Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

«Οργή» ΠΑΟΚ για την απόσυρση της χορηγίας του ΟΠΑΠ


Μετά τη σημερινή απόφαση του ΟΠΑΠ ΑΕ να μην επιχορηγήσει το σύλλογο για τα βελτιωτικά έργα στην Τούμπα, έντονη ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «έχει ανάγκη μόνο τη χορηγία της αγάπης του κόσμου της».

Η ανακοίνωση:

Η υπαναχώρηση της ΟΠΑΠ ΑΕ σχετικά με την επιχορήγηση για τα αναγκαία -για λόγους ασφαλείας- έργα στο γήπεδο της Τούμπας μας γεμίζει οργή κι αγανάκτηση, καθώς και απόλυτη βεβαιότητα ότι προήλθε από πολιτικές παρεμβάσεις.

Είχαμε εγκαίρως αντιληφθεί τις προθέσεις της Πολιτείας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πρόλαβε και μας το έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού, που έμεινε προκλητικά στις υποσχέσεις και στα λόγια. Το βλέπουμε και τώρα...
Αν ο Υπουργός Πολιτισμού, ο υφιστάμενός του Γ.Γ. Αθλητισμού, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο καταπολεμούν τη βία, περιμένουμε να κοπούν ΟΛΕΣ οι κρατικές χορηγίες σε ομάδες, οι οπαδοί των οποίων δημιούργησαν επεισόδια. Θα περιμέναμε την ίδια ευαισθησία στις τόσες αφορμές που σας δόθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν κι από άλλους συλλόγους.

Για ποιό λόγο πληρώνει σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ανικανότητα της Πολιτείας και των Αρχών να προβλέψουν ό,τι θα προέβλεπε κι ένα 10χρονο παιδί; Για ποιό λόγο ταυτίζεται ολόκληρος ο ΠΑΟΚ με 50-100 ανεγκέφαλους που δημιούργησαν επεισόδια στην πόλη της Λαμίας εκμεταλλευόμενοι την παντελή απουσία σοβαρής αστυνομικής δύναμης και επαρκούς σχεδίου δράσης, από τη στιγμή μάλιστα πως είναι γνωστό σε όλους ότι τέτοιου είδους «οπαδοί» έχουν αποβληθεί από το γήπεδο και τις εκδηλώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία; Μπορούμε άραγε με την ίδια λογική εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος, επειδή οι πολιτικοί έφτασαν τη χώρα ένα βήμα απ' τη χρεοκοπία;

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταδικάσει τη βία με πράξεις. Έχουμε ξοδέψει χρήματα που δεν οφείλαμε για την επιπλέον ασφάλεια του γηπέδου μας. Τώρα, θα υποχρεωθούμε να επενδύσουμε τα αναγκαία κεφάλαια για την επισκευή του γηπέδου της Τούμπας και θα περιμένουμε από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις υπόλοιπες ευθύνες τους και να δείξουν την ίδια ευαισθησία παντού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο μια χορηγία έχει ανάγκη. Την συνεχή αγάπη του κόσμου μας, που με την οικονομική και ηθική στήριξη, μας κάνει να βλέπουμε πολύ μικρά, όσα εμπόδια κι αν μας βάλουν.

Στους δρόμους οι Ηρακληδείς


«Η κατάσταση δεν είναι καλή, κάποιοι πάνε να μας ρίξουν, εμείς παλεύουμε σκληρά και θα το γνωρίζουμε αύριο το μεσημέρι» είπε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης στη γενική συνέλευση του «ερασιτέχνη» Ηρακλή στο Ιβανώφειο, παρουσία εκατοντάδων μελών και οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

"Παρουσιάστηκε την Παρασκευή ένα πλαστό φαξ, με υπογραφή του Ντιέ, ενώ εμείς έχουμε έγγραφο που αποδεικνύει ότι τον πληρώσαμε. Έχουμε δεχθεί 22 περιπτώσεις εκβιασμού, δώστε μας τόσα γι' αυτό, τόσα για εκείνο, αλλά θα τα πούμε όλα αρμοδίως. Αν θέλουν να μας ρίξουν, θα μας ρίξουν, γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Είδα με τα μάτια μου φαξ που στάλθηκε στον Λεβαδειακό για τον Μπιλίσκοφ απ' τις 20 Απριλίου, από νούμερο απ' τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε παραδώσει τον πιο πλήρη φάκελο. Μας είπαν ότι θα επανεξεταστούν όλα τα στοιχεία της ομάδας μέχρι σήμερα το βράδυ ή το πρωί και αύριο το μεσημέρι θα βγει η απόφαση. Αν είναι αρνητική, θα κάνουμε έφεση" τόνισε, σκορπίζοντας απογοήτευση στους παρευρισκόμενους στη γενική συνέλευση.

Μόλις ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, τόνισε ότι η κατάσταση σχετικά με την αδειοδότηση είναι άσχημη για την ομάδα του, οπαδοί του "Γηραιού" βγήκαν έξω απ' το Ιβανώφειο όπου γινόταν η γενική συνέλευση του "ερασιτέχνη" και "έστησαν οδοφράγματα", ενώ πέταξαν πέτρες κατά του παρακείμενου Μουσείου Αθλητισμού. Θέλησαν αρχικά να "σχημάτισουν" μετά "μηχανοκίνητη" πορεία, με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που φαίνεται να είναι αρνητική για την ομάδα τους, αλλά μετά αποφάσισαν να μεταβούν πέζη στην ΕΤ-3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να κάνουν εκεί παρέμβαση στο πρόγραμμα για να διατρανώσουν την διαμαρτυρία τους.

Έτοιμοι Νίνης και Βύντρα πρόβλημα με Μόρα και Καπετάνο


Οι Σωτήρης Νίνης και Λουκάς Βύντρα τέθηκαν στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ ενόψει του φιθλικού με την Παραγουάη την Τετάρτη στο Βίντερτουρ. Όμως από την προπόνηση αποχώρησε ο Βαγγέλης Μόρας καθώς ένοιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα και δεν συνέχισε καθαρά για προληπτικούς λόγους. Ο Παντελής Καπετάνος αντιμετώπισε πρόβλημα στη μέση, δεν γυμνάστηκε και ακολούθησε θεραπεία.

Ο Νίνης με τον Βύντρα ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς, προπονήθηκαν κανονικά, πήραν μέρος και στο οικογενειακό διπλό και το ευχάριστο είναι ότι δεν ένοιωσαν την παραμικρή ενόχληση.

Όσον αφορά τον Μόρα, το σφίξιμο που ένοιωσε στη γάμπα δεν ανησυχεί το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής μας και η αποχώρησή του από το προπονητικό πρόγραμμα έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους. Ο Καπετάνος εξ αιτίας ενοχλήσεων που ένοιωσε στη μέση, αποφασίστηκε να παραμείνει στο ξενοδοχείο και να υποβληθεί σε θεραπεία. Η σημερινή προπόνηση έγινε κάτω από συνεχή βροχή και ήταν ανοιχτή στους φιλάθλους και στους εκπροσώπους του Τύπου.

Την Τρίτη ο προπονητής της Εθνικής μας Ότο Ρεχάγκελ θα ανακοινώσει τους 23 παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική. Από την προεπιλογή των 25 ποδοσφαιριστών θα κοπούν δύο και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι Στέλιος Μαλεζάς και Γιώργος Τζαβέλλας.

Τζόρβας: «Δεν έχουμε καθόλου άγχος»

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας με δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν έχουν καθόλου άγχος ενόψει του Μουντιάλ. Έκανε σύγκριση της προ διετίας συμμετοχής της Εθνικής μας στο EURO 2008 και τόνισε ότι η ομάδα τότε ήταν αγχωμένη, προφανώς επειδή προερχόταν από το θρίαμβο της Πορτογαλίας.

«Δεν έχουμε καθόλου άγχος, θα πάμε στη Νότιο Αφρική να κάνουμε το παιχνίδι μας. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας και της Ελβετίας πήγαμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες» είπε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς ο Τζόρβας από Νοτιοκορεάτη δημοσιογράφο αν γνωρίζει παίκτες της αντιπάλου της Εθνική μας, απάντησε ότι στον ελεύθερο χρόνο του δεν παρακολουθεί τόσο πολύ ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια είπε ότι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής μας στο Μουντιάλ είναι πειθαρχημένο σύνολο και δεν εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια, ακόμα και αν χάνει με 4-0.

Παρουσίαση Mourinho στη Real Madrid


jose mourinhoΗ διοίκηση της Real Madrid παρουσίασε σήμερα και επίσημα τον Jose Mourinho σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία, όπως είναι φυσικό, είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Ο 47χρονος Πορτογάλος, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την Inter, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη «βασίλισσα», με τις ετήσιες αποδοχές του να εκτιμάται ότι θα φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι τιμή να έχουμε έναν από τους προπονητές με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Real, Jorge Valdano, για τον Mourinho και συμπλήρωσε: «Χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ μαζί μας.
Το καλύτερο για τον σύλλογό μας αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε τον Jose Mourinho μαζί μας».

Από την πλευρά του, ο «Special One» τόνισε: 
«Δεν ξέρω αν γεννήθηκα για να κοουτσάρω τη Real Madrid, αλλά είμαι σίγουρος ότι γεννήθηκα για να είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Είμαι προπονητής και μου αρέσουν οι δύσκολες προκλήσεις. Το όμορφο δεν είναι να παίζεις για τη Real Madrid ή να κοουτσάρεις τη Real Madrid, αλλά να νικήσεις με τη Real Madrid».
Δείτε στο βίντεο ορισμένα από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου του Mourinho:

Με βαριές «καμπάνες» απειλούνται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ


Ιδιαίτερα αυστηρές αναμένεται να είναι ποινές που θα επιβληθούν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Λαμία τα ξημερώματα του Σαββάτου, πριν από τοι φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο χάντμπολ, το οποίο τελικά αναβλήθηκε. Αυτό προέκυψε σε συνάντηση που είχε ο γ.γ.Α. Παναγιώτης Μπιτσαξής με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας χάντμπολ Σίμο Λαζαρίδη.

Οι δύο «δικέφαλοι» απειλούνται με αποκλεισμό από 1 έως 12 αγωνιστικές και από 1 μέχρι 5 κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και με πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε δυσχερέστερη από τον ΠΑΟΚ, καθώς είναι υπότροπη. Επίσης είναι υπαρκτό και το ενδεχόμενο της διαγραφής των δύο ομάδων χάντμπολ.

Στο μεταξύ ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι το θέμα της μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών θα πρέπει να επανεξεταστεί, ενώ χαρακτήρισε ως αυτονόητη την απόφαση του ΟΠΑΠ να μην χρηματοδοτήσει τα έργα του γηπέδου της Τούμπας.

Όσον αφορά την τύχη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου, πρόθεση της ομοσπονδίας χάντμπολ είναι να μην απονεμηθεί φέτος το τρόπαιο, ενώ υπάρχει και μια πρόταση να διεξαχθεί ο τελικός ανάμεσα στις ομάδες του Δούκα και των Βριλησσίων.

Αμφίβολος ο Σπανούλης στον τρίτο τελικό των πλέι οφ


Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη στον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» στο ΣΕΦ, ένοιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο. Σήμερα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι υπέστη θλάση στους απαγωγούς.

Ο μπασκετμπολίστας του «τριφυλλιού» αισθάνεται έντονους πόνους και δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο από τον γιατρό του Παναθηναϊκού Θανάση Κονίδη, ο οποίος του συνέστησε να ξεκουραστεί.

Επιμένει στην παραίτηση ο Πατέρας


Με γραπτή του δήλωση, ο Νικόλας Πατέρας επιμένει στην παραίτηση του από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναικός και παράλληλα προτείνει λύσεις. Ο κ Πατέρας, διευκρινίζει πως θα παραμείνει στο ΔΣ της ΠΑΕ 
Αναλυτικά η δήλωση του κ Πατέρα:
«Παρακαλώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να σεβαστούνε την απόφαση μου να παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ.
Δεν είναι ώρα για λαϊκά δικαστήρια αλλά για ενότητα ώστε να συνεχίσει ο Παναθηναικός στον δρόμο των επιτυχιών. Μην αφήσουμε εκείνους που θρέφονται από τον διχασμό, την λασπολογία και την χυδαιότητα να καταστρέψουνε όσα κατακτήσαμε.

Έχω κάνει τις εξής προτάσεις για την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ :

1. Στις 19 Απριλίου με επιστολή μου στον μεγαλομέτοχο Γ.Βαρδινογιάννη μεταξύ άλλων, εισηγήθηκα με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων να προτείνουμε για Πρόεδρο τον Παύλο Γιαννακόπουλο (μετά και από τις ραδιοφωνικές δηλώσεις που είχε κάνει στις 16 Απριλίου) για να σταματήσει το κλίμα της εσωστρέφειας και της Προεδρολογίας που ζημίωνε την ομάδα.

2. Στις 23 Απριλίου στην συνάντηση που είχα, με τον Γ. Βαρδινογιάννη και τον Α. Βγενόπουλο προτείναμε από κοινού να αναλάβει ο μεγαλομέτοχος Πρόεδρος της ΠΑΕ αλλά αρνήθηκε.

3. Στις 28 Μαΐου, πριν από το Δ.Σ, ο Γιάννης Ξυλάς μου πρότεινε να εισηγηθεί τον Θανάση Γιαννακόπουλο για Πρόεδρο και συμφώνησα όπως και ο Α.Βγενόπουλος. Υπήρξε καθολική συμφωνία από το Δ.Σ, αλλά αρνήθηκε.

Προσωπικά σε ότι με αφορά :
Θα συμμετέχω στο νέο Δ.Σ, της ΠΑΕ.
Θα συμμετάσχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.
Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά όλους θερμά για την στήριξη σας κατά την Προεδρία μου γιατί αυτή υπήρξε η κινητήριος δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Δύο μετάλλια στο παγκόσμιο μάστερς του τζούντο

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα των μάστερς του τζούντο στο παγκόσμιο Μάστερς στη Βουδαπέστη.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο.

Το χρυσό κατέκτησε ο Οδυσσέας Τζιγκουζίδης στα +100κ (ηλικία 35-39 χρόνων) και το χάλκινο ο Γιάννης Τσαπάρας στα -90κ (ηλικία 35-39).

Στην 5η θέση ήταν ο Σπύρος Ρηγος (+100κ 45-49), ο Γιώργος Μπούνιας (-100, 30-34) και ο Βίκτωροας Σιώπης (-100κ, 50-54), ενώ στην 7η ο Ηλίας Παραγιός (-81κ,30-34). Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 1.600 αθλητές από 60 χώρες.
 

Ποινικές διώξεις σε βάρος εννέα ατόμων για τα επεισόδια στη Λαμία


Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος εννέα ατόμων που συνελήφθησαν, για συμμετοχή σε επεισόδια και συμπλοκές στη Λαμία.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, χθες το απόγευμα συνελήφθη ένας ακόμη 35χρονος ημεδαπός, που είχε προσαχθεί μαζί με τους υπόλοιπους 40. Ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε από φωτογραφικό υλικό, επειδή αναγνωρίσθηκε να σπάζει καθίσματα και άλλα αντικείμενα και να τα εξεσφενδονίζει κατά αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών αντίπαλης ομάδας μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας "Χαλκιοπούλειο".
Το μεσημέρι και οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημ/κών Λαμίας, που τους άσκησε ανάλογες ποινικές διώξεις (βιαιοπραγίες κατ’ άλλων, ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διατάραξη της κοινής ειρήνης, αντίσταση κ.λ.π. ).
Οι επτά θα παραμείνουν υπό κράτηση, ένας αφέθηκε ελεύθερος, όπως και ένας ανήλικος, για τους οποίους θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • 1. Πέντε μεταλλικά σφαιρίδια.
  • 2. Επτά μεταλλικά καψύλλια.
  • 3. Ένας αυτοσχέδιος εκτοξευτήρας όπλου φωτοβολίδων διασπασμένος σε τρία κομμάτια.
  • 4. Ένα δερμάτινο βραχιόλι το οποίο έφερε τρία μεταλλικά καρφιά.
  • 5. Μία μεταλλική σιδερογροθιά.
Ακόμη οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα εξής αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα σε τρεις μεγαλες σακούλες σκουπιδιών στην οδό Γ. Παπανδρέου:
  • 1. Έξι φωτοβολίδες.
  • 2. Μία κροτίδα χρώματος πράσινου.
  • 3. Τρεις μολότοφ.
  • 4. Ένα πιστόλι στυλό φωτοβολίδων.
  • 5. Ένα στιλέτο.
  • 6. 23 ξύλινοι ράβδοι (στυλιάρια) διαφόρων μεγεθών.
  • 7. Έντεκα μεταλλικοί ράβδοι διαφόρων μεγεθών.
  • 8. Μία σιδερογροθιά.
  • 9. Δύο κατσαβίδια.
  • 10. Ένα μαχαίρι κρητικού τύπου.
  • 11. Ένα σουγιά.
  • 12. Δύο μεταλλικές χονδρές αλυσίδες με λουκέτα.
  • 13. Μία ζώνη με μεταλλικά στοιχεία.
  • 14. Ένα ζευγάρι υποκαλαμίδες.
  • 15. Δύο ζευγάρια γάντια και
  • 16. Δύο μπλούζες.
Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 0,9 - 5,5 και 7,3 γρ. αντίστοιχα, τις οποίες πέτασαν άγνωστοι οπαδοί της ΑΕΚ, που τράπηκαν σε φυγή μετά την επέμβαση των αστνομικών στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Αθ. Διάκου.

Τους Λος Αντζελες Λέικερς θα αντιμετωπίσουν οι Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς του ΝΒΑ

Τους Λος Αντζελες Λέικερς θα αντιμετωπίσουν οι Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς του ΝΒΑ, όπως το 2007, η πιο πρόσφατη δηλαδή φορά που οι δύο ομάδες διεκδίκησαν μεταξύ τους τον τίτλο με την ομάδα της Βοστώνης να τον κατακτά.

Οι περυσινοί πρωταθλητές ΝΒΑ Λέικερς των 15 τροπαίων, επικράτησαν 111-103 των Φοίνιξ Σανς στον 6ο τελικό της Δύσης και προκρίθηκαν με 4-2, στους τελικούς που θα κριθούν επίσης στις 4 νίκες (best of 7).

Φέτος είναι η 3η διαδοχική χρονιά που οι Λέικερς φτάνουν ως το τέλος των πλέι οφ του ΝΒΑ. Πρώτος σκόρερ των «λιμνανθρώπων» ήταν και πάλι ο Κόμπι Μπράιαντ με 37 πόντους, ενώ 25 πόντους σημείωσε ο Ρον Αρτεστ, με τους Σανς να κάνουν πάντως αντεπίθεση στο τέλος, να μειώνουν σε 99-96 (2.19'' πριν τη λήξη) με ντράιβ του Στιβ Νας, αν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 18 πόντους διαφορά.

Ο Μπράιαντ, όμως πήρε στους ώμους του τους Λέικερς και με μεγάλα σουτ διαμόρφωσε το 105-100, με εναπομείναντα χρόνο 40''.

Περίοδοι: 37-34, 28-19, 26-21, 20-29

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ: Αρτεστ 25, Γκασόλ 9, Μπάινουμ 10, Μπράιαντ 37, Φίσερ 11, Μπράουν, Όντομ 6, Φάρμαρ 8, Βούγιατσιτς 5.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ: Χιλ 6, Στούντεμάιρ 27, Λόπεθ, Ρίτσαρντσον 13, Νας 21, Φράι 12, Ντάντλεϊ 3, Μπαρμπόσα 7, Ντράγκιτς 12, Αμουντσον 2.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231046826#ixzz0pPrOuXYj

Πιέσεις στον Θανάση για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος φαντάζει ως το μοναδικό άτομο που μπορεί να αναλάβει την προεδρία του Παναθηναϊκού τη δεδομένη στιγμή. Η κλεψύδρα... αδειάζει, ενόψει του διοικητικού συμβουλίου της Τετάρτης και όλοι συμφωνούν ότι μόνο ο Θανάσης μπορεί να αποτελέσει το πρόσωπο κοινής αποδοχής για τον προεδρικό θώκο των «πρασίνων».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αλλά και οι υπόλοιποι μέτοχοι εξακολουθούν να τον πιέζουν, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επιμένει να αρνείται τη θέση και ουσιαστικά παραπέμπει στα όσα δήλωσε μετά το διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής, ότι δεν τον ενδιαφέρει η προεδρία.

Ενα άλλο σενάριο αναφέρει ότι είναι πιθανόν και ο Νικόλας Πατέρας να επικοινωνήσει με το διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ και να του ζητήσει προσωπικά να αναλάβει την προεδρία. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε υπογραμμίσει ότι για λόγους ηθικής τάξεως απέναντι στον παραιτηθέντα πρόεδρο δεν θέλει να αναλάβει τη θέση. Ισως, λοιπόν, ένα τηλεφώνημα από τον Πατέρα να αλλάξει άρδην την κατάσταση.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση μεταξύ του Τζίγκερ και του Πατέρα, μήπως και γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ τους. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού επιμένει για μια πολιτική λιτότητας με αλλαγές σε αρκετά πρόσωπα (π.χ. Αντωνίου), ενώ από την μεριά του ο Πατέρας πιστεύει ότι δεν πρέπει να πέσει πολύ το μεταγραφικό μπάτζετ, καθώς κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας. Πάντως θεωρείται δύσκολο να βρεθεί σημείο επαφής ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Αναστασίου: «Αναπόφευκτο το διαζύγιο με Τεν Κάτε»
Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Αναστασίου ήταν από τους ανθρώπους που έζησε από πολύ κοντά τον Χενκ Τεν Κάτε την εποχή που ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο βοηθός του Ολλανδού στο «τριφύλλι» υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι ο Τύπος έγραψε υπερβολές για το περιβόητο rotation του Τεν Κάτε, μίλησε για τα μέτωπα που είχαν αναπτυχθεί στα αποδυτήρια και επισήμανε ότι ήταν αναπόφευκτο το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αναστασίου στην εφημερίδα «Sportday»:
Μέσα σε ένα βράδυ συμφώνησες με τον Παναθηναϊκό. Ενα πρωινό έμαθες πως παύεται η συνεργασία με τον Τεν Κάτε, άρα και η δική σου. Πώς ένιωσες εκείνη τη στιγμή; Τι έχει ακολουθήσει μέχρι το σήμερα;

Να σου πω την αλήθεια, δεν το περίμενε κανείς μας. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν η καλύτερη, αλλά το timing (σ.σ.: μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο) θεωρώ πως ήταν άστοχο. Μετά τη φυγή μου από τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια απόλαυσα την οικογένειά μου. Μέχρι τα Χριστούγεννα. Μετά έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά. Ταξίδια, ραντεβού, επιμορφωτικά σεμινάρια (σ.σ.: Μπαρτσελόνα και Αγιαξ). Σιχαίνομαι την τεμπελιά.
Θεωρείς ότι η δουλειά του Τεν Κάτε και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου υποτιμήθηκε από τον Τύπο;

Ο Τύπος υπερέβαλλε με το ροτέισον του Τεν Κάτε και προσπαθούσε συνεχώς να "κιτρινίσει" τις σχέσεις στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός είχε 25 παίκτες, 12-13 νέους. Επρεπε να τους δοκιμάσει όλους για να ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα. Ο Τύπος το καυτηρίαζε αυτό. Γιατί δεν έγινε το ίδιο όταν ο Ντουντού επί Βαλβέρδε είχε πει «έχουμε σκάσει»;.

Τώρα, όντας αποστασιοποιημένος από την καθημερινότητα της Παιανίας, ποια είναι η άποψή σου; Τι έφταιξε και η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Τεν Κάτε οδηγήθηκε σε τέλμα;


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο Τεν Κάτε ήταν αδιάλλακτος σε ορισμένα θέματα και, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα ορισμένων παικτών, υπήρχαν συγκρούσεις... Δύο μέτωπα. Ο καθένας ήθελε να δείξει ότι είναι αφεντικό. Δεν γινόταν να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση.
Δηλαδή το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν αναπόφευκτο;

Ναι, όντως ήταν αναπόφευκτο. Δύσκολα θα άντεχε παραπάνω στον χρόνο....
Πάμε στο κεφάλαιο «Νίκος Νιόπλιας». Πιστεύεις ότι με την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται;

Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, διότι η μέχρι τώρα προσπάθειά του έχει στεφθεί με επιτυχία. Μόνο που για να καθιερωθεί πλήρως απαιτούνται η διάρκεια σε βάθος χρόνου, η ύπαρξη ενός πλάνου και μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική κατεύθυνση. Καθημερινά θα κρίνεται. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή.

Αλήθεια, πιστεύεις ότι ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός φέρει τη σφραγίδα του Νίκου Νιόπλια;


Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα δουλεμένη στον τομέα της φυσικής κατάστασης και μάλιστα σε πολύ καλύτερο βαθμό σε σχέση με τις λοιπές ελληνικές ομάδες. Ο Νίκος μαζί με το επιτελείο του πιστεύω ότι συνέβαλλαν στον τομέα της ψυχολογίας και δούλεψαν πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες. Η διαχείριση του δυναμικού ήταν πιο άρτια. Αγωνιστικά, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν νομίζω ότι διέφερε κατά πολύ σε σχέση με αυτή επί Τεν Κάτε.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231046827#ixzz0pPoZfT33

Όλα ανοιχτά για τον Ντιόγο

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ντιόγο στην Φενέρμπαχτσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκιού Τύπου.

Η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου είναι σε αναζήτηση επιθετικού και κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ντιόγο να αποχωρήσει για να αγωνιστεί με τα «καναρίνια».

Πριν από δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός πλήρωσε 9 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο άσο.

Σε περίπτωση σοβαρής πρότασης, λένε τα δημοσιεύματα, οι Πειραιώτες δεν θα πουν «όχι», μιας και η φετινή σεζόν ήταν δυστυχώς απογοητευτική για τον Βραζιλιάνο που ήρθε στην ομάδα με άριστες περγαμηνές.

«Ο Ρεχάγκελ θα βρει την συνταγή» δήλωσε ο Χίτσφελντ

Ο Οτμαρ Χίτσφελντ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Ρεχάγκελ θα βρει την κατάλληλη συνταγή, ώστε να οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Παράλληλα ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας υπογράμμισε ότι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδος δεν ήταν ένα θαύμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χίτσφελτ στην εφημερίδα «Sportday»:

Η Ελλάδα είναι στο γκρουπ με Αργεντινή, Νιγηρία, Ν. Κορέα. Ποιες δύο ομάδες πιστεύετε ότι έχουν προβάδισμα για την πρόκριση;

Η Αργεντινή είναι πανίσχυρη, αλλά πολύ καλές ομάδες είναι και οι άλλες δύο που αντιμετωπίζετε. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει ένα σημαντικό προτέρημα στην προσπάθειά της για την πρόκριση: αναφέρομαι στην τεράστια εμπειρία του Οτο Ρεχάγκελ. Είμαι βέβαιος ότι ο Οτο θα βρει την κατάλληλη συνταγή για να προκριθεί η ομάδα του.

Ο προπονητής μας, ο Οτο Ρεχάγκελ, είναι συμπατριώτης σας. Είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα. Εκανε ένα θαύμα το 2004. Πιστεύετε ότι μπορεί ακόμα να δημιουργεί θαύματα;

Ακόμα πιστεύετε ότι ήταν θαύμα; Εγώ δεν το πιστεύω. Ηταν σαφέστατα μια μεγάλη έκπληξη, αλλά όχι θαύμα. Η κατάκτηση του Euro 2004 ήταν το αποτέλεσμα μιας άψογης τακτικής που εκτελέστηκε αριστουργηματικά. Ηταν ένα κράμα τακτικής, πειθαρχίας και πολύ καλών και υπάκουων ποδοσφαιριστών. Ηταν επίσης αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Για αυτό και απαντάω με αυτόν τον τρόπο στην ερώτησή σας: Ναι, είμαι βέβαιος ότι ο Οτο Ρεχάγκελ θα βρει και πάλι την τέλεια τακτική για το ρόστερ του.

Ελλάδα και Ελβετία έπαιξαν μεταξύ τους στα προκριματικά. Τι είναι αυτό που θυμάστε από τις αναμετρήσεις με την Ελλάδα;

Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσουμε τους Ελληνες και πόσο συμπαγής ομάδα ήταν η Ελλάδα. Στον αγώνα της Βασιλείας η Ελλάδα στάθηκε πολύ άτυχη όταν αποβλήθηκε ένας παίκτης της από νωρίς. Παρ' όλα αυτά η ελληνική ομάδα έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή μας και χρειαστήκαμε μια στημένη φάση στο τέλος με τη σέντρα-φάουλ του Γιακίν και την κεφαλιά του Γκρίχτινγκ για να «ξεκλειδώσουμε» την αντίπαλη άμυνα.

Στο πρώτο ματς τον Οκτώβριο του 2008 στην Ελλάδα κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι ολόκληρης της προκριματικής φάσης. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και θέλησε να επανορθώσει για την ήττα από το Λουξεμβούργο, με αποτέλεσμα να νικήσουμε μέσα στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. Πιστεύετε ότι αυτό επηρεάζει το ποδόσφαιρο;

Ολα εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητα των οικονομικών. Αν ένας σύλλογος μπορεί να πληρώσει δέκα εκατομμύρια χωρίς να ανεβαίνει το χρέος, αυτό είναι θεμιτό. Οι παίκτες «φέρνουν πίσω» αυτά τα χρήματα συχνά. Ο Λούκα Τόνι στην Μπάγερν είχε κερδίσει δέκα εκατομμύρια, αλλά ο σύλλογος έχει κάνει τριάντα εκατομμύρια κέρδη. Ετσι υπήρχε ανταποδοτικότητα.

Στη Ν. Αφρική υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Συμφωνείτε;

Ναι, τα βράδια είναι σαν χειμώνας. Βραδιάζει νωρίς, είναι σκοτεινά.

Θεωρείτε, δηλαδή, ότι δεν θα είναι τόσο εύκολη η διαμονή εκεί;

Ναι, δεν είναι όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία, όπου μπορείς να κάνεις βόλτα στον δρόμο μετά τη δύση του ηλίου. Υπάρχει και το πρόβλημα με το υψόμετρο. Πρώτη φορά που παίζουμε σε υψόμετρο 1.400 μέτρα και στη συνέχεια πίσω στο επίπεδο της θάλασσας. Υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία προκύπτουν και τα οποία μπορούμε να λύσουμε μόνο ως ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231046829#ixzz0pPn2Rqc3

«Χρυσή» η Τσιάβου στο παγκόσμιο της κωπηλασίας


Το χρυσό μετάλλιο στα σκιφ ελαφρών βαρών του παγκόσμιου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας, κατέκτησε η Αλεξάνδρα Τσιάβου!

Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε πρώτη με 7.59.58, παρά την σχεδόν δίωρη διακοπή λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Την Κυριακή, τα ελληνικά πληρώματα θα πάρουν μέρος σε ακόμη τρεις τελικούς μετά τις σημερινές προκρίσεις τους. 

Συγκεκριμένα, τα αδέρφια Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας καθώς και οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας θα διαγωνιστούν στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλίου, ο Γιάννης Χρήστου στον τελικό του σκιφ και οι Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η Δεβετζή τα «έψαλλε» στον Μπιτσαξή


Τα «έψαλλε» στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή η Πηγή Δεβετζή.Η ολυμπιονίκης είχε την πρώτη συνάντηση μαζί του, από τότε που ανέλαβε το κυβερνητικό πόστο για τα σπορ στην χώρα μας. Ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά στο «Γκαλά Γυναικών» που φιλοξενήθηκε μεσοβδόμαδα στην Φιλοθέη και στο οποίο παραβρέθηκαν τόσο η Δεβετζή όσο και ο Μπιτσαξής.

Μόλις το βλέμμα της ιπτάμενης θρακιώτισσας έπεσε πάνω στο γγΑ, δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη πριν τον πλησιάσει. Ο τελευταίος πρόσφατα δήλωσε ότι το πριμ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το οποίο περιμένουν ακόμα όσοι διακρίθηκαν, θα δοθεί σε... δόσεις. Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, φέτος θα λάβουν το 20% και τα υπόλοιπα άγνωστο παραμένει πότε θα τα λάβουν.

«Δεν σας ενδιαφέρουν τα μετάλλια δίπλα στα οποία βγάζετε φωτογραφίες; Έκανα τέσσερα χρόνια προετοιμασία για να πάρω αυτό το μετάλλιο στην Κίνα κι έπειτα από δύο χρόνια μας λέτε ότι θα πάρουμε μόνο το ένα πέμπτο του πριμ που εσείς μας υποσχεθήκατε και βλέπουμε για τα υπόλοιπα;», είπε μεταξύ άλλων η Δεβετζή στον Μπιτσαξή, σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα.

Η Πηγή Δεβετζή εμφανίζεται αποφασισμένη να οργανώσει του ολυμπιονίκες του Πεκίνου, προκειμένου να διεκδικήσουν ομαδικά τα χρήματα που τους οφείλονται. Όσο για την απάντηση του Μπιτσαξή; Αναγνώρισε το δίκιο των αθλητών, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα την δεδομένη στιγμή. Καταραμένο ΔΝΤ...

Α1 Μπάσκετ: δεύτερη νίκη Αμαρουσίου


To 2 - 0 στους μικρούς τελικούς της Α1 μπάσκετ έκανε το Μαρούσι επί του Πανελληνίου, επικρατώντας με 90 - 72 στο κλειστό της Κυψέλης.

Το ροζ φύλλο αγώνα κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου η αντεπίθεση του Πανελλήνιου δεν κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά των 21 πόντων.

Η νίκη του Αμαρουσίου το φέρνει μία ανάσα μακριά από την τρίτη θέση της φετινής Α1, η οποία οδηγεί στην Ευρωλίγκα είτε μέσω προκριματικών είτε στους ομίλους.

Τα δεκάλεπτα:
18 - 17, 31 - 41, 49 - 65, 72 - 90

Οι δικηγόροι στη... σέντρα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ
Δικηγόροι- μπαλαδόροι από ολόκληρο τον κόσμο αφήνουν για δέκα ημέρες τις δικαστικές αίθουσες και τον Ποινικό Κώδικα για αναμετρηθούν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Αττάλειας στην Τουρκία, όπου αρχίζει σήμερα το Μουντιάλ Δικηγόρων.
Φωτογραφία
Στη διεθνή ποδοσφαιρική συνάντηση, το Μundiavocat, όπως αλλιώς ονομάζεται, παίρνει μέρος και η ελληνική ντριμ τιμ των δικαστηρίων και των γηπέδων, η πολυνίκης ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Οι έλληνες πρωταθλητές, λίγο πριν πετάξουν για τα γήπεδα της Αττάλειας, έδωσαν προχθές φιλικό προετοιμασίας στην έδρα τους με την ομάδα των βραζιλιάνων δικηγόρων, κλέβοντας από τους βιρτουόζους του αθλήματος στοιχεία ποδοσφαιρικής τεχνικής και όχι νομικές συμβουλές.
«Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε στο Μουντιάλ Δικηγόρων και χαιρόμαστε που κάναμε μια στάση στη Θεσσαλονίκη πριν από τη διοργάνωση. Για τους έλληνες συναδέλφους μας στη δικηγορία και το ποδόσφαιρο έχουμε μόνο καλά λόγια», είπε στα «ΝΕΑ» ο Λεονάρντο Ζικαρέλι Ροντρίγκεζ, ο στράικερ της δικηγορικής... «σελεσάο».
Οι δικηγόροι από την επαρχία Παρανά της Νότιας Βραζιλίας διασκεδάζουν τη συμμετοχή τους στο Μundiavocat και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία, τραγουδώντας με ταμπούρλα και τύμπανα ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια, πριν από τον αγώνα.
«Με την ελληνική ομάδα γνωριστήκαμε στο Μουντιάλ του 2008 που διεξήχθη στην Ισπανία και ο αγώνας τότε είχε λήξει ισόπαλος με σκορ 3-3. Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε στην Ελλάδα», είπε ο Αντρέ Γκόμεζ Σιλβέστρε, αριστερός πλάγιος της βραζιλιάνικης ομάδας. Οπως μάλιστα σημείωσε
Φωτογραφία
ο γκολκίπερ των Λατινοαμερικανών, Καρλίλ Ποπ, του χρόνου η ελληνική ομάδα είναι καλεσμένη για φιλικό αγώνα στη μακρινή και καυτή επαρχία Παρανά του βραζιλιάνικου Νότου. Παρέλαση των ομάδων. Ελληνες και βραζιλιάνοι δικηγόροι ταξίδευσαν οδικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αττάλεια, όπου διοργανώνεται φέτος το Μundiavocat. Στο γεμάτο αγωνιστικό δεκαήμερο που αρχίζει σήμερα με την άφιξη και την παρέλαση των ομάδων και θα κορυφωθεί στις 5 Ιουνίου με τον μεγάλο τελικό, συμμετέχουν 1.500
δικηγόροι από 50 διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο.
«Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που θα ευχαριστηθούμε. Σε κάθε διοργάνωση επιδιώκουμε να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία των αντίπαλων ομάδων συζητώντας το νομικό σύστημα κάθε χώρας που διαφέρει από ήπειρο σε ήπειρο ακόμη περισσότερο και από τον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο. Φέτος σκοπεύουμε, για παράδειγμα, να ανταλλάξουμε νομικές απόψεις με τους συναδέλφους από την Ακτή του Ελεφαντοστού» είπε στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Νικολαΐδης, μέλος της 25μελούς ελληνικής αποστολής. «Αρχικός στόχος μας στο φετινό Μουντιάλ Δικηγόρων είναι να βρεθούμε στις δέκα πρώτες θέσεις και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει», σημείωσε ο ποδοσφαιριστής και προπονητής των Ελλήνων, Θωμάς Δέλκος.
Η αποστολή των δικηγόρων από τη Θεσσαλονίκη πάντως δεν θα είναι καθόλου εύκολη στα γήπεδα της Αττάλειας.
Εκτός από τη φορμαρισμένη ομάδα της Βραζιλίας, οι έλληνες μπαλαδόροι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα των μεξικανών δικηγόρων, που καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο του τελευταίου Μundiavocat, καθώς επίσης με ανταγωνιστικές ομάδες από την Ευρώπη και την Αφρική, πολλές από τις οποίες συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και διεθνή τουρνουά
Η ιδέα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνάντησης δικηγόρων, του Μundiavocat, γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 από τον γάλλο δικηγόρο της Μασσαλίας Βίνσεντ Πινατέλ. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια- και όχι κάθε τέσσερα όπως το Μουντιάλ εθνικών ομάδων- σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο: από το Μαρόκο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση, το 1983, στο Μαρόκο έως την Αλγερία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Μάλτα και την πιο πρόσφατη στην Ισπανία το 2008.
Στην τελευταία διοργάνωση νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα δικηγόρων από το Μεξικό, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε μια δεύτερη κατηγορία, το Μaster Μundiavocat, στην οποία υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για παίκτες κάτω των 35 ετών (στους βετεράνους, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Αργεντινής).
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Μουντιάλ Δικηγόρων, κάθε χώρα δεν αντιπροσωπεύεται από εθνική ομάδα, γι΄ αυτό άλλωστε δεν γίνονται προκριματικοί αγώνες πριν από κάθε διοργάνωση. Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν δικηγόροι από έναν ή περισσότερους τοπικούς συλλόγους. Είναι οργανωμένες ποδοσφαιρικές ομάδες 25-30 παικτών, τα μέλη των οποίων μπορούν να πληρώσουν 7.000
ευρώ (εκτός των εξόδων διαμονής)
για τη συμμετοχή στο Μundiavocat.
Πρωταθλήματα. Στις τελευταίες έξι διοργανώσεις, την Ελλάδα εκπροσώπησαν δικηγόροι που ανήκουν αποκλειστικά στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πιο «επαγγελματική» και πολυνίκη ομάδα δικηγόρων στη χώρα μας, η οποία έχει κατακτήσει δέκα πανελλήνια πρωταθλήματα και πάμπολλες διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και διεθνή τουρνουά.
Ξεχωριστή θέση στο φετινό μουντιάλ έχει κερδίσει η ομάδα της Αϊτής, που παρά τις φοβερές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά τον καταστροφικό σεισμό θα δώσει «το παρών» στην Αττάλεια. Οπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα του Μundiavocat (
www.mundiavocat.com), αρχηγός της ομάδας που χαίρει της εκτιμήσεως των υπόλοιπων δικηγορικών ομάδων θα είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Πορτ-ο-Πρενς, Πάτρικ Λορέντ. 

Ενα από τα διασημότερα παιδιά της Τζαμάικας

Φωτογραφία
Ενα από τα διασημότερα παιδιά της Τζαμάικας, ο Γιουσέιν Μπολτ, επιδεικνύει τους δικεφάλους του λίγο προτού κερδίσει στην Οστράβα της Τσεχίας το χρυσό (και) στα 300 μέτρα- στην πρώτη του εμφάνιση στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Και να σκεφτείτε πως είναι, όπως είπε, «πολύ στενοχωρημένος» με τα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα του, τις συμπλοκές ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους πιστούς του ναρκοβαρόνου «Ντούντους» Κόουκ, που έχουν στοιχίσει τη ζωή 70 ανθρώπων.

Αποκλεισμός για Ρόντικ και Φερέρ, πέρασε ο Τζόκοβιτς


Ο Αντι Ρόντικ αποχαιρέτησε στη φάση των «16» το Ρολάν Γκαρός, καθώς ηττήθηκε από τον Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι (Νο 114 στον κόσμο) με 3-0 σετ (4-6, 4-6, 2-6). Ο Αμερικανός τενίστας πήρε... βαρέως αυτήν την ήττα, με αποτέλεσμα να σπάσει μια ρακέτα και στη συνέχεια αποφασίζοντας να αλλάξει μια άλλη άδειασε ολόκληρη τη τσάντα του...
Την τύχη του Ρόντικ είχε και ο Ισπανός Φερέρ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Αυστριακό Μέλζερ με 3-0 σετ (4-6, 0-6, 6-7). Αντίθετα ο Τζόκοβιτς αντιμετώπισε προβλήματα μόνο στο δεύτερο σετ απέναντι στον Χανέσκου, τον οποίο και κέρδισε με 3-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3, 6-2).
Στις γυναίκες η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε της Παβλιτσένκοβα με 6-1 στο πρώτο σετ, έχασε 1-6 το δεύτερο, αλλά επικράτησε στο τρίτο με 6-2.
Με αυτή τη νίκη η Σερένα σφράγισε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η Βίνους στη συνέχεια του Γαλλικού γκραν σλαμ.

Αναβλήθηκε το φάιναλ-φορ του χάντμπολ λόγω των επεισοδίων!


Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας και είχαν ως αποτέλεσμα την επ’ αόριστον αναβολή του αγώνα χάντμπολ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Λίγο μετά τις 6 το πρωί έφτασαν στη Λαμία περίπου 100 φίλοι του ΠΑΟΚ, μετέβησαν σε συνδέσμους φιλάθλων της ΑΕΚ και έγιναν μεγάλες συμπλοκές. Υπήρξαν συμπλοκές στους δρόμους, πληροφορίες αναφέρουν για εννιά τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Ζημιές έγιναν και σε πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.

Η διοργάνωση, με δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας κ Σίμου Λαζαρίδη αναβλήθηκε, αφού στο κλειστό της Λαμίας έχουν γίνει σημαντικές ζημιές σε όλους τους χώρους, ακόμα και στο παρκέ, το οποίο έχει καεί σε αρκετά σημεία από ρίψη φωτοβολίδων.

Οπαδοί των δύο ομάδων είχαν μπει στο κλειστό αφού στις 15.00 ήταν προγραμματισμένος ο ημιτελικός. Άρχισαν ανταλλαγή φωτοβολίδων και μολότοφ, χωρίς να υπάρχει αρχικά αντίδραση από την αστυνομία. Οι παίκτες των δύο ομάδων αποχώρησαν σοκαρισμένοι στα αποδυτήρια, ενώ τραυματίστηκε μία από τις γραμματείς του αγώνα. Αποφασίστηκε  αρχικά να εκκενωθούν οι εξέδρες, αυτό έγινε, αλλά η διεξαγωγή των αγώνων ήταν δύσκολη λόγω των ζημιών.

Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ. Μετά τις συλλήψεις που διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών της Λαμίας, έχει οξυνθεί το κλίμα μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε περιφερειακά σουπερμάρκετ από όπου άρπαξαν τρόφιμα.
Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμος της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.
Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα συνεδριάζει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.

Τέλος ο Κονσεϊσάο

ΠΑΟΚ και Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν θα πορευτούν μαζί στο μέλλον!
Οπως έγινε γνωστό με επίσημες ανακοινώσεις, ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής και η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης , πήραν διαζύγιο.

Ειπώθηκε πως έληξε το συμβόλαιο του Κονσεϊσάο και δεν ανανεώθηκε, ωστόσο η αφορμή για το τέλος του αλλοδαπού τεχνικού διευθυντή είναι το ναυάγιο στην υπόθεση πρόσληψης του Ζόρζε Κόστε και η διάθεση του Ζαγοράκη να προχωρήσει σε ελληνική λύση για τον ΠΑΟΚ.

Ετσι, ο Κονσεϊσάο ύστερα από 2, 5 χρόνια (αρχικά ως παίκτης) στον ΠΑΟΚ, αποχωρεί.

Οπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Πορτογάλος, με ανακοινώσεις -δηλώσεις είπαν και ευχήθηκαν τα καλύτερα ο ένας για τον άλλον.

Σοβαρά επεισόδια στη Λαμία

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Λαμίας ύστερα από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη από χθες το βράδυ ενόψει του ημιτελικού αγώνα χάντμπολ στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.



Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου  όταν περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης και επιτέθηκε στα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ.
Εκεί επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ, τραυματίζοντας μάλιστα δύο από αυτούς με αιχμηρό αντικείμενο. Οι δύο φίλαθλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, απο όπου έχουν πάρει εξιτήριο.
Σοβαρά επεισόδια στη Λαμία
Στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου τα επεισόδια γενικεύτηκαν στο κέντρο της πόλης (πλατεία Λαού) Περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισάριθμους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ακολούθησαν "μάχες" με την αστυνομία να προσπαθεί να χωρίσει τους συγκεντρωμένους.
Στις 11.00 το πρωί, οι οπαδοί της ΑΕΚ παρέμεναν συγκεντρωμένοι γύρω από τα γραφεία του συνδέσμου τους, ενώ εκείνοι του ΠΑΟΚ είχαν μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στο κλειστό γυμναστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας που κατα τα φαινόμενα οδεύει προς αναβολή.
Από τους βανδαλισμούς των οπαδών, έχουν καεί τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, έχουν σπάσει βιτρίνες καταστημάτων, ενώ οι φωτιές στους κάδους και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην οποία κατέφυγε η αστυνομία έκανε την ατμόσφαιρα ασφυκτική. 
Οπως έγινε γνωστό ήδη καταφθάνουν από την Αθήνα ισχυρές αστυνομικές ενισχύσεις αφού έως το απόγευμα αναμένεται να συρρεύσει στην πόλη και μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ.
Ο Δήμαρχος της πόλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έχουν ήδη ζητήσει την αναβολή του ημιτελικού.

Την Κυριακή ο 2ος τελικός Ολυμπιακός - ΠΑΟ για την Α1

Στο Φάληρο μεταφέρεται η σειρά των τελικών της Α1 ανδρών του μπάσκετ, όπου την Κυριακή (21:45) ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τις νίκες σε 1-1, ενώ από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για το «break» και το 2-0 που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες.

«Ντροπιασμένος» από την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ (73-54) την περασμένη Τετάρτη, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις, να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον κάτοχο του τίτλου και στο τέλος να νικήσει.

Ερωτηματικό υπάρχει όσον αφορά στην υποδοχή τεχνικού επιτελείου και παικτών από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, λόγω της μεγάλης απογοήτευσης για μία από τις χειρότερες εμφανίσεις αυτής της ομάδας και μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως τώρα δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών, αλλά για στήριξη της ομάδας του Πειραιά από τον κόσμο της, στην προσπάθειά του Παναγιώτη Γιαννάκη και των παικτών του να κατακτήσουν το νταμπλ, αν και με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς, και να πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας από το 1997, δηλαδή 13 χρόνια μετά.

Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 1-1, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ η σειρά αρχίζει από το... μηδέν. Η ψυχολογία, πάντως, είναι υπέρ του συνόλου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Οι παίκτες του Σέρβου τεχνικού μετέτρεψαν την... πίεση του πρώτου τελικού σε θριαμβευτική επικράτηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στον αντίπαλο ως προς το ποιος είναι το «αφεντικό». Ο μοναδικός τίτλος που απέμεινε στον περυσινό κάτοχο του «triple crown» θα είναι ο 31ος πρωταθλητή Ελλάδας στην ιστορία του, αν επιτευχθεί, και εύλογα οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν 31!

Για τον Ολυμπιακό δύσκολα θα προλάβει και τον δεύτερο τελικό ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του σε ολόκληρη τη σειρά των τελικών. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών στον Παναθηναϊκό.
Το ενδιαφέρον και στους «μικρούς» τελικούς

Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό, ο πρώτος «μικρός τελικός» στο κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν αμφίρροπος, συγκλονιστικός και αποτέλεσε διαφήμιση του μπάσκετ. Αν ο Πανελλήνιος κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε... εχθρικό έδαφος, αυτό σημαίνει πως στην έδρα του συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες για επικράτηση.

Το σίγουρο είναι πως Πανελλήνιος και Μαρούσι θα προσφέρουν γι' ακόμη μία φορά υψηλό θέαμα, πιστοποιώντας πως δίκαια βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της Α1.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Ηλίας Ζούρος, δεν γνωρίζει ακόμη αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Μαυροβούνιο σέντερ, Τζούρο Όστοϊτς.

Στο Μαρούσι, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μιχάλη Πελεκάνου, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο σε προσπάθεια για κόψιμο στον πρώτο αγώνα, έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε, σημειώνοντας ένα καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, το οποίο, όμως, 'πλήρωσε' με απουσία από την χθεσινή προπόνηση.

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της τελικής φάσης στα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Σάββατο, 29 Μαΐου

(3-4) Κυψέλη 17:00
Πανελλήνιος - Μαρούσι (Τανατζής, Φούφης, Μπήτης - Σωτηριάδης)
Κυριακή, 30 Μαϊου

(1-2) 21:45 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Μουζάκης, Πηλοΐδης, Καρακατσούνης - Άκελ, Ντίνος)

«Ζόρικος αντίπαλος η Ελλάδα» λέει ο Τέβες εν όψει του Μουντιάλ

Το εγκώμιο της Εθνικής Ελλάδας έπλεξε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday» ο Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός χαρακτήρισε την γαλανόλευκη ως «ζόρικο αντίπαλο», ενώ τόνισε παράλληλα πως στόχος της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι αποκλειστικά η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επίσης, αναφέρθηκε στα συναισθήματα του αναφορικά με την συμμετοχή του στο Μουντιάλ, ενώ χαρακτήρισε τον Λιονέλ Μέσι ως τον ηγέτη της «Αλμπισελέστε».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τέβες:
- Ποιος είναι ο στόχος σας;
«Να κερδίσουμε το κύπελλο. Τίποτε άλλο δεν θέλουμε. Προς το παρόν υπάρχει το πρώτο βήμα, η φάση των ομίλων. Θα είναι δύσκολο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μας δώσει χώρους, είναι ζόρικος αντίπαλος. Είναι ομάδα που σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Η Κορέα και η Νιγηρία θα έρθουν να παίξουν απέναντί μας σαν να πρόκειται για τελικό. Ωστόσο, εμείς έχουμε τεράστιο ενθουσιασμό και πίστη στις δυνατότητές μας».
- Είσαι ενθουσιασμένος;
«Ξεκινάμε την προσπάθεια για να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι με τους συμπαίκτες μου και αυτό από μόνο του αρκεί για να με κάνει χαρούμενο. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την πρόκληση που έρχεται. Δεν θα είναι εύκολο, όμως, η πρόκληση είναι μεγάλη. Η ομάδα βρίσκει ρυθμό όσο περνούν οι μέρες και θα είναι απολύτως έτοιμη όταν ξεκινήσει το Μουντιάλ».
- Είσαι πεπεισμένος ότι θα είσαι βασικός ή νιώθεις ότι πρέπει να περιμένεις την ευκαιρία σου από τον πάγκο;
«Είναι μια γοητευτική μάχη να βρίσκεσαι σε μια τέτοια θέση. Ακόμα μένουν αρκετές ημέρες και πρέπει να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν με χρειαστεί ο Ντιέγκο. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να πολεμήσω».
- Για ποιο λόγο;
«Δεν μου αρέσει να αρκούμαι μόνο στο γεγονός ότι είμαι βασικός. Για μένα είναι καλό να πολεμάω γιατί πάντα πιέζω τον εαυτό μου για το κάτι παραπάνω, πάντα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Εγώ ξέρω τι νιώθει ο Ντιέγκο και εκείνος ξέρει τι νιώθω εγώ. Θα δώσω τα πάντα για να είμαι βασικός στο πρώτο παιχνίδι και αυτό νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο. Η απόφαση, όμως, είναι δική του. Εγώ είμαι ήρεμος ότι ο Ντιέγκο θα κάνει αυτό που χρειάζεται η ομάδα».
- Ο Μέσι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας;
«Ναι. Ξέρουν όλοι τι σημαίνει ο Λίο για την εθνική και για όλο τον κόσμο. Είναι καλά, είναι ώριμος, πρέπει να τον υποστηρίξουμε, ώστε να μπορέσει κι αυτός να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. Δεν νομίζω ότι η ομάδα είναι εξαρτημένη από τον Μέσι. Πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό».
- Πώς μπορεί κανείς να αποφύγει την εξάρτηση από τον Μέσι;«Είναι σημαντικό να μην τον σημαδεύουμε συνέχεια. Η εθνική δεν χρειάζεται να εξαρτάται μόνο από αυτόν, δεν χρειάζεται να τον φορτώσουμε με κάτι τέτοιο. Μπορεί να τα καταφέρνει σχεδόν πάντα στο ένας εναντίον ενός, όμως αν τον σημαδεύουμε συνέχεια, θα έχει πάντα πάνω του δύο παίκτες. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να παίζουμε με μυαλό, ώστε να μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίζουμε το πλεονέκτημα και να βρίσκουμε τον κενό χώρο».
- Η Αργεντινή είναι υποψήφια για το τρόπαιο;«Το σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση και να το δείχνουμε αυτό στον κόσμο. Δεν ξέρω αν είμαστε υποψήφιοι ή όχι, αλλά πάμε για να δώσουμε μάχες μέχρι τελικής πτώσης».

O Όλσεν ανακοίνωσε τους 23 της Δανίας για το Μουντιάλ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας, Μόρτεν Ολσεν, ανακοίνωσε την Παρασκευή την τελική 23άδα που θα ταξιδέψει στην Νότια Αφρική για το Μουντιάλ.

Ο αμυντικός της Παλέρμο, Σίμον Κιάερ, παρέμεινε στην αποστολή, καθώς ο τραυματισμός του στο γόνατο δεν αποδείχθηκε σοβαρός.

Αντίθετα, ο Όλσεν άφησε εκτός Μουντιάλ τον τερματοφύλακα Κιμ Κρίστενσεν, τους μέσους Μίκαελ Σιλμπερμπάουερ και Μίκαελ Κρον-Ντέλι, καθώς και τον επιθετικό Μόρτεν Ράσμουσεν.
Αναλυτικά οι 23 της Δανίας:
Τερματοφύλακες: Τόμας Σόρενσεν (Στόουκ Σίτι), Στέφαν Άντερσεν (Μπρόντμπι), Γέσπερ Κρίστιανσεν (Κοπεγχάγη)
Αμυντικοί: Ντάνιελ Aγκερ (Λίβερπουλ), Λαρς Γιάκομπσεν (Μπλάκμπερν), Γουίλιαμ Κβιστ Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη), Σιμόν Κιάερ (Παλέρμο), Περ Κρόλντρουπ (Φιορεντίνα), Πάτρικ Μτίλιγκα (Μάλαγα), Σιμόν Πόουλσεν (Aλκμααρ).
Μέσοι: Μίκελ Μπέκμαν (Ράντερς), Τόμας Ενέβολντσεν (Γκρόνινγκεν), Κρίστιαν Ερικσεν (Aγιαξ), Γέσπερ Γκρόνκιερ (Κοπεγχάγη), Ντάνιελ Γένσεν (Βέρντερ), Μάρτιν Γιόργκενσεν (Aαρχους), Τόμας Κάλενμπεργκ (Βόλφσμπουργκ), Κρίστιαν Πόουλσεν (Γιουβέντους), Γιάκομπ Πόουλσεν (Aαρχους), Ντένις Ρόμενταλ (Aγιαξ).
Επιθετικοί: Γιον Νταλ Τόμασον (Φέγενορντ), Νίκλας Μπέντνερ (Aρσεναλ), Σόρεν Λάρσεν (Ντούισμπουργκ).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...