Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Έχασε το μάτι του από πέτρα πού τού πέταξε αστυνομικός των ΜΑΤ και ζητά 2 εκ. ευρώ


Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ζητάει με αγωγή του ο Ορέστης Χριστοφής από το Ελληνικό Δημόσιο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛΑΣ για τη ηθική βλάβη που υπέστη από την οριστική απώλεια του δεξιού οφθαλμού του από πέτρα άνδρα των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, στις 26 Οκτωβρίου 2003 ο Χριστοφής, 23 ετών τότε, είχε πάει μαζί με δύο φίλους του στη θύρα 3 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσει τον αγώνας ΑΕΚ - Ολυμπιακού. Στην ίδια θύρα ήταν και οι φίλαθλοι του "Δικεφάλου".

Όμως, κάποια στιγμή ξεκίνησαν τα "συνήθη" έκτροπα και 30 περίπου οπαδοί της ΑΕΚ πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια πετώντας προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, πέτρες και καπνογόνα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τη θύρα 3 αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ξαναπετούσαν τα αντικείμενα προς τους οπαδούς. 

Formula1: Ο Τζένσον Μπάτον θριάμβευσε σε έναν «τρελό» αγώνα

Στην Ουγγαρία συμπλήρωνε 200 Γκραν Πρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τηςFormula 1. Επρεπε να το γιορτάσει με κάποιον τρόπο. 

Και ποιος καλύτερος από μια νίκη; 

Ο Τζένσον Μπάτον θριάμβευσε σε έναν «τρελό» αγώνα στη Βουδαπέστη, με τις μεικτές συνθήκες (βρεγμένο-στεγνό) να βάζουν δύσκολους «γρίφους» στους ανθρώπους των ομάδων.

Τελικά, η ταχύτητα της McLaren, σε συνδυασμό με την τακτική να «θυσιαστεί» ένας από της δύο πιλότους της, έφερε τον 31χρονο πιλότο στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 11η φορά στην καριέρα του και δεύτερη για φέτος. Οσες δηλαδή έχει στην τρέχουσα σεζόν και ο ομόσταβλός του, Λιούις Χάμιλτον, του οποίου ο αγώνας καταστράφηκε από την επιλογή της ομάδας του να πάρει ρίσκο και να «φορέσει» στην MP-4 26 του ενδιάμεσα ελαστικά, σε ένα σημείο που η βροχή δεν ήταν τόσο δυνατή.
Enhanced by Zemanta

Αστέρας Τρίπολης - Φερνάντεθ: «Πέρασα την φιλοσοφία μου»

2006–07 Beta EthnikiImage via WikipediaΙκανοποιημένος από την δουλειά που έγινε στο Καρπενήσι εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Όσκαρ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημαντικές όπως είπε απουσίες των Ρουμπίλ και Ορόθκο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε στο Καρπενήσι αυτές τις ημέρες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σκληρά και εγώ από την πλευρά μου πέρασα τη φιλοσοφία μου στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σε όλους τους παίκτες.

Πιστεύω πώς σε αυτό το διάστημα δεθήκαμε όλοι περισσότερο και γίναμε μία οικογένεια. Μοναδικό πρόβλημα οι τραυματισμοί των δύο ποδοσφαιριστών μας, του Ορόθκο και του Ρούμπιλ, που είναι δύο σημαντικοί παίκτες για την ομάδα»
Enhanced by Zemanta

Δοκιμάζει Τζον ο Πανιωνίος

Τον Κόλινς Τζον δοκιμάζει ο Τάκης Λέμονής στην Νέα Σμύρνη. Ο 25χρονος Ολλανδός επιθετικός είναι γεννημένος στην Λιβερία και ξεκίνησε την καριέρα του από την Τβέντε.

Το 2003 μετακόμισε στην Πρέμιερσιπ και την Φούλαμ στην οποία αγωνίστηκε έξι χρόνια ενώ παρενεβλήθη ένας χρόνος με τις φανέλες των Λέστερ και Γουότφορντ. Το 2008 γύρισε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ναϊμέγκεν ενώ ακολούθησαν η Ρόζελαρ του Βελγίου και οι Σικάγο Φάιρ στο MLS.

Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αζερμπαϊτζάν με την Καμπάλα στην οποία και ανήκει. Εάν ικανοποιήσει τον τεχνικό των Κυανέρυθρων θα κινηθούν οι διαδικασίες για την απόκτησή του.

9 ΒΙΝΤΕΟ : Ολυμπιακός - Χέρενφεϊν 4-5 (Δείτε τα όλα τα γκολ)

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/07/31/135251.jpg?w=400&f=bicubicΗ Χέρενφεϊν νίκησε 5-4 του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι που ολοκληρώνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. 

Από δύο γκολ για τους 'ερυθρόλευκους' οι Κάταϊ και Πάντελιτς. Σκόρερ για τους Ολλανδούς οι Νάσρινχ, Τζούρισιτιτς, Ελμ, Μπρούερ, Ντοστ.

ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ

Επιστροφή με αποθέωση για τα «χρυσά» κορίτσια του πόλο



Στην Αθήνα βρίσκεται η αποστολή της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε λίγο μετά τις 12:00 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έτυχε αποθεωτικής αποδοχής από τον κόσμο, η πλειοψηφία του οποίου ήταν συγγενείς, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο προπονητής της Γαλανόλευκης, Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος έδειξε ξαφνιασμένος από την υποδοχή του κόσμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που ζούμε δεν περιγράφεται. Είμαι υπερήφανος. Είμαι χαρούμενος που κάναμε τους Έλληνες για λίγο καιρό να σκέφτονται διαφορετικά. Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου και τους φίλους, που χαίρονται για μας. Ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

"Νεκρώνει" ο Βόλος την Τετάρτη


Την ερχόμενη Τρίτη οι βουλευτές Μαγνησίας και οι τοπικοί φορείς θα συναντήσουν τον υπουργό πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και θα του επιδώσουν ψήφισμα με το αίτημα του Ολυμπιακού. Την Τετάρτη φίλαθλοι της ομάδας θα δώσουν το «παρών» στα γραφεία της ΕΠΟ ταξιδεύοντας με λεωφορεία που θα διαθέσει το ΚΤΕΛ, ενώ την ίδια ημέρα θα «νεκρώσει» η... αγορά του Βόλου. «Κατεβάζει ρολά» η ΕΠΣΘ αν δεν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός.
http://volospress.blogspot.com/

Σοκ! Από σήμερα μπαίνει “λουκέτο” λόγω πτώχευσης στο καινούργιο γήπεδο της Λάρισας AEL FC ARENA!

AEL FC ARENAImage by stefg74 via Flickr- Από 31 Ιουλία εως ..νεωτέρας αναστέλλεται η λειτουργία του γηπέδου
- Η πτώχευση της εργολαβικής εταιρίας
- Διαβάστε την καταγγελτική ανακοίνωση της ΠΑΕ Λάρισας


Αναλυτικά η ανακοίνωση των “βυσσινί”:

«Η εταιρία «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ» και ο πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Πηλαδάκης, γνωστοποιούν τα εξής:

Το 2008 η εταιρία μας απέκτησε από η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσω του σωματείου της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, το δικαίωμα να ανεγείρει σε ακίνητο ιδιοκτησίας της ΓΓΑ στη Λάρισα, συγκρότημα αθλητικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών χρήσεων. Με βάση νομοθετική ρύθμιση και τις σχετικές συμβάσεις, η εταιρία μας διαθέτει τα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης του συγκροτήματος αυτού για 50 χρόνια. Μετά την περίοδο αυτή, το γήπεδο και όλο το συγκρότημα θα περιέλθουν δωρεάν στο ελληνικό δημόσιο.

Δαπανήσαμε περισσότερα από 42 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του έργου και, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, κατορθώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας να φιλοξενήσουμε αφιλοκερδώς εκδηλώσεις και αθλήματα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Όπως όλοι γνωρίζουν, οι συγκεκριμένοι Αγώνες δεν θα διεξαχθούν –τελικά- στην Ελλάδα.

Για την επένδυση αυτή στηριχθήκαμε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και την ενίσχυση ιδιωτικών τραπεζικών κεφαλαίων. Δεν λάβαμε την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση, ενίσχυση ή οποιουδήποτε άλλου είδους συνδρομή, παρά τις συνεχείς μεγαλόστομες υποσχέσεις.

Στην προσπάθειά μας είχαμε την ηθική συμπαράσταση των Λαρισαίων και των Θεσσαλών ευρύτερα, που μας έδινε κουράγιο και μας όπλιζε με υπομονή. Όμως, παράλληλα, είχαμε να αντιπαλέψουμε πολύ ισχυρούς «αντιπάλους».

1ον: Τα εργολαβικά συμφέροντα
2ον: Τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου
3ον: Τη γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα των κρατικών υπηρεσιών

Συγκεκριμένα, το έργο ανέλαβε να κατασκευάσει μια κοινοπραξία αποτελούμενη από Λαρισαίους εργολάβους και μια τεχνική εταιρία της Βόρειας Ελλάδας, την ΕΡΓΟ3, που ανέλαβε υπεργολαβικά μεγάλο μέρος του έργου. Οι Λαρισαίοι μόχθησαν για το έργο. Δυστυχώς όμως η υπεργολάβος εταιρία ΕΡΓΟ3 αποδείχθηκε όχι μόνο ανεπαρκής στην κατασκευή του έργου, αλλά και μεθόδευσε τον πλουτισμό της μέσω της εργολαβίας σε βάρος του έργου, της εταιρίας μας και δεκάδων υπεργολάβων και προμηθευτών της, Λαρισαίων και μη. Μολονότι η εταιρία μας εξόφλησε πλήρως το τίμημα της εργολαβίας, η ΕΡΓΟ3 εγκατέλειψε το έργο ημιτελές, με σωρεία κακοτεχνιών και ελλείψεων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το χειρότερο, άφησε ανεξόφλητες υποχρεώσεις της προς δεκάδες προμηθευτές και υπεργολάβους της, που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατομμύρια.

Θέσαμε ως όρο για την συνέχιση των εργασιών, την άμεση πληρωμή των οφειλομένων στους Λαρισαίους εργαζόμενους και επαγγελματίες. Η ΕΡΓΟ3 αρνήθηκε να το πράξει, φρόντισε να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα με αποτέλεσμα να αναστείλει την είσπραξη των εγγυητικών επιστολών που κάλυπταν το έργο. Ως αποτέλεσμα αυτού, η εταιρία μας είναι υποχρεωμένη είτε να πληρώσει δεύτερη φορά ήδη πληρωμένες εργασίες και υλικά, είτε να αναζητήσει πόρους για να αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες και ελλείψεις της ΕΡΓΟ3. Αυτοί οι πόροι δεν υπάρχουν πλέον.

Στο όλο πρόβλημα προστέθηκαν και οι μεθοδεύσεις σε βάρος της ομάδας μας, όπως αποκαλύφθηκαν με την υπόθεση των στημένων αγώνων, που είναι σε πλήρη εξέλιξη και μας δικαιώνει.

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα, αποτελεί για εμάς το «τέρας» της κρατικής γραφειοκρατίας. Υφιστάμεθα επώδυνες συνέπειες που διακινδυνεύουν την ίδια την επένδυση και τη λειτουργία του γηπέδου, από την αναποτελεσματικότητα και τη γραφειοκρατική νοοτροπία υπηρεσιών του δημοσίου.

Η εταιρία μας έχει δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ του έργου, που έχουμε καταβάλει στο δημόσιο, ύψους περίπου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να μας επιστρέψει το συγκεκριμένο ποσό, όπως έπραξε στην πανομοιότυπη περίπτωση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Και δεν το πράττει.

Δηλώσαμε στις αρμόδιες αρχές ότι με δεδομένη την κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, θα αρκούσε για την επείγουσα χρηματοδότηση του έργου, η κατά νόμον βεβαίωση επιστροφής του ΦΠΑ, χωρίς εκταμίευση του επιστρεφόμενου ποσού. Ακόμα και αυτό το ευνοϊκό για το δημόσιο αίτημα, δεν ικανοποιήθηκε.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς το δημόσιο επιφυλάσσει διαφορετική και άνιση μεταχείριση, ανάλογα με το αν κάποιο έργο κατασκευάζεται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, ή τη Λάρισα. Για έργα πανομοιότυπα που κατασκευάζονται για τον ίδιο σκοπό και εξυπηρετούν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες.
Εδώ και έναν χρόνο παλεύουμε να συνεννοηθούμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το αυτονόητο. Την προηγούμενη εβδομάδα αναγκαστήκαμε να αποστείλουμε εξώδικο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, που κωφεύει, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλεί στην εταιρία μας και την πόλη της Λάρισας, αδιαφορώντας για τους περίπου 120 εργαζομένους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Κοινοποιήσαμε το εξώδικο στον υπουργό κ. Βενιζέλο, για να λάβει γνώση του προβλήματος και της ανεπάρκειας –αν μη τι άλλο- των υπηρεσιών του υπουργείου του.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, είμαστε υποχρεωμένοι να αναστείλουμε από 31 Ιουλίου και μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία του AEL FC ARENA και του συγκροτήματος στο οποίο εντάσσεται.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των φίλων της ομάδας μας. Στον ενδιάμεσο χρόνο θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης πόρων ώστε να αποκαταστήσουμε τις κακοτεχνίες της ΕΡΓΟ3, να συμπληρώσουμε τις πολλαπλές ελλείψεις που απειλούν την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και να διασώσουμε τις απειλούμενες θέσεις εργασίες.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε το έργο στο φίλαθλο κόσμο της πόλης μας. Οι δυνάμεις μας δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τη διαφθορά μέρους του ποδοσφαίρου που αντιμάχεται κάθε τι υγειές και αληθινό, ούτε τα εργολαβικά συμφέροντα που δε διστάζουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος, ούτε την αναλγησία και γραφειοκρατία των υπηρεσιών που «πνίγουν» την ιδιωτική πρωτοβουλία και κάθε επένδυση στον τόπο μας. Θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, πλάι στους φιλάθλους και τους συμπολίτες μας, παρά το μέγεθος της αδικίας και της άνισης συμπεριφοράς που υφιστάμεθα.

Αναμένουμε την έμπρακτη υποστήριξη προς την ΑΕΛ και το AEL FC ARENA, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του ελληνικού λαού».
Enhanced by Zemanta

Ποια σέξι παρουσιάστρια φλερτάρει με γνωστό ποδοσφαιριστή;

Είναι γνωστό πως οι αθλητές έχουν αδυναμία στις κυρίες της showbiz, αφού δεν είναι λίγες οι σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί άναμεσα σε αυτούς τους δύο χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλη μια σχέση αρχίζει να δημιουργείται.

Αφορά τον ποδοσφαιριστή Σάββα Γκένσογλου της  ΑΕΚ και γνωστής τηλεπαρουσιάστριας της πρωινής ζώνης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Γκετσεβίτσιους: "Ηρθα σε μεγάλη ομάδα"

Τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους υποδέχθηκε χθες ο Ολυμπιακός. Ο Λιθουανός «μπόμπερ» πήρε άδεια από την Εθνική της χώρας του με την οποία προετοιμάζεται εν όψει Ευρωμπάσκετ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους.
Ο πρώην παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας αφίχθη λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι στο «Ελ. Βενιζέλος» και στις πρώτες του δηλώσεις φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρώτη του εμπειρία εκτός Λιθουανίας.

 «Ηρθα σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαι ενθουσιασμένος. Εγώ καλούμαι να αποδείξω πολλά αφού παίζω για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα μου και είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου», τόνισε ο 23χρονος γκαρντ, που έπλεξε (και αυτός) το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη.

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς αλλά θα το κάνω σύντομα. Εγώ μπορώ να δώσω αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια και καλό παιχνίδι πικ εν ρολ. Ξέρω ότι δίπλα μου θα έχω έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη, τον Σπανούλη, και αυτό θα κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη».

Ο Γκετσεβίτσιους ρωτήθηκε και για τα νέα δεδομένα που θα συναντήσει φέτος στον Ολυμπιακό με το νεανικό ρόστερ και το μειωμένο μπάτζετ και απάντησε: «Τα πάντα κρίνονται στο παρκέ. Εμένα δεν με ενοχλεί αυτό. Αλλωστε οι νεαροί παίκτες κάνουν καλύτερη δουλειά γιατί έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Το ίδιο θα κάνω και εγώ και σίγουρα όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην σημερινή έκδοση της Εξέδρας Των Σπορ

Σεϊταρίδης: Αλλάζει... Ήπειρο για χάρη του Άγιαξ;


Το μέλλον του Σεϊταρίδη στον Παναθηναϊκό είναι δυσοίωνο και στα αυτιά του σκύλου έφτασε πως ο Έλληνας αμυντικός δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στα Γιάννενα.

Ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και από όπου τον απέκτησε το τριφύλλι πριν από πολλά χρόνια. Ο Γιούρκας είναι μόλις 30 ετών, είναι φανερό όμως ότι η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα.

Ο Φερέιρα δεν τον υπολογίζει, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο του Παναθηναϊκού.

Κάτι που φαίνεται πως έχει αντιληφθεί και ο ίδιος, που κάνει σκέψεις επαναπατρισμού στη γενέτειρά του. Ο Χριστοβασίλης δεν είναι αρνητικός, αλλά ακόμα δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.

Μη σκεφτείτε ότι ο παίκτης τρελαίνεται να πάει και να ζήσει σε μία επαρχιακή πόλη για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια. Οι προοπτικές, όμως, που έχει είναι λίγες, εκτός αν ο ατζέντης του καταφέρει να του βρει τίποτα στην Κύπρο.


www.sportdog.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Το γλέντι των χρυσών μας κοριτσιών

Ολυμπιακός: Έρχεται και ο Χάουαρντ


Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο Ματ Χάουαρντ για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν, να ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ θα φτάσει το πρωί (9.30) της Δευτέρας (2/8) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όπως συνέβη με τον Κάιλ Χάινς, θα υποβληθεί στα απαραίτητα ιατρικά τεστ, πριν ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να ξεκουραστεί λίγες μέρες ακόμη, πριν επανέλθει για να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας.


www.katimagiko.gr

Ολυμπιακός : Με δύο πρόσωπα έχασε 2-1 από τη Μπρέντα

Στο πρώτο ημίχρονο εξαιρετικός, στο δεύτερο νωθρός και άνευρος. Ο Ολυμπιακός έχασε 2-1 από τη Μπρέντα γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα επί ολλανδικού εδάφους.

Super… ημίχρονο

Το πιο παραγωγικό ημίχρονο στα μέχρι τώρα φιλικά που έχει δώσει ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρολευκοί μπήκαν δυνατά, ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, πιέζοντας ψηλά μην αφήνοντας τη Μπρέντα να παίρνει πρωτοβουλίες.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού, με κινητήριο μοχλό τον Γκρμπιτς που ήταν αρκετά δραστήριος ήταν τόσο εμφανής που κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, έβλεπες μόνο τις άσπρες φανέλες (τα χρώματα του Ολυμπιακού) να κατέχουν τη μπάλα. Ο Μαυροβούνιος μάλιστα για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικώς δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα των Ολλανδών. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ κακή αμυντική λειτουργία, «παίζοντας» τη ζώνη πολύ ψηλά και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα και να είναι αρκετά εύκολο για του παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να βρουν τους διαδρόμους για την εστία του πολύ καλού Ρούβελαρ.

Μιραλάς και γκολ

Τελικά οι Πειραιώτες στο 40’ μετά μια σέντρα του Φετφατζίδη στην πλάτη της άμυνας, η οποία είχε σαν τελικό αποδέκτη τον Μιραλάς άνοιξαν το σκορ. Ο Βέλγος με μια λόμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής κρέμασε τον πορτιέρο της Μπρέντα ανοίγοντας το σκορ.

Ανομβρία στην αρχή

Πραγματικά όσο καλή μπάλα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, τόσο μας πήρε ο ύπνος στο Β’ μέρος. Η μπάλα πέρα-δώθε, με τους Ολλανδούς να δείχνουν ότι κάτι μπορούν να κάνουν, καθώς πίεζαν πιο πολύ δημιουργώντας άγχος στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Όχι Σχαλκ… Χάλκ

Όσο περνούσε η ώρα οι Ολλανδοί πατούσαν καλύτερα και τελικά να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Σχαλκ στο 73’, ο οποίος με ένα σπρίντ άφησε πίσω του το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μαρκάνο και Παπάζογλου και με πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Δασκαλάκη.

Εκεί που ο Ερνέστο Βαλβέρδε περίμενε να αντιδράσουν οι παίκτες του, αυτοί έδειχναν μάλλον υπνωτισμένοι. Τον ύπνο τους τον εκμεταλλεύτηκε και πάλι ο… δαιμόνιος 18χρόνος Σχάλκ ο οποίος στο 83’, τρύπωσε στην άμυνα του Ολυμπιακού και από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Εθνική: Ο δρόμος είναι ανοικτός για το Μουντιάλ της Βραζιλίας


Την πλέον ευνοϊκή κλήρωση είχε η Εθνική μας ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι η Σλοβακία, η Βοσνία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λιχτενστάιν.
Στην κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η ελληνική ομάδα ήξερε εξ αρχής πως βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής ζώνης και επομένως θα απέφευγε τους πολύ δύσκολους αντιπάλους, όπως η Ισπανία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Γερμανία κλπ. Παρόλα αυτά, από τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας κινδύνευε να πέσει πάνω ακόμα και σε ομάδες όπως η Γαλλία, που είχε τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ.
Εν τέλει, όμως, η τύχη χαμογέλασε για άλλη μια φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που κόντρα στις ομάδες του ομίλου μας (ο 7ος αριθμητικά) σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο.
Κατά τ' άλλα, για την ευρωπαϊκή ζώνη ξεχωρίζει ο 9ος όμιλος με Ισπανία και Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία και Φινλανδία.
Αναλυτικά η κλήρωση της ευρωπαϊκής ζώνης:
1ος όμιλος: Κροατία, Σερβία, Βέλγιο, Σκωτία, ΠΓΔΜ, Ουαλία
2ος όμιλος: Ιταλία, Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μάλτα
3ος όμιλος: Γερμανία, Σουηδία, ΕΙΡΕ, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Καζαχστάν
4ος όμιλος: Ολλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Ανδόρα
5ος όμιλος: Νορβηγία, Σλοβενία, Ελβετία, Αλβανία, Κύπρος, Ισλανδία
6ος όμιλος: Πορτογαλία, Ρωσία, Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο
7ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν
8ος όμιλος: Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
9ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Φινλανδία

Το «έκαψαν» στην Σανγκάη τα «χρυσά» κορίτσια του πόλο

Το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα έχουν πάρει τα «χρυσά» κορίτσια του πόλο, που στέφθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου στη Σανγκάη. Πριν διανύσουν το δικό τους δρόμο του μεταξιού, ή μάλλον το χρυσαφιού, το γλέντησαν με την ψυχή τους, ενώ οι Κινέζοι έσπευδαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.
Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση έκαναν... άνω κάτω τη νύχτα της Σανγκάης. Αφού δείπνησαν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Διαθεσόπουλο, πήραν ομναδικώς σε κλαμπ της πόλης, όπου γλέντησαν μέχρι το πρωί. Άλλωστε το άξιζαν πέρα για πέρα.

Aνακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα πόλο γυναικών:

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα πόλο γυναικών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα κοριτσιά του πόλο, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό, αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τους νέους και τις νέες που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα

Lake Ammersee with sailboatsImage via WikipediaΣτο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στα σκάφη 420 Γεώργιος και Αλέξανδρος Καββάς στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 που διεξήχθη στην Πορτογαλία από 25 -29 Ιουλίου 2011.

Μετά από 14 ιστιοδρομίες και 4 πρωτιές, το Ελληνικό πλήρωμα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 39 συμμετεχόντων σκαφών απ’ όλη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος 14 και 15 ετών αντίστοιχα ήταν από τους μικρότερους συμμετέχοντες σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει για πρώτη φορά αφού και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 στην Αργεντινή στις αρχές του έτους ήλθαν πρώτοι στην κατηγορία τους (κάτω των 16 ετών) και την 18η της Γενικής παγκόσμιας κατάταξης. Και δεν είναι μόνο αυτές οι διακρίσεις των νεαρών αυτών παιδιών. Από τα 6 τους χρόνια που ασχολούνται στον Ν.Ο.Ε. με την ιστιοπλοΐα, έχουν γίνει Πανελληνιονίκες, Πανευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στα σκάφη τύπου Optimist.

Αξίζει να αναφερθεί και να καταγραφεί και η σπουδαία 4η θέση (πίσω από τους δεύτερους Γάλλους και τους τρίτους Ιταλούς) που κατέκτησε και δεύτερο Ελληνικό πλήρωμα στην ίδια διοργάνωση με τους Φραγκίσκο Μπακατσιά και Ευάγγελο Χριστόπουλο.

Η προσπάθεια των αδελφών Καββά, θα συνεχιστεί μέσα στον Αύγουστο, αφού θα συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει στο Βέλγιο από 7/8 έως 15/8, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα μεταπηδήσουν στα σκάφη 470 (Ολυμπιακοί κλάση) ώστε να ξεκινήσουν την προσπάθεια τους για την συμμετοχή τους και εκπροσώπηση της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Enhanced by Zemanta

Στον Ανδρέα Παντελή η ΠΑΕ Ηρακλής

Οριστική συμφωνία επήλθε μεταξύ του Αντώνη Ρέμου και του Ανδρέα Παντελή για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής.

Ο πρώην πλέον μεγαλομέτοχος, Αντώνης Ρέμος, θα συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της ΠΑΕ στην εφορία, ενώ ο Κύπριος επιχειρηματίας θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα χρέη, αλλά θα πληρώσει και τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών.

Ο κ.Παντελή έχει συμφωνήσει με τον Μάκη Κατσαβάκη για τη θέση του προπονητή, ενώ θα προσπαθήσει να κρατήσει και κάποιους παίκτες του περσινού ρόστερ. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να ανατραπεί η απόφαση υποβιβασμού της ομάδας λόγω χρεών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Στα «σαλόνια» της Superleague ο ΟΦΗ!


Μετά από δύο χρόνια ο ΟΦΗ επέστρεψε και πάλι στα «μεγάλα σαλόνια» της Superleague και πανηγυρίζει! Οι Κρητικοί πήραν το αποψινό ματς –για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της football league- με την Δόξα «στα χαρτιά» (σ.σ. με σκορ 3-0 ), καθώς η ομάδα της Δράμας δήλωσε κώλυμα και δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, έχοντας μόλις έξι παίκτες ετοιμοπόλεμους
Ετσι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να… ιδρώσει πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που χρειαζόταν, έφτασε τους 15 κι έτσι «σφράγισε» και μαθητικά το «εισιτήριο» για την Superleague.
Οι Κρητικοί δεν κινδυνεύουν από τον Λεβαδειακό ακόμη κι αν χάσουν στο τελευταίο ματς με τον Διαγόρα και οι Βοιωτοί κερδίσουν την Δόξα, ισοβαθμώντας. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει το πάνω χέρι, νικώντας με 1-0 στο πρώτο ματς και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο.

Οσο για την Δόξα, η ομάδα της Δράμας έχοντας τιμωρημένους τους Γελαδάρη, Ν. Τσιμπλίδη, και Καπέλ, τραυματίες τους Σιάκκα, Χλωρό, Πακάλτση, Ρουτσή και Καρακώστα, και τον Βέρτζο να έχει αποχωρήσει από το ξενοδοχείο, είχε απομείνει με μόλις έξι παίκτες (σ.σ. Τοπαλίδης, Τρελοπουλος, Αμαντίδης, Στεργιανός, Ρ. Τσιμπλίδης, Κουμπούρογλου)! Εδώ σημειώνεται ότι για να ξεκινήσει σε ένα παιχνίδι μια ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον εννέα ποδοσφαιριστές, συνεπώς οι «μαυραετοί» υπολείπονταν κατά τρεις…

Ετσι, στις 19:45 (σ.σ. ο αγώνας επρόκειτο να ξεκινήσει στις 20:30)παρουσιάστηκε ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Κασδοβασίλης έχοντας μαζί του τα δελτία των έξι διαθέσιμων παικτών που έχει για την ενδεκάδα ο Μιχάλης Γρηγορίου και τις ιατρικές γνωματεύσεις από δημόσιο νοσοκομείο που πιστοποιούν ότι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν.
Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στον διαιτητή Αμπάρκιολη (και τους βοηθούς του Βασιλειάδη και Γεωργιάδη) καθώς επίσης και τον παρατηρητή οι όποιοι όμως τόνισαν στους ανθρώπους τη Δόξας ότι για τυπικούς λόγους οι διαθέσιμοι παίκτες πρέπει να έρθουν στο γήπεδο! Ετσι ο κ. Κασδοβασίλής ειδοποίησε τους έξι παίκτες, οι οποίοι ήρθαν άρον άρον στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», μόλις 20 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης, χωρίς βεβαίως να αλλάξει κάτι…

Ετσι το φύλλο αγώνα έκλεισε (σ.σ. περίπου στις 21:00) υπέρ του ΟΦΗ με το ματς να κατακυρώνεται υπέρ των Κρητικών που «σφράγισαν» και μαθητικά την άνοδό τους στην Superleague.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγύρισαν στο γήπεδο μαζί με φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην Καλλιθέα. Μάλιστα στους πανηγυρισμούς συμμετείχε και ο Νίκος Μαχλάς, βγαίνοντας φωτό με τους οπαδούς της ομάδας που τον αποθέωναν. Βεβαίως εκτός από τους πανηγυρισμούς, οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν την ευκαιρία να προπονηθούν, προκείμένου να μην μείνουν άπραγοι λόγω της αναβολής της αναμέτρησης.
Οσο για την Δόξα δεν αναμένεται να υποστεί περαιτέρω κυρώσεις από τον μηδενισμό της στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια πειθαρχική επιτροπή, όπως τόνισε και ο παρατηρητής της αναμέτρησης.
Στο Ηράκλειο το ματς με τον Διαγόρα!

Εξάλλου, όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου ο Νίκος Μαχλάς, ΟΦΗ και Διαγόρας ήρθαν σε συμφωνία ώστε το παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής να διεξαχθεί στο «Γεντί Κουλέ» και όχι στην Αθήνα όπως ήταν προγραμματισμένο. Ετσι αν και το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα των πλέι οφ της football league δεν φέρει αντίρρηση τότε ο ΟΦΗ θα έχει την δυνατότητα να πανηγυρίσει την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία μπροστά στο κοινό του.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 4-0
(5' Ζουρούδης, 23' Ταραλίδης, 50' Μουλόπουλος, 70' Βασιλείου)
Κίτρινες: Κενενούνης, Φράγκος, Πουλόπουλος
Στο Δημοτικό στάδιο φυλής έγινε ουσιαστικά ένα παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον, καθώς δεν υπήρχε βαθμολογικό αντίκρισμα. Νικητής ο Λεβαδειακός που επικράτησε άνετα με 4-0 επί των «μικρών» του Διαγόρα.

Ετσι οι Βοιωτοί έφτασαν τους 12 βαθμούς, με τον Διαγόρα να μένει στον 1.
Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης (30' λ.τ Πασχαλάκης), Μουλόπουλος (65' Λουτσιάνο), Σωτήρχος, Νικολακάκης, Αλεξίου, Λισγάρας, Ταραλίδης, Τάσιτς, Βασιλείου, Μπουντόπουλος, Ζουρούδης.
Διαγόρας (Μιχάλης Τσιβρινής): Χειμωνέττος (39' λ.τ Τυρέλης), Πεταυράκης, Μπαούρης (33' Φασάκης), Κενενούνης (71' Κωνσταντινίδης), Φράγκος, Χατζηκοσμάς, Χατζηπέτρος, Μαριεττάκης, Μαλλιάκας, Καρπαθάκης, Πουλόπουλος.


Παραχώρησε τις μετοχές του ο Μπέος

Σε επιχειρηματίες της πόλης παραχώρησε τις μετοχές του ο -πρώην πλέον- μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. 

Ακόμα και αν δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή του, με την απόφαση σε πρώτο βαθμό να τον «εξορίζει» δια βίου από το ποδόσφαιρο, ο κ.Μπέος έκανε πράξη την προαναγγελία του, ότι τα διοικητικά σε οποιαδήποτε ομάδα δεν τον ενδιαφέρουν πλέον.

Μέχρι στιγμής τα ονόματα των επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν την ΠΑΕ δεν έχουν γίνει γνωστά. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο αντίτιμο απέκτησαν τις μετοχές, αν και οι πληροφορίες θέλουν τη συμφωνία να έκλεισε στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ: Στο Λευκό Οίκο η Μπαρτσελόνα


Λίγες ώρες πριν αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ουάσινγκτον, η αποστολή της Μπαρτσελόνα επισκέφθηκε τα... γήπεδα της πολιτικής. Οι παίκτες της «Μπάρτσα» ξεναγήθηκαν στο Λευκό Οίκο, με τη διοίκηση του συλλόγου να βγάζει στη δημοσιότητα το βίντεο.
Ωστόσο, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν συναντήθηκαν -όπως ήλπιζαν- με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, λάτρης του αθλητισμού, βρισκόταν στη γερουσία, όπου συζητούσε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών με τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές.

Η κορυφαία κατά τεκμήριο ομάδα του πλανήτη βρέθηκε λοιπόν στο κέντρο των αποφάσεων διεθνώς και οι παίκτες φάνηκαν να το διασκεδάζουν.

Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα1-1


Ισόπαλο 1-1 έληξε το φιλικό ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα στο Καρπενήσι. Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες, με τους Αρκάδες να κυριαρχούν κατά κράτος στο πρώτο και τους «βυσσινί» να ελέγχουν το ρυθμό στο δεύτερο.
Η Λάρισα άνοιξε το σκορ στο 81ο λεπτό με τον Χατζή, αλλά στο 90' ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε με κοντινό πλασέ του Φρανκού.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περιπου 600 φίλοι της Λάρισας που βρέθηκαν στο Καρπενήσι και αποθέωσαν τον Κρις Κόουλμαν και τους παίκτες του.

Αστέρας Τρίπολης: Στεφανάκος, Αργυρόπουλος (46’ Σκόνδρας), Πιπίνης (56’ Κουρμπέλης), Κωστούλας, Φορμίκα, Χουανίτο (56’ Λαδάκης), Κερ (46’ Τσουμάγκας), Ροτζέριο (65’ Μπακασέτας), Ράγιος (56’ Αρσενίεβιτς), Εγκόν (56’ Τσαμπούρης), Μάτουσιακ (65’ Φρανκού)
Λάρισα: Σωτηρίου (46’ Πρίφτης), Καλί (59’ Γκαλίτσιος), Ταλ (46’ Κολοβέτσιος), Παπαγεωργίου (59’ Ρέντζας), Κατσιαρός (46’ Καρανίκας), Χατζής (59’ Ρομπίνιο), Νεμπεγλέρας (74’ Χατζής), Σιατραβάνης (46’ Ραφίνια), Πλιάγκας (46’ Βούζας), Χασομέρης (68’ Πλιάγκας), Σαϊτιώτης (46’ Φαλάγγας)

Μετά από 14 χρόνια εκτός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου ο Ιακωβάκης


Για πρώτη φορά από το 1997 ο Περικλής Ιακωβάκης θα απουσιάσει από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Ο πρωταθλητής των 400μ. μετ' εμποδίων πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, αλλά κάνοντας το χειρότερο φετινό του χρόνο δεν μπόρεσε να πιάσει το όριο για το μεγάλο ραντεβού του Νταεγού.
"Τελείωσε μια πολύ άσχημη, τραγική θα έλεγα σεζόν. Λίγο η τενοντίτιδα που με ταλαιπώρησε, λίγο ότι ξεκίνησα αργά και υπήρχε πίεση χρόνου, έδεσαν όλα μαζί και φτάσαμε ως εδώ. Από το 1997 βρίσκομαι πάντα σε μεγάλες διοργανώσεις. Θα μου είναι αφύσικο Αύγουστο μήνα να κάθομαι και να βλέπω το Παγκόσμιο από την τηλεόραση. Μετά από τόσα χρόνια όμως, δικαιούμαι να έχω μια αποτυχία. Το σώμα μερικές φορές δεν αντιδρά σε αυτό που θέλει το μυαλό. Δε θα πεθάνουμε κιόλας. Τέτοιες εμφανίσεις δεν τις φαντάζομαι καν για του χρόνου, που είναι ολυμπιακή χρονιά", σημείωσε ο Ιακωβάκης.

Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στο τριπλούν γυναικών. Η Βούλα Παπαχρήστου πήρε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 14.56μ, ένα εκατοστό πάνω από τη Νίκη Πανέτα, η οποία αρκέστηκε στη χαρά ότι έστω και στο τέλος έπιασε το ρεκόρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και οι δύο αποφάσισαν να σταματήσουν στο τρίτο τους άλμα, προκειμένου να μην ρισκάρουν κάποιον τραυματισμό.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος:

ΑΝΔΡΕΣ

200μ: 
Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας (ΕΑΡ) 20.89, Μιχάλης Δαρδανελιώτης (Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών) 21.50, Δημήτρης Γράβαλος (Άρης Θ.) 21.55, Στράτος Φραγκούλης (ΠΓΣ) 21.56, Θανάσης Χατζηδημητρίου (ΑΟ Φιλοθέης) 21.62, Τάσος Ζαρμακούπης (ΑΟ Φιλοθέης) 21.74, Μανώλης Πατεράκης (Κύδων Χανίων) 21.75, Γιώργος Κουτσοθεοδώρου (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 21.75

400μ εμπόδια: Περικλής Ιακωβάκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 51.27, Σπύρος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 51.37, Κώστας Αναστασίου (Πανιώνιος ΓΣ) 51.44, Κώστας Νάτζιος (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 52.79, Μιχάλης Σεΐτης (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου) 53.38, Γιάννης Σταματελόπουλος (ΕΚΑ Δωδώνης) 53.96, Κώστας Λύτης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 54.39, Σωτήρης Ιακωβάκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 55.11

Σφυροβολία: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (ΑΕΚ) 74.01μ., Σταμάτης Παπαντωνίου (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 72.05μ., Κώστας Σταθελάκος (Πανιώνιος ΓΣ) 71.56μ., Μιχάλης Κολοκοτρώνης (ΑΕΚ) 64.58μ., Κώστας Κωστογλίδης (Ολυμπιακή Δομή) 63.35μ., Δημήτρης Φυλλαδιτάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 62.80μ., Κώστας Δήμου (Πανιώνιος ΓΣ) 62.48μ., Βασίλης Σιάκουλης (ΓΣ Αρκαδίας) 60.45μ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

200μ: Αγνή Δερβένη (ΑΟ Μεγάρων) 24.36, Μαρία Μπελιμπασάκη (ΑΟ Σητειακός) 24.42, Μαρία Γάτου (ΓΣ Ηρακλής) 24.74, Γρηγορία Κεραμιδά (ΜΕΑΣ Τρίτων) 24.95, Κατερίνα Καρατζά (ΜΕΑΣ Τρίτων) 25.02, Ολυμπία Πετσούδη (ΠΑΟΚ) 25.09, Ιουλία Πολοζόκ (ΜΕΑΣ Τρίτων) 25.29, Μαρία Πετρίδου (ΟΦΚΑ Σερρών) 25.44, Παναγιώτα Αλεξάνδρου (Πανιώνιος ΓΣ) 26.21

400μ. εμπόδια: Χριστίνα Χαντζή- Νεάγκ (ΕΑΡ) 59.50, Αναστασία Παπουτσάκη (ΟΦΗ) 60.44, Μαρία Παναγιωτίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 60.84, Αλένα- Μαρία Πάντη (ΠΓΣ) 60.96, Θεοδοσία Νακοπούλου (ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου) 61.11, Αφροδίτη Μιχαλάκη (ΠΕΨΑΣ «Η Ρίβα») 62.80, Δάφνη Μανδήλα (Μεσογείων Αμεινίας) 63.72, Τάνια Γούπου (Ανατολή Ν. Ιωνίας) 65.17

Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) 14.56μ., Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων) 14.55μ., Ιωάννα Γραμματικοπούλου (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 13.50μ., Κατερίνα Βέργου (ΓΣ Βόλου) 13.10μ., Ελευθερία Χριστοφή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 13.02μ., Μαρία Κουτρούτσου (ΓΣ Βόλου) 12.97μ., Ευδοξία Παπουτσή (ΠΑΟΚ) 12.74μ., Θεοδώρα Γεωργίου (ΠΓΣ) 12.71μ

Σφαιροβολία: Χρυσή Μωυσίδου (ΠΑΟ) 15.45μ., Ευαγγελία Σοφάνη (ΠΓΣ) 14.39μ., Φλωρεντία Κάππα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 14.28μ., Αντωνία Γαϊτανάκη (ΓΣ Λιβυκός Ιεράπετρας) 14.26μ., Ελένη Τζήκα (ΑΕΚ) 13.54μ., Παναγιώτα Λιγά (ΑΣ Δοξάτου Δράμας) 13.48μ., Βασιλική Ζαβλανού (ΓΑΣ Ζευς Τρικάλων) 13.36μ., Κατερίνα Σπανοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) 12.60μ

Ατρόμητος: 4-1 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Panionios FC home game in Nea Smyrni stadium o...Image via WikipediaΜε κορυφαίους τους Μπέλιτς και Αναστασάκο, ο Ατρόμητος νίκησε 4-1 την ΤΣΣΚΑ στη Σόφια, στο δεύτερο φιλικό του επί βουλγαρικού εδάφους. Εκτός αγώνα έμειναν οι τραυματίες Ιτάνζ, Μπρίτο και Πίτου Γκαρσία, ενώ ντεμπούτο με γκολ έκανε ο Ντένις Έπσταϊν.

Με δύο προσωπικά γκολ ο Ηλίας Αναστασάκος έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του, ενώ στο 57' ο Μπέλιτς έκανε το 3-0. Ο Ντένις Έπσταϊν διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς εν τω μεταξύ είχε μειώσει προσωρινά ο Αντόνοφ.

Η σύνθεση του Ατρομήτου: Ράντμαν (66’ Ραχιώτης), Σκόνδρας (83’ Μπιλίτσης), Γιαννούλης (58’ Νάστος), Τόμας (58’ Φυτανίδης), Ζουέλα (83’ Αργυρός), Μπάλας (58’ Μακρής), Τάτος (66’ Λημνιός), Σφακιανάκης (79’ Γρομητσάρης), Μπέλιτς (58’ Καραμάνος), Αναστασάκος (58’ Καϊμακαμούδης), Καραγκούνης (46' Επστάιν)

 enet.gr
Enhanced by Zemanta

Εργοτέλης: Φιλική νίκη επί της Ντε Γκράαφσαπ

Panthrakikos-Ergotelis 3-2, 2009-2010 January ...Image via WikipediaΤην Ντε Γκράαφσαπ, τη 14η ομάδα του περσινού ολλανδικού πρωταθλήματος, νίκησε ο Εργοτέλης σε φιλικό αγώνα στο Χάρντερεν της Ολλανδίας. 

Σκόρερ του τέρματος των Ηρακλειωτών ο 18χρονος Ανδρέας Μπουχαλάκης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φραγκουλάκη.

Ντεμπούτο με τον Εργοτέλη έκανε ο Κλάουντιο Νταντόμο, αγωνιζόμενος στο δεύτερο ημίχρονο. Ανησυχία στο στρατόπεδο των Κρητικών προκλήθηκε από τον τραυματισμό του Λευτέρη Γιαλούση, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Άγγελο Χαντί στο 35ο λεπτό.

Η σύνθεσητου Εργοτέλη: Αθανασίου, Γιαλούσης (35’ Χαντί), Πρωτογεράκης (46’ Νταντόμο), Κανδηλάκης (70’ Σαρρής), Γιοβάνοβιτς (70’ Χίμπλινγκερ), Κυριακίδης (70’ Σασιασβίλι), Μπουχαλάκης (70’ Ρομάνο), Φραγκουλάκης (70’ Μπέτο), Καρέλης (70’ Κουτσιανικούλης), Μπρούνο (70’ Μπούντιμιρ), Λεάλ (70’ Χρυσοφάκης)
Enhanced by Zemanta

ΑΕΚ: Αφλογιστία και αμυντικά κενά (1-1)

Την τρίτη της συνεχόμενη φιλική ισοπαλία στη Σλοβενία πήρε η ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος» με σαφή αμυντικά κενά και πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, έφερε 1-1 με τη σερβική Ραντ, την ομάδα που απέκλεισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Σέρβοι βγήκαν πολλές φορές μπροστά στον Αραμπατζή, καθώς οι Μάκος και Γκέντσογλου ήταν μετριότατοι στο κέντρο, ενώ ο Δέλλας δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Από δικό του παιδαριώδες λάθος άλλωστε προήλθε το 1-0 των Σέρβων, με τον Στόικοβιτς.

Τα θετικά που θα κρατήσει ο Χιμένεθ είναι η παρουσία του Μπέλεκ, που ισοφάρισε μετά από σέντρα ακριβείας του Καράμπελα, και ο Εγγλέζου. Ο νεαρός αριστερός μπακ εντυπωσίασε με το ουσιαστικό του παιχνίδι και απέδειξε γιατί ο Χιμένεθ δεν ψάχνει άλλο πλάγιο οπισθοφύλακα.

Η σύνθεση της AEK: Αραμπατζής, Γεωργέας (52' Κοντοές), Καράμπελας (43' Εγγλέζου), Δέλλας (62' Χέλγκασον), Μανωλάς (74' Αγκιριμπά), Μάκος (52' Καφές), Γκέντσογλου (74' Κατσέτης), Γκούντγιονσεν (52' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57' Λεονάρντο), Χοσέ Κάρλος (66' Κλωναρίδης), Μπέλεκ (57' Νικόλτσης)

Φανη-κε πρόκριση για Αϊντραχτ!

Με δύο γκολ του Φάνη Γκέκα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Χάλεσερ και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Γερμανίας. Ο Γκέκας, που ξεκίνησε ως βασικός, «βρήκε δίχτυα» στο 85ο λεπτό με πέναλτι και στο 90ο.

Εκτός του Γκέκα, σκόρερ χρίστηκε και ο Θάνος Πέτσος, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα ενόψει του αγώνα με τη Βοσνία. Ο ομογενής άσος σκόραρε στο 50`, βάζοντας το «κερασάκι» στην άνετη εκτός έδρας νίκη-πρόκριση της Καϊζερσλάουτερν με 3-0 επί της Ντιναμό Δρέσδης. Το σκορ για τους νικητές είχε ανοίξει ο Ιλίσεβιτς (18`), ενώ στο 23` σκόραρε ο Τίφερτ.

Εκτός συνέχειας έμεινε η Βέρντερ Βρέμης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (ήταν στην αρχική 11άδα, δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 46`), αφού γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Χέιντενχαϊμ. Αν και η ομάδα της Βρέμης προηγήθηκε με 1-0, δέχθηκε δύο τέρματα σε διάστημα δύο λεπτών (Σάουτερ 57`, Σνάτερερ 59`) με αποτέλεσμα να πει «αντίο» πρόωρα στη διοργάνωση.

Στη βασική 11άδα της Ντούισμπουργκ ξεκίνησε ο Πλιάτσικας, ο οποίος μαζί με την ομάδα του πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση χάρη στο 2-0 επί της Μπάμπελσμπεργκ.
exedrasports.gr

Απίστευτο πέναλτι - τακουνάκι! (video)

Κάθε έννοια fair play ισοπέδωσε ο Awana Diab, ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με το σκορ στο 5-2 υπέρ της ομάδας του ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 6-2 σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο το Λίβανο.

Πήρε, λοιπόν, φόρα και μόλις έφτασε στην μπάλα γύρισε την πλάτη του στην εστία και το εκτέλεσε με «τακουνάκι».
Το θετικό για αυτόν ήταν ότι βρήκε στόχο και δε γελοιοποιήθηκε, αλλά σίγουρα η ενέργειά του ήταν προσβλητική για τους αντιπάλους του, οι οποίοι είχαν ήδη πέντε τέρματα στην… πλάτη. 
Χαρακτηριστικό ότι ο τερματοφύλακας του Λιβάνου δεν είχε καν το κουράγιο να κινηθεί προς την πορεία της μπάλας.
Δείτε το πέναλτι – τακουνάκι:

Formula 1: Pole position για Φέτελ στην Ουγγαρία

Sebastian Vettel at the 2008 Canadian Grand Prix.Image via WikipediaΤην πρώτη του pole position μετά από δυο Γκραν Πρι και την όγδοη συνολικά τη φετινή σεζόν κέρδισε στην Ουγγαρία ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Red Bull επέστρεψε στα επίσημα δοκιμαστικά του Σαββάτου στις καλές του εμφανίσεις και με εντυπωσιακές χρονομετρήσεις άφησε πίσω του δεύτερο τον Λιούις Χάμιλτον της McLaren.

Ο Βρετανός πιλότος πραγματοποίησε και αυτός πολύ καλή εμφάνιση, αλλά είδε τον Φέτελ να τον ξεπερνάει με 1:19.815 (έναντι 1:19.978) στην τελευταία του προσπάθεια.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΔΩ

Ατρόμητος - Μήτρογλου: Στο Μπουρνάζι θα είναι ωραία με το αλάνι για παρέα!

Αφού δεν άλλαξε χώρα, είπε να μην αλλάξει ούτε ...πόλη ο Μήτρογλου, για να μη χάσει τους φίλους και τις συνήθειές του. Από τη Ν. Σμύρνη στο Περιστέρι κι από κλάμπινγκ, το Μπουρνάζι να είναι καλά...

Ο Κώστας Μήτρογλου συμφώνησε σήμερα να αγωνίζεται τη νέα περίοδο ως δανεικός στον Ατρόμητο κίνηση που μπορεί να ξάφνιασε τους περισσότερους, αλλά όχι τους καλά γνωρίζοντες. Ο νεαρός επιθετικός, που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ως το 2014, «ψάχτηκε» φέτος το καλοκαίρι ώστε να φύγει στο εξωτερικό, από τη στιγμή που ενημερώθηκε πως δεν... κάνει στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο παρά τις προσπάθειες του μάνατζέρ του, ομάδα δεν βρήκε.

Ο μόνος σύλλογος που τον ήθελε εκτός Ελλάδας ήταν η Κοτράικ από το Βέλγιο, καθώς όσες γερμανικές κινήθηκαν για την απόκτησή του, έκαναν πίσω μόλις έμαθαν λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του. Αντίθετα, στην Ελλάδα υπήρχαν αρκετοί μνηστήρες, με το “πρέσινγκ” του Άρη να είναι πολύ έντονο τον τελευταίο μήνα. Ο Σάκης Τσιώλης τον ήθελε πάρα πολύ στην ομάδα του και για αυτό η διοίκηση των “κίτρινων” έκανε τα πάντα για να πείσει τον Μήτρογλου να ανέβει Θεσσαλονίκη. Αλλάζει όμως ο άνθρωπος συνήθειες; Δεν αλλάζει...

Για αυτό λοιπόν και ο ταλαντούχος φορ είπε “όχι” στον Άρη και έψαξε να βρει ομάδα στην Αθήνα. Ήθελε σαν... τρελός να παραμείνει στην πρωτεύουσα, όπου έχει τους φίλους του, τους γνωστές του και τα αγαπημένα του νυχτερινά στέκια. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό πως κάθε Σάββατο ή Κυριακή, ανάλογα με το πότε έχει παιχνίδι, κάνει κλάμπινγκ μέχρι πρωίας. Για αυτό λοιπόν προτίμησε να συνεχίσει να παίζει σε ομάδα της Αθήνας και να μην χάσει τα αγαπημένα του μέρη.

Αυτά βέβαια ισχυρίζονται οι... κακές γλώσσες, καθώς η πλευρά του ποδοσφαιριστή λέει διαφορετικά πράγματα τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μήτρογλου, ο νεαρός άσος αποφάσισε να πάει στον Ατρόμητο για έναν χρόνο, σε μία ομάδα με καλή οργάνωση και προπονητή που ξέρει να δουλεύει με Έλληνες, ώστε να βελτιωθεί και σε έναν χρόνο που πιθανότατα θα έχει φύγει από τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε, να επιστρέψει στο Λιμάνι...

www.sportdog.gr

«Δύσκολα στο ΟΑΚΑ»

Ο Χένρικ Κλάουσεν ελπίζει σε πρόκριση, αλλά όπως δηλώνει στο Leoforos.gr τα πράγματα στην Αθήνα θα είναι δύσκολα για την Οντένσε.

Στην Δανία ο Παναθηναϊκός πως ήταν καλύτερη ομάδα από την Οντένσε και αν πρόσεχε στο τέλος θα είχε «καθαρίσει» ήδη την πρόκριση. Ο προπονητής της Οντένσε Χένρικ Κλάουσεν μιλώντας στο Leoforos.gr τόνισε πως από την αρχή οι «πράσινοι» ήταν το φαβορί για την πρόκριση και πλέον η ομάδα του θα προσπαθήσει να διεκδικήσει όσες ελπίδες της απομένουν στο ΟΑΚΑ.


Ο 40χρονος τεχνικός, θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και δεν στηρίζεται μόνο στους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει, αλλά στο σύνολο. Πάντως, ο Κλάουσεν ξέρει ότι η Οντένσε θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στην Αθήνα και πάνω απ΄ όλα να μην επηρεαστεί από τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Το 1-1 την Τετάρτη έδωσε στον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα που ήθελε. Εσείς τι προσέξατε περισσότερο από την απόδοση των «πράσινων»;

«Φάνηκε γιατί ο Παναθηναϊκό ήταν το φαβορί. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με μεγάλους παίκτες και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Το κέντρο του Παναθηναϊκού ήταν καλό και ο Νίνης δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο κάποια προβλήματα. Εμείς είχαμε στην αρχή κάποιες ευκαιρίες για γκολ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός να ανοίξει το σκορ. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά η ποιότητα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που μίλησε, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει δέσει ως ομάδα καθώς δεν είχε μέχρι την Τετάρτη επίσημα ματς».

Τώρα η πρόκριση θα κριθεί στην Αθήνα, κάτι που δίνει το αβαντάζ στον Παναθηναϊκό...

«Η ρεβάνς στην Αθήνα θα είναι δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός μετά από την ισοπαλία είναι το απόλυτο φαβορί, όμως θα παίξουμε για όσες ελπίδες έχουμε. Αν σκοράρουμε πρώτοι νομίζω πως θα έχουμε πολλές πιθανότητες για την ανατροπή, όμως το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βάλουμε γκολ διαφορετικά θα αποκλειστούμε».

Το γεγονός πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά ματς δημιουργεί καυτή ατμόσφαιρα δεν θα είναι ένα ακόμα εμπόδιο για την ομάδα σας;

«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας με τον κόσμο του να δημιουργεί δυνατή ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω αν θα γεμίσει το γήπεδο, ίσως να έχει 30 με 40.0000 κόσμο, ωστόσο θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο σκοπό μας καθώς πάντα η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερη. Εμείς ως ομάδα έχουμε εμπειρία από μεγάλα γήπεδα και μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ελπίζω να μη μας επηρεάσει ο κόσμος».

O Σεμπάστιαν Λέτο ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού και δημιούργησε πολλά προβλήματα, θα τον αντιμετωπίσετε διαφορετικά στην ρεβάνς;

«Ο Λέτο έκανε καλό παιχνίδι και είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ωστόσο το σύνολο του Παναθηναϊκού είναι πολύ δυνατό και εκτός από τον Λέτο όλη η μεσαία γραμμή και η επίθεση δημιούργησε προβλήματα στην άμυνά μας. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάποια ευκαιρία γι΄ αυτό δίνουμε προσοχή σε όλη την ομάδα».

Θα δούμε μία διαφορετική Οντένσε στο ΟΑΚΑ με τις επιστροφές των τραυματιών;

«Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους τραυματίες. Κάνουμε προσπάθειες να καταφέρει τελικά ο Σκούμπο να αγωνιστεί. Θα δούμε αυτές τις ημέρες πως θα πάει η κατάσταση των παικτών που λείπουν. Ο Τραορέ, όμως αναμένεται να παίξει».

Συμφωνία με Μπουζίντ ο ΠΑΣ

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Ίσμαελ Μπουζίντ βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο παίκτης απάντησε θετικά στην πρόταση που του κατέθεσε η γιαννιώτικη ΠΑΕ. Ο 28χρονος αμυντικός που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Χάρτς, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Στεφάν Ντεμόλ για την θωράκιση της αμυντικής γραμμής και σύμφωνα με την «Sportday», οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία...

Ο παίκτης αναμένεται να μεταβεί στο Ζέεφελντ το αργότερο μέχρι την Δευτέρα (1/8), προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή και να ξεκινήσει τις προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
Να θυμίσουμε, ότι τον Αλγερινό στόπερ τον έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν ο Βαγγέλης Αγγελής, για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και είχε μείνει εντυπωσιασμένος από τις ικανότητές του.
Ο Μπουζίντ, έχει ύψος 1.91 και έχει παραστάσεις από τα πρωταθλήματα όπως της Γερμανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Σκωτίας, ενώ για την απόκτησή του έχουν δείξει ενδιαφέρον και ομάδες από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, κάτι που δυσκολεύει την προσπάθεια των Γιαννιωτών.
Αξίζει να θυμίσουμε, ότι στο παρελθόν έχουν ενδιαφερθεί από την Ελλάδα οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Άρης.

onsports

«Η καλύτερη επιλογή ο ΠΑΟΚ»

Την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του, εξέφρασε ο Δημήτρης Στάμου στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του «Δικέφαλου», αποκαλύπτοντας παράλληλα πως είχε στα χέρια του και άλλες προτάσεις. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του...

«Ήρθα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι δουλέψω και να προσπαθήσω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν να έρθω στον ΠΑΟΚ».
Για τους λόγους που άφησε τον Ηρακλή: «Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Υπήρξαν κι άλλες προτάσεις, όμως, εγώ επέλεξα τον ΠΑΟΚ. Ήθελα να παίξω στον ΠΑΟΚ. Αυτά που αισθάνομαι για τον Ηρακλή τα κρατάω για εμένα. Έχω περάσει 11 χρόνια σε εκείνη την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια ξέρετε τι κατάσταση επικρατεί και ειδικά τώρα».
Για τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στον ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν μεγάλοι παίκτες. Εγώ πρέπει να δουλέψω για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν».
Για την θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ είτε ως αμυντικό χαφ, είτε ως στόπερ. Είναι το ίδιο για εμένα. Ο προπονητής μου θα επιλέξει που θα αγωνιστώ».

onsports

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σαχτάρ: «Φιλικό με Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Σαχτάρ σε φιλική αναμέτρηση στις 24 Αυγούστου στον Πειραιά, μία ημέρα πριν την κλήρωση για τους ομίλους του Champions League σύμφωνα με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Το φιλικό με την Σαχτάρ ακούγεται εδώ και αρκετές ημέρες, όμως μέχρι στιγμής ήταν μόνο φήμες. Ο τεχνικός της ουκρανικής ομάδας, όμως, μιλώντας στην ιστοσελίδα terrikon δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το φιλικό με τους ερυθρόλευκους ότι «είναι πολύ πιθανό το παιχνίδι να διεξαχθεί στην Αθήνα στις 24 Αυγούστου».

Aπό τον Ολυμπιακό ούτε διαψεύδουν ούτε επιβεβαιώνουν την πληροφορία, με τη θέση της ΠΑΕ να είναι «τίποτα ανακοινώσιμο» αυτή τη στιγμή.

Enhanced by Zemanta

«Παγκόσμια» και η Πρεβολαράκη

Έπειτα από ένα... διάλειμμα έξι ετών, η Ελλάδα πανηγύρισε ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης εφήβων-νεανίδων στο Βουκουρέστι, με την Μαρία Πρεβολαράκη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τελευταία φορά που τα γαλανόλευκα χρώματα βρέθηκαν ανάμεσα στους νικητές ήταν το 2005 με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στη διοργάνωση του Βίλνιους. Αυτή τη φορά, όμως, η επιτυχία ήταν γένους θηλυκού, με τη νεαρή Πρεβολαράκη να κατακτά το πρώτο μετάλλιο στην κατηγορία των νεανίδων στα 55 κιλά.

Λίγες ώρες μετά την τεράστια επιτυχία της Εθνικής πόλο στη Σανγκάη, μια ακόμη Ελληνίδα ανέβασε τον ελληνικό αθλητισμό στα ψηλά. Αρχικά η Η Πρεβολαράκη νίκησε στον β` προκριματικό γύρο με 2-0 (1-0, 3-0) την 'Αννα-Μαρία Ολτεάν (Ρουμανία), ενώ στα προημιτελικά ηττήθηκε 2-0 (5-1, 1-0) από την Κανάκο Μουράτα (Ιαπωνία).

Στον β` γύρο των ρεπεσάζ, επέστρεψε στις νίκες με 2-0 (2-0, 2-0) επί της Γαλλίδας Τατιάνα Ντεμπιέν, ενώ στον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας» επικράτησε 2-0 (6-0, 2-0) της Τουρκάλας Χαφιζέ Σαχίν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες ανέβηκε στο βάθρο και στο Παγκόσμιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...