Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μπουρούσης: «Καλύτερα που χάσαμε τώρα»

Με τον Γιάννη Μπουρούση συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο οποίος αφού παρακολούθησε τον αγώνα βρέθηκε και στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας για χαιρετισμό και ευχές για την συνέχεια. Συνοδευόταν από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου που και αυτός είπε στον Μπουρούση: "Έπαιξες πολύ καλά, αλλά δυστυχώς χάσατε. Ήμασταν καλύτεροι".

Γιόνας Καζλάουσκας: "Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, από ψυχολογικής άποψης. Για να νικήσεις αυτό το ματς πρέπει η μηχανή να μη σταματήσει ποτέ. Η δική μας ομάδα δεν το έκανε αυτό. Επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα. Οι δύο παίκτες μας επέστρεψαν, αλλά δεν είχαν την κατάλληλη χημεία με τους υπόλοιπους γιατί είχαν χάσει τα προηγούμενα δύο παιχνίδια".

Αντώνης Φώτσης: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα που παίζει στην έδρα μας. Ήμασταν κοντά στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά κάποια στιγμή δεν κάναμε κάποια πράγματα που έπρεπε, η Τουρκία ξέφυγε και κατάφερε να φτάσει στη νίκη".

Μπόγκνταν Τάνιεβιτς (προπονητής Τουρκίας): "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε τζέντλεμεν. Είμαστε τυχεροί που ο Ιλιάσοβα ήταν σε τόσο σπουδαία ημέρα. Οι παίκτες μου έδειξαν την ποιότητά τους και καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη. Βέβαια ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αφού θα πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στα νοκ άουτ παιχνίδια για να πετύχουμε το στόχο μας. Οι παίκτες μου έδωσαν το 100%, όπως για παράδειγμα στην αντιμετώπιση του Σπανούλη από όλη την άμυνά μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική, αλλά ήσυχη".

Εντέρ Αρσλάν (παίκτης Τουρκίας): "Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδά. Ξέραμε πως με καλή άμυνα θα μπορούσαμε να νικήσουμε και προσπαθήσαμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Ήταν η πιο όμορφη μέρα της καριέρας μου. Η νίκη αυτή μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη".

Κώστας Καϊμακόγλου: "Πρέπει απόψε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Όλοι μαζί και ξεχωριστά ο καθένας. Και να ξεκουραστούμε γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια. Χάθηκε μία μάχη, δεν χάθηκε ο πόλεμος... Ούτε μετράει αν έπαιξα καλά εγώ.  Μετράει να κερδίζει η ομάδα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Η Τουρκία ήταν καλύτερη και κέρδισε. Παρ΄ ότι ως τώρα έχουν γίνει εκπλήξεις στο Μουντομπάσκετ, η ήττα μας δεν ήταν έκπληξη. Είχανε ένα πλεονέκτημα στην ρακέτα, αλλά βρέθηκε και σε φανταστική μέρα ο Ιλιασόβα. Μας σκότωσε. Όταν τον αφήναμε ελεύθερο από μακριά μας εκτελούσε με πολύ καλά ποσοστά. Κι όταν κλείναμε πάνω του, ρισκάραμε με τους ψηλούς των Τούρκων κι αυτοί τελείωναν τις φάσεις. Δεν είχαμε αντίδοτο σ΄ αυτό. Η Τουρκία αγωνίστηκε με ένα περίεργο σχήμα, με τέσσερα 3-4άρια. Και δεν μας επηρέασε η έδρα των Τούρκων. Όλα τα παιδιά της ομάδας μας άλλωστε παίζουν σε ψηλό επίπεδο και έχουν συνηθίσει σε τέτοιες δυνατές έδρες. Δεν χάσαμε από αυτό. Για να προχωρήσουμε πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, σε άμυνα κι επίθεση. Είμαστε η Ελλάδα και δεν φοβόμαστε κανέναν. Πρέπει να κάνουμε τώρα το καθήκον μας και να πάρουμε νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια. Κι αν μετά αντιμετωπίσουμε τους Ισπανούς, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι άτρωτοι.

Μάθαμε για τη νέα ήττα της Ισπανίας. Έκαναν δύο ήττες συνολικά και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με το σκεπτικό ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε κι όχι με εκείνο που είχαμε μέχρι τώρα με το οποίο μπαίναμε και χάναμε... Το θέμα είναι να τερματίσουμε δεύτεροι στον όμιλο κι όχι να κάνουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια. Είναι άλλωστε θέμα ψυχολογίας και πόσο πολύ το θέλουμε. Δεν είναι φόβητρο η Ισπανία. Από την άλλη, πρέπει να καθαρίσουμε τα μυαλά μας και να σκεφτόμαστε ότι και πέρσι η Τουρκία είχε πάει αήττητη από τον όμιλο στους "χιαστί" κι εκεί αποκλείστηκε από μας. Μία καλή εμφάνιση εκεί σε πάει για τα καλά στην διάκριση. Μία κακή εμφάνιση σε πετάει έξω. Θα δούμε λοιπόν το βίντεο των Ισπανών και θα ξέρουμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε". 

Για τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού (18:30, ΕΤ1) ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Το θέμα είναι πλέον να μην μας επηρεάσει το ψυχολογικό, γιατί μπορεί η αντίπαλος να είναι μικρής δυναμικότητας, αλλά αν δεν την σεβαστείς μπορεί να σου κάνει ζημιά. Θέλουμε να έχουμε ένα εύκολο απόγευμα και να μαζέψουμε δυνάμεις για το μεθαυριανό παιχνίδι με τους Ρώσους".
Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 15 πόντους, αλλά η Εθνική Ομάδα είχε ανάγκη πολλά περισσότερα απ' όλους απέναντι στην Τουρκία. Κακή συνολικά η εμφάνιση, όπως παραδέχθηκε κι ο Καρδιτσιώτης σέντερ.
«Τι να πούμε. Κάναμε κακό δεύτερο ημίχρονο. Ήταν δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι, το προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε. Είναι μία ήττα. Προχωράμε» είπε αρχικά ο 28χρονος σέντερ, πριν αναφερθεί και στην εμφάνιση του Ερσάν Ιλιασόβα, που με 26 πόντους με 6/6 τρίποντα «σκότωσε» την ελληνική ομάδα: «Έκανε μεγάλο παιχνίδι ο Ιλιασόβα».
Όσο για τη «ζώνη», που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και πάλι η «γαλανόλευκη», πρόσθεσε: «Όλες οι ομάδες μάς παίζουν "ζώνη" και δεν έχουμε καλές επιθέσεις», ενώ για τη συνέχεια υπογράμμισε: «Καλύτερα που χάσαμε τώρα. Να μη κάνουμε ήττα στην Κωνσταντινούπολη».
Τέλος, αναφορικά με τους υπολογισμούς και το ενδεχόμενο ηθελημένης ήττας, ώστε να αποφευχθεί το «χιαστί» με την Ισπανία (σ.σ. ηττήθηκε κι από τη Λιθουανία), κατέληξε: «Δεν ξέρω αν πρέπει να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Με τη Γαλλία πέρυσι όλοι ξέρατε ότι θέλαμε να χάσουμε και μας δικαίωσε αυτή η επιλογή. Ίσως το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τους Ρώσους για να αποφύγουμε τους Ισπανούς στους "16". Θα δούμε... Θα τα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε. Δεν υπάρχει αήττητη ομάδα πάντως. Μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους, αν είμαστε σοβαροί επί 40 λεπτά».
«Έφυγε» ο Ανδρέας Μιαούλης
Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Μιαούλης, απεβίωσε την ώρα που η Ελλάδα αντιμετώπιζε την Τουρκία στην Άγκυρα.
O Ανδρέας Μιαούλης δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με την επάρατη νόσο κι έφυγε από τη ζωή...
Mε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ «εκφράζει την βαθειά του θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Ανδρέα Μιαούλη, ο οποίος υπηρέτησε για δεκαετίες την Ελληνική Καλαθοσφαίριση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Τρόμαξαν οι ΗΠΑ να νικήσουν τη Βραζιλία


Οι ΗΠΑ τα ...χρειάστηκαν μέχρι να λυγίσουν (70-68) τη σθεναρή αντίσταση της αξιόμαχης Βραζιλίας (Βιεϊρά 16), η οποία προηγήθηκε 30-22 και διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη μέχρι τέλους.

Μάλιστα, στο φινάλε έχασε διπλή ευκαιρία (δύο άστοχες βολές Χουέρτας και υπό πίεση λέι απ Μπαρμπόσα) να στείλει το ματς στην παράταση. Ο οίστρος του Ντουράντ (27 π.) και ένα κρίσιμο καλάθι του Μπίλαπς βοήθησαν την ομάδα του Σιζέφσκι να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει αήττητη στην 3η αγωνιστική του ομίλου (Β') της Κωνσταντινούπολης. Νωρίτερα, το δίδυμο Λάκοβιτς (15 π.) - Ντράγκιτς (14 π. - 4 ασ.) οδήγησε τη Σλοβενία σε μεγάλη νίκη (91-84) επί της Κροατίας (Ούκιτς 20 π.) και έβαλε υποψηφιότητα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Στο ντέρμπι των «μικρών», το Ιράν (Εχανταντί 23 π.) επιβλήθηκε 71-58 της Τυνησίας (Μεϊρί 10 π.) και πανηγύρισε την παρθενική νίκη του στο Μουντομπάσκετ.

Στην Καισάρεια (Α' όμιλος), η Σερβία (Σαβάνοβιτς 21) διέλυσε 112-69 την αδύναμη Ιορδανία (Ντάγκλες 15 π). Ο Μίλος Τεόντοσιτς (7 π. - 7 ασ.) επέστρεψε, ενώ το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Μάρκο Κέσελι, είχε κέφια (21 πόντους με 7/7 διπ. και 2/3 τριπ). Η Αυστραλία (Μιλς 16, Μάριτς 15, Νίλσεν 6) βρήκε τη Γερμανία (Μπενζίνγκ 11) εξουθενωμένη από τις δυο παρατάσεις που έπαιξε μέχρι να νικήσει την Σερβία και δεν της χαρίστηκε (78-43). Η δε Αργεντινή (Σκόλα 32) δεν δυσκολεύτηκε να περάσει (91-70) και το χαμηλό εμπόδιο της Αγκόλας (Γκόμεζ 16).

Πήρε Πλεσίς ο Παναθηναϊκός

Τον αμυντικό μέσο Νταμιέν Πλεσίς απέκτησε ο Παναθηναϊκός την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου. Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος που αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ αντί του ποσού των 600.000 ευρώ, έφθασε στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.


Η διοίκηση του Παναθηναϊκού κινήθηκε αιφνιδιαστικά και συμφώνησε με τους «ρεντς» για τον 22χρονο αμυντικό χαφ, ο οποίος αποτελεί την έκτη φετινή μετεγγραφή του «τριφυλλιού» μετά από αυτές των Σίντνεϊ Γκοβού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Λουίς Γκαρσία, Γιώργου Ιωαννίδη και Ντάνιελ Φερνάντες.

Ο Πλεσίς ο οποίος απασχόλησε και τον Ολυμπιακό, αποκτήθηκε προκειμένου να δώσει λύσεις στη θέση του αμυντικού χαφ, ώστε να μπορέσει ο Κώστας Κατσουράνης να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας, όπου το «τριφύλλι» έχει ανάγκη την παρουσία του μετά και την αποχώρηση του Ματίας Μπίαρσμιρ για τη Ρόζενμποργκ.

Ο 22χρονος Πλεσίς είναι ο πέμπτος Γάλλος στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού μετά τους Τζιμπρίλ Σισέ, Σεντρίκ Καντέ, Σίντνεϊ Γκοβού και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Ο Γάλλος χαφ την τελευταία ημέρα των μετεγγραφών το 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό της Λίβερπουλ από τα εφηβικά της Λιόν, ύστερα από εισήγηση του τότε προπονητή των «ρεντς» Ραφαέλ Μπενίτεθ. Στα τρία χρόνια που έμεινε στη Λίβερπουλ δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού και συνολικά αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια σημειώνοντας 1 γκολ.

Πέθανε στα 52 του ο μπασκετάνθρωπος της Θεσσαλονίκης Φώτης Σεραφίδης

Απώλεια για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, μετά το σημερινό θάνατο του Φώτη Σεραφίδη, από ανακοπή καρδιάς, στα 52 του χρόνια.

Ο Σεραφίδης ήταν μέλος του δ.σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ίδρυσε την ομάδα μπάσκετ "Κάσσανδρος" , και για πολλά χρόνια είχε ενεργή ενασχόληση με το άθλημα υπηρετώντας το από πολλές θέσεις.

Παράλληλα διετέλεσε και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων (Π.Ο.Α.Π.)

Λόγω του θανάτου του αναβλήθηκαν για την επόμενη Τρίτη οι προγραμματισμένες για σήμερα κληρώσεις για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ (Α΄, Β΄ Ανδρών, Έφηβοι, Παίδες κτλ.).
Enhanced by Zemanta

Πήρε και Ρομπίνιο η Μίλαν με 18 εκατ. ευρώ

Η Μίλαν εντυπωσιάζει στο φινάλε της μετεγγραφικής περριόδου, καθώς μετά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απέκτησε και τον Ρομπίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μετέβη στο Μιλάνο, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Οι «ροσονέρι» κατέβαλαν στον αγγλικό σύλλογο 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν ανακοινώθηκαν οι απολαβές του ποδοσφαιριστή.


Η παρουσία του 26χρονου επιθετικού αναμένεται να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη Μίλαν, στην προσπάθεια που θα καταβάλει να ανακτήσει τα πρωτεία στο Καμπιονάτο. Ο Βραζιλιάνος φορ από τον περασμένο Ιανουάριο αγωνίστηκε δανεικός στη Σάντος, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 και φόρεσε τη φανέλα της μέχρι το 2005 (111 ματς, 46 γκολ).

Το 2005 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του καθώς πήρε μετεγγραφή στη Ρεάλ αντί του ποσού των 24 εκατομμυρίων ευρώ. Την πρώτη χρονιά στη «βασίλισσα» έπαιξε σε 37 ματς, πέτυχε 14 γκολ και αναδείχθηκε από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Στο πρώτο μισό της επόμενης σεζόν ο Βραζιλιάνος δεν συγκαταλεγόταν στις επιλογές του Φάμπιο Καπέλο, ενώ την τελευταία του περίοδο στους Μαδριλένους, ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2008, τελευταία ημέρα των μετεγγραφών αποχώρησε από τη Ρεάλ έχοντας συμμετάσχει σε 101 ματς (25 γκολ) για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέβαλε στους Ισπανούς 42,5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ο ίδιος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με 9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ωστόσο στην Πρέμιερ Λιγκ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και συνολικά αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια (14 γκολ).

Η μετεγγραφή του στη Μίλαν ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, θέλοντας να αποδείξει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει τίτλους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Μίλαν, σε μια ομάδα με την οποία μπορώ να κερδίσω τίτλους. Επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στη Μίλαν, καθώς διαθέτει στο δυναμικό της σπουδαίους παίκτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου».

Ισπανό στόπερ απέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης

Με την απόκτηση του Ρούμπεν Πουλίδο ολοκληρώνει τις μετεγγραφές του ο Αστέρας Τρίπολης. Η διοίκηση της ομάδας της Αρκαδίας συμφώνησε με τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό που έμεινε ελεύθερος από τη Σαραγόσα και μέσα στις προσεχείς ώρες αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.


Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ισπανός στόπερ αγωνίστηκε στη Σαραγόσα (45 ματς, 2 γκολ), ενώ στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα των Κονκουένσε, Χετάφε, Χιχόν, Ράγιο Βαγιεκάνο και Αλμερία.

Θεωρείται έμπειρος στόπερ, με μεγάλη θητεία στα ισπανικά γήπεδα και η παρουσία του αναμένεται να «δέσει» την άμυνα του Αστέρας Τρίπολης.

Πορτογάλο χαφ και Ουρουγουανό αμυντικό μέσο πήρε ο Ηρακλής

Την απόκτηση δύο παικτών ανακοίνωσε ο Ηρακλής την τελευταία ημέρα των μετεγγραφών. Η διοίκηση του «γηραιού» ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας τον Πορτογάλο χαφ Ντάνιελ Ρικάρντο Ντα Σίλβα, περισσότερο γνωστό ως Ντάνι και τον Ουρουγουανό αμυντικό μέσο Μαρσέλ Νίκολας Ρομάν Νούνες.

Ο 28χρονος Ντάνι που έμεινε ελεύθερος από την Κλουζ αποκτήθηκε με οριστική μετεγγραφή και υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών, ενώ ο 22χρονος Ρομάν εντάχθηκε στον Ηρακλή ως δανεικός για ένα χρόνο από την Τζένοα.

Ο Ντάνι ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από την Βιζέλα και το 2006 πήγε για ένα χρόνο στην Πάκος Φερέιρα, ενώ από το 2997 αγωνιζόταν στη ρουμανική Κλουζ, με την οποία συνολικά έπαιξε σε 87 ματς (3 γκολ). Ο Πορτογάλος μέσος μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θέλω να βοηθήσω για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ο Μπόγκνταν Μάρα, με τον οποίο συνυπάρξαμε στην Κλουζ, είναι φίλος και μου είπε μόνο καλά πράγματα για τον
Ηρακλή, την καινούργια τάξη πραγμάτων που ισχύουν στις τάξεις του, αλλά και για την πόλη».

Το δεύτερο μετεγγραφικό απόκτημα του Ηρακλή, ο Ουρουγουανός Ρομάν, άρχισε το ποδόσφαιρο το 2006 από την Ντανούμπιο, το 2008 έπαιξε για μισή σεζόν στην Πενιαρόλ και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Τζένοα. Παραχωρήθηκε στη συνέχεια δανεικός στη Φροζινόνε και στην Πενιαρόλ, πριν καταλήξει στον Ηρακλή.

Φρένο στη διάθεση εισιτηρίων μέσω των συνδέσμων βάζει ο αθλητικός εισαγγελέας

«Στοπ στα εισιτήρια μέσω Συνδέσμων», ζητά από τις ΠΑΕ ο αθλητικός εισαγγελέας Νίκος Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, ο αθλητικός εισαγγελέας είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους υπεύθυνους ασφαλείας των τριών τοπικών ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα (ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, Ηρακλή).

Ο Νίκος Κωνσταντίνου ζήτησε από τους υπεύθυνους ασφαλείας των ΠΑΕ "να σταματήσει το σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων μέσω των συνδέσμων οπαδών των ομάδων" και κάλεσε τις ΠΑΕ – μέσω των εταιριών φύλαξης – να υποβάλλουν τους φιλάθλους σε συστηματικούς σωματικούς ελέγχους κατά την είσοδό τους στα γήπεδα.

Ο κ.Κωνσταντίνου χαρακτήρισε "αναγκαία" τη συνεργασία των ΠΑΕ για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ενώ συζητήθηακν και τεχνικά θέματα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, που έθεσαν εκπρόσωποι της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Με Νιγηριανό χαφ ενισχύθηκε η Καβάλα

Με τον Μπαρτολομέου Ογκμπέτσε ενισχύθηκε η Καβάλα στο φινάλε της μετεγγραφικής περιόδου. Ο 25χρονος Νιγηριανός μέσος θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος ποδοσφαιριστής με θητεία στο γαλλικό και ισπανικό πρωτάθλημα και η παρουσία του αναμένεται να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τους «Αργοναύτες» στην επίτευξη των στόχων τους.

Ο Ογκμπέτσε που υπέγραψε με την ομάδα της Μακεδονίας συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Κάντιθ (28 ματς, 9 γκολ). Ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2001 και μέχρι το 2005 έπαιξε σε 44 αγώνες (6 γκολ). Ενδιάμεσα παραχωρήθηκε δανεικός στις Μπαστιά και Μετς, ενώ την περίοδο 2005-2006 αγωνίστηκε στην Αλ Τζαζίρα και στη συνέχεια στις Αλαβές (2006-2007) και Βαγιαδολίδ (20076-2009).

Πατσατζόγλου: «Θα μπορούσα να έρθω το 1995 στην ΑΕΚ»

Παίκτης της ΑΕΚ και τυπικά είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο 31χρονος Έλληνας διεθνής αμυντικός υπέγραψε με την «Ένωση» μονοετές συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 300.000 ευρώ. Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ εξέφρασε τη χαρά του για την ένταξή του στο δυναμικό των «κίτρινων» και τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε έρθει στην ομάδα πριν από 15 χρόνια.

«Είχα έρθει το 1995 από την Αγία Ελεούσα και έκανα προπονήσεις για περίπου ένα μήνα, με προπονητές τον κ. Καραγιάννη και τον κ. Σταματιάδη. Εκείνη την εποχή έπαιζα ποδόσφαιρο και δούλευα ταυτόχρονα, γιατί η οικογένειά μου δεν μπορούσε να τα βγάλει εύκολα πέρα. Με είδαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και με έφεραν για δοκιμή. Είχα παίξει και σε δύο φιλικά με την ΑΕΚ, ένα στο γήπεδο του Παπάγου και ένα στη Νέα Ιωνία. Την ίδια χρονιά μάλιστα είχε έρθει και ο Σάκης Χιώτης. Δεν έμαθα ποτέ γιατί δεν με άφησε η ομάδα μου να έρθω στην ΑΕΚ» αποκάλυψε ο Πατσατζόγλου.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής είπε ακόμα ότι αισθάνεται πως είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα την ΑΕΚ, καθώς έκανε κανονικά προετοιμασία με την Ομόνοια και επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα και σε ένα σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό και κάθε χρόνο έχει υψηλούς στόχους.

Αναφορικά με το που προτιμάει να αγωνίζεται τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα, καθώς στην Εθνική ομάδα έχει παίξει ως δεξί μπακ, θέση για την οποία άλλωστε προορίζεται να καλύψει στην ΑΕΚ.

Υπέγραψε ο Νασούτι

Μονοετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Κριστιάν Νασούτι με την «Ένωση», η οποία τον απέκτησε δανεικό από τη Ρίβερ Πλέιτ. Η μετεγγραφή του 29χρονου Αργεντινού αμυντικού λίγο έλλειψε να χαλάσει, καθώς η Ρίβερ Πλέιτ ζήτησε χρήματα για να αποστείλει τα έγγραφα που απαιτούνταν για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του παίκτη. Ωστόσο λόγω της διαφοράς της ώρας μεταξύ Αθήνας και Μπουένος Άιρες και επειδή οι Τράπεζες στην Ελλάδα είχαν κλείσει, τη λύση έδωσε ο Νίκος Νοτιάς από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος απέστειλε το έμβασμα στους Αργεντινούς και η μετεγγραφή ολοκληρώθηκε.

Υπέγραψε για ένα χρόνο ο Ιντζόγλου

Στην ΑΕΚ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Λευτέρης Ιντζόγλου, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Ο 23χρονος μέσος ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της ΑΕΚ, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος και εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Δανεικός στον Εθνικό Αστέρα ο Παυλής

Στον Εθνικό Αστέρα και όχι στα Τρίκαλα όπως είχε ανακοινωθεί πριν από δέκα ημέρες, θα συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός ο Μιχάλης Παυλής. Ο 22χρονος επιθετικός που προέρχεται από την ομάδα νέων της «Ένωσης», δεν ικανοποιήθηκε στον οικονομικό τομέα από τα Τρίκαλα και τελικά κατέληξε στον Εθνικό Αστέρα.

Για νέο ρεκόρ στα διαρκείας ο Παναθηναϊκός

Στα 25.300 έφθασαν τα διαρκείας που έχει πουλήσει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ των 25.081, ενώ υπάρχει ακόμα μια εβδομάδα καιρός για να σπάσει το φράγμα των 26.002 που είχαν διατεθεί τη σεζόν 2008-2009.

Για την κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ απομένουν μόλις 702 εισιτήρια, με την προθεσμία αγοράς να λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου. Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι φίλαθλοι της ομάδας θα σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ.

Όσον αφορά τα μετεγγραφικά μετά την απόκτηση του Πλεσίς, σήμερα αποχώρησαν και οι υπόλοιποι παίκτες που δεν υπολογίζονταν από τον Νίκο Νιόπλια.

* Οι Χρήστος Μελίσσης και Βαγγέλης Μάντζιος παραχωρήθηκαν δανεικοί στην πορτογαλική Μαριτίμο.

* Ο Σίλβα Κλέιτον θα συνεχίσει την καριέρα του στην ουκρανική Μεταλούργκ Ντόνετσκ.

* Ο Σωτήρης Λεοντίου παραχωρήθηκε δανεικός στην Ηλιούπολη.

Στο μεταξύ ο Ματίας Μπίαρσμιρ που από χθες εντάχθηκε ως δανεικός στο δυναμικό της Ρόζενμποργκ, με δηλώσεις που έκανε στη νορβηγική εφημερίδα «Adressa» εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι μετά την απόκτηση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ θα είχε λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα είπε ότι θα μπορούσε να έμενε στην ομάδα και να περίμενε να απολυθεί ο Νιόπλιας, ώστε να παίξει και πάλι βασικός.   ENET.GR

Τον επιθετικό Ιωάννου απέκτησε η Κέρκυρα

Την απόκτηση του Ηλία Ιωάννου (δεξιά στη ΦΩΤΟ) ανακοίνωσε η Κέρκυρα. Ο 31χρονος επιθετικός που πέρυσι αγωνίστηκε στην Καβάλα υπέγραψε με την ομάδα των Φαιάκων συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Η ΠΑΕ Κέρκυρα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με την απόκτηση του 31χρονου επιθετικού:

«Ο Α.Ο.Κέρκυρα Π.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Ηλία Ιωάννου από την ομάδα της Καβάλας. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού, ενώ έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην ομάδα μας την περίοδο 2003-04 με 21 συμμετοχές και 7 γκολ. Την περίοδο 2004-05 με 21 συμμετοχές και ένα γκολ και την περίοδο 2005-06 είχε 28 συμμετοχές με την ομάδα μας και 4 τέρματα. Την περίοδο 2006-07 αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης με 27 συμμετοχές και 15 τέρματα, στην ίδια ομάδα συνέχισε την καριέρα του και την περίοδο 2007-08, ενώ την επόμενη χρονιά 2008-09 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου είχε 25 συμμετοχές και σημείωσε 15 γκολ. Τη σεζόν 2009-10 έπαιξε στην Καβάλα όπου σε 24 παιχνίδια, σημείωσε τρία τέρματα».

Δανό μέσο πήρε ο Πανιώνιος

Με την απόκτηση του Δανού μέσου Κάσπερ Ρίσκαρντ (δεξιά στη ΦΩΤΟ) ολοκλήρωσε ο Πανιώνιος τις μετεγγραφικές του κινήσεις την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο 27χρονος χαφ έμεινε ελεύθερος από την Αρμίνια Μπίλεφελντ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τους «κυανέρυθρους».


Ο Ρίσκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 από την Άαλμποργκ και συνολικά μέχρι το 2009 φόρεσε τη φανέλα της σε 85 ματς (11 γκολ).
Ενδιάμεσα παραχωρήθηκε δανεικός στη Νορντζίλαντ το 2004, ενώ την περσινή σεζόν έπαιξε στη Γερμανία με την Αρμίνια Μπίλεφελντ (15 αγώνες, 1 γκολ).

Ένας Έλληνας στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ!


Και επίσημα μέλος της πρωταθλήτριας Ιταλίας και Ευρώπης Ίντερ μπορεί να υπερηφανέυεται πως είναι ο 16χρονος Έλληνας Ιωάννης Πεχλιβανόπουλος, όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο νεαρός μέσος αγωνιζόταν στις ακαδμημίες της Μεσούνης Ροδόπης και είχε «μπει» στο μάτι των ιταλών σκάουτερ εδώ και αρκετό καιρό και τελικά έκανε το τεράστιο βήμα στην καριέρα του.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρέθηκε αρχές του Ιουλίου στο Μιλάνο μαζί με την οικογένεια του και τους δύο μάνατζερ του και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους «νερατζούρι» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα, ο Πεχλιβανόπουλος θα προπονείται με την ομάδα των «Κάτω των 17».

Πέρασαν τα φαβορί στο τένις


Τα φαβορί προχώρησαν με ευκολία στον 3ο γύρο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α Φιλοθέης.

Ο Πάρις Γεμουχίδης, Νο 2 του ταμπλό, νίκησε 6-0, 6-0 τον Ανδρέα Στεργίου ενώ ο Χάρης Καπόγιαννης (Νο 4) με 6-1, 6-0 τον Χρήστο Κεϊσίδη.

Στα άλλα ματς της Τρίτης (31/08) στο Απλό Ανδρών τα αποτελέσματα ήταν: Κόκκοτας- Σιαπάτης 6-1, 6-1, Κεϊσίδης-Τριάντης 6-3, 6-4, Παπαχριστόπουλος-Αβραμίδης 6-1, 6-0, Σαγιούν-Σιδεράκος 6-2, 6-4.

Στο Απλό Γυναικών, η Άννα Γερασίμου, Νο 1 του ταμπλό, απέκλεισε την Αγγελική Κόκκοτα με 6-2, 6-1 και η Δέσποινα Βογάσαρη (Νο 5) την Αγγελική Καίρη με 7-6 (0), 6-2.

Στον 3ο γύρο πέρασαν επίσης δυο τέως πρωταθλήτριες, η Μίνα Καπλάνη που νίκησε 6-1, 6-2 την Χριστίνα Σιδέρη και η Εύα Ρούσση που κέρδισε 6-4, 6-2 την Ελισάβετ Ντούλια.

Τελικό: Ελλάδα-Τουρκία 65-76

Δεν μπόρεσε η Εθνική μας και έχασε με 9 πόντους διαφορά από την Τουρκία, που αναδείχτηκε πρώτη στόν όμιλό.
Η ομάδα μας προσπάθησε στο τέταρτο δεκάλεπτο να γυρίσει τον  αγωνα αλλά δεν τα κατάφερε.
Με την άμυνα ζώνης που έπαιξε η Τουρκία, αιχμαλώτισε την Ελλάδα.
Το τρίτο δεκάλεπτο τελειώνει με την Εθνική πίσω στο σκορ με 62-54 και να καλείται σε ολική επαναφορά στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα αν θέλει να κερδίσει το παιχνίδι.
Τεχνική ποινή στον Διαμαντίδη και 4ο φάουλ του Σχορτσιανίτη...
Επικρατεί κυριολεκτικά χαλασμός στις κερκίδες με τους Τούρκους οπαδούς να έχουν παθιαστεί.
Πρώτο καλάθι του δευτέρου ημιχρόνου για την Τουρκία..
Ημίχρονο για τον αγώνα, η Εθνική μείωσε στους 2 πόντους μια διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 8 πόντους και πηγαίνει στα αποδυτήρια με 39-41 πίσω στο σκορ.
Αντεπίθεση για την Εθνική λίγο πριν το ημίχρονο, πλησιάζει και στους 2 πόντο την Τουρκία με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, που είναι οι πρώτοι του πόντοι στον αγώνα.
Ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με ωραίο καλάθι του Σχορτσιανίτη.
Με την Εθνική πίσω στο σκορ έληξε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα αφού η Τουρκία προηγείται με 22-15. Η Ελλάδα δείχνει σε αυτά τα πρώτα δέκα λεπτά αρκετές αδυναμίες στον αμυντικό τομέα.
Προς το τέλος του δεκαλέπτου η Εθνική πέτυχε ένα τρίποντο το οποίο θεωρήθηκε εκπρόθεσμο και -μετά τον έλεγχο και του ριπλέι- ο διαιτητής αποφάσισε να μην το κατοχυρώσει.
Πρώτο κερδισμένο φάουλ για την Ελλάδα μετά από 8 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα!
Με πάθος μπήκαν οι παίκτες και των δύο ομάδων στο γήπεδο με την ελληνική ομάδα να σημειώνει το πρώτο καλάθι με το Μπουρούση. Όλα δείχνουν ότι θα παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι που θα πηγαίνει καλάθι-καλάθι.
Μεγάλο παιχνίδι στο «Άνκαρα Αρένα»για τους ομίλους του Μουντομπάσκετ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας .
Στόχος όχι μόνο η πρωτιά του ομίλου αλλά και το γόητρο καθώς ενδεχόμενη νίκη θα εξυψώσει στα ύψη την ψυχολογία των μεν ή των δε.
Νωρίτερα, στην είσοδο της στον αγωνιστικό χώρο η εθνική ομάδα αποδοκιμάστηκε έντονα από τους Τούρκους φιλάθλους.

Οι μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής στην Ευρώπη

Ο Χούντελααρ πήγε στη Σάλκε

Τελευταία μέρα των μετεγγραφών σε όλη την Ευρώπη, με τις ομάδες να τρέχουν στο “παρά πέντε” να ψωνίσουν και να κλείσουν “τρύπες”. 

Δεκάδες οι μετακινήσεις που έγιναν σήμερα, καθώς είναι και εκατοντάδες οι άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλη την Ευρώπη και το enet.gr σας παρουσιάζει τις κινήσεις τις τελευταίας στιγμής.
►Ο Πολ Κοντσέσκι είναι η τελευταία μετεγγραφή της Λίβερπουλ. Ο 29χρονος Άγγλος αρσιτερός μπακ της Φούλαμ υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τους “κόκκινους”. Τα οικονομικά δεν ανακοινώθηκαν, πάντως περιλαμβάνουν και δύο νεαρούς ως ανταλλάγματα. Έτσι, το "Ανφιλντ" εγκαταλείπουν οι Λόρι Ντάλα Βάλε, Αλεξ Κατσάνικλιτς, οι οποίοι μετακομίζουν στο Λονδίνο και το "Κρέιβεν Κότατζ".

►Ο 
Κάχα Καλάτζε ολοκλήρωσε κύκλο εννέα ετών στη Μίλαν και υπέγραψε σήμερα στην Τζένοα. Ο Γεωργιανός όλα αυτά τα χρόνια έπαιξε σε 284 ματς των “ροσονέρι” και σημείωσε 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. 

►Η 
Ρόμα απέκτησε σήμερα από τη Μίλαν τον 28χρονο Μάρκo Μποριέλο. Εξαιρετικός επιθετικός με 14 γκολ την προηγούμενη σεζόν και με πέντε γκολ σε 10 διεθνείς συμμετοχές, που όμως θα έμενε στον πάγκο των "ροσονέρι" λόγω της έλευσης των Ιμπραϊμοβιτς, Ρομπίνιο.

►Ο Λευκορώσος επιτελικός χαφ 
Αλεξάντερ Χλεμπ, με τα προσόντα του άξιζε να παίξει σε καλύτερη ομάδα από την Μπέρμιγχαμ στην οποία τον έδωσε σήμερα δανεικό η Μπαρτσελόνα, μετά το ναυάγιο με Μπενφίκα. Ο 29χρονος άσος αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια, έπειτα από τρεις σεζόν στην Άρσεναλ, και την περσινή περίοδο οι Καταλανοί τον είχαν δώσει δανεικό στην Στουτγκάρδη. Η Μπέρμιγχαμ, εκτός του Χλεμπ, απέκτησε και τον Τσέχο Μάρτιν Γίρανεκμε συμβόλαιο ενός χρόνου από τη Σπαρτάκ Μόσχας.

►Η 
Μπολόνια απέκτησε τον Ουρουγουανό αμυντικό μέσο της ΜονακόΝτιέγκο Πέρες με συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων και δανεικό για ένα χρόνο τον επίσης μέσο Ιβάν Ραντοβάνοβιτς (Σερβία) από την Αταλάντα. Ο Πέρες που είναι 30 ετών, αγωνιζόταν στη Μονακό από τη σεζόν 2005-05.

►Η 
Σάλκε θα είναι ο επόμενος σταθμός του Κλάας Γιάν Χούντελααρ. Ο 27χρονος Ολλανδός διεθνής επιθετικός της Μίλαν που υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα και η Σάλκε τον ενέταξε στο δυναμικό της αντί περίπου 13 εκατ. ευρώ.

►Με 5,2 εκατομμύρια ευρώ η 
Χόφενχαϊμ πήρε από την Ρέντινγκ τον Ισλανδό μεσοεπιθετικό Γκίλφι Σίγκουρντσον. Είναι 20 ετών και θεωρείται ο πιο ταλαντούχος και εξελίξιμος Ισλανδός ποδοσφαιριστής.
►Η Βαλένθια πήρε δανεικό από τη Σαμπντόρια τον διεθνή Λιθουανό αμυντικό Μάριους Στανκεβίτσιους. Επίσης η Βαλένθια ανακοίνωσε και την παραχώρηση του Ούγκο Βιάνα στην Μπράγκα, στην οποία είχε αγωνιστεί δανεικός την περασμένη σεζόν.  

Διπλή μετεγγραφή για τον Πανσερραϊκό

Διπλό μετεγγρεφικό χτύπημα για τον Πανσερραϊκό λίγο πριν εκπνεύσει η καλοκαιρινή περίοδος, καθώς απέκτησε τον 22χρονο μέσο Νίκο Βλασόπουλο και τον 25χρονο Ουρουγουανό δεξιό οπισθοφύλακα Πάμπλο Αλβάρες (αριστερά στη ΦΩΤΟ).

Ο Βλασόπουλος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Λάρισα συμμετέχοντας συνολικά σε 7 παιχνίδια, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 από τη Θύελλα Πατρών.

Ο Πάμπλο Αλβάρες άρχισε την καριέρα του το 2007 από τη Νασιονάλ και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου εντάχθηκε στο δυναμικό της ιταλικής Ρετζίνα, με την οποία συνολικά αγωνίστηκε σε 21 ματς. Την περσινή σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Βίσλα Κρακοβίας, συμμετέχοντας σε 26 παιχνίδια

Μουντομπάσκετ: Ρωσία-Ακτή Ελεφαντοστού 72-66

Τη δεύτερη νίκη της πέτυχε η Ρωσία σε τρεις αγώνες στον Γ΄ όμιλο του Μουντομπάσκετ. 

Οι παίκτες του Μπλατ άφησαν πίσω το προχθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στη διοργανώτρια Τουρκία επικρατώντας με, 72-66, της -χωρίς ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα- Ακτής Ελεφαντοστού που ...
παρ' ολίγον όμως να "κλέψει" τους δύο βαθμούς στο τέλος, με 9 σερί πόντους του Γκάι Έντι.

«Παράταση» για τον Γκροζίτσκι στον Αρη

Μέχρι αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει η μεταγραφή του Καμίλ Γκροζίτσκι στον Άρη απ' την Πολωνική Γιαγκελόνια. Ο 22χρονος επιθετικός θεωρούνταν μέχρι το πρωί «κλεισμένος» στους Θεσσαλονικείς, όμως οι Πολωνοί φέρεται να διαπραγματεύονται και με την Τουρκική Μπούρσασπορ. Η κίνηση αυτή δεν σχολιάστηκε επισήμως απ' τον Άρη, ανεπισήμως όμως τονίστηκε ότι δεν πρόκειται να μπει η ομάδα σε «πλειστηριασμό» για τον παίκτη.
Ο 22χρονος Πολωνός επιθετικός έχει ύψος 1,80 μ. και μπορεί να παίξει είτε ως φουνταριστός φορ, είτε ως περιφερειακός.
Πέρυσι, έκλεψε την παράσταση στην Πολωνία, όπου με τη φανέλα της Γιαγκελόνια σκόραρε έξι γκολ σε 34 αναμετρήσεις.
Ήταν απ' τους καλύτερους των Πολωνών στους δύο αγώνες με τον Άρη για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.
Οι Θεσσαλονικείς, που είναι ικανοποιημένοι για τη νίκη τους με 0-1 στην Καβάλα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τον Ρικάρντο Φατί, που θα "μπει" από αύριο στις προπονήσεις.
Παράλληλα, ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων στους ομίλους του Europa League, κόντρα στις Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ, ανακοίνωσαν τη διάθεση των "μίνι" εισιτηρίων διαρκείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι από αύριο Τρίτη τίθενται σε κυκλοφορία μίνι-διαρκείας για τους τρεις αγώνες για τους ομίλους του Europa League. Τα μίνι διαρκείας είναι σε προνομιακές τιμές σε σχέση με τα μεμονωμένα εισιτήρια. Πιο συγκεκριμένα οι τιμές σε μεμονωμένα εισιτήρια και μίνι διαρκείας είναι οι παρακάτω:
ΘΥΡΕΣ 1-3: 50 ευρω το μίνι διαρκείας, 20 ευρώ τα μεμονωμένα εισιτήρια
ΘΥΡΑ 2: 80 ευρώ το μίνι διαρκείας, 35 ευρώ τα μεμονωμένα εισιτήρια.
ΘΥΡΑ 9: 100 ευρώ το μίνι διαρκείας, 40 ευρώ τα μεμονωμένα εισιτήρια.
ΘΥΡΑ 7: 150 ευρώ το μίνι διαρκείας, 60 ευρώ τα μεμονωμένα εισιτήρια.
ΘΥΡΑ 6: 75 ευρώ το μίνι διαρκείας, 30 ευρώ τα μεμονωμένα εισιτήρια,
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισημαίνει ότι με βάση την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ δέσμευση μεγάλου αριθμού θέσεων από την UEFA, αλλά και για λόγους ασφαλείας (των κενών θέσεων που υποχρεωτικά θα προκύψουν) ΔΕΝ είναι δυνατόν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας να διατηρήσουν την θέση τους και στα ευρωπαικά παιχνίδια. Για αυτό και από την μία θέτει στην κυκλοφορία μίνι διαρκείας με μειωμένες τιμές, ενώ παράλληλα οι κάτοχοι των διαρκείας θα έχουν προτεραιότητα αγοράς των μεμονωμένων εισιτηρίων.
Για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 16 Σεπτεμβρίου τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν την προσεχή Παρασκευή και θα υπάρχει προτεραιότητα για τους κατόχους διαρκείας ως και την επόμενη Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου. Από την επομένη θα τεθούν σε κυκλοφορία για όλο τον κόσμo".
Διαψεύδει η Γιαγκελόνια
Διαψεύδει η Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ τις πληροφορίες που θέλουν "κλεισμένο" στον Άρη τον 22χρονο επιθετικό Καμίλ Γκροζίτσκι. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά:
«Σήμερα στα μέσα ενημέρωσης υπάρχουν ψίθυροι ότι ο Καμίλ Γκροσίτσκι πηγαίνει δανεικός στον Άρη. Αυτό δεν είναι αλήθεια, ο νεαρός στράικερ παίζει ακόμη για την Γιαγκελονια. Δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία και ο Γκροσίτσκι, ως παίκτης της Γιαγκελόνια βρίσκεται σήμερα στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Πολωνίας στο Grodzisk Wielkopolski».

Πρώτη νίκη της Εθνικής πόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα


Η Εθνική ομάδα πόλο επικράτησε άνετα 10-5 με αντίπαλο την ΠΓΔΜ και έκανε το πρώτο βήμα για να πετύχει το στόχο της, Δηλαδή μία θέση στην τριάδα του ομίλου της και την είσοδο στην εξάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

Με όπλο την εξαιρετική αμυντική λειτουργία η εθνική μπλόκαρε την αντίπαλη ομάδα και την καθήλωσε στα πέντα γκολ. Επιθετικά, έχοντας δύο πολύ καλά οκτάλεπτα, το 2ο και το 4ο, βρήκε τις λύσεις και έφθασε στην πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στα θετικά της εθνικής ομάδας περνούν τα έξι γκολ που ήρθαν με περιφερειακά σουτ.

“Εγώ ξέρω τι μπορούν να πετύχουν αυτά τα παιδιά. Υπήρχε κάποιο άγχος, γιατί έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά μπρος στα δύσκολα οι παίκτες συγκεντρώθηκαν και έφτασαν στη νίκη. Πάλι έγιναν κάποια σφάλματα, αλλά σε συνολικό επίπεδο αυτή τη φορά η ομάδα δούλεψε καλά. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τα σκαμπαναβέσματα δείχνουν ότι το άθλημα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, δεν υπάρχει πλέον η σιγουριά του φαβορί.” δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Δούμπας.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 0-1, 4-1
ΕΛΛΑΔΑ (Δούμπας): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Μιράλης 2, Δελακάς 1, Ι.Φουντούλης, Χρ.Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 1, Μουρίκης 2, Μιτελούδης 1, Γούνας,
Κολόμβος, Γαλανίδης. 
ΠΓΔΜ (Νόνκοβιτς): Πέρτσινιτς, Ρατσούνιστα, Βουκσάνοβιτς 1, Ντέλας, Μπόσανσιτς 1, Κρέκοβιτς 1, Ίβοβιτς, Μπρίκιτς 1, Ντιμόφσκι, Λάτκοβιτς 1, Πέτροβιτς, Μπένιτς, Γιανέφσκι.
Tα άλλα αποτελέσματα: Ουγγαρία-Σερβία 9-6 και Γερμανία-Ρωσία 7-6
Η βαθμολογία του ομίλου
Ουγγαρία  19-14  6
Σερβία    19-14  3
Γερμανία  15-16  3
Ελλάδα    15-18  3
ΠΓΔΜ      15-19  3
Ρωσία     15-17  0

Η 3η αγωνιστική -  1 Σεπτεμβρίου:

Ρωσία-Σερβία (11:00), ΠΓΔΜ-Γερμανία (14:00), Ουγγαρία-Ελλάδα (17:30)

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών ο “μουντιαλικός” Βαράγιο

Ο τελευταίος εν ζωή ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στον τελικό του πρώτου Μουντιάλ (1930) απεβίωσε σήμερα. Ο Φραντσίσκο Βαράγιο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών στην πόλη Λα Πλάτα όπου γεννήθηκε και διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Βαράγιο είχε αγωνιστεί για την Αργεντινή στις 30 Ιουλίου 1930 στο Μοντεβιδέο, στον τελικό του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου που κατέκτησε κερδίζοντας με 4-2 η Ουρουγουάη. Το 1994 βραβεύτηκε από την FIFA ενώ σε συνέντευξή του τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε πει πως η Αργεντινή ηττήθηκε στον τελικό του 1930 γιατί “δεν είχε τα κότσια να κερδίσει”. Ο δυναμισμός και τα ευθύβολα σουτ ήταν τα χαρακτηριστικά του Βαράγιο που σε σωματειακό επίπεδο, καριέρα έκανε στην Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία σημείωσε 194 τέρματα και την βοήθησε να κερδίσει τρεις τίτλους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, μεταξύ 1931 και 1936. Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1940, σε ηλικία 30 ετών, εξαιτίας τραυματισμού. ENET.GR

“Αδειάζει” η Παιανία

“Αδειάζει” για τα καλά η Παιανία, από ποδοσφαιριστές που δεν είναι στις επιλογές του Νιόπλια, αφού μετά την παραχώρηση του Μπίαρσμιρ στη Ρόζενμποργκ άλλοι 5 ποδοσφαιριστές του “τριφυλλιού” θα παίξουν δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Συγκεκριμένα:

*Ο Κλέιτον θα αγωνιστεί στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ που μετά από 8 αγωνιστικές είναι 5η στο ουκρανικό πρωτάθλημα.
*Οι Μάντζιος (ΦΩΤΟ) και Μελίσσης προορίζονται “πακέτο” για την Μαρίτιμο, κατόπιν ενεργειών του Πορτογάλου τεχνικού διευθυντή των “πρασίνων” Κάρλος Φρέιτας. Πιθανόν μάλιστα ο Μελίσσης να ενταχθεί στο δυναμικό της πορτογαλικής ομάδας με κανονική μετεγγραφή. Ο Μάντζιος πάντως δεν ήταν πρόθυμος να μετακινηθεί στη Μαρίτιμο και την πόρτα του Παναθηναϊκού για δανεισμό του επιθετικού χτύπησε και ο Άρης.
*Ο Μπράις Μουν επιστρέφει στη Νότια Αφρική και θα αγωνιστεί δανεικός στην Γκόλντεν Άροους
*Ο Σωτήρης Λεοντίου θα αγωνιστεί δανεικός στην Ηλιούπολη.

Πολύ πιθανόν την Τρίτη, τελευταία μέρα των μετεγγραφών, να κινηθεί ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή, στόπερ ή επιθετικού.

Βαλβέρδε: “Δεν θέλουμε άλλη μετεγγραφή”

Αν και σήμερα λύθηκε το συμβόλαιο του Έντσο Μαρέσκα και την Τρίτη πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα αποδεσμεύσει και τον Όσκαρ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά τη διάρκεια συνεργασίας που είχε τη Δευτέρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξέφραασε την άποψη ότι η ομάδα είναι πλήρης και δεν χρειάζεται άλλη μετεγγραφή.

“Αν δούμε ότι στην πορεία χρειάζεται να ενισχυθούμε σε κάποια θέση θα το κάνουμε τον Ιανουάριο" φέρεται να είπε ο Βάσκος προπονητής στο αφεντικό του Ολυμπιακού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν οι επαφές με τη Λίβερπουλ για τον δανεισμό του 22χρονου Γάλλου αμυντικού χαφ Νταμιάν Πλεσίς. Ο Μαρέσκα υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του με αποζημίωση 900.000 ευρώ, από τα περίπου 3,5 εκατομμύρια που θα εισέπραττε μέχρι το 2012. Το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέψει στο ιταλικό πρωτάθλημα (Παλέρμο ή Ουντινέζε).

Μουντομπάσκετ: Καρδιοχτύπησαν οι Αμερικανοί

Κέβιν Ντουράν και Μάρκους Βιεϊρά
Συγκλονιστική εξέλιξη και φινάλε για γερά νεύρα στο ματς ΗΠΑ-Βραζιλίας με τους Αμερικάνους να τα βρίσκουν για πρώτη φορά ...μπαστούνια στο Μουντομπάσκετ και να επικρατούν με ένα καλάθι διαφορά (70-68). Με το 3 στα 3 οι ΗΠΑ εξασφάλισαν την πρώτη θέση του 2ου ομίλου που φιλοξενεί η Κωνσταντινούπολη.

Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι καρδιοχτύπησε απέναντι στην εκρηκτική Βραζιλία, η οποία χάρη σε "βομβαρδισμό" από τα 6.25 κοίταξε στα. μάτια τις ΗΠΑ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Κέβιν Ντουράν πήρε στις πλάτες του τους Αμερικάνους, με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ. Η Βραζιλία είχε 10 εύστοχα τρίποντα και πρωταγωνιστές τους Μάρκους Βιέιρα (16π.), Λεάντρο Μπαρμπόσα (14π.) και Τιάγκο Σπλίτερ (13π.) . Πλήγμα τα 4 φάουλ που συμπλήρωσε ο Σπλίτερ στην τρίτη περίοδο και αναγκάστηκε να καθίσει στον πάγκο. 

►Στα 33'' πριν τη λήξη ο Μπαρμπόσα μείωσε σε 70-68, ο Μπίλαπς στην αμέσως επόμενη επίθεση των ΗΠΑ αστόχησε από τα 6.25 και με υπολειπόμενο χρόνο 10'' η Βραζιλία άγγιξε την ισοφάριση. Ωστόσο, ο Χουέρτας στο φάουλ που κέρδισε από τον Ντουράν δεν βρήκε στόχο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Στη δεύτερη του προσπάθεια, στην οποία αστόχησε εσκεμμένα, ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και με τη σειρά του πάσαρε στον Μπαρμπόσα, με τον τελευταίο να μη βρίσκει στόχο και οι ΗΠΑ να γλιτώνουν το... έμφραγμα!

►Η Αργεντινή με έναν καταπληκτικό Λουίς Σκόλα (32π.) επικράτησε άνετα (91-70) της Ανγκόλας, παρά την εκνευριστική αστοχία της από τα 6.25 (5/23). Έτσι πέτυχε το 3 στα 3 στον 1ο όμιλο στην Καισάρεια. 

►Μετά τη χτεσινή αναμενόμενη ήττα της από τις ΗΠΑ, η Σλοβενία επέστρεψε στις νίκες: 91-84 την Κροατία. Σλόκαρ και Λάκοβιτς οι πρώτοι σκόρερ των Σλοβένων με 15 πόντους έκαστος, ενώ από την Κροατία που έκανε τη δεύτερη ήττα της ξεχώρισε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 20 πόντους και 7 ασίστ.

►Και η Σερβία επέστρεψε στις νίκες μετά τη “σφαλιάρα” που δέχτηκε από τη Γερμανία. Έκανε περίπατο (112-69) με την Ιορδανία με 21 πόντους από Σαβάνοβιτς και Κέσελι. Στην επιστροφή του Μίλος Τεόντοσιτς, μετά την τιμωρία του για τα επεισόδια στο «Ακρόπολις» με την Ελλάδα, ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους και 7 ασίστ. Στον αγώνα της 4ης ημέρας Σερβία-Αυστραλία (την Τετάρτη) επιστρέφει για τους «πλάβι» ο έτερος τιμωρημένος, Νέναντ Κρστιτς, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές από τη FIBA. 

►Η Αυστραλία ζευγάρωσε τις νίκες της και κέρδισε ανέλπιστα εύκολα (78-43) τη Γερμανία που ήταν ...κατάκοπη από την υπερπροσπάθεια και τις δυο παρατάσεις στο κυριακάτικο ματς με τη Σερβία. Πρωταγωνιστής της Αυστραλίας ο Πάτρικ Μιλς με 16 πόντους και 7 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Αλεξ Μάριτς (15π.)

Ελλάδα - Τουρκία: Με κομμένη την ανάσα...

Ένα ματς διαφορετικό απ' τα συνήθη, ένα ντέρμπι ιδιαιτέρων συνθηκών... Ο λόγος για το μεγάλο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Μουντομπάσκετ, ανάμεσα στη διοργανώτρια Τουρκία και την Ελλάδα (Τρίτη, 21.30 - ΕΤ 1). ΄Ενα πολύ μεγάλο παιχνίδι που, εν πολλοίς, αναμένεται να κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο (αν και κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι η Ρωσία έχει πει την τελευταία λέξη).


Το ευχάριστο για την εθνική μας ομάδα είναι ότι για πρώτη φορά θα παραταχθεί πλήρης στη διοργάνωση. Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης και ο "οδοστρωτήρας" Σοφοκλής Σχορτσιανίτης εξέτισαν την ποινή των δύο αγωνιστικών και θα προσθέσουν στην ομάδα δύο στοιχεία που της έλειπαν φανερά στους δύο πρώτους αγώνες με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο: το "ασφαλές" περιφεριακό σουτ και τη μεγάλη δύναμη κάτω απίο τα καλάθια.

Οι Έλληνες διεθνείς αντιμετωπίζουν το ματς με τη σοβαρότητα που του πρέπει. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή: «Τους Τουρκους τους είδαμε και στους δύο αγώνες. Είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα, έχει ενθουσιασμό, παίρνει πολλά από τον κόσμο και κάνει κάτι τρίλεπτα πολύ καλά που παίρνει τη διαφορά στα παιχνίδια. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι ομάδα αχτύπητη. Θα είναι αγχωμένη σίγουρα, γιατί πάντα υπάρχει η πίεση. Παίζει μπροστά στο δικό της κοινό που έχει υψηλές προσδοκίες γενικότερα και ειδικότερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η αντιπαλότητα υπάρχει, Έλληνες είμαστε και τη νιώθουμε. Μπορεί δημοσιογραφικά να λέγαμε ότι "άλλο ένα παιχνίδι", αλλά όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν θα εστιάσουμε εκεί εννοείται, όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε και ότι υπάρχει».

Όσο για το κλίμα, αναμένεται να είναι "ψυχροπολεμικό" στις εξέδρες, ωστόσο οι παίκτες είναι επαγγελματίες και το βλέπουν διαφορετικά.«Ολα τα παιχνίδια με ήταν Ελλάδα είναι σα ντέρμπι. Είναι σαν να παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακός…», παραδέχθηκε ο Κερέμ Τουντσερί. «Στην πραγματικότητα είναι ένα απλό παιχνίδι, το οποίο δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτική ούτε με τίποτα. Είμαστε γείτονες, είμαστε δυο κοντινές χώρες…», συμπλήρωσε στην συνέχεια επιχειρώντας να ρίξει ελαφρώς τους τόνους».

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συμφώνησε με Πατσατζόγλου η ΑΕΚ!

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου είναι, όπως όλα δείχνουν, το δεξί μπακ που ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ! Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ, συμφώνησε με τους ανθρώπους της Ένωσης και η μεταγραφή θεωρείται δεδομένη.

Ο Σάνελ Γιάχιτς δεν έπεισε ότι μπορεί να προσφέρει και, όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι της Ένωσης άρχισαν άμεσα την αναζήτηση του παίκτη που θα καλύψει το κενό του Κάρλος Αραούχο.

Έτσι, με αστραπιαίες κινήσεις, οι «κιτρινόμαυροι» κάλεσαν στα γραφεία της ΠΑΕ τον Χρήστο Πατσατζόγλου, ο οποίος έμεινε πριν από λίγες ημέρες ελεύθερος από την Ομόνοια και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο.

Να θυμίσουμε ότι ο διεθνής μέσος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό και ήταν, μάλιστα, από τα αγαπημένα παιδιά του τεχνικού των «κιτρινόμαυρων».
Ο Πατσατζόγλου βέβαια δεν είναι ο καθαρόαιμος δεξιός αμυντικός, αφού τα τελευταία χρόνια έπαιζε ως επί το πλείστον στη θέση του ανασταλτικού μέσου. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να πει ότι δεν έχει εμπειρία από τη συγκεκριμένη θέση, αφού την κάλυπτε μέχρι το σοβαρό τραυματισμό του που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Σημειωτέον ότι ο «Πάτσα» αποκτήθηκε πέρσι από την Ομόνοια, όπου όμως δεν κατόρθωσε να προσαρμοστεί, εξ ου και οι μόλις έξι συμμετοχές που έκανε στο κυπριακό πρωτάθλημα.
Η λύση του συμβολαίου του, μάλιστα, με τους Κύπριους πέρασε από χίλια κύματα, ενώ όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, δέχθηκε ακόμη και απειλές για να ανάψει το πράσινο φως για το συναινετικό διαζύγιο. protothema.gr

Ξενύχτης, τεμπέλης και... ποδοσφαιριστής ο Μπολτ

Άσωτος, τεμπέλης και... έτοιμος να γίνει ποδοσφαιριστής δηλώνει ο Γιουσέιν Μπολτ στην αυτοβιογραφία του, που θα βγει στα ράφια στις 2 Σεπτεμβρίου! Παράλληλα, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν μιλά για τους αντιπάλους του και την απογοήτευσή του από την Μάριον Τζόουνς.

«Από τo 2003, που μετακόμισα στο Kίνγκστον, η ζωή μου είναι γεμάτη από πάρτι. Ιδιαίτερα παλιότερα, τα βράδια μου άρχιζαν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και τελείωναν στις 6 τα ξημερώματα. Οι πειρασμοί για ένα νέο παιδί σε μια μεγάλη πόλη είναι πολλοί. Σχεδόν κάθε μέρα ξενυχτούσα και έχανα τις προπονήσεις. Άλλωστε αυτό το πλήρωσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας», δηλώνει ο Μπολτ σε συνέντευξη Τύπου για το βιβλίο του.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν υπήρχαν χρυσά μετάλλια στο ξενύχτι θα τα είχε κατακτήσει όλα, ενώ αποκάλυψε πως ουκ ολίγες φορές έχει πάει για προπόνηση έχοντας καταναλώσει αρκετές μπύρες!

«Γιουσέιν Μπολτ: Η ιστορία μου. 9.58, όταν είσαι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο» θα τιτλοφορείται το βιβλίο και ο 24χρονος σπρίντερ δεν θα μπορούσε να μην μιλά για το τέλος της καριέρας του. Όπως λέει, φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με... το ποδόσφαιρο και, μάλιστα, έχει ήδη προπονηθεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μπάγερν Μονάχου!

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον μεγάλο του αντίπαλο τον Τάισον Γκέι: «είναι ντροπαλός άνθρωπος, αγαπάει μόνο το στίβο, κάνει τα πάντα σωστά. Δεν μιλάμε αρκετά, γιατί δεν είναι αρκετά κοινωνικός. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ σε πάρτι», τόνισε ο Τζαμαϊκανός και πρόσθεσε ότι δεν ενοχλήθηκε τώρα που άρχισε να χάνει.

Τέλος, ο ρέκορντμαν και χρυσός Ολυμπιονίκης εξέφρασε την θλίψη του για την ομολογία της Μάριον Τζόουνς ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιώνΌλοι την αγαπούσαν, την είχαν πρότυπο, ειδικά οι γυναίκες αθλήτριες. Το να μάθεις ότι το είδωλο σου έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες όλα αυτά τα χρόνια, σε μπερδεύει. Σε κάνει να νιώθεις άσχημα», κατέληξε.

Έδρασαν οι χούλιγκανς στη Θεσσαλονίκη

Για παράβαση του νόμου περί βίας στα γήπεδα, οδηγείται σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ένα 18χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα από την αστυνομία, μετά τον αγώνα Ηρακλή - Ολυμπιακού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός είχε εντοπισθεί νωρίτερα, ενώ μοίραζε πυρσούς και φωτοβολίδες.
Για να μη δημιουργηθεί επεισόδιο στο γήπεδο τέθηκε υπο παρακολούθηση και αργότερα συνελήφθη.
Στο μεταξύ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες κατά τεσσάρων λεωφορείων που επέστρεφαν χθες στη Θεσσαλονίκη, από τον αγώνα του Άρη με την Καβάλα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον κόμβο του Λαγκαδά στην Εγνατία Οδό.
Τα λεωφορεία υπέστησαν ζημιές κυρίως στα παρμπρίζ.
Από τα θραύσματα σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί φιλάθλων.

«Άναψε φωτιές» ο Σορλέν στον ΠΑΟΚ

Η επιθυμία του Ολιβιέ Σορλέν να φύγει απ' τον ΠΑΟΚ κινητοποίησε άμεσα την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου» και τη διοίκηση για την άμεση αντικατάσταση του Γάλλου.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρά το ό,τι και σήμερα θα κάνει προσπάθεια να μεταπείσει τον παίκτη για να μην φύγει, ενώ απομένει μία μέρα για τις μετεγγραφές και η ομάδα έχει προκριθεί στους ομίλους του Europa League, έχει παράλληλα δώσει εντολή να κινηθούν οι "μηχανισμοί" για να αποκτηθεί άλλος παίκτης.
Ήδη ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει δύο μετεγγραφές "προοπτικής", αφού έχει συμφωνήσει με τον Αγροτικό Αστέρα για τον 21χρονο τερματοφύλακα Αστέρη Γιακουμή, και με τον Πανθρακικό για την απόκτηση του 23χρονου αριστερού μπακ Λευτέρη Σακελλαρίου.
Ίσως να μην είναι μόνο η μετεγγραφή του αριστερού χαφ, αναγκαία για τον ΠΑΟΚ.
Δημοσιεύματα απ' την Ιταλία αναφέρουν ότι ο Μίρκο Σαβίνι μιλά με τη Νάπολι για να παίξει εκεί, οπότε πιθανόν να χρειαστεί κάλυψη και για μια θέση στην άμυνα, αν και ο Ιταλός δεν είναι βασικός.
Οι πληροφορίες απ' τη Ρουμανία τονίζουν ότι η Ραπίντ Βουκουρεστίου είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, οπότε ίσως να ενεργοποιηθεί πάλι το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Μάρκος Αντόνιο, που αγωνίζεται εκεί.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέψευσε ότι έγινε "επεισόδιο" μεταξύ του Κώστα Χαλκιά και του Παύλου Δερμιτζάκη το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο διεθνής τερματοφύλακας αν και έχει "μπει" στις προπονήσεις εδώ και λίγες ημέρες, μετά τον τραυματισμό του στο χέρι - στον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ, είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, αλλά λίγες ώρες μετά αντικαταστάθηκε απ' τον Γλύκο.
Στη φημολογία ότι ο Χαλκιάς αντέδρασε και μάλιστα ζήτησε να φύγει, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι για προληπτικούς λόγους, λόγω του τραυματισμού, αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής ο Χαλκιάς.

Ο Μιχαηλίδης στην Εθνική Ελλάδας

Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας από τον Φερνάντο Σάντος ως τρίτος τερματοφύλακας πίσω από τους Αλέξανδρο Τζόρβα και Μιχάλη Σηφάκη για τους αγώνες με την Γεωργία την Παρασκευή και την Κροατία στις 7 Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του EURO 2012.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος κάλεσε τον Μιχαηλίδη στη θέση του τραυματία Κώστα Χαλκιά. Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου κλήθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα, ενώ η προηγούμενη ήταν το Φεβρουάριο του 2008 στο φιλικό με τη Φινλανδία (2-1), οπότε και αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο.

Αναλυτικά οι παίκτες που επέλεξε ο Πορτογάλος προπονητής της Εθνικής για τα ματς με τη Γεωργία και την Κροατία είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Τζόρβας, Σηφάκης, Μιχαηλίδης.
Αμυντικοί: Βύντρα, Σειταριδης, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας.
Μέσοι: Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Καφές, Κονέ.
Επιθετικοί: Πετρόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.

Αργησε η Μπλάκπουλ για Μουσλίμοβιτς

Δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει βασικό παίκτη, πλέον, ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League, οπότε μάλλον άργησε η Αγγλική Μπλάκπουλ να ενδιαφερθεί για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
Σύμφωνα με το Αγγλικό ειδησεογραφικό σάιτ "Skysports.com», η Μπλάκπουλ θέλει τον Βόσνιο επιθετικό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το δημοσίευμα εάν πρόκειται να κατατεθεί επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ.
Η αγγλική ομάδα, στην επίθεση της οποίας αγωνίζεται ο πρώην μετεγγραφικός στόχος της Λάρισας Μάρλον Χέργουντ, θέλει να αποκτήσει έναν έμπειρο φορ και ο προπονητής Ίαν Χόλογουέι έχει προκρίνει την περίπτωση του Μουσλίμοβιτς.

Την Τρίτη το βράδυ λήγει η καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδος

Το βράδυ της Τρίτης και μέχρι τις 20:00 έχουν δικαίωμα οι ομάδες να πραγματοποιήσουν μετεγγραφές, καθώς ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περίοδος. Η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες της θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 20:00 και μέχρι εκείνη την ώρα οι ΠΑΕ υποχρεούνται να καταθέσουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών. Παράλληλα η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι ελεύθεροι παίκτες έχουν προθεσμία να βρουν ομάδα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ είναι η εξής:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 31/8/2010, τελευταία ημέρα των μετεγγραφών, οι υπηρεσίες της ΕΠΟ θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00».

Η ανακοίνωση για τους ελεύθερους έχει το εξής περιεχόμενο:

«Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, Έλληνες ή αλλοδαποί, τα συμβόλαια των οποίων έληξαν ή λύθηκαν έως τις 30/6/2010 και δεν έχουν εγγραφεί σε ΠΑΕ ή ΤΑΠ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας μετεγγραφικής περιόδου, μπορούν να εγγραφούν σε ΠΑΕ ή ΤΑΠ από την 1/9/2010 έως τις 10/9/2010».

Πι Τζέι Τάκερ: «Μεγάλη ομάδα με ιστορία ο Αρης»

Ενθουσιασμένος από την πρώτη του προπόνηση ως παίκτης του Αρη παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ο Πι Τζέι Τάκερ, στους εκπροσώπους του Τύπου, στους οποίους μίλησε για τους λόγους που τον έφεραν στην κιτρινόμαυρη ομάδα, τους φιλάθλους αλλά και για τις πρώτες του εντυπώσεις.
Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ του Άρη, Πι Τζέι Τάκερ, δήλωσε αρχικά:
« ο Άρης ήταν η καλύτερη επιλογή μου. Γνωρίζω τον κόουτς και θέλω να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες του. Ήρθα σε μια ομάδα με μεγάλη παράδοση και με καταπληκτικούς φιλάθλους».
Οι εντυπώσεις του από την πρώτη προπόνηση:
«Ολα είναι τέλεια και προσπαθώ να ενσωματωθώ όσο πιο γρήγορα μπορώ. Οι συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο με βοηθούν και μου μαθαίνουν τα συστήματα. Σήμερα η προπόνηση μου ήταν καταπληκτική».
Ο λόγος που "βρίσκεται εδώ":
«Πριν έρθω στη Θεσσαλονίκη μίλησα με τον Χουάν Ντίξον όπως και με κάποιους άλλους αμερικανούς που έχουν παίξει αντίπαλοι του Άρη. Όλοι μου είπαν ότι ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ».
Στοιχεία του τρόπου παιγνιδιού του:
«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να παίζω σκληρά ώστε η ομάδα μου να κερδίζει σε κάθε αγώνα. Επίσης μπορώ να σκοράρω, να παίζω άμυνα, να μαζεύω ριμπάουντ και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου σε διάφορους τομείς. Με ενδιαφέρει να ενσωματωθώ γρήγορα στην ομάδα και να τη βοηθήσω με κάθε τρόπο».
Για τον προπονητή του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ:
«Ενας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω στον Άρη είναι και ο κόουτς Ντρούκερ. Έχουμε βρεθεί αντίπαλοι στο παρελθόν όταν ήμασταν στο Ισραήλ. Όσοι έχουν συνεργαστεί με τον προπονητή μας λένε τα καλύτερα για αυτόν».

Η ΑΕΚ θυμίζει την υπόθεση Βάλντερ

Την υπόθεση Βάλνερ θυμήθηκαν οι διοικούντες της ΑΕΚ και με αυτό το πρόσχημα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να κάνουν ένταση για κακή συμμετοχή του Τάσου Βενέτη, καθώς ηττήθηκαν καθαρά μέσα στο γήπεδο.

«Η ομάδα μας έχασε τους βαθμούς της νίκης και η ΠΑΕ Κέρκυρα τους κέρδισε πανάξια. Θα ήταν ευθέως παράλογο εμείς ως ηθικοί και στη συνείδηση όλων πρωταθλητές το 2008, να προσφεύγουμε σε τέτοιες διαδικασίες για την απόσπαση βαθμών νίκης που δεν δικαιούμαστε, εκτός αγωνιστικών χώρων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ.

Παράλληλα, τονίζει με αφορμή τα δημοσιεύματα περί δικαιώματος ενστάσεως της ΠΑΕ ΑΕΚ για δήθεν αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Κέρκυρας, Αναστάσιου Βενέτη ότι «Το παιχνίδι Κέρκυρα – ΑΕΚ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ (29/08/2010) με ήττα της ομάδας μας» και «η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα εισέρθει σε διαδικασία επεξεργασίας και μελέτης οποιασδήποτε ενστάσεως σχετικά με αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Αναστάσιου Βενέτη».

«Το θέμα για εμάς έχει λήξει» επισημαίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Συγχαρητήρια και πάλι στην ΠΑΕ Κέρκυρα για τη νίκη της. Συγχαρητήρια επίσης στους φιλάθλους και των δύο ομάδων και ιδιαίτερα στους φιλάθλους μας, για την αμέριστη συμπαράσταση και ευπρεπή παρουσία τους, παρόλη την πικρία της τελικής έκβασης του αγώνα».

Επίθεση με πέτρες σε λεωφορεία του Αρη

Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν το βράδυ τέσσερα λεωφορεία με οπαδούς του Αρη που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από τον αγώνα της ομάδας τους με την Καβάλα.
Η επίθεση σημειώθηκε στον κόμβο του Λαγκαδά στην Εγνατία Οδό.
Τα λεωφορεία υπέστησαν ζημιές κυρίως στα παρμπρίζ, ενώ από τα θραύσματα υπήρξαν μικροτραυματισμοί φιλάθλων.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 18χρονου προχώρησε η αστυνομία για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού και φωτοβολίδων, όταν διαπιστώθηκε ότι μοίραζε πυρσούς και φωτοβολίδες, στον αγώνα Ηρακλή - Ολυμπιακού.
Ο 18χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ ο Σορλέν

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Ολιβιέ Σορλέν από τον ΠΑΟΚ. Ο Γάλλος μέσος ζήτησε από τον ΠΑΟΚ να τον αποδεσμεύσει καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.

Αρχικά ο Θόδωρος Ζαγοράκης ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Γάλλου ποδοσφαιριστή, αλλά η επιμονή του Σορλέν τον αναγκάζει να δώσει σήμερα την ελευθέρας του Γάλλου για να αγωνιστεί σε ομάδα της β΄Γαλλίας.

Ο ΠΑΟΚ πλέον αναζητεί τον αντικαταστάτη του με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να απευθύνονται σε συγκεκριμένο γραφείο για την εύρεση ενός αριστεροπόδαρου χαφ.

Εκτός από τον αντικαταστάτη του Σορλέν ενδέχεται να υπάρξει και δεύτερη μεταγραφή το τελευταίο διήμερο, αλλά και ενδεχομένως άλλη μια αποχώρηση.
www.gazzetta.gr

Νίκη η Μπαρτσελόνα, ισοπαλία η Ρεάλ

Η Μπαρτσελόνα (αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ) ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή σεζόν, καθώς νίκησε εκτός έδρας τη Σανταντέρ 3-0 με γκολ των Μέσι (4’), Ινιέστα (33’) και Βίγια (62’). Αντίθετα η Ρεάλ στο επίσημο ντεμπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο κόλλησε στο μηδέν στη Μαγιόρκα κόντρα στην τοπική ομώνυμη ομάδα.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Έρκουλες-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(46' Γιορέντε)
Μάλαγα-Βαλένθια 1-3 (45' Φερνάντεζ-10' Αντούριθ, 70', 75' Χοακίν)
Λεβάντε-Σεβίλλη 1-4 (10' Σουάρεζ πεν.-12', 62' Κονκό, 28' Νεγρέδο πεν., Ρενάτο)

Κυριακή

Λα Κορούνια-Σαραγόσα 0-0
Εσπανιόλ-Χετάφε 3-1
(33', 54' Οσβάλντο, 94' Ντάτολο-61' αυτ. Γκάλαν)
Οσασούνα-Αλμερία 0-0
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 1-0 (57' Πριέτο)
Ρασίνγκ Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα 0-3 (4' Μέσι, 33' Ινιέστα, 62' Βίγια)
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Δευτέρα


Ατλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν (23.00)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο: Ήττα (13-5) της Ελλάδας από τη Σερβία

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ η Εθνική ανδρών, καθώς έχασε από τη Σερβία με 13-5. Οι διεθνείς δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ενώ η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής.

Άλλωστε η Σερβία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες αναδείχθηκε νικήτρια τόσο στο World League, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Σέρβοι επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους, ενώ η Εθνική δεν κατάφερε να αντιδράσει και να φανεί απειλητική.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 3-1, 4-1.

Η Εθνική αύριο (19:00) θα αντιμετωπίσει την ΠΓΔΜ για τη 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου.

Σούπερ Λίγκα: Βατερλό του “ΠΟΚ”, θρίαμβος της Θεσσαλονίκης!

Για πρώτη φορά από το 1989 οι ομάδες του τέως ΠΟΚ δεν κέρδισαν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Ισοπαλία (1-1) ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή με τη Skoda Ξάνθη, ήττες με 2-1 του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ από Ηρακλή και Κέρκυρα, αντίστοιχα. Στον αντίποδα είχαμε θρίαμβο των ομάδων της Θεσσαλονίκης: 3 στα 3!

Είναι μόλις η 4η φορά σε 51 χρόνια Α' Εθνικής που και οι τρεις μεγάλοι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν κερδίζουν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο συνέβη:
*Στις 20 Σεπτεμβρίου 1970: Aιγάλεω-Ολυμπιακός 1-0,  Bέροια–Παναθηναϊκός 0-0 και Άρης-AEK 1-1
*Στις 6 Σεπτεμβρίου 1981: ΟΦH-AEK 1-0 και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (στην Πάτρα) 1-1
*Στις 19 Σεπτεμβρίου 1982: Eθνικός-AEK 2-0, ΟΦH-Ολυμπιακός 0-0 και Άρης-Παναθηναϊκός 0-0
*Στις 17 Σεπτεμβρίου 1989: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1, Εθνικός-Παναθηναϊκός 0-0 και Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 1-1

Την αρχή έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός με το 1-1 που έφερε στην άδεια Λεωφόρο με την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε το Σάββατο με τον Μήτρογλου στο Καυτατζόγλειο αλλά ο Ηρακλής μ' έναν καταπληκτικό Σολτάνι πέτυχε την ολική επαναφορά. Το βατερλό των ομάδων του ΠΟΚ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την ήττα της ΑΕΚ στην Πάτρα από την Κέρκυρα.

Μετά τον Ηρακλή, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση (3-2) του Πανσερραϊκού στην γιορτινή Τούμπα, ενώ το βράδυ πάνω από 4.000 οπαδοί του Άρη έκαναν κατάληψη στην Καβάλα και πανηγύρισαν τη νίκη της ομάδας τους.

Στα αξιοσημείωτα  της πρεμιέρας, η επιστροφή μετά από 20 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία με νίκη από τον Ολυμπιακό Βόλου: 1-0 στη Ν.Σμύρνη. Με το ίδιο σκορ κέρδισαν η Λάρισα τον Ατρόμητο και ο Αστέρας Τρίπολης στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη  enet.gr

Και άλλο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα ο Κενυάτης Ρουντίσα

Πήρε φόρα ο Ρουντίσα και δεν σταματά με τίποτα! Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα ο 21χρονος Κενυάτης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. Κάλυψε την απόσταση σε 1:41.01, στο Ριέτι της Ιταλίας, και βελτίωσε κατά οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου το 1:41.09 που είχε πετύχει την περασμένη Κυριακή στο Βερολίνο.

Μάλιστα πριν από μια εβδομάδα είχε καταρρίψει ρεκόρ που κρατούσε 13 χρόνια (1997 Κίπτεκερ).

Ο Ρουντίσα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής νέων στα 800 το 2006 στο Πεκίνο. Είναι ένας από τους 4 αθλητές (με Κίπτεκερ, Κόε, Κρουζ) που έχει κατέβει στα 800 τα 1:42.00. Ο πατέρας του Ντάνιελ, είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1968 στο Μεξικό στα 4Χ400μ.

Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Λουίς Γκαρσία

Και με τη βούλα παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Λουίς Γκαρσία. Ο 32χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, με αποδοχές ύψους 600.000 ευρώ.

Ο Καταλανός ποδοσφαιριστής θα παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τη Δευτέρα (12:00). Ο Λουίς Γκαρσία αποτελεί την 5η φετινή μετεγγραφή του Παναθηναϊκού μετά τους Σίντνεϊ Γκοβού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Γιώργο Ιωαννίδη και Ντάνιελ Φερνάντες.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να παίξει στις δυο πτέρυγες της επίθεσης. Τη διετία 2005-2006 φόρεσε 18 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας. Ξεκίνησε το 1997 από την β' ομάδα της Μπαρτσελόνα (78 ματς – 27 γκολ) και στη συνέχεια για τρία χρόνια (1999-2002) έπαιξε δανεικός σε Βαγιαδολίδ, Τολέδο και Τενερίφε.

Η εκτόξευση του αρχίζει το 2002. Συγκεκριμένα:
*2002-2003: Ατλέτικο Μαδρίτης, 30 ματς – 9 γκολ
*2003-2004: Μπαρτσελόνα, 25 ματς – 4 γκολ
*2004-2007: Λίβερπουλ, 77 ματς – 18 γκολ
*2007-2009: Ατλέτικο Μαδρίτης, 51 ματς – 4 γκολ

Πέρυσι έπαιξε σε 14 ματς της Ράσινγκ Σανταντέρ. Κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ το 2005.enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...