Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Με 1-0 νίκησε η Ελλάδα την Σλοβακία - Στην πρώτη θέση του ομίλου η Εθνική

Το πολυπόθητο «διπλό» έκανε η εθνική Ελλάδας στην Μπρατισλάβα νικώντας την Σλοβακία με 1-0 παίρνοντας το τρίποντο της νίκης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε μουδιασμένο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Με το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο '63 η Εθνική πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης που την φέρνουν στην πρώτη θέση του ομίλου με 10 βαθμούς, όσους έχει και η Βοσνία.

 Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης "λύτρωσε" την Εθνική μας ομάδα και της έδωσε την πολύτιμη νίκη στην Μπρατισλάβα επί της Σλοβακίας με 1-0. Κορυφαίοι Καρνέζης και Παπασταθόπουλος. Δοκάρι οι Σλοβάκοι στο 88' με τον Μπρέζνανικ

Η Εθνική μας ομάδα έπεσε από το κάστρο της Μπρατισλάβας και βρήκε και πορτοφόλι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν παρουσίασε καλό θέαμα, ωστόσο με ένα γκολ την κατάλληλη στιγμή νίκησε την Σλοβακία με 1-0 και πήρε ένα πολύτιμο "τρίποντο" στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Η Εθνική μας ομάδα με το πολύτιμο αυτό "τρίποντο" έφτασε στους 10 βαθμούς και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου μαζί με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, αφήνοντας πίσω την Σλοβακία που ήταν πολύ καλή και είχε και δοκάρι στο 88'.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα δεν ήταν καλή. Υπήρχαν προβλήματα στον χώρο του κέντρου κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους Σλοβάκους να ανεβάσουν τις γραμμές τους, ενώ η "γαλανόλευκη" υστερούσε και στο δημιουργικό κομμάτι με τον Κατσουράνη να προσπαθεί να βρει τους επιθετικούς με βαθιές μπάλιές.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σλοβακία ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Είχε εγκατασταθεί στα καρέ του Καρνέζη και προσπαθούσε να πετύχει το γκολ. Ωστόσο κόντρα στην ροή του αγώνα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Κατσουράνη πετυχαίνοντας το γκολ που έδωσε στην Εθνική μας την πολύτιμη νίκη.

Σε γενικές γραμμές η συνολική εμφάνιση της Εθνικής στο συγκεκριμένο ματς ήταν κακή, αλλά ήταν αυτή που σκόραρε και πήρε τη νίκη. Άλλωστε το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο δρόμο για την Βραζιλία και όχι το θέαμα.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ένας ακόμη τραυματισμός αμυντικού παίκτη. Όπως στο ματς με την Βοσνία που αποχώρησε ο Μαλεζάς, στο ματς με την Σλοβακία τραυματίστηκε ο Σιόβας και ο Σάντος αναγκάστηκε να γυρίσει στην άμυνα τον Κατσουράνη.

Γήπεδο: "Stadion Pasienky"
Διαιτητής/ Βοηθοί: Κόλουμ (Σκωτία)/ Κράιανς (Σκωτία), Ντράμοντ (Σκωτία)
Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βέις), Ντούρις (72' Χολόσκο).
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75' λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60' Μήτρογλου).
Κίτρινες κάρτες: Σαπάρα (13’, Σλοβακία), Χολόσκο (93', Σλοβακία)Μπρέζνανικ (95', Σλοβακία)-Καρνέζης (92', Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (93' Ελλάδα)
Σκόρερ:  Σαλπιγγίδης (63, Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...