκ και Ατλέτικο, επικρατώντας με το ίδιο σκορ (2-1) των Βαλένθια, Μέταλιστ και Ανόβερο, αντίστοιχα.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο μπασκεμπολίστας που μπορεί να καρφώσει χωρίς καν να πηδήξει! [βίντεο]

Ο Paul Sturgess είναι μέλος των διάσημων Harlem Globetrotters και αντικρίζει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 33 εκατοστά.
Ο «Tiny», δηλαδή ο μικρούλης, όπως αποκαλούν τον 24χρονο σέντερ, έχει αναγνωριστεί από το βιβλίο ρεκόρ γκίνες ως ο ψηλότερος επαγγελματίας μπασκεμπολίστας στον κόσμο και όπως θα δείτε και στο βίντεο, μπορεί να καρφώσει χωρίς καν να πηδήξει!

 
Enhanced by Zemanta

Μουρίνιο: "Είναι μια φανταστική δουλειά του προπονητή Γιοβάνοβιτς και των παικτών"

"Είναι μια φανταστική δουλειά του προπονητή Γιοβάνοβιτς και των παικτών" Αυτό τόνισε ο Μουρίνιο σε συνέντευξη που έδωσε στο MEGA που είχε μια μεγάλη αποκλειστικότητα.

.Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο στην εκπομπή του MEGA «Σούπερ Μπάλα Live» και τον Γιάννη Θειακό.

Γ. Θειακός: Είμαστε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση και στην εκπομπή «Σούπερ Μπάλα Live». Έχετε μεγάλο φαν κλαμπ στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι φαβορί σε έναν αγώνα;

Ζ. Μουρίνιο: «Πρέπει να αποδεχθείς τις συνθήκες του να είσαι φαβορί. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τους κανόνες του να είμαστε φαβορί. Γιατί και η οικονομική μας δυνατότητα είναι διαφορετική. Γι’ αυτό πρέπει να παίζουμε σαν φαβορί. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Φανταστική οργάνωση ειδικά στην επίθεση. Παίξαμε καλά, παραμείναμε ήρεμοι, αυξήσαμε την ένταση του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο και πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Γ. Θειακός: Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας σας ή μόνο από το αποτέλεσμα;

Ζ. Μουρίνιο: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ξεκούραστος, μας πίεσε περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε πιο αργά, η ομάδα μου άρχισε να παίζει πιο γρήγορα. Όταν ο Μαρτσέλο και ο Κακά μπήκαν στην ομάδα έκαναν τη διαφορά. Έκαναν φανταστική δουλειά. Και ελπίζω ότι στο στάδιο στη Μαδρίτη θα τους υποδεχθούμε όπως τους αξίζει».

Γ. Θειακός: Ο επόμενος στόχος, πιστεύουμε και θέλουμε, τη Ρεάλ στον τελικό. Πιστεύετε ότι θα φτάσετε στον τελικό;

Ζ. Μουρίνιο: «Κανείς δεν πιστεύει ότι ο ΑΠΟΕΛ θα μας νικήσει με 4 γκολ στο Μπερναμπέου. Θα ήταν καταστροφικό. Αλλά μετά από αυτό έχουμε τους ημιτελικούς εναντίον της Μπάγερν ή της Μαρσέϊγ –πιστεύω με την Μπάγερν- και θα είναι δύσκολο, γιατί φιλοξενούν τους τελικούς στο στάδιό τους και θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στον τελικό. Από τη στιγμή που συμμετέχεις στους ημιτελικούς είναι φυσικό να θέλεις να φτάσεις και στον τελικό. Να θες να προσπαθήσεις».

Γ. Θειακός: Για μας η πορεία του ΑΠΟΕΛ είναι ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα»

Ζ. Μουρίνιο: «Δεν νομίζω ότι είναι θαύμα η πορεία του ΑΠΟΕΛ ως εδώ. Είναι μια φανταστική δουλειά του προπονητή Γιοβάνοβιτς και των παικτών. Τους συνάντησα χθες και σήμερα και μίλησα με ορισμένους στην προπόνηση. Έχουν ακμαίο ηθικό. Η φιλοδοξία είναι μεγάλη. Είμαι ευτυχής γι΄αυτό. Και επαναλαμβάνω ότι θα πω στους οπαδούς μας –ελπίζω να πάρω θετική απάντηση- ότι θα ήθελα να τους υποδεχθώ στο Μπερναμπέου όπως τους αξίζει».

Xιμένεθ: «Πέρασα δύσκολα στην ΑΕΚ»

Για την εμπειρία του στην ΑΕΚ μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής ρωτήθηκε για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας.

«Έχω ζήσει πολλές δύσκολες καταστάσεις. Η ζωή μου στους πάγκους δεν ήταν εύκολη μέχρι τώρα. Στην ΑΕΚ τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Χάρισα 700.000 ευρώ και δεν διεκδίκησα χρήματα από τον προηγούμενο χρόνο της συνεργασίας μας», ανέφερε ο Χιμένεθ σε ισπανικό μέσο.


www.gazzetta.gr

Βαρδινογιάννης: Αγωγή «μαμούθ» σε Βγενόπουλο!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατέθεσε αγωγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, ζητώντας το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, με αφορμή τη συνέντευξη του Σεπτεμβρίου!

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΕΚ: Ο Ντέμης ΔΕΝ βρήκε λύση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pamesports.gr το θέμα του δανείου που πρόκειται να πάρει η ΑΕΚ με ενέργειες του Ντέμη Νικολαϊδη, προκειμένου να καλύψει μέρος από τις τεράστιες οικονομικές τρύπες και να εξασφαλίσει την αδειοδότηση από την UEFA, κολλάει στα χρήματα που αναζητά για εγγύηση στον υποψήφιο χρηματοδότη.


Ο Νικολαϊδης προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα της εγγύησης, ζήτησε μέρος των τηλεοπτικών εσόδων της επόμενης χρονιά από την NOVA. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλισθεί κι έτσι η συμφωνία είναι στον αέρα!!!

Δείτε εδώ όλα τα γκολ (234!) που έχει σημειώσει ο Μέσι μέχρι σήμερα (video)

O Λιονέλ Μέσι, ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου και ηγετική φυσιογνωμία της υπερπρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα, έχει σημειώσει 234 γκολ στη σύντομη μέχρι στιγμής καριέρα του, αφού είναι μόλις 24 ετών!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα τα γκολ που έχει σκοράρει μέχρι σήμερα! Χρονολογικά και σε σειρά τα "θύματά" του ένα-ένα.

Μεσσηνία: Βρέθηκε κρεμασμένος πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας

Ο πρόεδρος του Α.Ο Σπερχογείας, Πέτρος Γεωργανάς, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.


Σαν κεραυνός έπεσε στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου αλλά και στην κοινωνία της Σπερχογείας Μεσσηνίας .

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κώστας Μήτρογλου: Η επιστροφή του Ασώτου στο λιμάνι

O Γιώργος Δώνης, πιο ξαφνιασμένος και από την Πομπήια κατά το γενοκτονικό ρέψιμο του Βεζούβιου, έκοβε βόλτες μπροστά από τον πάγκο και κάθε τρεις και λίγο γύριζε στους συνεργάτες του και ρωτούσε όλο απορία: «Ρε, σεις τι έκανε ο άνθρωπος;».

Λεπτά νωρίτερα ο Κώστας Μήτρογλου έσερνε σε μια διαδρομή σπάνιας ποδοσφαιρικής ταπείνωσης τέσσερις παίκτες της Ξάνθης που πάλευαν λυσσασμένα αλλά μάταια να του πάρουν την μπάλα. Το 15ο γκολ του «Γερμανού» στο πρωτάθλημα ήταν μια «λεηλασία», όμως όχι αποκάλυψη.

Για όσους έχουν επίγνωση της ποδοσφαιρικής αξίας του 24χρονου σέντερ φορ, ένα καθησυχαστικό κλείσιμο του ματιού και ένα χαμόγελο αρκούσε. Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, η «βέβηλη» κούρσα του Κωστάκη, απλώς σηματοδότησε το τέλος των σκέψεων και την αρχή των αποφάσεων. Που συνοψίζεται στην εξής μία: Το καλοκαίρι ο «πιστολέρο» με το μεταμοντέρνο κοτσάνι στο κεφάλι ξαναπιάνει λιμάνι. Οριστικά.

Ακόμα και ο κόουτς Βαλβέρδε –που πάντα διατηρεί τις αμφιβολίες του- τράβηξε προς στιγμήν χειρόφρενο μπρος στην εύφλεκτη τερματομηχανή που λέγεται Μήτρογλου και άνοιξε την αγκαλιά του. Διότι, κακά τα ψέματα μπορείς να καταλογίσεις πολλά στον στράικερ του Ατρόμητου, αλλά οφείλεις να αναγνωρίσεις τα προφανή.

Ο τύπος με τον ευαίσθητο ψυχισμό, τα cult κουρέματα και τους «καουμπόικους» πανηγυρισμούς (ναι, αυτούς που εξόργιζαν τον Σωκράτη Κόκκαλη) ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του –αποτελώντας ένα σαρκοβόρο επιθετικό σε μια χώρα χορτοφάγων αμυντικών. Αυτό που απασχολεί, βέβαια, είναι άλλο. Ποιο; Ότι ο Μήτρογλου αποτελεί το αδέσποτο σκυλί στην σαλονοτραπεζαρία του προπονητικού καθωσπρεπισμού. Κοινώς, μιλάμε για το τυπικό άναρχο φορ που κάνει πάντα του κεφαλιού του και μοιάζει να μην λογαριάζει τίποτα και κανέναν. Παρά μόνο το ένστικτό του.
Κατά καιρούς πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να του τραβήξουν το αυτί, με τελευταίο τον Τάκη Λεμονή -κατά την κοινή παρουσία τους στον Πανιώνιο. «Αν δεν αλλάξει φιλοσοφία, δεν θα έχει την καριέρα που αξίζει...» είπε έξω από τα δόντια ο κόουτς, όμως ο «άτακτος» μαθητής δεν έδειξε να συμμερίζεται τα καλοπροαίρετα λόγια του. Ίσως, γιατί από την εποχή που η μπάλα τού ψιθύριζε τα πρώτα μυστικά στις ακαδημίες της Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ, ο μετανάστης Μήτρογλου αδυνατούσε να «καλουπώσει» το ταλέντο του, να εγκλιματιστεί στο σύνολο, αποτελώντας μονίμως μια αντιδραστική δύναμη στο εσωτερικό κάθε ομάδας που αγωνίστηκε. Είτε αυτή λεγόταν Γκλάντμπαχ, είτε Ντούισμπουργκ, είτε Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος...

Αν εξαιρέσεις μάλιστα τον Νίκο Νιόπλια, που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή και του έδωσε πλήρη ελευθερία κινήσεων στην Εθνική Νέων, προ πενταετίας, η μετέπειτα πορεία του ήταν μια διαρκής ακροβασία ανάμεσα στη φωτιά και το μέλι. Μέλι στο χορτάρι, αλλά φωτιά στους πάγκους με μια σειρά προπονητών να αναρωτιούνται «Μα, γιατί δεν κάνει ποτέ αυτά που του ζητάω;».
Φέτος, με τον Γιώργο Δώνη δείχνει να έχει βρει μια κάποια ισορροπία, εξ ου και οι «οργασμικές» εμφανίσεις, αλλά και πάλι οι αμφιβολίες υφέρπουν. Είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό και δη τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε και της αυστηρής πειθαρχίας;
Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να έχει αποφασίσει. Πρωτίστως, τι θέλει ο ίδιος από την ποδοσφαιρική ζωή του. Η αξία του είναι αναμφίβολη. Άλλωστε, σε μια ποδοσφαιρική κοινωνία που είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να οργανώνει, να κατευθύνει και να ικανοποιεί μαζικές παρορμήσεις, ο Μήτρογλου εξυπηρετήσει τις σιωπηλές ζώνες του απλού ποδοσφαιρόφιλου που αγαπάει περισσότερο το τόπι και λιγότερο τη μπάλα των συστημάτων. Όμως, οι μεγάλες καριέρες δεν «χτίζονται» αποκλειστικά στο χορτάρι, αλλά στους πίνακες των προπονητών...
Δείτε το βίντεο με το γκολ του Μήτρογλου εδώ.

«Με τον γνωστό τρόπο ο Ολυμπιακός»

Δριμεία επίθεση κατά του Ολυμπιακού από τον Ηρακλή, με τον «γηραιό» να λέει πως οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν με τον τρόπο που γνωρίζουν το πρωτάθλημα.


Η κόντρα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς μετά την αίτηση των «ερυθρολεύκων» για αποβολή των «κυανόλευκων» από το πρωτάθλημα λόγω χρέους, ήρθε η απάντηση από τον «γηραιό» με μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση.

Οι Θεσσαλονικείς επισημαίνουν πως πλέον έπεσαν οι μάσκες και πως οι Πειραιώτες προσπαθούν να πάρουν το πρωτάθλημα με τον γνωστό τρόπο που γνωρίζει...

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Επιτέλους έπεσαν οι μάσκες. Αφού δεν μπόρεσε με τις υποθέσεις Κραλ Γκόρτσανιουκ να πετύχει κάτι, αφού δεν απέδωσε το κυνηγητό για τα εισιτήρια, αφού δεν κατάφερε να δείξει στον αγωνιστικό χώρο αυτό που ήθελε, τώρα προσπαθεί ο Ολυμπιακός να πάρει με τον γνωστό τρόπο που γνωρίζει το πρωτάθλημα.

Το ΤΑΑ Ηρακλής έχει εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα και περιμένει τις αποφάσεις».

www.gazzetta.gr

ΑΕΚ: Το δάνειο της αδειοδότησης!

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε ξανά διαθέσιμα για την ΑΕΚ τα λεφτά του Σαουδάραβα και στην ΠΑΕ είναι σίγουροι ότι θα ξεπεράσουν τον σκόπελο της UEFA.


Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είχε χάσει όλες τις προθεσμίες που είχε θέσει ο Τουρκί Αλ Σουνταϊρί για το δάνειο και έτσι τα λεφτά είχαν... φύγει από την Αθήνα και ήταν ξανά στον κάτοχο τους. Το γεγονός ότι η διοίκηση της ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει χρήματα από πουθενά σήμανε συναγερμό και στράφηκαν ξανά προς τον Ντέμη, προκειμένου να γίνουν ξανά διαθέσιμα τα χρήματα του -άτοκου- δανείου.

Ο Νικολαΐδης, τελικά, κατάφερε να το πετύχει αυτό, να είναι δηλαδή ξανά τα χρήματα του Σαουδάραβα στη διάθεση της ΠΑΕ και αυτό που απομένει είναι να ενημερώσουν επισήμως από την ΑΕΚ πόσα λεφτά χρειάζονται. Αν, δηλαδή, μιλάμε για 1,2 εκατ. ευρώ ή για περισσότερα. Οπως και να έχει, όποιο κι αν είναι το ποσό, τα λεφτά θα είναι εκεί για λογαριασμό της Ένωσης μετά τις κινήσεις του Ντέμη.

Το γεγονός αυτό έχει φέρει ξανά αισιοδοξία στα Σπάτα, από όπου λένε ότι με αυτά τα χρήματα θα καταφέρει η ΑΕΚ -έστω και με την ψυχή στο στόμα- να πάρει την αδειοδότηση από την UEFA!

www.gazzetta.gr

Ιντερ: Τέλος ο Ρανιέρι!

Μπορεί το απόγευμα της Δευτέρας ο Μάσιμο Μοράτι να εξέφρασε τη στήριξη του στον Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά το βράδυ της ίδιας  ημέρας αποφάσισε να τον απολύσει!


Η Ιντερ πάει από το κακό στο χειρότερο και η ήττα από τη Γιουβέντους την Κυριακή φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... Έτσι, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Μοράτι περί στήριξης στον προπονητή, ήρθε η ανακοίνωση για το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, με τον Αντρέα Στραματσιόνι -προπονητή της ομάδας Νέων του συλλόγου ως τώρα- να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία ως το τέλος της σεζόν.
Μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της, η Ιντερ ευχαριστεί τον Ρανιέρι και τους συνεργάτες του για τη δουλειά τους όλους αυτούς τους μήνες και εύχεται στον Ιταλό τεχνικό καλή συνέχεια στην καριέρα του...
gazzetta.gr

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Βόμβα» στην Α1 του βόλεϊ!

Ανατροπή σκηνικού στο πρωτάθλημα της Α1 του βόλεϊ, μετά το αίτημα αναστολής της άδειας συμμετοχής του Ηρακλή που καταθέτει αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός. Από «κοντά» και ΠΑΟ, ΕΑΠ!

Η αναβολή των πλέι οφ που επρόκειτο ν' αρχίσουν αύριο, θεωρείται αυτή την στιγμή δεδομένη, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» καταγγέλουν πως ο Ηρακλής δεν έχει φορολογική ενημερότητα, την στιγμή που τα χρέη του φτάνουν στα 18,5 εκ. ευρώ!

Μάλιστα οι Πειραιώτες θα έχουν μαζί τους και... συμπαραστάτες, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΕΑΠ αναμένεται να πράξουν κάτι ανάλογο κι ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΣΑΠ στις 2 μ.μ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Απίθανο τρίποντο του Γουέιντ από τα 20 μέτρα [βίντεο]

Ο Ντουέιν Γουέιντ σημείωσε 22 πόντους κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα των Μαϊάμι Χιτ με 103-87.

Ο 30χρονος γκαρντ πέτυχε πάντως το καλάθι της αναμέτρησης με απίθανο τρίποντο από τα 20 μέτρα στη λήξη της τρίτης περιόδου.

 

Ο Μέσι των ρεκόρ

O Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Μπαρσελόνα έχει βαλθεί να τρελάνει όλο τον κόσμο με τα κατορθώματά του. Την προηγούμενη εβδομάδα, με το 8ο φετινό του χατ - τρικ,έσπασε το... αρχαίο ρεκόρ των «μπλαουγκράνα» με τα 232 γκολ του Σέζαρ Ροντρίγκεζ,φτάνοντας το πλέον στα 234.
Με το χτεσινό του τέρμα ( στο οποίο υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν τελικά το πέτυχε αυτός) έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ. Ο Μέσι έφτασε τα 35 γκολ στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας το φράγμα των 34 τερμάτων του Ρονάλντο, του...«φαινομένου», από την περίοδο 1996-97.

Αυτή την περίοδο ο τρεις φορές κάτοχος της χρυσής μπάλας βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Έχει 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, 18 από αυτά έχουν επιτευχεθέι στα τελευταία 8 παιχνίδια.

Να σημειωθεί ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα συγκρίνει την καριέρα του παίκτη του με αυτή του θρυλικού Μαικλ Τζόρνταν. Τονίζει πως την εποχή που μεσουρανούσε στο NBA ο Αμερικάνος πραγματοποίησε τα περισσότερα ρεκόρ κάτι πού όπως φαίνεται κάνει και ο Αργεντινός.


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr 

Ήθελαν να μπουν στο γήπεδο με μαχαίρι

Με μαχαίρια ήθελαν να μπουν στο γήπεδο δύο άτομα που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.


Ο λόγος για ένα 26χρονο και ένα 30χρονο, οι οποίοι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκού, αρνήθηκαν τον έλεγχο ενώ άρχισαν μάλιστα να βρίζουν και τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν ο 30χρονος ακινητοποιήθηκε, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, ενώ ο 26χρονος τράπηκε σε φυγή κατευθυνόμενος σε ομάδα συγκεντρωμένου πλήθους των 20 ατόμων περίπου, καλώντας αυτούς, να προβούν σε ενέργειες αντίστασης και απείθειας εναντίον των νόμιμων ενεργειών των αστυνομικών. Ο 26χρονος συνελήφθη κατόπιν επέμβασης των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Στην κατοχή του 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι.
flashnews.gr

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Κέρκυρα- ΠΑΟΚ 0-4

Ένα βήμα από τη Football League βρίσκεται πλέον η Κέρκυρα μετά τη νέα ήττα που υπέστη, αυτή τη φορά στα χέρια του ΠΑΟΚ με 4-0 εντός έδρας.


Οι Φαίακες ήθελαν μόνο νίκη για να βελτιώσουν κάπως την ήδη δεινή βαθμολογική τους θέση, αλλά δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να προβληματίσουν τον «δικέφαλο» του Βορρά, ο οποίος πέρασε ένα εύκολο απόγευμα και επέστρεψε στις ήττες μετά από τρεις αγωνιστικές

Ο Πάμπλο Γκαρσία με εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 15', λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Αθανασιάδης με όμορφο σουτ στην κίνηση έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στην επανάληψη και στο 54' ο Λαζάρ διεύρυνε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, πλασάροντας σωστά τον Γκαλίνοβιτς σε τετ-α-τετ. Ο Ρουμάνος ήταν ο σκόρερ και του τέταρτου τέρματος της ομάδας του Λάσλο Μπόλονι, αφού στο 64' με όμορφο σουτ νίκησε ξανά τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 7-2

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός και με την ψυχολογία στα ουράνια μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού, συνέτριψε με 7-2 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο.

Οι Αρκάδες, που άξια έχει κατακτήσει τον χαρακτηρισμό της ομάδας-έκπληξης στον φετινό δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, έκαναν το... λάθος να προηγηθούν στο φαληρικό γήπεδο με 2-0, χάρη στα τέρματα των Ναβάρο (13') και Ροτζέριο Μάρτινς (16') και το πλήρωσαν με την πιο βαριά φετινή τους ήττα.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξύπνησε στην επανάληψη και με τον Κέβιν Μιραλάς να έχει πάρει φωτιά, ισοπέδωσε το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη.

Ο Βέλγος επιθετικός θα μείωνε σε 2-1 στο 20' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Μακούν, αλλά η αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» θα ξεσπούσε στο δεύτερο μέρος. Στο 49' ο Τζιμπούρ θα έφερνε το ματς στα ίσια και δυο λεπτά αργότερα πάλι ο Μιραλάς θα σκόραρε για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 53' ήταν σειρά του Ορμπάιθ να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, ενώ στο 70' ο Μιραλάς χτύπησε ξανά και έφτασε στο χατ-τρικ.

Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει προ πολλού τη νίκη, αλλά δεν θα έπαιρνε το πόδι από το γκάζι... Στο 80' ο Φουστέρ έγραψε το 6-2, για να έρθει και πάλι ο Μιραλάς στο 89' να πετύχει το τέταρτο προσωπικό του τέρμα και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ενόργανη γυμναστική: Έκτος στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρας

Αν και πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών, τελικά ο Βλάσης Μάρας δεν μπόρεσε να βρεθεί στα μετάλλια του μονόζυγου στο διεθνές μίτινγκ της ενόργανης γυμναστικής, Challenge Cup που φιλοξενήθηκε στο Κότμπους της Γερμανίας.

Ο Μάρας, σε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.7 συγκέντρωσε 14.400 βαθμούς και περιορίστηκε στην 6η θέση, με τον Ολλανδό Έπκε Ζοντερλαντ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 15.725 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αμερικανός Πολ Ρούγκερι (15.525) και στην τρίτη ο συμπατριώτης του, Τζον Ορόζκο (15.375).
Enhanced by Zemanta

Παγκόσμιο Πινγκ Πονγκ: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική γυναικών

Ξεκίνημα με το δεξί έκανε η Εθνική μας ομάδα πινγκ πονγκ των γυναικών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 3-2 της Σλοβακίας, στην πρεμιέρα του γκρουπ F της Second Division και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος.

Μας έκανε περήφανους ο Μιτάκης – Πήρε το χρυσό μετάλλιο



Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιάννης Μιτάκης που ήρθε πρώτο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FINN.

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα με τον Γιάννη Μιτάκη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα σκάφη τύπου FINN στην 7η και τελευταία ιστιοδρομία (medal race) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FINN που διεξάγεται στο Σκαρλίνο της Ιταλίας. Ο πρωταθλητής μας με την πρώτη θέση διατηρήθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης με 32 βαθμούς ποινής. Δεύτερος κατετάγη ο Σλοβένος Βασίλι Ζμπόγκαρ (43 β.π.) και τρίτος ο Κροάτης Ιβάν Κλιάκοβιτς (48 β.π.). Στις έξι ισιοδρομίες που προηγήθηκαν, ο Μιτάκης τερμάτισε κατά σειρά: 13ος, 35ος, 8ος, 4ος, 2ος και 3ος.

Ο Τάσος Μπουντούρης κατετάγη 45ος, ο Παναγιώτης Δαβουρλής 50ος και ο Αναστάσιος Μπουντούρης 68ος.
Επίσης, στο Καντίθ της Ισπανίας που διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδων RSX, ο Βύρων Κοκκαλάνης πήρε 2 πρωτιές στις 4 πρώτες κούρσες και βρίσκεται στη 5η θέση με 15 βαθμούς ποινής. Πρώτος είναι ο Ισραηλινός Μασία με 12 β.π., δεύτερος ο Βρετανός Ντέμπσι με 13 β.π. και τρίτος ο Γάλλος Μποντέμ επίσης με 13 βαθμούς. Στις γυναίκες, η Αγγελική Σκαρλάτου κατέχει την 15η θέση σε σύνολο 80 σκαφών, ενώ προηγείται η Κόρτζιτς από το Ισραήλ.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για το Προολυμπιακό του Έντμοντον

Τους 13 πολίστες με τους οποίους θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά (Έντμοντον, 1-8 Απριλίου), ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντράγκαν Άντριτς.


Είναι οι: Νίκος Δεληγιάννης, Φίλιππος Καραμπέτσος (τερματοφύλακες), Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Κοκκινάκης (αμυντικοί), Χρήστος Αφρουδάκης, Ανδρέας Μιράλης, Μανώλης Μυλωνάκης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου (περιφερειακοί), Γιώργος Αφρουδάκης, Μάνθος Βουλγαράκης, Κώστας Μουρίκης (φουνταριστοί).

Η Ελλάδα μετέχει στον Α’ Όμιλο με αντιπάλους το Μαυροβούνιο, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ολλανδία και την ΠΓΔΜ. Στον Β’ Όμιλο έχουμε: Ισπανία, Καναδάς, Βενεζουέλα, Τουρκία, Βραζιλία, Αργεντινή. Το «εισιτήριο» για το Λονδίνο θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες στην τελική κατάταξη.

ΑΕΚ- Παναιτωλικός 1-0

Σε ένα κακό ματς με ελάχιστες φάσεις η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 1-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ και τον έσπρωξε ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό.


Το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου από το 10ο λεπτό της συνάντησης με όμορφο σουτ στην κίνηση ήταν αυτό που έκανε όλη τη διαφορά.

Η ομάδα του Αγρινίου ήθελε απελπισμένα τη νίκη για να σκαρφαλώσει εκτός της επικίνδυνης ζώνης και έτσι δεν κλείστηκε πίσω, όμως το παιχνίδι της ήταν κακό και μη αποτελεσματικό. Το αποτέλεσμα ήταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος να περάσει ένα ήρεμο απόγευμα κάτω από τα καρέ της Ένωσης.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όπου οι φιλοξενούμενοι άσκησαν ασφυκτική, αλλά αναποτελεσματική πίεση στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν ικανοποιημένοι με το 1-0 και μόνο στις αντεπιθέσεις έψαχναν το δεύτερο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει, αλλά ο Μπέλεκ στο 87' πλάσαρε τραγικά τον Τζενάμο σε τετ-α-τετ.

ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 1-1

Βαθμό "χρυσάφι" πήρε στα Γιάννινα ο Εργοτέλης, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις τον ΠΑΣ, ο οποίος παρέμεινε για πέμπτο σερί ματς αήττητος.


Με νίκη οι Γιαννιώτες θα έκαναν τεράστιο άλμα για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα και παράλληλα θα έσπρωχναν του Κρητικούς ακόμα πιο κοντά στον… γκρεμό, αλλά εν τέλει η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Το γκολ του Βίλα στο 59ο λεπτό της συνάντησης και το γεγονός ότι ο Εργοτέλης αγωνιζόταν με εννιά μετά τις αποβολές των Ολίσε (77') και Σαρρή (82') (με δυο κίτρινες αμφότεροι) έδειχναν την πλάστιγγα να γέρνει οριστικά προς τον ΠΑΣ.

Οι Κρητικοί, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Σε στημένη φάση στο 91' ο Γιαλούσης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ του Κηπουρού και από κοντά έγραψε το τελικό 1-1.

ΒΙΝΤΕΟ: Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός 0-2

Την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα εξασφάλισε ουσιαστικά ο Λεβαδειακός με τη νίκη του στο Καυτανζόγλειο επί της Δόξας Δράμας (2-0), στο πλαίσιο της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Θωμά Κατσαβάκη, μετά την ήττα αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, καθώς μόνο με θαύμα θα προλάβει το τρένο της παραμονής.

Η αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο κρίθηκε ουσιαστικά στο 12ο λεπτό. Τότε που ο γκολκίπερ της Δόξας, Δαύκος, ανέτρεψε τον Ναπολεόνι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, ενώ ταυτόχρονα απέβαλλε το νεαρό τερματοφύλακα των «μαυραετών». Ο Σουμπίνιο έδωσε προβάδισμα στους Βοιωτούς κι απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Γιώργου Παράσχουν, Στέφανο Ναπολεόνι, πέτυχε το 2-0 και «καθάρισε» το ματς για τους «πράσινους».

Για περισσότερο από μισή ώρα ο αγώνας μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τους παίκτες του Λεβαδειακού να χάνουν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, ενώ οι γηπεδούχοι απλά περίμεναν το σφύριγμα του διαιτητή…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ενόργανη γυμναστική: Χρυσό η Μιλλούση στο Κότμπους

Το δεύτερο μετάλλιο της, αυτή τη φορά χρυσό, πανηγύρισε η ελληνική αποστολή με τη Βάσω Μιλλούη στη δοκό ισορροπίας στο διεθνές μίτινγκ ενόργανης γυμναστικής στο Κότμπους της Γερμανίας. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Καταπληκτικό γκολ του Κράουτς με βολέ πάνω στην κίνηση [βίντεο]

Ο Πίτερ Κράουτς πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ στην φετινή Premier League στον αγώνα της Στόουκ με την Μάντσεστερ Σίτι (1-1).


Ο 31χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 59' για τους γηπεδούχους με εκπληκτικό βολέ πάνω στην κίνηση ενώ ήταν λίγο έξω από την γωνία της μεγάλης περιοχής.
 
 
Stoke City 1-1 Manchester City 24-03-12 FULL... από sagolerbaccha
Enhanced by Zemanta

Σοκ στην Ιταλία- Αθλητής του βόλεϊ σωριάστηκε νεκρός την ώρα του αγώνα

Συγκλονίζει τον χώρο του αθλητισμού ο θάνατος του τον 37χρονου Ιταλού βολεϊμπολίστα Βίγκορ Μποβολέντα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια αγώνα.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σάντος: Στα προημιτελικά με Πορτογαλία

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παραχώρησε ο προπονητή της Εθνικής ομάδας, Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός μίλησε για την μεγάλη πρόκληση του Euro, τα πλάνα του για τη διοργάνωση, τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο, ενώ ευχήθηκε, αν η Εθνική προκριθεί στα προημιτελικά, να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος:
uefa.com: Ποια ήταν τα δυνατά σημεία της ομάδας κατά την προκριματική φάση; Από ποια χαρακτηριστικά της ομάδας μείνατε ευχαριστημένος;
Φερνάντο Σάντος: Καταρχήν, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλό μας και μάλιστα αήττητοι. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, καθώς ο όμιλός μας αποτελούταν από πολλές δυνατές ομάδες. Πέρα από αυτό, στέκομαι πολύ στην ποιότητα των παικτών. Στη θέληση, στην αφοσίωση και στην αγάπη που οι Έλληνες παίκτες βγάζουν στο παιχνίδι τους. Οι Έλληνες επιδεικνύουν τεράστιο πάθος, όταν εκπροσωπούν τη χώρα τους. Έχουν χτίσει μια δεμένη σχέση μεταξύ τους. Αυτή η ομαδικότητα είναι που κατά τη γνώμη μου οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία και στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο.
uefa.com: Μέχρι το εναρκτήριο ματς με την Πολωνία, ποιον τομέα θέλετε να δουλέψετε και να βελτιώσετε στην ομάδα σας;
Φερνάντο Σάντος: Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους, υπό κανονικές συνθήκες, αυτή η ομάδα μπορεί να εμφανιστεί καλύτερη. Κι όταν λέω κανονικές συνθήκες, εννοώ πως αν οι συγκεκριμένοι παίκτες ανήκαν σε ένα σύλλογο θα είχαν σίγουρα καλύτερη απόδοση. Αν είχαν την ευκαιρία να προπονούνταν καθημερινά για διάστημα μερικών μηνών είμαι βέβαιος πως θα κατάφερναν περισσότερα πράγματα. Αυτό δεν είναι εφικτό στο επίπεδο μιας Εθνικής Ομάδας.
Το να είσαι ομοσπονδιακός προπονητής έχει το πλεονέκτημα του ότι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες παίκτες, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να δουλεύεις μαζί τους σε καθημερινή βάση. Και, κατά τη γνώμη μου, η αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας αντικατοπτρίζει όλα όσα δουλεύεις στην προπόνηση. Έτσι, λοιπόν, έχω αρκετές προσδοκίες από τις τρεις βδομάδες προετοιμασίας που έχουμε στη διάθεσή μας.
Κυρίως, πρέπει να δουλέψουμε στην κατοχή της μπάλας και στην ικανότητα επανάκτησης της μπάλας. Η ομάδα είναι πολύ καλή σε πολλά επίπεδα, αλλά, αντικειμενικά, αυτοί είναι οι δύο τομείς πάνω στους οποίους πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε.
uefa.com: Τι έχετε αλλάξει στην ομάδα από την εποχή του Ρεχάγκελ, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου;
Φερνάντο Σάντος: Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Όταν μιλάς για διαφορές ή για ομοιότητες, πάντα κάνεις μια σύγκριση. Προσωπικά, νομίζω πως ο κ. Ρεχάγκελ έκανε σπουδαία δουλειά. Ή μάλλον όχι, δεν το νομίζω απλώς, γνωρίζω πως όντως έκανε σπουδαία δουλειά εδώ στην Ελλάδα, η οποία άρχισε με τον πιο φανταστικό τρόπο, δηλαδή την κατάκτηση του EURO 2004, στην Πορτογαλία. Είναι αλήθεια πως η ομάδα δεν προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, αλλά συμμετείχε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του κ. Ρεχάγκελ.
Οι προπονητές έχουν πάντα μια διαφορετική φιλοσοφία και έναν ξεχωριστό τρόπο σκέψης. Εγώ προσπαθώ να μεταδώσω την προσωπική μου οπτική, χωρίς να σκέφτομαι αν είναι καλύτερη ή χειρότερη. Ο κ. Ρεχάγκελ έκανε τη δουλειά του κι εγώ κάνω τη δική μου. Εκείνος κατάφερε όλα όσα προανέφερα κι εγώ οδήγησα την ομάδα στα τελικά του EURO 2012. Τη δεδομένη στιγμή, αυτή η πρόκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η γενιά του 2004 έχει πάψει, εδώ και αρκετό καιρό, να υφίσταται. Πρόκειται, λοιπόν, για μια κρίσιμη χρονική περίοδο, που δημιουργείται η νέα γενιά της Εθνικής. Αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί, ουσιαστικά, μια μεταβατική φάση.
Υπάρχουν, βεβαίως, δύο, τρεις, τέσσερεις παίκτες από την εποχή του 2004, αλλά αυτοί ίσως να μην συμμετάσχουν στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται ξεκάθαρα για το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου. Τα προκριματικά ήταν η ενδιάμεση φάση, ενώ τα τελικά είναι η πιο καθοριστική στιγμή. Αυτό που προσωπικά προσδοκώ και επιζητώ είναι η δημιουργία της βάσης της μελλοντικής Εθνικής Ελλάδας. Με βάση αυτόν τον στόχο δουλεύουμε και στο επίπεδο των υποδομών, τόσο με τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Πιλάβιο, όσο και με τον κ. Φύσσα. Συνεργαζόμαστε στενά και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα, μια νέα φιλοσοφία. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της Εθνικής Ομάδας.
uefa.com: Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας ως προπονητή; Πόσο έχετε αλλάξει από τότε που ήσασταν προπονητής σε διασυλλογικό επίπεδο;
Φερνάντο Σάντος: Έχω αλλάξει αρκετά πράγματα. Αυτό που, κατά τη γνώμη μου, με χαρακτηρίζει ως προπονητή είναι η ποιότητα της προπόνησης και όλα όσα κάνω σε επίπεδο προπόνησης. Αυτό μου αρέσει να κάνω στο χώρο του ποδοσφαίρου και αυτό με ευχαριστούσε πάντα. Γιατί, όπως προανέφερα, η αρχή μου είναι ότι έχεις μια καλή αγωνιστική εικόνα όταν προπονείσαι καλά, ενώ αποδίδεις άσχημα όταν δεν προπονείσαι σωστά. Ο αγώνας αντικατοπτρίζει πάντα την ποιότητα της προπόνησης. Με αυτό σα βάση δημιουργώ ένα αγωνιστικό στυλ για την ομάδα μου, μια φιλοσοφία, ένα σύστημα τακτικής.
Η ομάδα χτίζεται μέσα από την προπόνηση, ώστε να είναι σε θέση να εκφράσει στον αγωνιστικό χώρο όλα όσα ζητάω. Όπως προείπα, αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί στο επίπεδο μιας Εθνικής Ομάδας. Προσωπικά, είμαι τυχερός, διότι με τους περισσότερους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, έχω ήδη συνεργαστεί στο επίπεδο των συλλόγων. Αυτοί οι παίκτες με γνωρίζουν ήδη ως προπονητή ή ως αντίπαλο με συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και φιλοσοφίας. Αυτοί που έχουν υπάρξει παίκτες μου γνωρίζουν πολύ καλά τη φιλοσοφία του παιχνιδιού μου και αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο πλεονέκτημα. Αλλά, τονίζω και πάλι πως θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, αν προπονούμασταν μαζί σε καθημερινό επίπεδο.
Με λίγα λόγια, αυτό που με χαρακτηρίζει ως προπονητή είναι το ιδιαίτερο, προσωπικό μου στυλ. Κοιτώντας την ομάδα μου, γνωρίζεις πως είναι η ομάδα του Σάντος. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Στο πλαίσιο της Εθνικής Ομάδας, είμαι κάτι περισσότερο από ομοσπονδιακός προπονητής. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδας, ειδικά στη φάση που προετοιμαζόμασταν για τα ματς με τη Γεωργία και την Κροατία, είχα ακόμα τη νοοτροπία του προπονητή συλλόγων. Καθόλου περίεργο, φυσικά, καθώς ήμουν προπονητής συλλόγων για 25 χρόνια. Κατά συνέπεια, διαχειριζόμουν την προπόνηση με ένα συγκεκριμένο τρόπο και προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους παίκτες με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
Στο τέλος αυτής της φάσης γύρισα σπίτι μου και σκέφτηκα πως κάτι πηγαίνει στραβά, πως δε θα λειτουργήσουν τα πράγματα κατά αυτόν τον τρόπο. Πως χρειάζεται να πάρω αποφάσεις και να κάνω αλλαγές στον τρόπο μου. Καταπιάστηκα, λοιπόν, με το να σκέφτομαι τι θα ωφελούσε πραγματικά αυτήν την ομάδα, τι θα έπρεπε να αλλάξω, χωρίς, φυσικά, να χάσω τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά, χωρίς να απαρνηθώ τη φιλοσοφία μου.
Αυτό που ήθελα ήταν να βρω λύσεις, ώστε να διευκολύνω την επικοινωνία μου με τους παίκτες και να τους κάνω να αισθανθούν πιο άνετα και οικεία. Έτσι, άλλαξα αρκετά πράγματα στον τρόπο προπόνησης, αλλά και στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων. Όχι τόσο την ίδια την ποιότητα των σχέσεων, αλλά τον τρόπο επικοινωνίας, αναφορικά με τους αγώνες και το τι ζητάω. Είναι αλήθεια ότι άλλαξα πολλά πράγματα.
uefa.com: Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η κατάκτηση του EURO στην Πορτογαλία. Πόσο αυτό αποτελεί έμπνευση για την ομάδα τώρα;
Φερνάντο Σάντος: Είχα την ευκαιρία να δω τρία ή τέσσερα ματς από αυτά που έδωσε η Ελλάδα στα τελικά του EURO 2004 και να κάνω τον σχολιασμό για την τηλεόραση. Αυτό που έκανε την Ελλάδα να ξεχωρίζει ήταν το πνεύμα της. Η ομαδικότητα, η θέληση και η πίστη ξεχώρισαν σε αυτήν την ομάδα από την πρώτη στιγμή της πρεμιέρας στο Ντραγκάο.
Είχαν αυτοπεποίθηση και μια εκπληκτική αίσθηση ενότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που, κατά τη γνώμη μου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ελλάδας και την οδήγησαν στην κατάκτηση του τροπαίου, σε ένα τουρνουά για το οποίο δεν ήταν το φαβορί. Η Εθνική Ελλάδας τα κατάφερε μέσα από το πάθος και την ψυχή, τόσο των παικτών όσο και των φιλάθλων. Θυμάμαι πως στην Πορτογαλία βρίσκονταν πάρα πολλοί Έλληνες, η υποστήριξη των οποίων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.
Πιστεύω πως αυτή η στήριξη συντηρήθηκε μέσα στα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, μέσω των επαναλαμβανόμενων συμμετοχών σε τελικές φάσεις, η Εθνική Ομάδα παρέμεινε ένα σημείο αναφοράς. Οι Έλληνες παίκτες έχουν θέληση για διάκριση, αλλά και θέληση να ευχαριστούν τους Έλληνες φιλάθλους. Πιστεύω, λοιπόν, πως η κατάκτηση του EURO το 2004 αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κίνητρο, λειτουργώντας σα βάση για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
uefa.com: Έχετε ακόμα στη διάθεσή σας παίκτες που συμμετείχαν στο τουρνουά της Πορτογαλίας. Σε τι σας βοηθάει αυτό ως προπονητή; Τι σας προσφέρει το να έχετε παίκτες της δικής τους ποιότητας και με τόσες εμπειρίες από τελικές φάσεις;
Φερνάντο Σάντος: Έχω ήδη εξηγήσει τους παράγοντες με βάση τους οποίους θα κάνω την τελική μου επιλογή για τα τελικά του EURO 2012. Καταρχήν θα κρίνω σύμφωνα με την πορεία των παικτών στα προκριματικά, καθώς πλέον έχω μόνο δύο ματς μπροστά μου για να δω τους παίκτες. Χρειάζομαι ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να παίξουν, που έχουν ένα ρυθμό, που είναι αυτήν τη στιγμή σε καλή φόρμα.
Φυσικά, σε αυτή τη φάση οι περισσότεροι παίκτες είναι σε καλή φόρμα, καθώς φτάνουμε προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το καλοκαίρι, όμως, οι παίκτες θα είναι κουρασμένοι. Όμως τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας έναν άλλο σημαντικό παράγοντα κι αυτός είναι ο χρόνος προπόνησης. Αυτός ο παράγοντας σαφώς μεγαλώνει το εύρος των επιλογών μου. Επίσης, μια τελική φάση δε συγκρίνεται με τίποτα με ένα μεμονωμένο ματς.
Η τελικά φάση είναι μια δύσκολη περίοδος με έντονο στρες. Στην πραγματικότητα λοιπόν χρειάζεται να διαχειριστείς αυτούς τους δύο παράγοντες, οι οποίοι είναι θεμελιώδεις. Επιπλέον, θεμελιώδεις παράγοντες είναι η ικανότητα τακτικής, αλλά και η τεχνική ποιότητα. Φυσικά, όταν μιλάμε για τον Μέσι δε χρειάζεσαι ικανότητες τακτικής, καθώς η τεχνική του ποιότητα φτάνει. Όμως, πέρα απ’ αυτό, χρειάζεται εμπειρία και ωριμότητα, όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο. Η φάση των ομίλων έχει μικρή διάρκεια. Σε οχτώ μέρες δίνεις τρία ματς, τα οποία καθορίζουν την πορεία σου στο τουρνουά.
Κατά συνέπεια, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, χρειάζεται να υπάρχει σαφής δομή και οικογενειακό κλίμα. Με αυτό το δεδομένο, πρέπει να είσαι προσεκτικός ως προς τις επιλογές των παικτών, ώστε να δημιουργήσεις μια ομάδα που να αποτελείται από ηγετικά πρόσωπα, ικανούς να διατηρούν ένα ήρεμο κλίμα και παράλληλα να αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητοποίησης. Γιατί, κάθε προπονητής χρειάζεται ηγέτες, που να μεταδίδουν ιδέες και να λειτουργούν ως ενοποιητικά στοιχεία. Όπως καταλαβαίνετε, η επιλογή παικτών είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία.
uefa.com: Στην ομάδα υπάρχουν και νεαροί παίκτες με λιγότερη εμπειρία. Τι έχετε να μας πείτε για τις δυνατότητες τους και πως μπορεί αυτή η συμμετοχή τους στα τελικά του EURO να τους βοηθήσει στην ανάπτυξή τους;
Φερνάντο Σάντος: Κατά τη γνώμη μου, η εμπειρία και η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο σε μια ταυτότητα. Ένας ποδοσφαιριστής 36 ετών και ένας 23 ενδέχεται να διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Να έχουν την ίδια θέληση, την ίδια αποφασιστικότητα, το ίδιο ομαδικό πνεύμα, την ίδια ωριμότητα. Ο ένας μπορεί να έχει περισσότερες εμπειρίες, αλλά αυτή η έλλειψη αντισταθμίζεται από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Οπότε, δεν είναι η ηλικία που καθορίζει έναν παίκτη, αλλά η προσωπικότητα.
Στη ζωή μου έχω γνωρίσει παίκτες που όταν αγχώνονται πανικοβάλλονται, γιατί αυτό είναι ένα προσωπικό τους χαρακτηριστικό. Δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας, αλλά του ίδιου του παίκτη, ο οποίος πάντα αντιμετωπίζει αυτή τη δυσκολία στα κρίσιμα ματς. Έτσι, έχεις παίκτες σπουδαίους παίκτες που στις κρίσιμες στιγμές δεν ανταποκρίνονται και άλλους που σε αυτές τις στιγμές βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα, όχι την ηλικία. Οπότε, δε φοβάμαι για τους καινούργιους παίκτες. Αντιθέτως, πιστεύω πως ένας νέος παίκτης φέρνει μαζί του και τα θετικά χαρακτηριστικά της ηλικίας του. Εγώ είμαι 57 ετών και δεν μοιάζω καθόλου με τον εαυτό μου των 19 ετών. Από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής έχει ποιότητα και δείχνει σεβασμό, πιστεύω πως ανεξάρτητα από την ηλικία, μπορεί να αγωνιστεί σε τέτοια τουρνουά.
uefa.com: Η επιτυχία του 2004 δημιουργεί στους φιλάθλους περισσότερες προσδοκίες, όταν η Εθνική Ανδρών συμμετέχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων;
Φερνάντο Σάντος Μα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει ένα λαμπρό παρελθόν, έτσι δεν είναι; Είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Πριν από 4.000, 5.000, 6.000 χρόνια στην Ελλάδα έλαμψαν τα μεγαλύτερα μυαλά της παγκόσμιας ιστορίας. Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, ο Αρχιμήδης και πολλοί άλλοι. Όμως, αυτά ανήκουν στην ιστορία. Αν ζεις στο παρελθόν, δε θα δημιουργήσεις κάτι στο παρόν και αυτό είναι λάθος. Σίγουρα, μπορείς να είσαι υπερήφανος για την ιστορία σου.
Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για το παρελθόν της, καθώς, όπως προανέφερα, είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Το 2004 κατακτήσαμε την κορυφή. Είναι κάτι πολύ καλό, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Γιατί, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει μετά να κρίνουμε την εμφάνιση της ομάδας το 2006, το 2008 και το 2010. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να πούμε είναι πως αυτό που συνέβη ήταν όμορφο, διασκεδαστικό, ένα υπέροχο επίτευγμα. Αλλά, το 2012 δεν έχει καμία σχέση με το 2004.
uefa.com: Θα θυμάστε πως η Ελλάδα έπαιξε εναντίον της διοργανώτριας Πορτογαλίας και μάλιστα τη νίκησε στην πρεμιέρα. Και πάλι φέτος, ξεκινάτε τις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις εναντίον των διοργανωτών. Πείτε μας γι’ αυτό. Το γεγονός ότι ο κόσμος θα περιμένει από την Πολωνία να πιάσει υψηλή απόδοση σας βοηθά ή σας δυσκολεύει.
Φερνάντο Σάντος: Ήμουν σε εκείνο το ματς στο Ντραγκάο που Ελλάδα κέρδισε 2-1. Πιστεύω πως η Πορτογαλία, που θεωρητικά ήταν το φαβορί, υποτίμησε την Ελλάδα και αυτόν ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Γιατί, λίγο καιρό πριν είχε διεξαχθεί στο Αβέιρο ένας φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα και η ελληνική ομάδα κατάφερε να μην ηττηθεί, παρόλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Η Πορτογαλία, λοιπόν, δεν έπρεπε να υποτιμήσει την Ελλάδα, όμως το έκανε. Έτσι, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα και πίστεψε στον εαυτό της. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί.
Η Πολωνία δε θα υποτιμήσει την Ελλάδα. Αντιθέτως, θα τη σεβαστεί, διότι η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της, αλλά και επειδή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο EURO το 2004. Η Πολωνία το ξέρει αυτό. Έχουμε υπάρξει αντίπαλοι στο παρελθόν, οπότε γνωρίζουν την ποιότητα της Εθνικής Ελλάδας. Οπότε, δεν θα έχουμε αυτό το πλεονέκτημα. Από την άλλη μεριά, ξέρουμε πολύ καλά πως όταν παίζεις στην πρεμιέρα με τους διοργανωτές του τουρνουά αυτό το ματς έχει τεράστια σημασία.
Υπάρχει πίεση και στις δύο ομάδες. Επιπλέον, θα υπάρχουν 50.000 θεατές. Οι Πολωνοί φίλαθλοι πιστεύουν στην ομάδα τους, θα τους υποστηρίξουν κι αυτό θα λειτουργήσει ως μεγάλο κίνητρο για του Πολωνούς. Για εμάς το μεγάλο κίνητρο θα είναι να κερδίσουμε στο πρώτο ματς. Επιπλέον, στη ζωή, όπως και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν οι συμπτώσεις. Ξέροντας πως και το 2004 έπαιξες στην πρεμιέρα με τη διοργανώτρια χώρα, πιστεύεις ότι μπορεί να ξανασυμβεί το ίδιο.
uefa.com: Τι σκεφτήκατε για την κλήρωση, όταν ακούσατε πως οι αντίπαλοί σας θα είναι η Πολωνία, η Τσεχία και η Ρωσία; Τι προκλήσεις περιμένετε από αυτές τις τρεις ομάδες;
Φερνάντο Σάντος: Όταν έχεις τη Γερμανία ή την Ολλανδία στον όμιλό σου, τότε, σίγουρα, τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο δικό μας γκρουπ δεν υπάρχει αυτό. Όμως, είναι ένα δύσκολο γκρουπ, ακριβώς γιατί υπάρχει ισορροπία. Μετά την κλήρωση, είχαμε τέσσερεις χαρούμενες ομάδες, τέσσερις ικανοποιημένους προπονητές.
Κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι, γιατί αντικατοπτρίζει αυτή την ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες του ομίλου. Όλα είναι εντελώς ανοιχτά. Εξακολουθώ να τονίζω πως κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες να προκριθεί, οπότε δεν πρόκειται για μια εύκολη κλήρωση. Όποια χώρα καταφέρει να προκριθεί, σίγουρα, θα έχει καταφέρει κάτι καλό, όμως δε θα έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο. Είναι, λοιπόν, μια δύσκολη κλήρωση.
uefa.com: Το Νοέμβριο δώσατε ένα φιλικό αγώνα με τη Ρωσία και αναδειχθήκατε ισόπαλοι με σκορ 1- 1. Τι συμπεράσματα βγάλατε για τον τρόπο παιχνιδιού τους;
Φερνάντο Σάντος: Οι τέσσερις ομάδες του ομίλου έχουν διαφορετικό στυλ μεταξύ τους. Πιστεύω πως η Ρωσία διαθέτει δύο-τρεις εξαιρετικούς παίκτες, όπως παραδείγματος χάριν ο Αρσάβιν, ο οποίος ξεχωρίζει. Όμως, δε μπορείς να μιλήσει γι’ αυτές τις τέσσερις ομάδες σε ατομικό επίπεδο, σε επίπεδο μεμονωμένων ποδοσφαιριστών.
Στέκεσαι περισσότερο στη συλλογικότητα της ομάδας. Κι αυτό πιστεύω πως οδήγησε τις συγκεκριμένες ομάδες στα τελικά. Όλα θα κριθούν λοιπόν από την ομαδική δουλειά, αυτό θα καθορίσει την τελικά φάση. Η Ρωσία είναι πραγματικά μια πολύ δυνατή ομάδα. Επίσης, η Πολωνία είναι μια ομάδα με ποιότητα. Όλα θα κριθούν εκείνη τη στιγμή, από το πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι οι παίκτες.
uefa.com: Ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας, ο Ιγκόρ Σεμσόφ, δήλωσε πως όμιλος σας είναι αρκετά δύσκολος και αποτελείτε από ομάδες με παρόμοιο αγωνιστικό στυλ. Σε πιο βαθμό συμφωνείται με αυτό;
Φερνάντο Σάντος: Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Νομίζω πως οι τέσσερις συγκεκριμένες ομάδες έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού και οι ποδοσφαιριστές έχουν ισάξια χαρακτηριστικά. Αυτή η ομοιότητα δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη μιας στρατηγικής. Κατά τη γνώμη μου, θα υπάρξουν ματς που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Μικρές λεπτομέρειες, όπως, παραδείγματος χάριν, η έλλειψη συγκέντρωσης.
uefa.com: Η Εθνική Ελλάδας, στις τελευταίες τελικές φάσεις που συμμετείχε, χαρακτηριζόταν από μια γερή άμυνα. Τι να περιμένουμε από την ομάδα φέτος;
Φερνάντο Σάντος Η κλειστή άμυνα είναι ένα χαρακτηριστικό της Εθνικής Ελλάδας, που το διατηρεί εδώ και χρόνια. Δε θα ήταν, λοιπόν, έξυπνο από μέρους μου να μη χρησιμοποιήσω αυτό το χαρακτηριστικό της ομάδας, το οποίο είναι πολύ καλό. Δε θα ήταν έξυπνο να μην αξιοποιήσω αυτήν την ποιότητα των παικτών. Φυσικά, οι έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν την ικανότητα να κάνουν και διαφορετικά πράγματα. Έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να κατέχουν την μπάλα και να αξιοποιούν αυτήν την κατοχή. Η δυσκολία στην παρούσα φάση είναι ότι οι έλληνες παίκτες ανήκουν σε διαφορετικούς συλλόγους.
Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, στο επίπεδο της κατοχής της μπάλας, αν υπήρχαν έξι ή επτά παίκτες που να αγωνίζονται στον ίδιο σύλλογο. Αν κοιτάξει κανείς τις σπουδαίες Εθνικές Ομάδες ανά τον κόσμο, αυτές που διακρίνονται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Ισπανία, θα παρατηρούσε πως έξι ή επτά παίκτες τους ανήκουν στον ίδιο σύλλογο.
Είναι διαφορετικό να υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις παίκτες που χρειάζεται να προσαρμοστούν, από το να πρέπει να προσαρμοστεί ολόκληρη η ομάδα. Ως εκ τούτου, ελπίζω η Εθνική Ελλάδας να συνεχίσει να αμύνεται καλά, αλλά και να καταφέρει να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Με αυτό θα ήμουν ικανοποιημένος.
uefa.com: Είναι ένα όνειρο για εσάς να περάσετε από τη φάση των ομίλων και να αντιμετωπίσετε στα προημιτελικά την πατρίδα σας, την Πορτογαλία; Το έχετε σκεφτεί αυτό; Τι συναισθήματα σας δημιουργεί;
Φερνάντο Σάντος: Δε θα έλεγα πως είναι όνειρό μου, αλλά το έχω σκεφτεί. Προφανώς, αν μπορούσα να ευχηθώ κάτι, αυτό θα ήταν να παίξουμε κόντρα στην Πορτογαλία σε αυτήν την τελική φάση του EURO. Για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί αυτό θα σημαίνει πως και οι δύο ομάδες θα έχουν προκριθεί και αυτό το ενδεχόμενο με χαροποιεί. Και, δεύτερον, γιατί πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η ευκαιρία σε δύο Πορτογάλους ομοσπονδιακούς προπονητές να αναμετρηθούν σε αυτήν την τελική φάση. Από κει και πέρα, όλα είναι πιθανά. Οπότε ναι, αν είχα μια ευχή, αυτή θα ήταν να αντιμετωπίσω την Εθνική Πορτογαλίας στο τουρνουά.
uefa.com: Ποια θα αξιολογούσατε ως επιτυχία για την Ελλάδα σε αυτό το EURO; Με τι θα ήσασταν ευχαριστημένος;
Φερνάντο Σάντος: Καταρχήν, θέλω οι ποδοσφαιριστές να παίξουν καλά, να καταφέρουν να βγάλουν στο γήπεδο την αξία τους. Πρόκειται για μια ομάδα με ποιότητα, με δική της ταυτότητα, μια ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεύτερον, όπως είναι φυσικό, εύχομαι η ομάδα να προκριθεί. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι μου

Ο Ρεχάγκελ στο πλευρό της Μέρκελ (;)

Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, ο άνθρωπος που έστειλε στα ουράνια όλους τους Έλληνες το 2004 ετοιμάζεται να πολιτευτεί με το κόμματων χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου


Τα μεγάλα ντέρμπι αυτό το διήμερο διεξάγονται στην Ιταλία, με την Μίλαν να υποδέχεται την Ρόμα το Σάββατο και την Γιουβέντους την Ίντερ την Κυριακή.


Στην Αγγλία το πρόγραμμα ανοίγει με λονδρέζικη μονομαχία, Τσέλσι - Τότεναμ, ενώ στην Ισπανία πολύ σημαντικά για την 4η θέση είναι τα Λεβάντε - Οσασούνα και Εσπανιόλ - Μάλαγα.

Με μονόπλευρο ενδιαφέρον διεξάγεται το 3ο φετινό "Old Firm" την Κυριακή, με την Σέλτικ να εξασφαλίζει τον τίτλο αν νικήσει την Ρέιντζερς μέσα στο "Άιμπροξ", αν όμως δεν έχει νικήσει η Μάδεργουελ το Σάββατο.

Εκτός από τον Γιώργο Σαμαρά, κούπα ενδέχεται να σηκώσει και ένας άλλος Έλληνας, καθώς η Λόκερεν του Γιώργου Γκαλίτσιου αντιμετωπίζει την Κόρτραϊκ στον τελικό του βελγικού κυπέλλου.

Μεγάλο ματς υπάρχει στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν να φιλοξενείται στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ.

Η δράση πάντως ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής με το κυπριακό ντέρμπι, ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια, να ολοκληρώνεται ισόπαλο 0-0.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Premier League - 30ή αγωνιστική


Σάββατο
Τσέλσι - Τότεναμ (14:45)
Άρσεναλ - Άστον Βίλα (17:00)
Μπόλτον - Μπλάκμπερν
Λίβερπουλ - Γουΐγκαν
Νόριτς - Γουλβς
Σάντερλαντ - ΚΠΡ
Σουόνσι - Έβερτον
Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι (19:30)
Κυριακή
Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ (18:00)
Δευτέρα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ (22:00)


Serie A - 29η αγωνιστική


Σάββατο
Μίλαν - Ρόμα (19:00)
Παλέρμο - Ουντινέζε (21:45)
Κυριακή
Αταλάντα - Μπολόνια (13:30)
Λάτσιο - Κάλιαρι (16:00)
Νάπολι - Κατάνια
Τζένοα - Φιορεντίνα
Νοβάρα - Λέτσε
Τσεζένα - Πάρμα
Κιέβο - Σιένα
Γιουβέντους - Ίντερ (21:45)


Primera Division - 30ή αγωνιστική


Σάββατο
Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα (19:00)
Ρεάλ - Σοθιεδάδ (21:00)
Χετάφε - Βαλένθια (23:00)
Κυριακή
Σαραγόσα - Ατλέτικο (13:00)
Λεβάντε - Οσασούνα (17:00)
Εσπανιόλ - Μάλαγα
Μπιλμπάο - Χιχόν (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο - Βιγιαρεάλ (20:45)
Σεβίλλη - Σανταντέρ
Δευτέρα
Γρανάδα - Σεβίλλη (22:00)


Bundesliga - 27η αγωνιστική


Παρασκευή
Βόλφσμπουργκ - Αμβούργο (21:30)
Σάββατο
Μπάγερν - Ανόβερο (16:30)
Φράιμπουργκ - Κάιζερσλαουτερν
Γκλάντμπαχ - Χόφενχαϊμ
Βέρντερ - Άουγκσμπουργκ
Μάιντς - Χέρτα
Σάλκε - Λεβερκούζεν (19:30)
Κυριακή
Στουτγκάρδη - Νυρεμβέργη (16:30)
Κολωνία - Ντόρτμουντ (18:30)


Ligue 1 - 29η αγωνιστική


Σάββατο
Αζαξιό - Λοριάν (20:00)
Μπρεστ - Νανσί
Εβιάν - Λιλ
Λιόν - Σοσό
Μονπελιέ - Σεντ-Ετιέν
Νις - Μαρσέιγ
Βαλανσιέν - Ρεν (22:00)
Κυριακή
Ντιζόν - Καέν (18:00)
Τουλούζ - Οσέρ
Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπορντό (22:00)


Primeira Liga - 24η αγωνιστική


Παρασκευή
Ολιανένσε - Μπενφίκα (22:45)
Σάββατο
Σπόρτινγκ - Φεϊρένσε (22:15)
Κυριακή
Μπέιρα-Μαρ - Νασιονάλ (18:00)
Σετούμπαλ - Λεϊρία
Ρίο Άβε - Γκιμαράες (20:00)
Πάσος Φερέιρα - Πόρτο (22:15)
Δευτέρα
Μαρίτιμο - Ζιλ Βισέντε (20:00)
Μπράγκα - Ακαντέμικα (22:15)


Eredivisie - 27η αγωνιστική


Παρασκευή
Εξέλσιορ - Χρόνινχεν (21:00)
Σάββατο
Ρόντα - Φιτέσε (19:45)
Μπρέντα - Νάιμεχεν (20:45)
Χέρενφεν - Φένλο
Ντεν Χάαχ - Τβέντε (21:45)
Κυριακή
Άλκμααρ - Βααλβάικ (13:30)
Χεράκλες - Ουτρέχτη (15:30)
Ντε Χράαφσχαπ - Φέγενοορντ
Άγιαξ - Αϊντχόφεν (17:30)


SüperLig - 31η αγωνιστική


Σάββατο
Φενέρμπαχτσε - Μπούρσασπορ (19:00)
Κυριακή
Όρντουσπορ - Γκεντσλερμπιρλιγί (15:30)
Ανκαραγκιουτσιού - Αντάλιασπορ
Σάμσουνσπορ - Μερσίν
Μανίσασπορ - Σίβασπορ
Καράμπιουκσπορ - Κάισερισπορ
Εσκίσεχιρσπορ - Γκαζιάντεπσπορ
Γαλατάσαράι - Τράμπζονσπορ (19:00)
Δευτέρα
Ιστανμπούλ - Μπεσικτάς (20:00)


Scottish Premier League - 31η αγωνιστική


Σάββατο
Αμπερντίν - Ινβερνές (17:00)
Ντανφέρμλιν - Σεντ Μίρεν
Χιμπέρνιαν - Νταντί Γιουνάιτεντ
Κιλμάρνοκ - Μάδεργουελ
Σεντ Τζόνστοουν - Χαρτς
Κυριακή
Ρέιντζερς - Σέλτικ (15:00)


Κύπρος - 26η αγωνιστική


Παρασκευή
ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 0-0
Σάββατο
ΑΕΚ - Αναγέννηση (18:00)
Ολυμπιακός - Ερμής
Κυριακή
Εθνικός Άχνας - ΑΕΛ (18:00)
Νέα Σαλαμίνα - Άρης
Απόλλων - Ανόρθωση
ΕΝΠ - Αλκή


Coupe de Belgique (Beker van België) - Τελικός


Σάββατο
Κόρτραϊκ - Λόκερεν (21:30)
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...